logo header webb_outlines

Valpar 2 veckor, BPH och Utställning

Valparna är nu 2 veckor och jag tog nya bilder på dem i lördags. Nu har några precis öppnat sina ögon och de har börjat gå lite grann med. De går upp fint i vikt, har mer än 3-dubblat sin vikt på 14 dagar och det är toppen! Mamma Sally mår fint med, pysslar om dem och är så mån om sina små. Hon är pigg och glad och går gärna med ut på en liten promenad med. Så allt är bara fint med alla.

Lördagen var vi på BPH med tre av hundarna i C-kullen. Vi var hos Line på Lines Hundskola i Härryda. Jätteintressant att se hundarna och hur de reagerar och hur de löser de olika situationerna. Väldigt bra för ägarna att få mer information om sina hundar och hur de ska göra för att gå vidare med dem. De kan vara småsaker men ändå saker som gör livet bättre och lättare för både hund och ägare. Skulle verkligen inte vilja vara utan dessa tester. Innan gjorde vi MH på hundarna men på ett BPH kan man läsa ut mer saker än på ett MH och jag upplever inte heller att det är så mentalt betungande för hunden att gå en BPHbana jämfört med en MHbana. I juni kommer resten av hundarna i C-kullen gå BPH, vi kunde inte få till det så att alla gick samma dag då det var svårt för många var uppbokade en av dagarna därför delar vi upp det på två gånger. Tusen tack till Jesica med Challe, Annelie med Cello och Amanda och Sally för att ni kom och gjorde BPH med era fina hundar!

Söndagen var också en hundig dag, då åkte vi några kilometer till Varbergs Ridhus där det var inofficiell utställning och flera av mina duktiga valpköpare var med och tränade. Först ut var Tuva, Ljungstorps Decero Amano, hon blev BIR valp med HP och slutade sedan som BIG-3! Tuva är sjövild, väldigt glad och tokig men står så fint och springer också fint utan för mycket hopp och skutt. Detta var Tuvas andra utställning bara då vi inte fått till några andra för de har legat helt fel i tiden för oss och det är så roligt att se lilla Tuva in action:)
Stort grattis till Linda och Harald Hasselblad som äger Tuva!!

Sedan var det hanarnas tur, bästa hane blev Texas, Ljungstorps Cash Is King med sin duktiga handler Jossan som visade honom för första gången och gjorde det jättefint! 2:a bästa hane blev Challe, Ljungstorps Call The Chef med matte Jessica. Sen kom tikarna och där blev min Coco, Ljungstorps Chemin De Fer bästa tik och Sally, Ljungstorps Cash Game med matte Amanda blev 2:a bästa tik. BIR blev sedan Texas och Coco blev BIM. I gruppfinalen gick tyvärr inte Texas vidare. Stort grattis till Jossan, Jessica och Amanda, ni är verkligen duktiga med era hundar och så roligt att ni vill vara med!!
Sen fick vi vänta en bra stund på Barn med Hund där Jonna skulle vara med och tävla med Coco. Hon skulle absolut gå själv och Coco är så snäll och följer med så fint. Jag gick fram till Jonna när hon stod i ringen och väntade och skulle peppa henne lite men då sa hon "mamma, du får gå nu, det är barn med hund" Det är en liten tuff tjej det där, bara 4 år gammal. Ger sin mamma både många skratt och en hel del grå hårstrån... Linda och Haralds son Erik var självklart med på utställningen och de två har verkligen roligt tillsammans, så härligt att se och skönt att de trivs så bra ihop med!
Efteråt följde Texas med oss hem medan mattarna tog en tur till Ge-Kås som ligger väldigt nära oss. Så underbart med så coola hundar som bara hänger med, han gled in som enklaste saken i världen här, hur cool som helst fastän han inte är så van vid små barn och Jonna kan ju vara rätt så livlig om man säger så, mina hundar sa inget heller utan de lät honom komma in som den naturligaste saken i världen. Skönt! Det är precis så jag vill att hundarna ska fungera.
Tack alla för en supertrevlig dag!