logo header webb_outlines

nyheter 2022

Yatzy och jippie Yatzy och jippie

15 november 2022
Vi har resultat i för vår kennel en ny gren, Heelwork To Music,Det är Annette som varit ute med Yatzy, RLD N LD Startklass Ljungstorps Easy Beretta och de gjorde 2 starter och fick också 2 resultat med uppflyttningspoäng. Hon startade även med sin andra hund, Jippe, Ljungstorps Jetblack Rocketman, han har precis fyllt 1 år och gjorde sin debut i detta så han fick göra en start och även han fick uppflyttningspoäng, stort grattis till er!!!
Vi hade viltspårkurs här i helgen med Elin Söderlind, som vanligt var kursen mycket uppskattad och alla deltagare hade nya erfarenheter och tips och tricks med sig hem, härligt!
Jag o Jonna var på SSRK Åstorp utställning, domare Lena Rollmar, vi hade med oss Kira, Ljungstorps Keep Your Candy, hon gick i valpklass 1 4-6 månader, helt ok kritik men "behövde växa till sig"och ja, det får vi väl hoppas när hon bara är 5 månader ;)
Coco gick i jaktklass, hon tycker allt hon gör med matte är hysteriskt roligt och höjer svansen för mycket och fick därför ett Excellent men inget CK och gick inte vidare
Holly, SE VCH Ljungstorps High Class Millionaire gick i öppenklass och fick Excellent även hon, fin kritik, var nog hon som fick bäst av våra tre. Hon behöver i mitt tycke muskla på sig och bli lite mer fast i kroppen och vi behöver även träna på att springa mer ordentligt och inte studsa fram... Men tanken är att Holly ska följa med ut på lite rallytävlingar framöver med så tror att det blir bra.
 

Jenny o Asta Jenny o Asta

Vi har även ett viltspårsresultat, det är syster till ovanstående Yatzy nämligen Asta, Ljungstorps Explosive Blaser och matte Jenny som spårat sig till ett 1:a pris i öppen klass. Stort grattis Jenny o Asta, bra jobbat!!!
 

Jag o Coco, SE RALLYCH RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chemin De Fer, var i Ulricehamn och tälvade rally mästarklass. Superhärlig känsla men några små små missar har man inte råd med när man har en signalkänslig hund men vi fick ihop 94 poäng och CERT, denna klubben har ju helt amazing rosetter!!! I andra klassen visade jag att hon skulle byta sida bakom mig men hon missförstod och gjorde en snurr vilket kostade oss -10 poäng och vi landade på 87 poäng.. Så är det ibland. Men det viktigaste var att hon hade en stabil och härlig känsla, underbara hund!! 
Nu tar vi lite vinterpaus då det inte är några tävlingar som funkar för oss i tid. (tror jag men man vet aldrig....)

Hobbe, SE RallyCh RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular Hobbe, SE RallyCh RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular

21 oktober
Har ju hänt en hel del men mest uppdaterat iva Insta och Fb. Älskar Insta, så smidigt och bra!
Men vi gör en liten sammanfattning här!

K-kullen föddes ju i maj, allt gick bra med dem och alla flyttade ungefär samtidigt, jag behöll en svartvit tik som heter Kira, Ljungstorps Keep Your Candy. Alla fick namn med godis/sötsaker-anspelning efter mamma Coco ( som i chokladen). 
3 av dem flyttade till tidigare valpköpare och det är ju fantastiskt när man får lov att bibehålla kontakten under så många år!
Vi hade en valpträff för någon vecka sen då 5 stycken kunde komma, så himla kul att se både valparna och deras hussar och mattar. Nu är de inte så små längre, det där gulliga valpstadiet går över alldeles för fort tycker jag, man skulle vilja ge dem stopp och väx och behålla det söta läääääänge! Även om de såklart är gulliga sen med :) 

Jag och Coco har varit på några tävlingar i rally där vi fått några cert, hon går i mästarklass och man ska ha över 90 poäng av 100 möjliga för att få cert, kul att få tävla igen!

Flera andra som också varit ute och tävlat och vi har fått några nya champions!!

Svensk Viltspårschampion:
Malte - Ljungstorps Don Tommaso och husse Jonas
Errol - Ljungstorps Favourite Cream och matte Ulla
Svensk Rallylydnadschampion:
Hobbe - L. Feeling Popular och matte Helena, de har även fått uppflyttningspoäng i lydnad startklass.

Figaro- L. Handful of Dollars har spårat sig till godkänt anlagsprov i viltspår
Yatzy - L Easy Beretta har fått ny titel RLD  N då hon och matte gjorde klart de två sista godkända rundorna i rally nybörjare. De blev även 3:a i KM i jakt hos Springer Väst
Matte Annette hade även med sig sin yngling Jippie - L Jetblack Rocketman och startade rally och fick någon ynka liten poäng ifrån godkänt men bra jobbat!

Flera har varit ute på inoff utställningar med:
Ovan nämnda Jippe blev 3a i juniorklass hos Springer Väst Open Show
Två kullsyskon till Jippie har också varit ute:
Chapman - L Jive On The Moon och matte Peggy blev BIR-junior och sen BIG- 3
Chans - L Jump With Spacemen där var det inga placeringar utan alla fick en bedömning men han fick superfin kritik
Helix - L Hello Mr Moneymaker o matte Klara har också varit på sin första inoff utställning med BIR och Hp som resultat
Och jag tog med mig Kira och Coco till Springer Väst Open Show där bägge blev 3:a i sina respektive klasser valpklass och jaktklass. Jag hade även med mig Holly - L High class Millionaire, hon gick i en stor öppen klass, fin kritik men blev oplacerad.

Stort grattis till alla duktiga som varit ute, ni är otroligt duktiga och att våga anmäla, våga åka ut, starta på något man aldrig gjort tidigare, det är superbra, heja er alla!!!
Hoppas jag inte glömt någon men tror jag fick med alla..

Ibland räcker inte tiden till och jag har nog varit lite på gränsen till utmattning ett tag. Men vad ska man göra, det går liksom inte att lägga sig ner och göra ingenting heller när man bor själv så det är mest att gilla läget och fortsätta framåt. Jag som älskar sommaren mer än allt annat ser för första gången någonsin tror jag?? - fram emot en höst och vinter där man får kura inomhus. Täna ljus, filt och krypa upp i soffan. Och äta vitaminer, så energin kommer tillbaka, ta hand om er därute!

3 oktober
Dags för viltspårkurs igen. 
11-13 november kommer Elin Söderlind hit och håller kurs för alla nivåer och alla raser, såväl nybörjare som mer erfarna. Kursen individanpassas för varje ekipage.
Fredag kväll är det teori är i Ljungstorp, Varberg, lördag och söndag är det spårdags och då är platsen skogen strax utanför Varberg. 
All anmälan görs genom anmälningsblanketten HÄRbetalning görs dock direkt till Elin, all info står vid anmälningsblanketten
 

14 juni 2022

Vår K-kull är nu född. De kom 24 maj och blev 4 tjejer varav 2 svartvita och 2 brunvita och 3 brunvita hanar så totalt 7 stycken.
Allt gick fint och alla mår bara bra! 
Pg av återbud så finns det en hane ledig att boka. De är leveransklara 19 juli. 
Det här är Cocos sista kull så vill du ha en mjuk, följsam och trevlig hane så finns det en av de brunvita gossarna lediga. Vilken det blir vet jag ej än, det får vi se när vi gör valptest vid 7 veckor

Vi har några fina resultat med:
-Jenny och Dino, RLD N Ljungstorps Heading For Dineros blev Årets Rallyhund och Årets Lydnadshund Springer Syd!
- Helena och Hobbe, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular har tagit sitt andra CERT i rally!
Ulla och Errol, Ljungstorps Favourite Cream har tagit sitt andra 1:a pris i viltspår!
Annette och Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta har tagit sitt 3.e uppflyttningsresultat i startklass lydnad och därmed fått sin titel LD Startklass!

Stort grattis till alla fina resultat, ni är grymma!!
 

Jag och Coco Jag och Coco

26 april
Många uppdateringar nu så vet knappt var jag ska börja.
Coco är ju parad med Viggen, mer om det kan ni läsa under planerade kull, jag beräknar valparna till slutet av maj och jag hoppas på en fin tik där planen är att den ska få stanna här.
Jag vill så gärna ha en tikvalp (gärna svartvit!) efter Coco. Mer underbar hund finns inte så hade varit så kul att få en avkomma efter henne. Så håll alla tummar för det! Förra kullen var det bara pojkar som kom, förvisso väldigt fina och trevliga men jag vill helst ha en tik. 
Vi var och tävlade lydnad jag o Coco förra helgen, enda tävlingen vi gjort sen hösten 2019 för sen kom Coronan och efter det så var det mammaledighet för henne så inte varit så mycket tävlande för oss. Nu blir det sista kullen på henne och sen ska vi bara träna och tävla, det är ju det som vi tycker är allra roligast!
Vi gjorde en fin runda och fick uppflyttningspoäng och blev 2:a i klassen och ny titel så nu heter hon SE RALLYCH RLD N RLD F RLD A LD STARTKLASS Ljungstorps Chemin De Fer! 

Annette och Yatzy Annette och Yatzy

Några som också gjort det bra är Annette och Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta, lydnad även på dem i startklass och fina uppflyttningspoäng, bara ett resultat till så har ni titeln!! Man ska ju ha 3 x uppflyttningspoäng för att få titel. Är ju så i de flesta grenar, 3 resultat över viss poängsumma för att få titel. Stort grattis till er!

 

Errol, Ljungstorps Favourite Cream Errol, Ljungstorps Favourite Cream

Ulla och Errol, Ljungstorps Favourite Cream har också ett fint resultat, de har varit ute i spårskogen och fått ett 1:a pris i viltspår, stort grattis till er!! 
Errol är en son till Coco, man ser verkligen likheten på huvudena, så fina och milda uttryck!

Stella, RLD N RLF RLD A Ljungstorps Early Bird Benelli Stella, RLD N RLF RLD A Ljungstorps Early Bird Benelli

Sen har vi flera fina utmärkelser med Årets hundar. Stora Springerklubben har valt att inte dela ut pris för 2021 då alla har tävlat på så olika villkor pg av pandemin. Helt förståeligt tycker jag. Annars blir det lite väl orättvist, däremot har lokalavdelningarna (varjefall några, har inte koll på alla) delat ut och där blev det som följande:
Springer Väst:
-Västras Rallylydnadshund och 3:a  Allroundhund
Stella, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Early Bird Benelli och Elin Karlsson
Bohm
- Västras Lydnadshund och 4:a Allround, Ever, RLD N RLF Ljungstorps Ever Bettinzoli
- 6:a Västras Noseworkhund och 4:a Västras Viltspårhund, Holly, SE VCH Ljungstorps High Class Millionaire och MonaLisa Andersson
- 9:a Västras Viltspårhund, Harry, Ljungstorps Happy To Have Cash, Magnus och Marie Lenngren

Och i Springer Syd var det Dino, RLD N Ljungstorps eading For Dineros och Jenny Fröling som blev Springer Syds Bästa Rallylydnadshund och även Bästa Lydnadshund! Stort Grattis till er alla, bra jobbat!!

 

Holly, SE VCH Ljungstorps High Class Millionaire Holly, SE VCH Ljungstorps High Class Millionaire

Måste visa en bild på söta Holly med, en go och glad hund som är barnbarnbarn till min Lisa. Hon bor hos Mona-Lisa som födde upp Lisa så väldigt kul att det går tillbaka där. Tanken är att Holly ska få hänga med på lite äventyr framöver och om något år ev även få en valpkull här. Ser verkligen fram emot det! En otroligt snäll hund med härlig energi!

Sist men absolut inte minst så hade vi valpträff här för J-kullen. 3 av 6 hade möjlighet att komma, det är inte lätt att få till datum som passar alla. Vi hade en dag bokad men då var det dags för Coco att paras så jag fick ändra det tyvärr. Inte lätt att få till allt när man som jag är helt själv med allt. Men det var otroligt kul att se dem! Vi tränade, fikade, klippte och tog foton. Tror det var nöjda och trötta valpar den kvällen. Det är ju pojkgänget efter Coco och Sam, Astropspring's Triton - som för övrigt tog 2 CERT nyligen, ett i Norge och ett i Sverige!- De är än så länge precis så fina och trevliga som jag hoppades på! Vi ser med spänning an framtiden!
Tack alla för en supertrevlig dag!

Doris, Ljungstorps Going for Candy Doris, Ljungstorps Going for Candy


3 februari

Stort stort grattis säger vi till Doris, Ljungstorps Going For Candy som har varit ute i skogen och viltspårat och klarat av anlagsspåret! Heja er!! Doris är en av döttrarna till Ever, och lik sin mor så går det undan i svängarna med denna tjejen. Härlig fart i dessa tjejer!     

21 januari 
Även om jag pausar med kurser ett litet tag så blir det en viltspårkurs med Elin Söderlind här 13-15 maj. 
Den är öppen för alla nivåer från helt nybörjare till avancerad nivå och kursen anpassas efter varje ekipage. 
Anmälan sker till mig genom blanketten på DENNA SIDAN
 

Härliga Dino - Ljungstorps Heading For Dineros Härliga Dino - Ljungstorps Heading For Dineros

6 Januari
2021 har gått och det var ju ett rätt ovanligt år som alla vet, den här pandemin har ju gjort att det mesta varit inställt så det har inte varit så aktivt tävlingsår tyvärr.
Jag brukar alltid göra en årsresumé men i år fick vi en helt kass julklapp så vi var lite offside här... Vi fick magsjuka så vi var helt däckade hela julen och ett bra tag efter. Bilen var klar för färd till mamma och julfirande och allt var inpackat med julklappar, hundar, packning o allt. Vi satte oss i bilen och körde iväg och skulle göra några småärenden här hemmavid och jag kände att det är något som känns galet. Både Jonna och hennes pappa hade haft det tidigare i veckan så jag tog det säkra före det osäkra och vände bilen och tur var väl det för sen kom det…
Hade varit trist att varit halvvägs till mamma och sen hade vi ju inte viljat smitta några fler. Så vi var hemma och låg nedbäddade hela julen jag o Jonna.
Men men, det gick det med. Men därför kommer årsresumen nu istället. 
När vi blickar tillbaka på året som var så är det bara några enstaka tävlingar vi hunnit med. Först var allt inställt och när det sen släppte så parade jag Coco och då var det inte aktuellt med några tävlingar för vår del.

Systrarna Stella- Ljungstorps Early Bird Benelli och Ever – L. Ever Bettinzoli var på exteriörbedöming (som har varit istället för utställning) och bägge fick Excellent och CK
Stella var även och tävlade rally, så fort hon fick godkänt att tävla igen efter sina valpar så var hon och Elin och startade avancerad klass. De klarade sina sista resultat och fick då även titeln RLD A. Hur grymt som helst, inte helt lätt att starta efter hunden varit mammaledig!
Hobbe – L. Feeling Popular startade rally mästare och fick sitt första CERT.
Hobbe startade även viltspår anlagsklass och fick godkänt och det fick även Yatzy – L Easy Beretta och Harry – L. Happy To Have Cash
Holly – L High Class Millionaire spårade hela vägen till ett viltspårchampionat och fick då titeln SE VCH och hon klarade även av godkänt doftprov i Nosework
Dino – L- Heading For Dineros har startat rally och fått sin första titel RLD N. .

I-kullen I-kullen

Yatzy  och även Errol – L Favourite Cream startade även lydnad startklass och fick uppflyttningspoäng (tidigare 1:a pris) och Yatzy har även fått ett godkänt resultat i rally nybörjare.
 
Hälsobiten har varit väldigt fin under 2021. Ever och Holly – L High Class Millionaire är ögonlysta UA och Holly även gonioskoperad UA.
7 hundar som röntgat höfterna där 6 hade Ahöfter och 1 Bhöfter (A och B är det som är godkänt)
Vi gjorde BPH på G och Hkullen. 100% uppslutning av mina fina valpköpare och totalt 8 hundar som testades. Och wow vilka fina resultat vi fick! Trygga fina hundar, inga kvarstående rädslor, inget trassel, frågetecken eller konstigheter utan alla bara flöt på, underbart med en fin mentalitet på hundarna. Vi var som vanligt på Lines Hundskola, tusen tack för att vi fick komma och tusen tack alla ni som kom med era fina hundar!
Stort grattis till er alla för fina resultat under 2021!
 
Vi fick även två valpkullar, först kom I-kullen där Stella och Zeke – Picabos Dream Boy var föräldrar.
7 stycken blev det, 5 killar o 2 tjejer. Det var lite trassel att få ut dem och det blev ett kejsarsnitt dessvärre, vårt första (hoppas även det sista), det gick ju bra men självklart var det på en söndag. Händer det saker så är det ju märkligt nog ofta på helger… Alla mådde bra men så hade vi en liten rackare, lilla Igge som många känner till.Han var mindre än de andra och behövde lite extra hjälp. Min teori var att han född prematur, det var mycket extra matning och passning med honom och mycket oro. Men han är en liten kämpe och tog sig fint och är idag strax över halvåret och mår alldeles prima. Det är en liten hund med ett stort hjärta och han var helt klart värd alla vaktimmar även om det var lite jobbigt. Roligt är också att han var den som imponerade allra mest när vi gjorde valptest. En riktig liten tuffing, framåt och helt orädd. Men någon sådan liten valp har vi aldrig tidigare. .

Coco & Ever Coco & Ever

Sen på hösten kom nästa kull, J-kullen, och där var det Coco – L. Chemin de Fer med pappa Sam – Astropring’s Triton. Där kom det hanar på löpande band. Inte en tjej så långt ögat nådde utan det blev 6 killar. Men denna kullen var otroligt lättsam, kanske som kompensation för den tidigare kullen.
Valpningen gick hur lätt som helst och alla var jämna och fina, gick upp fint i vikt, de åt och sov och allt bara flöt på. Om alla kullar skulle var så, då hade det varit en dröm!
Vi hade även vår kennelträff i slutet av augusti där det var ca 50 tvåbeningar och ett 20tal hundar. Väldigt trevlig dag och något vi försöker ha varje år.
Jag har haft träningar under både vår och höstterminen men kommer att pausa det nu ett tag. Jag jobbar mycket med Svedea Djurförsäkringar och även många hundar på behandlingar och känner att tiden inte räcker riktigt till. Det blir alltid mina hundar som blir lidande och jag hinner varken med promenader eller att träna dem i den utsträckning jag vill och kommer därför sätta hundkurserna lite på paus. Men vi får se, när det blir ljusare kanske vi drar igång igen. Allt beror på vad tiden räcker till med! Blir det några kurser så lägger jag ut det både här och fb/insta så håll er update där!