logo header webb_outlines

SPRINGER SPANIEL

Engelsk Springer Spaniel är en mellanstor hund med en mankhöjd runt 50cm, den är leverbrun och vit, svart och vit eller någon av dessa färgkombinationer med tan-täcken. Springen är en stötande och apporterande hund och tillhör grupp 8.

Springern är en glad, energisk som är med på det mesta. Du kan träna tex jakt,lydnad,rallylydnad,spår,sök, agility eller nosework. Det är i stort sett bara din fantasi som sätter gränser. Springern följer också mer än gärna med ut på joggingturen. Jag brukar säga att den är en sportig familjehund. Den har en tydlig av och påknapp. Full fart ute men oftast lugn inne. Den älskar att mysa tillsammans med dig i soffan. Gärna tätt intill dig:) 

Den älskar att vara i din närhet och är oftast nöjd bara den får vara med. Men lämnar du den ensam för länge blir den lite ledsen, en springer vill vara där du är!

Den kräver viss pälsvård, den dagliga skötseln är väldigt lätt, en karda genom pälsen någon gång i veckan räcker oftast men den behöver trimmas och klippas då och då, speciell vid öron och tassar. En välskött springer är så oerhört mycket vackare än en med eftersatt pälsvård.