logo header webb_outlines

aktuellt kursutbud


Kurserna hålls hemma i Ljungstorp mellan Gödestad och Hunnestad utanför Varberg. Vi är i vår inomhushall som är ouppvärmd, vid varmare väderlek är vi gärna ute, finns också möjlighet att träna på annan plats om så önskas!
Minimun antal för kursstart är 3 stycken. 
All träning sker via mjuka belöningsbaserade metoder så att både du och din hund hittar glädjen i det ni gör tillsammans. Jag använder gärna klicker till vissa moment då jag ser en stor fördel i inlärningssättet med det. Jag tror inte heller på tvingande metoder utan vill att min hund ska utföra momenten av glädje av att vilja jobba tillsammans med mig. 

Anmäl alltid via formuläret på denna sidan! Obs, går du in via mobil kan du behöva scrolla allra längst ned för att hitta det!

Din plats är bokad när betalning är gjord, alla kurser betalas via bg 5536-4095 eller via swish 123 221 2439, skriv ditt namn vid betalning.
Övriga frågor ring mig på tel 0708-182918 eller maila mig på carro@ljungstorps.se

PM skickas ca 1 vecka innan kursstart!

PRIVATLEKTIONER
Jag håller privatlektioner i allmän lydnad, apportering och rallylydnad. Min tanke bakom hundträning är att man ska bli som ett team med sin hund. Hunden ska se dig som en resurs och det gör man bäst genom glädje!. Vem vill jobba för någon som är sur? Jag använder gärna klicker och gillar postitiv förstärkning. Det ska vara roligt att arbeta tillsammans med sin hund!
475kr/60 minuter
2 st som delar på 60 minuter 650krAKTUELLA KURSER

Vid alla kurser gäller att hunden ska vara vaccinerad och kunna uppvisa intyg på detta.

Valpkurs
För alla valpar av alla raser från 12 veckor och upp till 9 månader.
Oavsett vad du vill göra med din hund i framtiden, om du vill ha den som ren sällskapshund eller du kanske vill ut och tävla så behöver vi en bra grund att stå på. Det ska vara trevligt och roligt att ha hund och har vi en bra grund att bygga från så blir förutsättningarna så mycket bättre för er i framtiden! På denna kursen kommer vi att träna kontakt som är A och O i hundträning. Vi kommer att träna på grundläggande kommandon, hantering, träna in olika belöningar, tränar på att kunna växla mellan aktivitet och passivitet. Vi kommer även att prata om hur man kan känna igenom sin hund för att upptäcka tex smärta och för att ni ska kunna hålla bra koll på hundens hälsostatus, vad man ska tänka på när man har en valp/ung hund och hur vi ska förhålla oss till våra hundar.
Här får ni tillsammans en bra grund och bra basträning så ni kan växa tillsammans på ett positivt sätt!


Kursstarter:
Kurs 4 OBS FULL!!!!
5 gånger, 17,30-18,45 MÅNDAGAR 1495kr 
13,20,27 maj
3 och 10 juni
Max 6 deltagare


Unghundskurs
Som en fortsättning på valpkursen eller om du har en unghund som du vill få en fin grund att jobba vidare med, ålder på hund är från 9 månader och upp till 18 månader.
Mitt motto är att det ska vara roligt att ha hund och det blir så mycket lättare om du har en hund som jobbar med dig!
Vi tränar vidare på den viktiga kontakten som så grundläggande. Vi kommer även att öva på att ha hundarna lösa vid oss när vi jobbar med dem. Hantering, fortsätter träna in olika belöningar, att kunna växla mellan aktivitet och passivitet. Vi kommer även att prata om hur man kan känna igenom sin hund för att upptäcka ev smärta, vad man ska tänka på när man har en ung hund och hur vi ska förhålla oss till våra hundar, hundmöten mm. Vi kommer även att gå in på skillnaderna på tävlingslydnad och rallylydnad för att ni ska kunna gå vidare med det.

Kursstarter:

Ingen planerad kursstart

Rallylydnad grundkurs

För dig som vill prova på denna roliga aktivitet tillsammans med Din hund. Inga förkunskaper krävs och alla raser är välkomna men din hund måste kuna gå hyfsat ordentligt i koppel och vistas bland andra hundar. 
Vi kommer att gå igenom alla skyltar i Nybörjarklassen, vi kommer att träna på att få fin kontakt och följsamhet och målet är att bli ett samspelt ekipage. Perfekt kurs för dig som vill komma ut och börja tävla i rally eller bara få en bra grund för en trevlig vardag tillsammans med din hund. Tanken är att du ska vara redo för tävling i nybörjarklass för de som vill ut och testa på denna roliga tävlingsform.


Kurs 8
5 gånger, 19.15-20.30 1495kr  MÅNDAGAR
13,20,27 maj
3 och 10 juni
Max 6 deltagareRally nybörjare steg 2
För dig som har lite koll på rallylydnad men behöver träna mer. Här fortsätter vi träna skyltarna och går bana så det är bra om man kan grunderna och ar hyfsad koll. Hunden går med koppel i nybörjarklassen så inget krav på att den ska kunna gå lös. Du kanske gått en kurs tidigare men behöver fräscha upp kunskaperna? Du kanske kan en del skyltar men är inte säker på alla?
Då är denna kursen perfekt för dig! 

Rally nybörjare steg 2, start maj
5 gånger, 17,30-18,45 TISDAGAR 1495kr
14,21,28 maj, 4, 11 juni
Max 6 deltagare


2 Dagarskurs för barn mellan 8-13 år.

En rolig kurs där barnen får lära sig grundläggande inlärning, hur man bemöter hundar på ett fint sätt, både sina egna och andras. Vi pratar om hundens kroppspråk, om grundläggande skötsel och tittar och övar på att göra trick och aktivering som hunden och barnet kan göra tillsammans. Allt lärs in på ett lätt och lekfullt sätt.
Krav är egen hund som barnet ska kunna ha i koppel själv utan att den drar fram till andras hundar.
Tanken är att barnen ska vara utan föräldrar för bästa inlärning.

Jag ser gärna att barnen ätit lunch när de kommer och så fikar vi tillsammans under tiden. Pg av alla olika gluten,laktos mm så ta med egen fika medan dricka har jag här av olika sorter.


Kurs 12 Sommarlov 
Datum 14-15 juni

Tid mellan 12.00 – 14-30
Kostnad 900kr
Max 6 deltagare

 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Varmt välkomna!