logo header webb_outlines

nyheter 2014

31 Dec
Ja då har ytterligare ett år gått. Helt galet vad fort det går ändå! Jag blir nästan lite mörkrädd hur fort ett år kan gå eller så är det helt enkelt så att jag håller på att bli gammal...
2014 har varit ett trevligt år där vi har hunnit med en del hundaktiviteter, vi hade bland annat en trevlig träningsdag med gänget från B-kullen där vi tränade spår och en del apportering bland annat. Jag är så glad att jag har såna fina valpköpare som tar så väl hand om sina hundar.
Charlotte som har Assar, Ljungstorps Being An Artist har varit med på några utställningar och blivit 1:a placerade i unghundsklass med CK som bäst och de har också varit ute och spårat både anlagsklassen i viltspår och gjort ett spår i öppenklass med 1:a pris och HP.

Assar, Ljungstorps Being An Artist
Även Pernilla och Millie, Ljungstorps Best Picture har spårat i år tillsammans med deras duktiga kompis Kristina Gustafsson som är jätteduktig och coachar dem så fint och det gick så bra så att de fick sitt SE VCH där de också fick HP på ett av spåren. Det blev också kennels första champion någonsin så man kan säga att Millie blev historisk genom detta!
 
Louise och Smilla, Ljungstorps Build By Art klarade också av sitt viltspårschampionat och gjorde det tredje och sista spåret två dagar innan jul så det var en toppenjulklapp! Smilla har också varit med på några utställningar med CK som resultat.
Julklapps-champion Smilla, SE VCH Ljungstorps Build By Art
Martin och Maggie, Ljungstorps Born To Paint har också varit flitiga och deltagit på ett antal spårkurser och det går tydligen strålande bra. De har även varit med på jakt ett antal gånger och det är så fantastiskt roligt att de får chansen att vara med på riktig jakt. Både Martin och Charlotte var med på samma jaktkurs som jag och Putte gick under våren i SSRK's regi.
Dessa fyra från Bkullen var med och gjorde MH på Falkenbergs Brukshundsklubb och det var väldigt roligt att se dem samlat. Vi fick se pigga,glada, nyfikna hundar med bra jaktlust, bra leklust och fina gripanden. Stort grattis till er alla för fina resultat under året!!
Några har röntgat höfterna och det är Assar med B, Smilla med A och Molly, Ljungstorps Brush Up med A vilket innebär att 4 valpar av 6 från Lisa, SE VCH RLD N LP1 Storehalls Dourthe, är röntgade med fria höfter. 4 av dessa 6 är också utställda och samtliga har fått CK.
Lisa och jag har varit ute och tävlat en del, hon har under året klarat av 3xgodkända resultat i rallylydnad nybörjarklass varav ett med maxpoängen 100 och klassvinst, 1x godkänt resultat i rally fortsättningsklass, vi blev 3:e placerade på klubbmästerskapet i rallylydnad på Varbergs Brukshundsklubb och vi tog oss i kragen och fixade till vårt sista och tredje 1:a pris i lydnadsklass 1 och därmed titeln LP1. Vår klassvinst på 100 poäng var otrolig rolig då vi var först ut av alla starter på en stor tvådagars rallytävling med många starter. 
Lisa har varit med på jakt flera gånger och jagat både rådjur och fågel och gör detta så fint. Hon är utställd under året med CK och har gått två viltspår med solklara 1:or på bägge.  Lisa är en hund som imponerar mer och mer på mig ju äldre hon blir. Lugn, stabil, fullständigt ostressad men en otrolig arbetsförmåga som hon plockar fram när det verkligen behövs.
Även Putte, SE VCH RLD N Ljungstorps Affection har gjort det fint under året. Han har 3 godkända resultat i rallylydnad nybörjarklass, vi började spåra under sommaren och klarade anlagspåret fint och har sedan 4x1:a pris i viltspår öppen klass och fick därmed två nya titlar under året, RLD N och SE VCH. Han är utställd med CK.
Vår höjdpunkt under året var när vi blev godkända på Nybörjarprov B med fina 43 poäng av 50 möjliga. Det var fantastiskt stort för mig och jag är så glad för det! Just jakten är ju det jag brinner mest för, jag sätter alltid mål inför varje år men har inte riktigt formulerat klart målen inför nästa år men det lutar åt att vi ska satsa mycket på jaktträning. Vi arrangerade ju en jaktkurs i Stättared under påsken 2014 där även Charlotte och Assar var med och det är härlig träning för våra apporteringsglada hundar.
Putte, SE VCH RLD N Ljungstorps Affection
Så det var ett bra år då vi fick 3 x SE VCH, 2 x RLD N, 1 x LP1 och 1 x Godkänt Nybörjarprov B, 4 hundar med CK och  4 hundar med A och B höfter.
På det mer allmänna planet så har Jonna börjat förskolan och det gjorde hon i slutet av augusti vilket då innebar att jag kunde börja jobba mera och jag startade då tillsammans med Marica Teir mitt andra företag, Jyckekompaniet, ett företag där vi säljer hundartiklar till privatpersoner. Jag har ju sedan tidigare mitt första företag KS PetFashion som säljer hund och kattartiklar till fackhandeln. Det är så roligt att kunna få arbeta med saker man känner för med hjärtat och jag känner mig lyckligt lottad som kan göra detta.
Jag håller som bäst på att planera inför jaktproven för 2015 och vi i Springer Väst hoppas att kunna erbjuda ett nytt arrangemang under nästa år om allt går i lås! Och om allt går som det är tänkt väntar vi en valpkull under våren, det är Lisa som vi planerar att para med den härliga hanen Kenzo, Hi-Design's Absolute Extreme. Jag hoppas att det blir en valpkull då jag tror att den kombinationen blir fina valpar med stor arbetsglädje.
Jag vill tacka mina härliga valpköpare för att de tar hand om sina juveler på så fint sätt och samtidigt önska er alla ett härligt Gott Nytt År!!
Kanske vi ses snart då det som vanligt är My Dog i Göteborg om ett par dagar och jag kommer då finnas i rasmontern under söndagen.
En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er alla!
Som avslutning på året och som en riktigt bra julklapp fick vi vår 3:e viltspårchampion idag!! Denna gången var det Smilla, Ljungstorps Build By Art och matte Louise, stort stort grattis till er! En härlig start på julen!
Det var den 3:e SE VCH vi nu fått på lite över 3 veckor.

 

7 Dec
För andra veckan i rad får vi en champion!! Denna gången var det Putte, RLD N Ljungstorps Affection som blev Svensk Viltspårschampion. Vi har varit ute i skogarna de sista veckorna och spårat och fått tre förstapris. Jag har ju jakttränat mest och inte spårtränat någonting förrän i somras. Jag märker att han är mer inställd på upp med huvudet och sök än ner med huvudet och spåra. Men nu har han verkligen utvecklats fint, han har blivit så mycket bättre för varje spår han har gått. Det är ju trots allt inte samma sak att gå ett spår man själv har lagt som ett som någon annan har lagt. Putte spårar nu riktigt fint och är oerhört lätt att läsa. Sista spåret vi gick var vi och snuddade på HP flera gånger men så fick han viltstörning och tappade fokus på spåret lite grann, men även om han kollar på lite annat så har han full koll på spåret. Jag är supernöjd med honom!!
Även Lisa har fått följa med och gå några spår, mest för aktivitet och för att fräscha upp minnet med. Hon har fått 1:a pris på bägge sina spår. Lite roligt är det att med bägge hundarna så när man skjuter skottet så blir de galet taggade för skott för dom innebär hämta fågel..! Det är ju de vi gillar att hålla på med mest och det märks att de är "inprogrammerade" på det:))
Igår lördag var Lisa med våra kompisar Jan och Janne på rådjursjakt. Lisa verkligen älskar det och har otroligt bra tempo i skogen. Hon stötte ett rådjur som de fällde, sedan gick rådjuret iväg en bit och de hittade inte det först. De satte på Lisa spårlina och så fick hon spåra upp det vilket hon gjorde galant! Rådjuret hade gått lite mer åt ett annat håll än vad de trodde. Då är det skönt att ha en duktig spårhund med sig!
Lisa är verkligen en så toppen allroundhund, hon är outröttlig men ändå lugn inne, lätt att ha med sig, blir aldrig stressad, funkar bra för andra att jobba med,bra mot andra hundar och barn, fungerar toppen på så många olika områden, lydnad, rally, viltspår, både fågel och rådjursjakt, har ett mycket trevligt MH, friska ögon och höfter och dessutom CK på utställning!

Maggan, Ljungstorps Born To Paint har också varit ute på jakt. Hon och Martin har ju ett jaktlag de får jaga med och det går tydligen riktigt bra!
Älskar verkligen när hundarna är så allround och när de får göra det som de är ämnade till!


1 Dec
Jaha, här säger jag att det inte händer så mycket och så får vi två nya titlar på en vecka.. I onsdags fick jag det glada beskedet av min valpköpare Pernilla att de hade varit ute och spårat igen. Pernilla och hennes kompis Kristina och Millie, Ljungstorps Best Picture gjorde två viltspår i öppen klass på två dagar och de hade ju ett godkänt sedan tidigare så därmed blev Millie Svensk Viltspårchampion!! Stort stort grattis till er! Millie blir därmed historisk som vår första egenuppfödda champion! Hon fick dessutom HP på ett av spåren. Härligt!
Det andra roliga var att jag och min Lisa, SE VCH RLD N Storehalls Dourthe var och tävlade lydnad. Vi har sedan tidigare två 1:a pris i lydnadsklass1 men av diverse olika anledningar har det inte blivit av att jag tagit det tredje. Lisa har bland annat haft två valpkullar och vi har fått vår dotter Jonna så vi har liksom varit upptagna med lite annat med. Plus en hel del bristande motivation för just lydnadsträning.
Men för ett par veckor sedan så tänkte jag att vi skulle försöka oss på det. Vår hemmaklubb Varbergs Brukshundsklubb hade en tävling och det är ju nära och bra så jag och Lisa tog oss i kragen, dammade av oss och började träna. Vi har bara blivit kommenderade en gång och det var i tisdags samma vecka som tävlingen var, vi har gjort två platsliggningar på dessa veckor men Lisa brukar vara stabil och lydig och mitt motto är ju att man blir inte bättre av att sitta hemma!!
Det gick över förväntan, mitt mål var att få godkänt resultat på 160 poäng, allt över det såg jag som en bonus. Vi fick 170 poäng och blev 5:e placerade i klassen av 15 starter och fick då vårt LP1!!
Den som vann hade 178 poäng så det var ganska jämnt. Vi fick jättefina poäng med;
10 p på platsliggning, 9 p på tandvisning, (hon reste sig och hälsade på domaren..), 8 p linförighet, 9 p på läggande under gång, 9 p på inkallande, 5 p på ställande under gång, ( ett moment som sitter till 100% varje gång vi tränat men nu satte hon sig efter en stund, så typiskt!!), 9 p på apportering, 10 p hopp över hinder och 9 p på helheten. Domarens kommentar var: " Så kul att se, när ni gick in på plan så var hon så fokuserad och taggad, inte så ofta man ser det tyvärr", Sånt är roligt att höra och Lisa kändes toppen och jag är så supersupernöjd med min bästa Lisa!!
Jag hoppas att jag kan komma med fler goda nyheter inom kort, förhoppningsvis två eller tre.. Jag håller tummarna och återkommer så fort jag vet något!!
Ja, här skulle varit en fin bild på Lisa men det går tydligen inte för datorn bara stänger ned, väldigt konstigt??? Jag skrev texten igår och när jag skulle lägga in sista bilden så stängdes datorn ned med felmeddelande "Explorer har stött på oväntat problem" eller vad det nu står. Självklart hade jag inte sparat något då heller..Så jag fick skriva om allt idag, så tröttsamt när det inte går som man vill. Ni får helt enkelt klara er utan kort denna gången även om det är roligare med lite foton!
24 Nov
Nu händer inte så jättemycket på hundfronten, säsongen börjar lida mot sitt slut men vi har ett resultat ändå! Det är Louise och Smilla, Ljungstorps Build By Art, som har varit ute i spårskogen igen och fått sin andra 1:a på viltspår. Kanske vi har vår första champion snart??!
Vi skulle åka på en mindre utställning nu till helgen men det går så mycket kennelhosta nu tyvärr så vi vågar inte det. Vore väldigt tråkigt om någon hund blev sjuk nu när man vet om att det är mycket smitta. Det brukar vara mycket kennelhosta i omlopp under vinterhalvåret men nu verkar det vara väldigt kraftigt i västra Sverige, dels att det är många hundar som blivit sjuka och dels är den väldigt kraftig. Vi får satsa på att åka ut mer nästa år istället!
3 Nov
Igår hade vi klubbmästerskap på vår hemmaklubb, Varbergs Brukshundsklubb och jag ställde upp med Lisa, Storehalls Dourthe, i rallylydnaden. Vi slog ihop klasserna så nybörjare och fortsättning var en klass och avancerad och mästare var en klass. Man fick starta i den klass som man hade startat på tävling.  Vi startade då i nybörjar/fortsättningsklassen. Vi försökte göra banor så att alla kunde starta och ändå klara banan. Totalt var vi 14 startande.
Lisa kändes helt okej, vi fick 2 minuspoäng på nosning och på en skylt la hon sig ner istället för att sitta och där rök 10 poäng så vi landade på 88 poäng. Hade hon inte lagt sig ned hade vi varit på delad 1:a plats men nu blev det istället en 3:e plats men det tycker jag var helt okej ändå! En trevlig dag som vi avrundade med att klubben bjöd på soppa och jättegod tårta och sedan var det prisutdelning. Kul och vi är ett gott gäng som tränar på klubben med!

Lisa med sin pokal som man knappt ser bland höstlöven...

1 Nov
Oj vilka roliga nyheter jag fått denna veckan! Häromdagen sms:ade Pernilla, som har Millie, Ljungstorps Best Picture, mig och frågade om jag var hemma och om de kunde komma förbi en sväng. Självklart kunde de göra det sa jag. När de kom frågade jag om de var ute och finåkte men såg samtidigt på Pernillas min att det var något annat på g. Så berättade hon att de hade varit och gått ett viltspår. Millie debuterade i öppen klass och fick ett 1:a pris! Så himla roligt!! Pernilla får hjälp av sin kompis Christina som har springer spanieln Olle och de gick också ett spår och fick ett 1:a pris med och dessutom med HP. Stort grattis till er! Ni är så duktiga! Det är ju toppen om man kan hjälpa varandra, dels är det kul att träna ihop och sen kan man ge varandra tips och idéer och inspiration.

Millie, Ljungstorps Best Picture

Så någon dag efter plingade det till i telefonen och då var det ytterligare ett viltspårsresultat. Denna gången var det Louise som har Smilla, Ljungstorps Build By Art och hon hade också fått ett 1:a pris. Även de debuterade i öppen klass. Det var en domare som hade ringt Louise dagen innan för de hade fått ett återbud från någon och så frågade de om Louise ville gå. Bra gjort att fixa det med så kort varsel.
 

Smilla, Ljungstorps Build By Art

Bara någon minut efter kom ett till sms. Nu var det från Martin som har Maggan, Ljungstorps Born To Paint. De var medbjudna på jakt. Detta var deras första gång de var ute och de jagade hare och räv. Helt fantastisk bra att få chans till att få följa med. Får man såna chanser så är det guld värt. Alla gånger hunden får viltkänning utvecklar hunden och den blir mer och mer klar på vad den ska göra. Man kan inte begära att en ung orutinerad hund ska prestera lika bra som en äldre erfaren hund. Vissa hundar kan tycka det är lite läskigt med varmvilt till exempel och det är riktiga skott och ingen apportkastare med lösa skott plus att det är "på riktigt" och mera nerv i situationen. Det är så kul när man får följa med och jag bara älskar det! Det är ju detta våra hundar är ämnade till! Maggan skötte sig finfint och de ska få hänga med detta jaktlag flera gånger.

Jag är så glad för att mina goa valpköpare har ett sådant engagemang och att de tar så väl hand om sina hundar! Dessa hundar är ju från förra årets kull så de är nästan på dagen 1½ år och redan är de tre stycken med första pris på viltspår, två har dessutom CK på utställning, fyra stycken är MHbeskrivna, tre tycken har röntgat höfterna, två har A/A och en A/B och en har dessutom varit med på sin första riktiga jakt!
Det är så jag gillar det bäst, glada och härliga hundar som är snygga och fungerar fint i arbete!
24 Okt
I söndags var vi på Falkenbergs Brukshundsklubb och gjorde Mentalbeskrivning för B-kullen. 4 av 5 kom och det är fantastiskt kul med så engagerade valpköpare. Även den 5:e var anmäld och skulle kommit men fick lämna återbud i sista sekund tyvärr. Så är det ju ibland, allt kan inte klaffa alltid.
Det var ett jättefint MH vi fick se av B-kullen. Härlig energi, glädje, lek, fina gripande av leksaken,mod mm. Det är så kul att göra detta och jag uppskattar jättemycket att ni fina valpköpare ville komma och testa era hundar! Tack!!
17 Okt
Årets sista rallytävling för oss gick av stapeln i fredags kväll och då var det på Göteborgs- Mölndals Brukshundsklubb. Lite kallt och lite regnigt och man känner verkligen att hösten är här. Jag startade Lisa i fortsättningsklassen. Hon är nu i sin efter-löp period då hon går i sin bubbla och där stannar hon i cirka två månader. Det är segt när det är så och hon är inte riktigt på tårna om man säger så. Men Lisa är lydig och följsam, dock fick vi en hel del nos och på en skylt ville hon absolut inte sitta framför. Det var nog någon lukt eller annat där för det var många hundar som reagerade på samma sätt. Absolut inget vi ska skylla på men vi tog oss runt banan och landade på blygsamma 74 poäng men det ger ändå ett godkänt resultat. Nu är det tyvärr inga rallytävlingar kvar för oss här nere i år så nu blir det lite välförtjänt vila för bägge hundarna.
 
7 Okt
Ja jösses... när jag skriver detta idag tisdag är jag i ett glädjerus och nästan som i chock fortfarande...! Vi i Springer Väst arrangerade ett Nybörjarprov B, fältdelen i söndags. Det var nära att det inte blev av då det ett tag bara var 2 stycken anmälda. Jag var osäker på om jag skulle anmäla min Putte, Ljungstorps Affection, eller ej. Måndagen samma vecka var jag och Janne (en träningskompis), ute och jagade änder. Vi hade med oss hans hund Stina och min Lisa. Lisa som är en cool hund som inte hetsar upp sig i onödan, vet var man ska lägga sin energi. Och när det gäller riktig jakt så lägger hon mer än gärna all energi där! Man märker verkligen på henne att nu jäklar, nu är det på riktigt! Vi var vid två mindre dammar, vid den första hann alla fåglar lyfta innan vi var på plats men vid den andra hade vi bättre tur. Fågeln landade i vattnet och jag lät Lisa gå i. Hon gjorde det jättefint och kom upp med fågeln och gjorde en klockren avlämning i hand. Vi provade att slänga i fågeln igen och skickade hundarna och här ser man en helt annan energi och vilja än när vi tränar med änder som varit frysta! Sååå himla kul att se att det funkar så bra på riktigt!
Efter det tog vi ut Putte och lät honom gå på lite fältsök och sköt några skott och lät honom apportera. Han är absolut fast i skott och kast och gjorde även ett bra sök, så där och då bestämde jag mig för att anmäla till detta B-prov som vi då skulle ha samma vecka.
Söndagen kom och det hade inte blivit mer än 5 anmälda tyvärr men vi genomförde provet ändå. Domare för dagen var Gunnar Petersson och provledare och skytt Jan Bengtsson. Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar utan kände mer att vi gör så gott vi kan så får vi se hur långt det räcker.
Har haft lite svårt att träna, tiden räcker inte riktigt till när man har en liten 1½årig busig tvåbent hemma.
Men jag skickade honom på sök och han jobbade på bra i den tuffa terrängen. Det var på jordmassor de hade grävt upp ur en stor å och där det sedan har växt massa gräs, hallonsnår, björnbärsnår mm. Ojämnt som sjutton med men helt perfekt fågelmark. Vegetationen är stundtals så hög så det går upp över hunden. Tufft och jobbigt för hunden att söka. Det blev 3 skott och kast och han gjorde alla bra. Den sista apporten kastades in i ett snårigt parti med mycket gräs och det var en liten nervös stund innan han kom ut med den i munnen. Duktig kille!! Det visade sig att domaren var jättenöjd med honom och vi blev därmed godkända på Nybörjarprov B Fält!!!! JAAAAAAAAAA!!!! Så himla himla härligt!! Fina poäng fick vi med, 43 poäng av max 50. Är så jättejätteglad för detta! Nu blir det till sambons mindre glädje till att inhandla rapphöns för att träna stadga på så vi kan starta A-prov! Vi måste också göra klart vattnet så vi blir helt godkända på Bprovet. Man måste ju ha både fält och vatten då. Tanken var att starta på vattenprovet nu i september men det blev ju en sjukhusvistelse då istället.

På bilden provledare och skytt Jan Bengtsson, domare Gunnar Petersson, Godkända ekipage Jag och min bästa Putte, Ljungstorps Affection, Lisbeth Andersson med Dottie, Workingwess Born To Spring och Lars Hallnäs med Tam, Klovstamons Bad Boy For Life. Stort Grattis till övriga godkända ekipage!

Och inte nog med det, Assar, Ljungstorps Being An Artist har debuterat i öppen klass viltspår och det med den äran! Ett 1:apris med HP blev det där! Stort grattis till matte Charlotte Ryndal som tar han om Assar på bästa sätt!!

Vi har även fått det 3:e röntgenresultat och det är Smilla, Ljungstorps Build By Art och resultatet där blev A/A. Grattis till matte Louise!!
Så härligt att 3 av 5 har röntgat och alla har fått fina höfter!
22 Sept
Och idag kom hösten.. Det har varit toppenfint väder sista tiden men idag är riktigt blåsigt och ruggigt. Men man får inte klaga, det har varit verkligen fina dagar här! Däremot har det varit lite lugnare på hundfronten. Jag har varit inne på sjukhus och opererat bort en cysta som satt på en äggstock. Det var en ofarlig cysta men den var så stor så det krävdes en operation och det blev ett snitt på ca 15 cm rätt över magen för att få ut den. Det blev då en veckas sjukhusvistelse för mig och även lite konvalecent efter det så flera inplanerade hundtävlingar fick ställas in tyvärr.
Planen var att göra klart rallylydnad fortsättningsklass med bägge hundarna men det ser rätt mörkt ut då det bara är två tävlingar kvar här nere som vi kan anmäla till. Det var några stycken tävlingar men vi har ju inte kunnat träna någonting alls så ville inte anmäla till de som är i de närmaste helgerna framöver. Surt men så är det ibland. Vi får hoppas på att uttrycket "vila sig i form" har någon sanning i sig..
Vi arrangerade också ett vattenprov som jag skulle startat Putte på men det var samma vecka som jag låg på sjukhus så där blev ingen träning alls. Kände mig inte klar att starta en hund jag inte sett på en vecka liksom.
Jag var däremot provledare och det gick bra men kanske inte ett drömscenario 6 dagar efter operation.. Var något matt i kroppen efter det. Fick dessutom en kraftig magkatarr av alla mediciner så kunde knappt stå upp. Men med lite Omeprazol så blev det bättre fort så nu får vi sikta framåt och göra det bästa av situationen!
Vi har dessbättre fått glada nyheter vad det gäller höfter. 
Molly, Ljungstorps Brush Up är röntgad med A/A och de röntgade även armbågar och de var UA. Även Assar, Ljungstorps Being An Artist har röntgat sina höfter och det gick också bra, A/B blev utlåtande på honom.
Grattis till Mollys ägare Olle och Margaretha och till Charlotte som äger Assar!
Sedan har det 4:e viltspårsresultatet kommit in och det är duktiga Millie, Ljungstorps Best Picture med sin matte Pernilla Clausson som klarat anlagsklassen i viltspår. Stort Grattis till Er!!

Vi i Springer Väst har också haft år årliga Springerdag. En trevlig dag där vi träffas och trivs med våra Springrar. Det är lite prova på aktiviteter, tipspromenad, lotter, korvgrillning m.m. Träffade Millie, Assar och Smilla där och de har blivit så fina! Vuxit till sig i sina kroppar och ser riktigt stiliga ut. Så kul att se!
25 Aug
En lite sen uppdatering från förra helgen kommer här! Inte riktigt haft tid att sätta mig vid datorn och uppdatera. Men den 17 augusti åkte jag och Putte och Lisa till Helsingborgs Brukshundklubb för lite rallytävling. Putte startade i nybörjarklass och min plan var att han skulle få en 3:e och sista godkända runda för att få sin titel och den planen gick i lås! Vi fick 91 poäng och en 4:e placering i klassen. Lite surt var det att det ekipage som vann klassen egentligen skulle haft minus 20 poäng men domaren såg inte felen och har inte domaren sett felet så kan de inte döma fel för det. Den personen som vann till och med påtalade felet men dömt är dömt och det går inte att ändra på. Det var två stycken 360 graders svängar och han gjorde dom åt fel håll. Första svängen var åt höger och den andra åt vänster men han gjorde tvärtom. Så om de hade blivit dömt riktigt hade vi kommit på pallplats, fått rosett och blivit fotograferade. Nu fick vi nöja oss med en 4:e placering, ett protokoll och en rulle bajspåsar.. Men, Putte får i alla fall lägga till RLD N framför sitt namn Ljungstorps Affection. Han gick en hyfsat bra runda, de vi fick avdrag för var några nosningar... Det regnade precis hela dagen och som domaren sa; de märks alltid när det är så för det blir massa mer dofter och det blir mer minuspoäng för nosningar.
Lisa skulle göra sin första start i fortsättningsklass och det var en ren chansning då hon var mitt i löpperiod och brukar slå dövörat till då.. Vi fick dessutom vänta halva dagen, Puttes klass började vid 9 och Lisas klass började inte förrän kl 14. Vi gick dessutom näst sist men det är inget att skylla på. Vissa moment gjorde hon klockrent och andra förstod hon inte alls idag. Till exempel snurra vid sidan. Aaaaaaldrig hört sa hon.. Även om hon gör det klockrent till 200% varje gågn annars. Nä, det var ingen bra runda och vi fick inte mer än 56 poäng så det blev inget godkänt där. Men men, det är bara att ta nya tag. Låta Lisa löpa färdigt, träna in fortsättningsmomenten med  bägge hundarna och starta igen! Värre än så är det inte! Några bilder från denna dag blir det inte. Vid Puttes prisutdelning öste regnet ner så både jag och han enades om att vi skippade bilden utan vi sprang till bilen istället.
Men igår så var jag och Lisa ute på roligheter! Vi fick följa med en kompis som är jägare på duvjakt. Det blir ju ren apportering då, Lisa har inte varit med på det innan så lite spännande att se om hon tog duvor eller ej. Kan säga att de släpper väldigt med fjädrar..
Dagen innan tog jag ut en and och tränade lite på och det gick hundraprocentigt.

Vi åkte ner till stället där de jagar duvor och inväntade fåglarna. Och de kom ett antal duvor. Lisa blev heltaggad av skotten. Jag skickade henne på apport, först var det lite läskigt att ta dessa varma, dunsläppande saker.. Men efter en liten stund så lossade de och hon hämtade dem riktigt fint! Hon tog lite omtag på några, hade varit smartare att inte göra det då det lossar massa fjädrar då men det har lite med rutin att göra med. Totalt fick vi 19 duvor och Lisa apporterade de mesta av dessa. Riktigt spännande och roligt tyckte hon, det är i denna miljön hon trivs allra bäst! Några fler jakter och lite mer dirigeringsträning så blir det kanon tror jag. Duktig tjej är hon!!
10 Aug
Jag och hundarna åkte till Marks Brukshundsklubb och tävlade rally idag. Jag gillar att vara i tid, finns inget som gör mig så nervös som att vara ute sent och att det blir stressigt. Idag var jag bland de första på plats och även först att anmäla mig där. Men det är skönt så är det gjort och jag hinner rasta hundarna lite till och kanske även hinner ta en liten fika. OM man inte är för nervös, eller fokuserad, för att äta:)
Putte, Ljungstorps Affection hade startnummer 4, var inte riktigt med mig idag, bland annat stod de och högg ved precis bredvid banan så klart att det var lite intressant att kolla in. Vi skrapade varjefall ihop 75 poäng och ett godkänt resultat.
Lisa, Storehalls Dourthe var lite mer fokuserad, hon känns jättebra nu, med på noterna på det mesta vi hittar på. Dock ska hon precis till att börja löpa och då tappar hon allt fokus och går in i en tråk-bubbla ett par månader. Så vi får passa på att njuta nu! Blev någon nosning och sen fick jag något förarfel, bl a på steglängden på 1,2,3 bakåt. Jättekonstigt tycker jag då jag alltid gör exakt likadant och på Putte fick jag inget fel på det och det var ingen bredvid som såg något fel heller. Det är då man önskar att man hade filmat. Men det är inte alltid det går att få till tyvärr. Hursomhelst så blev det 91 poäng och en delad 6:e plats. Bästa idag hade 97 poäng sedan var det två stycken på 93 poäng, 2 stycken på 92 poäng och sen jag och en till på 91 poäng. Kändes som ganska sträng bedömning idag. 
Jag får göra en korrigering också, förra gången när vi tävlade sa flera till mig att eftersom vi fick 100 poäng så fick vi också titeln RLD N men det stämmer inte. Däremot blir man kvalificerad att starta nästa klass på det. Men man behöver alltså fortfarande 3 resultat i varje klass för att få titeln. Och den vill man ju ha såklart!! Och nu så har Lisa 3 godkända rundor och alltså både titel och rätt att starta fortsättningsklassen!

2 Aug
Viltspårsnyheter igen! Denna gång var det härliga Smilla, Ljungstorps Build By Art och matte Louise som var ute i spårskogen på anlagsprov. Resultat=Godkänd!! Stort grattis till er! Smilla fick jättefin kritik med så det lovar gott inför proven i öppen klass :))
21 juli
Är fortfarande lite i chock över helgens resultat!! Det var Rallylydnadstävlingar på Varbergs Brukshundsklubb och jag startade med både Lisa, Storehalls Dourthe och Putte, Ljungstorps Affection. Jag hade startnummer 1 i första gruppen med Lisa, känns sådär att starta först, känns på något sätt mer tryggt när man har tittat på några ekipage. Men det var bara att gilla läget och gå ut och göra sitt bästa. Det var stekande varmt, när vi väntade stod vi under träden i skuggan och där var rätt okej men när man gick ut på plan så var det som att gå in i en vägg. Det märktes också på hundarna som blev rätt matta efter en stund. Lisa kändes okej, lite seg men helt förståeligt i den värmen. Detta var vår andra start så har ju inte så rutin på detta med rallytävlingar än. Men kändes som att vi varjefall skulle bli godkända tänkte jag.
Sen var det Puttes tur, han startade som nummer 12. Kändes som en okej runda, fick något nosande på honom men tänkte att det ändå skulle räcka till ett godkänt resultat. Hoppades jag!! Sen var det dags för prisutdelningen och när de läste upp resultaten bakifrån och sa att "de som är kvar nu, ni har över 70 poäng och därmed godkänt" så kunde jag andas ut lite. Det kom fler och fler resultat och sen var vi över 90 poäng. Jösses tänkte jag, gick det så bra??!! Putte kom på en 5:e plats med 91 poäng vilket jag är galet nöjd över och sen närmade vi oss pallplats vilket visade sig att jag och Lisa vann klassen med hela 100 poäng!!! I rally börjar alla med 100 poäng och sedan blir det avdrag om hunden nosar, sträckt koppel, om föraren gör fel etc. Jag o Lisa fick ett helt blankt protokoll, inte en enda anmärkning!! Trodde verkligen inte mina öron! I och med det har Lisa fått en ny titel, RLD N, man ska ha 3 godkända eller ett 100 poängsresultat. Duktiga, duktiga,fina, stabila Lisa!!
Är också glad och stolt över domarens kommentar på Lisa; "Jättebra handling! Trevligt rallyekipage!" och på Puttes stod det "Väldigt bra handling!"
Så himla otroligt glad över mina fina hundar och att träningen faktiskt har gett resultat. Hädanefter så ska jag inte vara nervös för att starta först. Jag och Lisa har gjort det 3 gånger, en gång i lydnad med resultat 1:a pris och klassvinst, en gång på vattenprov och då blev vi godkända och nu på rally med maxpoäng och klassvinst. Kanske för tur med sig att starta först??!! Nu får vi snabbt som ögat försöka träna i momenten i fortsättningsklass så vi kan starta där!

 

Dagen efter hade vi vattenprov i Springer Väst, jag skulle inte starta utan då var jag provledare. Ett mycket trevligt och roligt prov med många fina starter och flera hundar med otroligt härlig vattenpassion. Är så roligt att vi nu har några prov per år i vår avdelning och att det varit så god och trevlig stämning på proven med.  Det är en glädje att arrangera något då! 
 
16 juli
Äntligen har jag och Putte, Ljungstorps Affection, tagit tag i detta med viltspår och idag gjorde vi spåret i anlagsklass och blev godkända! Nu blir det lite mer träning med sökruta och återgång så ska vi försöka göra öppenklass spåren.
 

12 juli
Så härligt med sol men just när det gäller hundaktiviteter så är det inte så bra kombination.. Det var så varmt så man nästan storknade. Inte så skönt för hundarna så det gällde verkligen att ha dem i skuggan och vattna ordenligt. Utställning i Tvååker och det är en av mina favoritutställningar. Till stor del för att det ligger så nära. Det tar exakt 15 minuter att köra dit. Alldeles perfekt nära och bra! Men det är också gott om plats, bra organiserat och trevlig stämning.
Fredag morgon åkte jag dit vid halv sjutiden. Hade anlitat min snälla granne som barnvakt då sambon jobbade. Åkte dit, ställde ut Putte, Ljungstorps Affection, i öppen klass och resultat blev Exc och en 4:eplats.Domare var Patsy Holldings. 
Åkte hem så fort jag var klar och var då hemma 10.20!! Tänk om alla utställningar kunde vara på det viset!
Dagen efter var det dags igen och då hade jag även med mig Louise och Smilla, Ljungstorps Build By Art. Domare för dagen var Hans Lehtinen. Putte var först ut och idag blev det ett Exc med CK och han blev 2:a placerad och fick jättefin kritik:
Bra proportioner Elegant skuret huvud Vacker hals Synnerligen snygg övergång hals/skuldra Bra benstomme Fasta tassar Utmärkt kropp och överlinje Välpälsad Fria rörelser
Han blev däremot oplacerad i bästa hanhundsklass men supernöjd med kritik och resultat. 

Smilla skulle in i en stor juniorklass men 10 tikar. Pigg, lite halvvild och galen innan och "hur sjutton ska det här gå " tänker jag. Så när man kommer in i ringen uppför som hon sig som hon inte gjort annat. Stod stilla lång, lång stund och står naturligt och bra. Smilla fick fin och rättvis kritik, har inte lappen här, den har matte Louise, men resultatet Excellent är vi jättenöjda med!!

 

Nu blir det lite vila från utställningar för Puttes del och vi ska försöka göra lite tävlingar och prov framöver.
29 juni
Då var det utställningsdags igen. Denna gången i Borås på SKK's nationella utställning. Det var utställning i två dagar och vi hade tur som skulle ställa på söndagen för på lördagen hällregnade det. Man är ju väldigt väderberoende när det är utomhus. Skönt också att bedömningen i vår ring inte startade förrän kl 10 och då med en annan ras före. Alltid gott att inte behöva stiga upp före tuppen!
Domare var Austin Jean från USA. Och hejsan hoppsan vad det gick! Hon bedömde hundarna i en rasande fart så det gällde att hänga med i svängarna där!
Första hund ut från oss var Charlotte och Assar, Ljungstorps Being An Artist. Det blev en strålande inledning med ett Exc med CK och en 1:a placering i juniorklass för hanar. 
Efter det var det jag o Putte, Ljungstorps Affection. Vi gick i öppen klass och det blev ett Exc och en 3:e placering.
Sen var det fröken Smillas tur, Ljungstorps Build By Art. Detta var ju hennes debut i officella sammanhang, hon har bara varit på en inofficiell förra året och vår utställning i Springer Väst för några veckor sen. Jag får äran att visa Smilla och det gör jag mer än gärna! Hon uppför sig riktigt fint och fick ett Exc med CK och blev 2:a placerad i juniorklass tikar. 
Sista hund ut från oss var Lisa, Storehalls Dourthe som fick följa med för skojs skull. Det var evigheter sedan hon var på utställning. Lisa gick i öppen klass och även hon fick ett Exc med CK och blev 2:a placerad i klassen. 
Är jättenöjd med alla hundarna som uppförde sig jättefint trots att det var supertrångt mellan alla tält och när man skulle in i ringen. Stort tack till duktiga Charlotte som visar Assar så fint och Louise som tar hand om Smilla på bästa sätt!! Ni är guld värda!
Stort tack till min kära mamma med som mötte oss i Borås och passade dottern Jonna hela dagen. Mamma hade hyfsat fullt upp med att passa detta energiknippe till barn!
Vi försökte fota alla fyra men det var inte det lättaste att få alla att stå snyggt samtidigt. Så om vi någon gång ska starta i uppfödarklass så får vi nog öva lite mer :)))

Här är från vänster, Lisa som är mamma till de andra tre, Putte, Smilla och Assar.
Tusen tack till Linda och Billy för hjälp med att hålla och fotografering.

27 juni
Fina duktiga Assar, Ljungstorps Being An Artist, har debuterat i viltspår. Han startade i anlagsklass och fick godkänt! Stort grattis till matte Charlotte, ni är så duktiga!!!!

Fick också besök av Martin som har Maggan, Ljungstorps Born To Paint. De var här en snabb visit i midsommarhelgen då de hade vägarna förbi. Det var jätteroligt att se Maggan, ja Martin också för den delen ;), hon var så fin och hade växt till sig fint! Hon har också en härlig, blank och fin päls med, precis så som jag gillar. Martin och Maggan spårar väldigt mycket och hon är tydligen väldigt duktig så min gissning är att det blir någon start på spårprov framöver där med!
Det är så kul och roligt att se att ni tar hand om era hundar på så fint vis. Det gör mig så glad i hela hjärtat! Tack fina valpköpare!!
9 juni
I helgen var det dags för vår utställning i Springer Väst. Springer Väst Open Show och den var på Hofsnäs utanför Svenljunga. Kvällen innan regnade det så mycket sådär så att man tänker att "såhär mycket har det aldrig någonsin regnat" men ibland har man flyt med vädret, vilket är väldigt tacksamt när man har utomhusarrangemang, och får en dag med bra väder! Och på lördagen när vi hade vår utställning så var det toppenväder för hundutställning, lagom varmt men ändå soligt. Domare var Vanja Sliwa, Kennel Winton, Norge.
Putte, Ljungstorps Affection blev 4:a med Hp i öppenklass hanar.

Sen var det Smillas tur, Ljungstorps Build By Art. Detta var hennes andra gång på utställning, förra gången var i höstas så hon är inte alls van vid denna miljön men hon skötte sig jättefint. Jag fick äran att visa henne och jag och Smilla är ju inte vana att springa ihop men det gick rätt bra ändå. Smilla blev 4:a i sin klass med, juniorklass tikar och vi är jättenöjda med henne. Ni som känner Smilla vet ju att hon är en väldigt glad hund med massor av energi men hon gjorde detta jättefint!

1 juni
SSRK Utställning i Hasslarp. Det var två dagar men jag hann bara åka en dag, svårt när tiden inte räcker till allt! Domare var Jan Roger Sauge, Norge. Putte, Ljungstorps Affection har ju blivit 2 år och 1 månad så det var debut i öppen klass och det blev ett Excellent  och 4:e placerad i klassen.
Tusen tack Marica Teir och Lisa Årdh för bra hjälp och tips och tack snälla Jeanette och Sanna Bejegård för plats i ert tält! Det var en mycket trevlig dag i skånska Hasslarp!

28 April
Grattis på 1-årsdagen till B-kullen! Smilla, Millie, Assar, Molly och Maggan. Här är gänget när de var valpar, full fart upp på vår trappa.

27 April
Förra helgen, dvs påskhelgen tillbringade jag och hundarna på Stättareds Gård en bit utanför Varberg. Vi i Springer Väst arrangerade då en jakt och apporteringskurs i två dagar. Instruktörer var Monica Jansson, Kennel Mountjoy och Elin Söderlind, Kennel Lindcroft. Monica är ju uppfödare till Puttes pappa Perry och Elin är stolt ägare. Perry var med så vi passade på att ta ett familjeporträtt

Putte längst till vänster, Lisa i mitten och pappa Perry längst till höger.
Vi hade två helt galet bra dagar då vi tränade dirigeringar, fältsök, stadga, kontaktövningar,avlämningar mm.
Det var jättekul att få mer inspiration och bra tips. Vi var totalt 9 hundar med förare och var uppdelade i två grupper. Jag var i Monicas grupp och Monica är en härlig bra och engagerad instruktör.
Putte vilar under matte. Han fyllde två år den första dagen, 20 april, och bättre födelsedag kunde han nog inte ha!
Vädret var ju fantastiskt bra så på kvällen gick vi ner till sjön så de hundarna som ville fick bada och efter det satt vi ute och grillade och njöt av det härliga vädret.

Stort tack till alla kursdeltagare, instruktörer och till vår egna köksa Marie Leandersson som fixade fantastisk mat till oss! Nu blir det självklart fortsatt träning, vi fick med oss massa bra tips hem, och det blir även inköp av fler större och tyngre dummies. Det är så kul att gå kurs så jag skulle vilja gå på kurs varenda eviga dag!!

8 April
I helgen var vi på SSRK's utställning i Kungsbacka. Det var en tvådagars och det var jag med Putte, Ljungstorps Affection och Charlotte Ryndal med Assar, Ljungstorps Being An Artist.
På lördagen dömde danska domaren Kim Bay och först ut var Assar o Charlotte i juniorklassen. 
De gjorde sin debut på officiell utställning och det med den äran. Det blev ett Excellent och fin kritik och de blev placerade 4:a i klassen.
Efter det var det jag och Putte i unghundsklassen och även vi fick ett Excellent och vi blev 3:a i klassen.
Söndagen var det en norsk domare, Arne Foss. Och även idag blev det Excellent till bägge hundarna. Bägge hundarna blev 4.e placerade idag.
De fick fin, bra och rättvis kritik bägge dagarna. Är jättenöjd med våra Excellent och framförallt att de skötte sig så fint! Putte som alltid varit ett riktigt energiknippe har nu mognat och blivit mer fokuserad och i och med det även lättare att springa med i ringen. Kul när man känner att det funkar fint!
Stor applåd till Charlotte med som visar Assar så fint!

2 April
Nu var det evigheter sedan jag uppdaterade här. Med en 2bent 1åring i huset blir det väldigt lite tid att sitta vid någon dator och den tiden jag får över går till att ta hand om hundarna och allt det där andra som man måste göra med tvätt och städningen mm. Nuförtiden när man kan göra mycket via sin Smartphone så gör jag nästan det mesta med den. Tyvärr tycker jag att jag får ont i ögonen om jag håller på för mycket med den men det går ju fint att svara på mail, göra anmälningar, vissa bankärenden med den ändå.
Det som hänt sen sist är ju att vi haft årsmöte i Springer Väst, det var ett mycket trevligt årsmöte där vi fick se en hel del medlemmar och det är alltid lika kul. Jag blev nu även vice ordförande samtidigt som jag sitter kvar som jaktansvarig.
Vinnare av vårt nyinstiftade vandringspris blev Camilla Jyrmark med sin Molly, SE VCH RLD N RLD F RLD A Baucoon Belive It Or Not. Stort Grattis till Er!!
Molly har för övrigt samma pappa som vår Bkull har, Birdhunters Picasso. Vi får se om någon av de andra hundarna går i Mollys fotspår och blir Bästa Allroundhund med!
Jag och Putte, Ljungstorps Affection har gått en jaktkurs för Ann Hilde Birkestrand och det var i SSRK Västras regi. Det var en jättebra kurs och faktum är att Putte som alltid varit lite av klassens clown har mognat rejält. Jag har också satt lite mer krav på honom och varit mer tydlig i min träning med honom. Väldigt kul när man ser framsteg! Kul också att två stycken från Bkullen gick denna kursen. Det var Martin med Ljungstorps Born To Paint, "Maggan" och Charlotte med Ljungstorps Being An Artist, "Assar". Så kul med mina engagerade och duktiga valpköpare!

Vi var också på det nya arrangemanget "Jakthundens Dag" där vi representerade Springerklubben. Det gick av stapeln i Åkulla där vi har haft våra vattenprov. Det var ett flertal olika jakthundsraser som presenterades, flera utställare och stationer där man fick prova på olika saker med sin hund tex agility, rallylydnad och man kunde testa sin hund på vildsvin. Det uppskattades till ca 700 personer som bevistade denna dag och allt överskott gick till Barncancerfonden. Den summan jag har hört är att det drogs in över 20 000 kr och det är ju helt fantastiskt! Jag hoppas och tror att denna dag kommer tillbaka och att det blir ett stående inslag. Det brukar ju vara så att saker utvecklas från år till år så blir det en fortsättning på detta så kommer det bli ännu mer deltagare och större. Riktigt kul!

13 Februari
Jag har instiftat ett vandringspris för springrar som är med i Springer Väst. Det går till Bästa Allroundhund och det är för att sporra våra medlemmar att komma ut och tävla med sina hundar. Springern är ju just en allroundhund och det finns mängder av grenar att tävla i. Enda kraven är att ett resultat måste vara från officiell utställning och det är för att jag tycker dom ska vara både snygga och duktiga! Vi får se vem som vinner i år, jag vet vem det är men det avslöjar vi inte förrän på årsmötet som är nästa vecka!

Putte, Ljungstorps Affection

9 Februari
Igår lördag hade vi en träningsdag med nästan hela gänget från B-kullen. Endast en som inte kunde komma och det på grund av sjukdom. Krya på dig hälsar vi!
Vi tränade kontakt, inkallning, platsliggning och apportering och gjorde även olika spår. Några hundar gick kortare blodade viltspår och några av hundarna gjorde appellspår.  Alla var jätteduktiga och jag är så otroligt glad för att ni kära valpköpare tar hand om era hundar på bästa sätt!
Vi hann även med att fika, tack Martin för den goda kakan! Efter ett antal timmar så var både vi och hundarna trötta och då blev det korvgrillning. Tack Pernilla och Christer som fixade grill, korv och tillbehör! Så himla gott!
Och ett stort tack till våra vänner Gith och Christian Seger för att vi fick vara hemma hos dom. Vi har ju tyvärr ingen bra skog hemma hos oss. Det är för övrigt Christian som har varit så snäll och ställt upp som skytt på våra jaktprov som vi anordnat i Springer Väst.
Fick några rapporter senare på eftermiddagen att det var trötta hundar hemma i stugorna. Likadant var det hemma hos oss, båda mina hundar var ju med under dagen och det var slagna hjältar på kvällen. Skönt med trötta hundar!

Assar, Ljungstorps Being An Artist

Dagen innan, alltså fredag åkte jag och båda hundarna ner till fina Halmstad HundArena. Det var dags för debut i rallylydnad. Vi gick ju en kurs i höstas och sen har vi fria träningar varann vecka i ett ridhus här nära men nu var det alltså tävlingsdebut och det inomhus på en kvällstävling.
Putte, Ljungstorps Affection, hade lite väl mycket att titta på. Inomhus och massa andra hundar, så han var lite okoncentrerad och inte så följsam som jag hade velat och därför räckte tyvärr inte poängen till för godkänt. Men, som jag brukar säga, all träning är träning och man blir inte bättre av att sitta hemma.
Jag startade med mitt mer säkra kort Lisa, Storehalls Dourthe. Lisa är ju äldre och mer rutinerad och varit med mer. Där gick det mycket bättre och vi slutade på 84 poäng. Tyvärr klantade jag mig på en skylt så där fick vi 10 poängs avdrag. Sitt framför, vänster ingång, sitt. Men jag gjorde sitt framför, vänster ingång och framåt. Och kom på det efter ett steg att jäklar, vi skulle ju stannat....!! Men då var det ju försent. Annars hade vi haft 94 poäng. Max är ju 100 poäng. Men det felet får jag helt ta på mig. Lisa skötte sig finfint! Det var riktigt kul att tävla igen och det gav absolut mersmak! Tyvärr är det inga rallytävlingar förrän i april härnere så vi får ge oss till tåls tills dess.

Sista helgen i januari och sista helgen som det var tillåtet med rådjursjakt så var Lisa med och jagade med. Som vanligt skötte hon sig bra. Var som vanligt outröttlig och skötte sig fint.

Här är Lisa och hennes jaktkompisar. Fast Lisa ville inte le mot kameran...
Är så skönt och kul att hon kan hänga med dom och jaga även om inte jag alltid kan. Tack Jan och Jan för att ni tar med Lisa ut på roliga äventyr!
Och jag slutar aldrig att förundras över denna hund. Lisa kan man ibland tycka är väldigt lugn och tar livet med ro. Men när det gäller så är hon alltid på hugget, ser man henne när hon gör något hon gillar kan man inte tro att det är samma hund. Många gånger är det hon som drar igång här hemma och man skulle aldrig tro att hon är 6½år då. Hon är också så cool i sitt sätt så att hon fungerar med andra. Inga konstigheter att skicka iväg henne på en jaktdag. Dock om jag är med så blir hon lite mammig och vill bara vara med mig..
Tyvärr tycker hon inte utställningar är något speciellt att hetsa upp sig för så där tar hon fram sin lugna sida.. Hade gärna velat ha en del av farten som hon visar upp när det är jakt på gång! Men det är en fantastisk hund! Och otroligt snäll mot vår lilla dotter Jonna som är strax över 1 år. Hon kan klättra och krama och greja med bägge hundarna och dom knappt lyfter på ögonbrynen. Härliga Springrar!!

20 Januari
Ja iskallt är det och blåser gör det. Inte kul alls och vi bor mitt bland åkrar så det är rena stormvindar här. Det är inte lika roligt att gå ut och träna hund nu men som tur är har vi inomhusträning i ett ridhus relativt nära och det fungerar ju bra. Årets första rallylydnadsträning har varit och jag ska försöka träna en del nu i år och även komma till start på lite rallytävlingar.

Men årets första aktivitet var som vanligt MyDog i Göteborg där vi i Springer Väst bemannar rasmontern för Springerklubben. Vi delar upp passen på halvdagar så det blir inte så långa dagar. Jag och Lisa o Putte var där på lördag fm. Hundarna skötte sig utmärkt. Lugna och fina men glada. Många besökare var det som ville prata och klappa och hundarna ställer villigt upp.

Dagen efter fick dom vara i den miljön som dom trivs allra bäst i; ute i naturen. Jag o Lisa var med på rådjursjakt för första gången och det gick riktigt bra. Hon ska inte gå några mer fågelprov nu så då kan hon få vara med på rådjursjakt också. På fågelproven måste dom ju gå lite tightare än vad dom gör på rådjur.
Hon gjorde ett fint jobb, sprang i galopp i ca 2 timmar, var ute och sökte och återvände till oss hela tiden. Fick stött upp både hare och rådjur men djuren sprang åt motsatt håll där skyttarna stod så det blev ingen söndagsstek den dagen.

Lisa har ett otroligt härligt sätt att jobba på, full fart men ändå energisparande vilket gör att hon kan springa oavbrutet utan att bli trött. Mycket bra egenskaper för en arbetande Springer Spaniel!
Putte fick inte jaga rådjur men han fick träna sök och apportering och det börjar sitta fint nu med avlämningar och annat.

Helgen efter var Lisa med några kompisar igen och jagade rådjur och fick stött rådjur då med. Det är en så cool och trygg hund och hon fungerar lika bra även om inte matte är med. Skönt! Kul också att hon fungerar både på fågel och rådjur.