logo header webb_outlines

nyheter 2021

Ulla och Errol Ulla och Errol

15 december 2021
Nästa hund som röntgat höfterna och även han med A/A, det är Helix, Ljungstorps Hello Mr Moneymaker. Stort grattis Klara, skönt med fina resultat!!

Jag och Ulla som har Errol, Ljungstorps Favourite Cream startade på lydnadstävling i startklass på Varbergs Brukshundsklubb.

 

Jag och Ever Jag och Ever

Jag startade Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli, har ju haft lite svårigheter att få henne engagerad i lydnaden men nu känns det som vi kommit det på spåren. Tro mig, jag har verkligen kämpat med henne, alla hundar är inte lika, det kan jag verkligen intyga! Men hon har gått såpass fint så jag vågade mig på att anmäla, poängen räckte inte riktigt till uppflyttningspoäng (som är som ett fd 1:a pris), vi fick godkänt men jag hade en väldigt bra känsla med henne och det var riktigt roligt att starta! Ulla och Errol gjorde en kanonfin runda och fick fina uppflyttningspoäng, STORT grattis Ulla, gick ju som en dans!!!
Tack för en trevlig dag!!

(och fråga mig inte varför bilderna blev så små, det får ni ta med ngn mer teknisk kunnig...)

17 november
Smågrabbarna i J-kullen växer och snart är de 4 veckor och då har halva tiden redan gått. Än så länge har det verkligen varit en väldigt enkel kull, så skönt när det är så, det är inte alla kullar som varit det om man säger så...Jag märker knappt av dem, de känns väldigt mätta och nöjda och jag är otroligt tacksam så länge det är så. 

Vi har ytterligare en hund som röntgat höfterna med resultat  A/A och det är Dino, RLD N Ljungstorps Heading for Dineros, underbart, stort grattis till er Jenny och Fredrik!
Nu är 4 av 6 hundar i H-kullen röntgade nu, 3 med A och 1 med B vilket är godkänt också, grymt verkligen! 


 

Harrry, Ljungstorps Happy To Have Cash har varit ute med sin husse Magnus och viltspårat och fått godkänt i anlagsklassen, härligt jobbar av er, stort stort grattis!!!

Dino och Harry är ju från samma kull och idag var vi iväg med deras syster Holly, SE VCH Ljungstorps High Class Millionaire och gjorde både ögonlysning och gonioskopi och det var UA på allt, underbart!! Holly är röntgad med Ahöfter så detta innebär att hon har fått en "okstämpel" till att använda i aveln. Hon är inte så gammal så hon ska få växa till sig något/några år och även meriteras mer men det hä var ju fantastiskt skönt, såå tacksam för alla fina resultat vi fått sista tiden! 

Grabbgänget Grabbgänget

1 november

Våra valpar i J-kullen är här! Coco fick 6 fina valpar den 21 oktober, 2 svartvita och 4 brunvita. Alla jättefint tecknade, starka och fina. Det blev ett grabbgäng, inte en tjej så långt ögat nådde…. Så 6 hanar har vi här nu, leveransklara helgen innan jul. Tyvärr hade jag nästan bara tikar tingade, någon tar en hane istället men en del vill bara ha tik och det kunde vi inte lösa denna gång.
Det var en otroligt lätt valpning, Coco hon varken hässjar eller krystar, hon tar det lugnt och andas och så ploppar de ut. Hon måste ha gått någon profylaxkurs av något slag. Hon ville inte äta sin frukost på morgonen men det var inget konstigt för hon har ätit väldigt dåligt sedan vecka 3..
Hon var lite orolig på eftermiddagen så jag gick ut med dem vid halv 5 ungefär och sen satte vi oss vid valplådan. Hon bäddade lite grann men inget överdrivet, hon var knappt orolig eller flåsig heller och så ca 19,30 på kvällen kom första valpen. Sen kom det i en lugn takt och inom en minut efter de var födda så var alla vid en tutte och käkade. Helt otroligt så lätt det kan gå ibland och det är ett drömscenario när det är så! Alla går upp i vikt och mår fint och det är helt lugnt i valplådan, jag hör knappt ett pip från dem. Lite skillnad från förra kullen där jag stödmatade varannan timme dygnet runt… Men den lilla valpen, Igge, som jag stödmatade – de är ju ca ett halvår gamla nu – han är hur pigg som helst så det var ju ändå värt det!
Stolt pappa till dessa små gossar är Sam – Astrospring’s Triton. Ska bli så spännande att följa dessa, är är rätt säker på att de kommer bli väldigt fina,mjuka, trevliga och arbetsamma!

 

Jenny och Dino Jenny och Dino

Vi har 2 hundar som har röntgat höfterna med, bägge med bästa resultat A/A och det är Harry, Ljungstorps Happy To Have Cash och Doris, Ljungstorps Going For Candy. Stort grattis till hussar och mattar för fina resultat!! Och det innebär ju också att bägge döttrarna till Ever, Doris och Lo är nu röntgade med A/A! 
 
Jenny och Dino, Ljungstorps Heading For Dineros har varit ute och tävlat igen och är nu klara med rally nybörjare där de fått sin första titel RLD N! De har även startat i lydnad startklass, inget uppflyttningsresultat men 2 x godkänt, stort grattis Jenny och Dino! Han är som ett litet krutpaket med MYCKET saker att titta på och hålla fokus på så han är inte världens lättaste hund att styra men med den energin han har så kommer han bli så himla bra, det är jag säker på! Gäller bara att få till koncentrationen men det kommer med tiden, det är jag säker på!
 

Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta


20 oktober
Stort GRATTIS Annette och Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta till fina uppflyttningspoäng i lydnad startklass! Bra jobbat!

Lo, Ljungstorps Girl With Glamour Lo, Ljungstorps Girl With Glamour

10 oktober 
Här har kommit in en hel del fina resultat nu och varit fullt med hundaktiviteter hemma. Många hundar som varit på behandling, jag är ju Cert Canineopat och jobbar med massage och elektroterapi eller ström som vi säger till vardags. Det är verkligen något som fungerar fantastiskt bra, mycket snabbare och effektivare än laser om du frågar mig. Det har varit mycket privatlektioner och kurser på kvällarna och utöver det mitt jobb med Svedea Djurförsäkringar där det är full rulle. Riktigt kul måste jag säga. Coco är dräktig, magen växer för varje dag och nu är det inte så långt kvar.24 oktober är det 63 dygn men jag har haft valpningar allt mellan 58 och 64 dygn så någon gång under v 42 borde det bli valpar hemma igen!
Jag har även uppdaterat sidan "STJÄRNOR", där hittar ni meriterade hundar som är uppfödda här. 

Lo, Ljungstorps Girl With Glamour har röntgat höfterna med bästa resultat, A/A, underbart när man får såna resultat! A och B är godkända, det är det som förr hette UA. Lo är ju en dotter till Ever och jag har bibehållen avelsrätt på henne så planen är att ha en kull på henne, hon ska ju ögonlysas först med så får vi se, vi håller tummarna för att det ska gå bra!
Hon är ju bara 1½ år så hon får växa till sig först. För min del så får de gärna bli uppemot 3 år när de får sin första kull, jag tycker bara det är bra om de mognar lite först och gärna hinner få lite meriter. 

 

Ice, Ljungstorps Hand Me Some Money Ice, Ljungstorps Hand Me Some Money


Även Ice, Ljungstorps Hand Me Some Money är röntgad och klar, han fick B/B vilket också är godkänt och han är dessutom ögonlyst UA. Underbart!!

Annette med Yatzy och Ulla med Errol Annette med Yatzy och Ulla med Errol

Och dessa två har varit ute på tävlingsbanorna, det är Annette med Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta och Ulla med Errol, Ljungstorps Favourite Cream. Bägge har startat lydnad, startklass och fått godkänt resultat. och Yatzy har dessutom gått sitt anlagsprov, viltspår med godkänt resultat! Bra jobbat tjejer!

Jenny och Dino Jenny och Dino


Och ytterligare ett fint resultat, det är Jenny med Dino, Ljungstorps Heading For Dineros som startat rally nybörjarklass. Dino är ett riktigt energiknippe (som alla i den linjen och kullen är...) han är inte så gammal heller så det är mycket att hålla i huvudet när man är ung kille ;) Men de fick två godkända resultat på sina 2 första starter!

Kennelträff 2021 Kennelträff 2021

Så kul med fina resultat både på höfter,ögon och tävlingsbanor! Stort grattis till er alla! Ni gör ett jättefint jobb med era fina hundar!

Vi har ju ett gäng småttingar med, I-kullen, de är det som föddes i maj, vi hade en liten valpträff i september där 5 av 7 valpar kunde komma. Vi tränade och umgicks, det är alltid bra att få lite tips hur man kan träna och det är ju det som är så fantastiskt med hund, att träna lite men ofta ger så fina resultat och jag hoppas dessa 7 busungar ska växa upp till fina individer med!
En del av dem går på valpkurs hos mig och några kommer på nästa omgång av valpkurs och det känns kul att ha dem så nära! 

Sista helgen i augusti hade vi kennelträff, jag försöker ha det 1 gång per år. I år kom ca 21 hundar med mattar och hussar så vi var totalt ca 50 tvåbenta. Så kul att se så många av er! Vi hade lite aktiviteter, tipspromenad, vi grillade korv och fikade, träffades och umgick och det var väldigt trevligt måste jag säga!
Vi siktar väl på en helg i slutet av augusti 2022 igen väl?! Och så hoppas vi att det blir något varmare då, i år var det lite kyligt men uppehåll vilket vi var tacksamma för! 

 

Harry, Ljungstorps Happy To Have Cash med sin fina rosett Harry, Ljungstorps Happy To Have Cash med sin fina rosett

Sen sågs vi några stycken några veckor efter igen, då gjorde vi BPH med G och Hkullen.
Alltså vilka fantastiska valpköpare jag har! I G-kullen var det ju bara två tjejer, Lo och Doris, och i Hkullen var det 6 stycken så totalt 8 hundar och alla kom!
Tusen tack för att ni gör detta, det betyder väldigt mycket! Vi gör alltid BPH hos Line på Lines Hundskola, det fungerar mycket bra och Line är duktig på att beskriva hundarna.
Det gick mycket bra för alla 8 och när jag åkte därifrån så var det med en härlig känsla! Ingen hund som visade rädslor, ingen som var skotträdd, alla löste sina uppgifter på ett mycket bra sätt. Man kan tycka som oinvigd i detta att det är väl inget att gå runt en bana med lite överraskningsmoment mm och om allt går som det ska, ja då "är det väl ingen konst".
Är hunden stabil och bra så går det oftast bra men det är här man kan upptäcka saker som vi INTE vill se. Idag fick istället endast se fina beteenden och stabila hundar och det bådar verkligen gott för framtiden och jag känner mig helt klart trygg inför framtida fortsatt avel på dessa linjer. Hade vi däremot sett rädslor och otrygga hundar så hade läget varit helt annorlunda och kanske inget som vi skulle avla vidare på. Man kan säga att det är dels en pusselbit för att förstå sin hund och de är dels ett kvitto på att hundarna är trygga, stabila och bra. Och det måste jag säga att alla verkligen var! Det känns väldigt gott i ett uppfödarhjärta när 2 kullar gör så fina resultat!

Roligt var också att Sam,Astrospring's Triton,  han som ska bli pappa till Cocos valpar också var där och även han gjorde ett jättefint BPH vilket lovar gott inför kommande bebisar!! 
På bilden är det fina Harry som stoltserar med sin fina rosett.


 

Holly, Ljungstorps High class Millionaire Holly, Ljungstorps High class Millionaire

26 augusti
Alla goda ting är tre eller vad är det de säger?
Jag har varjefall tre fina nyheter att berätta! Två stycken gäller duktiga Holly, hon har ju precis fixat sitt Viltspårchampionat (som ni kan se nedan)men inte nog med det, hon har även fått Godkänt Doftprov Nosework Eucalyptus. Man har 3 minuter på sig att hitta dofterna och Mona och Holly gjorde det på endast 10 sekunder!! Stort grattis till er, ni är ju så himla bra!

Nyhet nr 2 är också Holly som levererar, hon har varit och röntgat sina höfter med bästa resultat, A/A! Så himla skönt när det är gjort, nu ska vi "bara" ögonlysa henne med, ser allt ok ut så är tanken att hon ska komma hem hit för att få en valpkull när hon blir lite äldre. Håll nu alla tummar för att allt ser bra ut!!

Och sist men absolut inte minsta nyhet, Coco är nu parad med fina Sam, DKJUCH RLD N Astrospring's Triton! Om allt blir som vi hoppas så kommer det små springervalpar i slutet av oktober. Både SAm och Coco är mjuka, fina,lyhörda hundar och jag tror verkligen att det kommer bli riktigt fina bebisar!

Ni kan läsa mer om både Coco och Sam här under planerad kull

 

18 augusti
Inte varje vecka som jag får göra flera uppdateringar med fina resultat men nu kom en finfin nyhet till!!
Mona-Lisa har varit ute i hällregnet och spårat med Holly, Ljungstorps High Class Millionaire och fick sitt 3:e raka 1:a pris och kan därmed titulera sig Svensk Viltspårchampion och får lägga till titeln SE VCH framför sitt namn!! Stort stort grattis till er!!

Holly är bara 16 månader så det är en ung fin lovande hund som gör ett otroligt fint spårarbete, riktigt kul!! 
Holly är barnbarnsbarn till min Lisa som Mona-Lisa fött upp så extra roligt att Holly bor hos henne, Holly är dessutom en fodertik så om allt vill sig väl så kommer hon tillbaka hit om något/några år och får egna valpar.
Hon (och några till i samma kull och även G-kullen) ska snart röntga höfterna så håll alla tummar för att vi får fina resultat där!


 

14 augusti
Sommaren börjar närma sig sitt slut och hösten är på intågande. I-kullen har lämnat oss och gjort sig hemmastadda i sina nya familjer och jag får fina rapporter från allihop, alltid kul att höra från våra små valpar!! De har fått sin egna sida, den hittar ni under "Tidigare kullar"  
Vi har varit på lite semester, bl a några dagar i husbil på västkusten och en vecka i Smögen. Alltid skönt med miljöombyte men också väldigt härligt att vara hemma!
Själv tar jag det lite lugnt några dagar, var tvungen att sätta in en pacemaker, efter min operation för två år sen så har hjärtat gått både för sakta och för fort så för att få ordning på det så fick det bli så här. Hoppas det hjälper nu, allt har gått bra och det är ändå ett ganska enkelt ingrepp, man gör det som en dagoperation så jag åkte in på morgonen och var hemma på eftermiddagen igen. Hade lite ont efteråt men såhär någon dag efteråt så mår jag ändå helt ok så det ska nog bli bra!

 

Men visst är det fantastiskt att när jag är hemma så är det andra som är duktiga och är ute och tävlar! 
Helena och Hobbe, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular har tälvat i rally mästarklass och fick 91 poäng och sitt första CERT!! ( i mästarklass måste man ha 90 poäng för att få CERT och det krävs 3 CERT för att få championat) Stort Grattis till Er!!

Och Elin och Stella, RLD N RLD F Ljungstorps Early Bird Benelli är nu igång och tävlar igen efter valpar och mammaledighet,det blev två godkända rundor och en andra plats I Rallylydnad avancerad och även ny titel RLD A!! 
Stort Grattis till Er med!! Verkligen bra jobbat att vara igång så snart efter valparna. 

10 juli 
Vi har fått återbud på en hanvalp ur denna kullen. Vilken av dem det blir vet jag inte än, det vet jag först efter vi gjort valptest och besiktigat dem.
De är leveransklara söndag 25 juli. Säljes företrädesvis till dig som är intresserad av att träna med din hund. Vid seriöst intresse maila mig på carro@ljungstorps.se

Du hittar mer info på insta el fb under "ljungstorps"

 

6 juli

HÖSTENS KURSER LIGGER NU UTE, HÄR KAN DU LÄSA MER OM DEM

Puppies in the house!
Söndag 30 maj kom vår I-kull med mamma Stella RLD N RLD F Ljungstorps Early Bird Benelli och pappa är Zeke SE VCH Picabo’s Dream Boy. Det blev 5 hanar och 2 tikar.
Det gick dock inte helt komplikationsfritt, Stella började hässja på lördag kväll kl 20 och jag sa till min dotter Jonna att nu kommer det valpar snart. Men tiden gick och det kom varken valpar eller några direkta krystvärkar. De kan dock hässja under lång tid men mina tikar brukar inte hålla på så länge men det kan ju vara olika. Fick dock lite dålig magkänsla ändå…
Fortfarande inga valpar på morgonen och runt 12tiden på söndag kom det några små svaga krystvärkar men inte mer plus att det kom lite grönaktig vätska och då vill jag att det kommer valpar rätt snart. Det gjorde det dock inte och knappt några mer krystvärkar heller så kontaktade veterinär och närmaste ställe var Västra Djursjukhuset i Göteborg, vi samrådde och sa att vi skulle höras av hur läget var men de var beredda att vi skulle komma. Det hände dock inte mycket mer här och jag kände att det var läge att packa ihop och åka. Stellas matte och husse Elin och Manne var av en tillfällighet i Varberg så ringde dem och så följde de med. Så det blev en tur till Göteborg och det var nog tur det, Stella hade när vi var där uppe hässjat i 20 timmar och började bli rätt trött.
Så det blev ett kejsarsnitt sådär på söndag eftermiddag och ut kom dessa små krabater, alla pigga och starka. 
Nu är de 5 veckor växer så de knakar. 
 
Det blir också lite ändrade planer ang framtida valpar, jag har bestämt mig att inte para Ever på detta löp. Hon löper nu och att dra iväg nu på parningsresa fungerar inte rent logistiskt med allt plus att jag mest trolig måste operera in en pacemaker då hjärtat går för oregelbundet efter sista operationen. Att klämma in en valpkull då känns rätt orimligt. Ever är bara 4 år så planen är att para henne till våren istället.
Coco kommer dock att paras nu, återkommer om hane till henne!
Just nu myser vi med de 7 små fina som vi har här hemma!

Vill du ha snabbare uppdateringar om vad som händer här i Ljungstorp så häng med oss på Insta eller Fb. På Insta brukar det hamna en del på stories med :)

19 Maj
Ever är ögonlyst UA! Det innebär att hon kommer att paras på nästa löp som borde bli i juni/juli. Söker du en hund som har mycket fart, är spänstig och har hög jaktlust så garanterar jag att du kommer bli nöjd med en valp efter Ever! Hon har ett helt annat rörelsemönster än många andra springrar, hon är atleternas atlet. Tack och lov har hon inte mycket stress i sig utan kopplar av när det ska kopplas av - i och för sig så lär jag alltid mina hundar att ha en Av och På knapp och det har hon garanterat. Hon älskar också att apportera och kommer alltid direkt in med alla apporter, hon har ett mjukt fint grepp, enkel mycket lättskött päls och hon väldigt gosig med.
Hon kommer att paras med den fina hanen Adam, Multichampion Finnlidens His Majesty, läs mer om kombinationen på valpsidan.  

18 april
Vi börjar med att säga stort grattis till Helena och Hobbe, RDL N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular som har varit ute och gjort klarat av sitt anlagsprov i viltspår och fick så fin kritik! 
Och så otroligt lik han är sin mamma Coco! De har precis samma uttryck, man ser verkligen att de är släkt. 

Sen har systrarna Stella och Ever varit på exteriörbedöming som SÄKK- Södra Älvsborgs Kennelklubb- anordnade strax utanför Borås.
Alla utställningar är ju inställda i och med pandemin - alltså så sjukt, något sånt här trodde jag aldrig att jag skulle skriva, det är mer sånt man ser på sci-fi filmer, att ett virus slår ut hela världen och att folk dör oförklarligt. Men eftersom allt är inställt så har de ändå löst det så att det finns exteriörbedömingar  så att hundarna kan få en officiell kritik. 
Bägge tjejerna fick Excellent med CK vilket vi är supernöjda med, bättre kunde det ju inte gå! 
Så kul att du hänger med på massa saker Elin! Och extra roligt att de här systrarna har följts åt på flera tävlingar och presterar lika bra bägge två! 

31 mars
Då har vi varit en tripp Varberg- Gävle tur och retur. Vi gjorde ett progesterontest på Stella i fredags men då var det inte dags, på måndag morgon tog vi ett nytt prov och då var det bara att packa väskan och dra! Så jag och Stellas matte Elin drog iväg till Gävle där vi hade bestämt dejt med "Zeke", SE VCH Picabo's Dream Boy. En mycket trevlig och behaglig hane och vi fick till fina parningar så nu håller vi tummarna för att det tar sig och att vi får valpar i slutet av maj!
Här kan det bli både brunvita och svartvita valpar. 

28 Mars 
Vi börjar nu planera äntligen planera för valpar igen! Stella har börja löpa och ska förhoppningsvis paras nu under vecka 13 och om det blir som vi vill så kommer det valpar här i början av juni. Tanken är också att para både Ever och Coco på deras nästa löp under sommaren med så kanske kanske får vi 3 kullar här i år. Är ni intresserad av valp så kan ni läsa mer om tikarna HÄR 

22 Februari
Valp/unghundskursen som går på onsdagar med start i april är redan full så jag öppnar upp en kurs till som kommer att gå på torsdagar i april, kurserna hittar ni på kurssidan


Vilken helg vi haft! Jag och min Svedea-kollega Marie åkte upp till Bålsta för att gå på skyttekurs på lördagen och sen göra uppskjutningen till jägarexamen på söndagen. Vi bodde första natten på Woodstocks B&B, så himla mysigt ställe, ska ni nånstans i närheten av Bålsta så rekommenderar jag verkligen det!
Mysigt, rent och fint, supersköna sängar, bra frukost som fanns i kylskåpet i stugan och trevligt värdpar.
På lördag morgon åkte vi till Varpsunds Skjutbana och tränade skytte hela dagen, sen direkt till ett annat boende, Hotell Roslagen där vi fick supergod mat och en helt galet god potatisgratäng som vi sent kommer att glömma!
Söndagen var det tidig uppstigning och färd till Roslagens Jaktskytteklubb där vi skulle skjuta upp. Skyttet gick bättre än förväntat, speciellt på älgbanan, jag har ju aldrig skjutit på det förr, bara på skytteiograf på lördagen men satte 3 serier med 5-1 i varje. Man har 9 serier på sig på det momentet och man ska sätta 3 och det räckte med 3 serier så var jag klar med det momentet. 
Kändes rätt overkligt skönt måste jag säga. Haglet gick också bättre än förväntat, har haft katastrofala problem med det innan men när man får en bössa som passar så blir det ju en helt annat sak. 
Både jag och Marie klarade allt, hon hade gjort hagelskyttet sedan innan och hade bara proven för kulgevär att göra vilket gick galant vilket innebär att vi båda är helt klara med vår jägarexamen och det är dags att börja leta gevär och börja jaga på riktigt, ska bli såååå kul!! 
Och när jag kom hem så hade jag fått de fina rosetterna för Årets Västra Springer och även det fina vandringspriset för Årets Lydnadsspringer som är instiftat av Kari och Peter på Kennel Pussentorpet. Tusen tack snälla Michael Hederström som levererade det ända hit och tack Springer Väst för fina rosetter!
 

12 Februari 
Nya kurser ligger nu ute på sidan, det blir bl a endagskurs med Vardagslydnad och Rallylydnad för dig som inte har möjlighet att gå kurs på veckodagar.
I april startar ny omgång med valp/unghundskurs, vardagslydnad och även rallylydnad.
Vi gör även ett nytt försök med viltspårkurs där Elin kommer hit och hoppas inte coronan ställer till det igen. Du hittar alla kurser HÄR

Just nu är det full rulle med valp/unghundskurs, vardagslydnad och en nybörjarkurs i rallylydnad. Kallt som attan är det på kvällarna, tack och lov kan vi vara inomhus. Det är inte varmt men det är varjefall inte snö och is på marken och vi slipper blåsten så det är ändå okej, bara man klär sig varmt. Går ständigt i tjocka skidbyxor, dubbla tröjor, dubbla halsdukar, dunväst, tjock jacka och känner mig som jag går i rymddräkt typ. Tack och lov så får vi ju en del sol på dagarna och snart är våren nog här!

Springer Väst har haft årsmöte och de presenterade vinnarna av Västras Bästa Springar.

Bästa Rallylydnadshund
Bästa Lydnadshund och 2:a bästa Allround hund blev Coco, SE RALLYCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer

2:a Bästa Rallyhund blev Ever, RLD N RLD F Ljungstorps Ever Bettinzoli och 
3:e Bästa Rallyhund blev Stella , RLD N RLD F Ljungstorps Early Bird Benelli och Elin.
Ett hattrick där kan man säga! 

Nu är det väldigt paus på tävlingsfronten, finns i stort sett inga tävlingar utan allt är inställt tyvärr. Lite tråkigt men vi får hoppas det lättar när covid-19 släpper sitt grepp om oss!

Vad det gäller valpar så kan jag inte säga så mycket än. Jag skulle parat Coco men hon fick någon konstig svullnad som veterinären inte kan säga vad det är än. Hon fick en vid nosen och den har vi tagit prov på men den var godartad tack och lov och den andra sitter bak vid vulvan. Har vi tur är det en hormonell svullnad som går ned efter löpet, har vi otur... Ja då vet jag inte... Vill helst inte tänka på det... 
Vi ska även para Elins Stella som skulle löpa i januari men det har fröken Stella inte tänkt så där går vi bara och väntar på att hon ska börja löpa. 
Ever kommer jag mest troligt att para vid nästa löp som blir i sommar. Så som det ut just nu är det inga valpar på G precis nu men det kommer!