logo header webb_outlines

nyheter 2024

6 maj
Ytterligare en helg med rallytävlingar. 
Vi börjar med att hylla Lotta och Söder till ny Svensk Rallylydnadschampion, stort grattis, ni är fantastiska!!!
På endast 4 starter i mästarklass tar de championatet och Söder är inte ens 2 år gammal! 
HELT magiskt grymt!! PÅ denna tävlingen hade de 90 poäng och 99 poäng och kom där 2a i klassen. (Max är ju 100 poäng i rallyn oavsett klass)
Så nu heter Söder SE RALLY CH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Key To Candystore.
Hatten av Lotta för fantastisk prestation!


Jag och Coco, (som är mamma till Söder) var också och tävlade rally fast vi var hemma i Varberg så nära och bra. Jag har justerat tempot en aning och går lite lite långsammare och det verkar passa Coco bättre, hon gick supersuperfint och jag är SÅ nöjd med henne, Dock gjorde vi en 360 fast åt fel håll och då ryker poängen... Men nästa klass gick vi åt rätt håll, 97 poäng och en 4e plats.
(90 poäng och över är godkänt och ger CERT) 
En bra helg i rallyns tecken! 

Lotta och Söder på pallen
Lotta och Söder på pallen
Jag och Coco
Jag och Coco


 

Jag och Kira på pallen Jag och Kira på pallen

22 april 
I söndags var det rallylydnad hela dagen, jag åkte 07 på morgonen och var hemma 19.00 igen så det var en lång dag. Det var kallt, varmt och vindstilla ,sol, regn,vind, ja typ alla väder.. Vi var på Halmstads Brukshundsklubb och som alltid så var det en trevlig tävling med god stämning. 
Kira, Ljungstorps Keep Your Candy gick 2 fortsättningsklasser och idag kunde hon både ligg och hopp över hinder som hon tydligen hade glömt förra gången.. Hon är ju egentligen klar i fortsättningsklass men ville inte gå upp till avancerad förrän hon kändes redo. Hon är ju trots allt inte ens 2 år än så har inte så bråttom. Många har väldigt bråttom med unga hundar men jag jobbar inte så, de ska vara mogna mentalt med tycker jag. Men idag kändes hon fin och mogen för sin uppgift och vi vann första klassen med 95 poäng och i andra klassen fick vi ihop 91 poäng och kom på en 4e plats. (Max är ju 100 poäng i alla rallyklasser)
Så nu får det vara färdigt i fortsättning och vi siktar på avancerad klass. 

Annette med Jippie, Ljungstorps Jetblack Rockeman och Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta  var där med och de tog varsitt godkänt resultat i fortsättningen med 89 p och 5e plats resp 80p och 8e plats, Stort Grattis!! Nu har de hundarna 2 godkända rundor i fortsättning så ett kvar för att få titel och för att få gå upp till avancerad. Yatzy är syster med Ever och hon tycker väl det är sådär roligt med lydnad, precis som Ever... De tjejerna tycker springa och jaga och spåra är det bästa som man kan göra, det är väl ett släktdrag helt enkelt. Jippie däremot som är en Coco-son gillar verkligen att gå fot och träna! 

Coco gick två rätt så fina rundor i mästarklassen,89 resp 71 p, hon har inte tävlat på länge så ändå nöjd med henne. Det var lite små missförstånd och hon är så mycket svårare att föra än vad Kira är men alla hundar har sina starka och svaga sidor. Men ska försöka träna och tävla henne lite mer, hon verkligen älskar det! 
 

Jippie, Annette och Yatzy
Jippie, Annette och Yatzy
 

Ever, BIS-1 Jaktfinal Ever, BIS-1 Jaktfinal

8 april
I söndags var det utställning igen. Denna gång var det SSRK Kungsbacka, domare var Gudrun Brunnström.

Sune, Ljungstorps Impressive Commander var med och gjorde sin första debut i officiella sammanhang tillsammans med matte Kerstin. De var jätteduktiga och gjorde det fint. Det är inte helt lätt att veta hur man ska springa, stå och hålla mm men det var en jättefin debut. Sune fick ett VG, han är väldigt snygg men behöver få ordning på springandet men med lite övning kommer det gå finfint!

Ever gick i jaktklass som vanligt, hon fick ett Excellent och blev sen BIR jakt, hon mötte samma hane som blev bästa hane jakt i Moheda, där de blev BIR o BIM, inga av dessa hundar föll tydligen domaren i smaken för ingen fick ens CK. Hanen är t om NORD UCH, och det är väl det här som jag har lite svårt för när det gäller utställning att det är så olika i tycke och smak.

Dock så fick ju vi vara med i jaktfinalen igen där alla BIRvinnande med jaktmerit är med och där vann vi och blev BIS-1!!
Så det var ju kul och då blev det hamburgare åt Ever på vägen hem.  Jag mutar mina hundar med att om det blir bra resultat, ja då blir det hamburgare på vägen hem. Specialbeställning på McDonalds, utan lök,ketchup,senap och lök. Bara burgare och bröd och det var gott sa hon!

Kotten Kotten

 
Och vi har fina resultat med från K-gänget.
Söder, Ljungstorps Key To Candystore och matte Lotta har tagit ytterligare CERT i rally mästarklass! Stort grattis Lotta!!! Ni är så jäkla bra!!!

Två brorsor till Söder (och Kira) har också gjort fina resultat, det är Kalle, Ljungstorps Kick The Fudge och husse Jonas som gått viltspår och fått ett 1apris i viltspår. Stort grattis!!

Och andra brorsan är Kotten, Ljungstorps Kidding For Sweets med matte Jenny har klarat doftprov nosework eukalyptus klass 1. Bra gjort och stort grattis!!!

Och syrran Zelda, Ljungstorps Kind Cool Cake har även hon gjort doftprov 1 eukalyptus. Stort grattis och bra jobbat!!! 
 

Kira på blöt tävling, då är det täcke på så de inte blir kalla Kira på blöt tävling, då är det täcke på så de inte blir kalla

30 mars.
Här rullar livet på med livet i sig självt, hundträningar, mm jakten är ju i princip över, bara skyddsjakt nu.

I vintras jagade vi en hel del. Fram till 31 januari får man släppa hund och det blev en del trevliga jakter.  Det är framförallt Ever som jag jagar med men även Kira får hänga med och hon har stor jaktlust så tror det kommer bli bra med lite mer erfarenhet. Coco gillar ju mest att gå fot med matte så hon är inte med på jakterna direkt. Hon drog dessutom av en böjsena vid en tå på en baktass så jag vill inte att hon går för hårt i ojämn terräng som det blir om hon springer löst i skogen. Hon var lite halt först så det blev koppelvila och lite piller men nu går det bra och hon är helt haltfri.


I februari åkte vi på inoff utställning i Sätila. Sune, Ljungstorps Impressive Gumball gjorde sin första utställning någonsin, han blev 2a Bästa hane. Grattis Kerstin och Mikael!
Jag hade med mig Kira och Coco, Coco blev bästa veteran och 2a bästa tik och Kira blev Bästa tik och BIM. Vi hade tyvärr inte möjlighet att stanna till finalerna.

Kira har fått göra några starter i rally fortsättning, hon är redan klar men känner att hon behövde komma ut lite mer innan vi går upp i avancerad. På 4 starter har hon gjort 3 uppflyttningsresultat, 79,86 och 90 poäng och den 4e diskade jag mig medvetet för hon vägrade att hoppa hindret så tog fram leksak och fick henne att hoppa ordentligt istället.
Sen har vi övat på att hoppa hinder och även ligg som tydligen var väldigt svårt…


Hennes syster Söder har däremot startat mästarklass och fick ihop 97 (av 100p)!! Och sitt första Cert! SÅÅÅÅÅ bra gjort med en så ung hund, de fyller ju 2 år i maj så de har all tid framför sig. Stort stort grattis Lotta!! Ni är SÅ bra!!!


 

Stort prisbord hos Springer Väst Stort prisbord hos Springer Väst

På Springer Väst årsmöte fick vi en hel rad utmärkelser:Errol, Ljungstorps Favourite Cream och Ulla:
1.a Bästa bruksspringer 2023
2.a Bästa Freestylespringer 2023
8.a Bästa Rallyspringer 2023
 

Jippie, Ljungstorps Jetblack Rocketman och Annette
1.a Bästa Freestylespringer 2023
1.a Bästa Lydnadsspringer 2023
5.a Bästa Rallyspringer 2023
3.a Bästa Jaktspringer 2023Annette var dessutom placerad med Yatzy, Ljungstorps Easy Beretta där hon var
3.a Bästa Freestylespringer 2023
9.a Bästa Rallyspringer 2023

Asta, Ljungstorps Explosive Blaser och Jenny var
8.a Bästa Viltspårspringer 2023


Och sen hade vi en hel hög i Rallyn
1.a Coco, Ljungstorps Chemin De Fer och jag
2.a Söder, Ljungstorps Key To Candy Store och Lotta
3.a Kira, Ljungstorps Keep Your Candy och jag
5.a var ju Jippe och Annette
7.a Holly, Ljungstorps High Class Millionaire och jag
8.a var Errol och Ulla
Och 9a. Yatzy och Annette.
Så av de 9 bästa var det endast platserna 4 och 6 som vi inte hade någon från oss.
Stort grattis till oss alla, verkligen bra jobbat!!
 
 

Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli , BIR m CERT, BIM  var Siegers So Sophisticated Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli , BIR m CERT, BIM var Siegers So Sophisticated

 
Sen tog vi oss en tur till Moheda, SSRK hade utställning (Svenska Spaniel och Retrieverklubben) Där är endast spaniel och retriever med, väldigt trevliga utställningar tycker jag! Det är lite lugnare när det inte är alla raser med så som det är på en SKK utställning.Domare var Christina Daniels.
 
Kira gick först, hon fick ett Excellent och var placerad som nummer 2 i klassen. Hon är inte alls färdigutvecklad och hon fick en helt okej och rättvis kritik.

Sen gick  Ever i jaktklass som hon vann med Exc och CK.
Efter det var det dags för Bästa Tik. Några blev avtackade och vi är 4 stycken kvar, nummer 4 och 3 blir placerade, sämst 2a tänkte jag men håll i hatten!! Ever blir Bästa Tik med Cert!!!

Sen går hon mot hanen som är Nordisk Utställningschampion och där vinner hon med och blir BIR och hon blir även bästa jakthund då det var samma hane som hon mötte i BIR/BIM!

Sen var det dags för finaler och det blev 2 finaler för henne. Dels eftersom hon blev bästa jakthund, då är det jaktfinal och sen även ”stora” finalen med alla BIRvinnande hundar.
Då går de hundar som vunnit i sin ras så det är av alla raser från alla deltagande hundar på hela utställningen.
I jaktifnalen slutar hon som 2:a och i BIRfinalen blir hon 3:a!

Så det blev en hel hög rosetter och grejer, BIR,CERT, BIS-2 jakt och BIS-3!!
Fina lilla Ever!


För övrigt så har det varit en hel del kurser, träningar här och en drös hundar som kommit på behandling. Och jag verkligen ÄLSKAR när man ser utvecklingen vid träning, lite justeringar här och var och hundarna går jättefint och man ser hur de glänser och tar för sig.
De hundar som kommer för massage och ström, från en vecka till en annan har de inte ont längre utan rör sig fritt och obehindrat.

Älskar det och älskar mitt jobb som försäkringsombud på Svedea Djurförsäkringar, sån fantastisk kombo att kunna göra allt detta!

 

5 Januari 2024
Japp, nytt år och nya möjligheter som de säger ;)

Kurserna börjar fyllas på, första omgången valpkurs är redan full, nästa omgång som börjar är 29 februari. då blr det valpkurs och även en rallylydnad grundkurs. 
Vad det gäller valpar så hoppas jag på någon kull i år, vi får se vad naturen blir, det blir isåfall längre fram under året.
Till att börja med så hoppas jag vi syns på My Dog där jag kommer att jobba i Svedeas monter. Har du inte besökt My Dog så gör det! Där finns det mesta inom hundsport, och nåt du inte ska missa är Hundakademins hundteater. (inte 100 på att de har i år, men om de har, gå och kolla!) Vi såg Snövit och de sju dvärgarna ett år, så himla bra och gulligt och fint. hundarna spelar alla roller, underbart!