logo header webb_outlines

nyheter 2015

26 Augusti
Från här uppdaterades nyheterna på bloggen istället för den gamla hemsidam som låg hos one.com. Det krånglade hela tiden och var svårt att fungera. www.ljungstorps.blogspot.com


 
25 Augusti
I lördags åkte vi ned till Halmstad för att starta på vattenprov som SSRK anordnade. Jag skulle starta Putte, SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Affection, domare för dagen var Ulf Westlund.
Vi började med det enkla vattnet, Nybörjarvatten, det vattenprovet räcker för att bli godkänd på Nybörjarprov B + fältdelen då såklart. Putte har ju godkänt fält sedan tidigare så ville ju ha vattendelen klar med så det blev komplett.
Jag skickar i honom och han får då tag på allra yttersta vingspetsen på fågeln och tar inget omtag utan simmar in med den på det sättet. När han går upp på land så blir ju fågeln lite för tung för att få upp på det sättet så han lägger ned den och jag försöker få honom att ta upp den men det går tyvärr inte så bra. Så det slutar med att fågeln blir liggandes på strandkanten och det blir ej godkänt tyvärr. Nu har vi ju Godkänt Nybörjarvatten som vi gjorde veckan innan i Norge som jag förstått det som att det ska gälla här men jag ville ju ändå ha ett godkänt i Sverige.
Sen var det dags för det ”långa” vattnet som heter Vattenprov. Det är egentligen det som är det viktiga för om du vill gå vidare och starta i öppen klass så måste man ha det för att få komma till start. Här ska hunden simma längre ut, ca 40 meter. Denna gång skärper Putte till sig, han kanske bara ville ge sin matte lite puls och skrämselhicka, vad vet jag, för nu tar han fågeln mitt över ryggen precis som man ska och simmar in med den och kommer mycket snyggt upp på land och levererar den rätt i handen precis enligt skolboken och vi blir godkända. Så himla skönt!! Nu kan vi släppa vattenbiten och fokusera på annat och träna vidare. Detta innebär också att min Putte är helt godkänd på Nybörjarprov B och klar för start i högre klasser. Duktig pöjk!!

En nyhet som jag inte skrivit om pg av att jag haft sådant problem med att uppdatera hemsidan är ju att Putte blivit pappa till en kull på Kennel Mountjoy, denna kullen är V-kullen. Det är ju den kenneln som hans pappa Mountjoy Particoloured Perry kommer från. Det blev 6 valpar, 3 tikar och 3 hanar. Det ska bli kul att följa dem framöver. Och ni som har valpar därifrån är hjärtligt välkomna att höra av er om ni vill!

 
18 Augusti
Vilken härlig helg vi haft! Jag och Putte åkte hemifrån på fredag eftermiddag och siktade på Ekeby camping, strax söder om Årjäng. Där skulle vi möta ett gäng andra glada springermänniskor. Först på plats var Ann-Sophie Lindahl som kommit ändå från Bergen, Norge, hon hade med sig sina två hundar Mountjoy Quindred Qarl, "Qalle" och Joyfull Life Adorable Amanda. Jag flyttade in i den lilla stugan vi hyrt och efter ett tag kom resten. De hade åkt från Stockholm och de var Monika Jansson, Veronica Forsberg, Lee Pohl och Åsa Nybäck-Nakell som kom med inte mindre än 8 hundar. För att få med sig alla hade de ett hundsläp. Hundarna var Mountjoy Painted Peggy, "Peggy", Mountjoy Scallywag Sam, "Bilbo", Accounts Vision of Love, "Cider", Lost N Found Dancing in the Dark, "Loka", Mountjoy Residentiel Ragnar, "Ragnar", Mountjoy Tainted Trudy, "Trudy" eller även kallad "Truddiluttan" :)) Mountjoy Qatchy Qloudy "Sunny" och Hi-Designs Absolute Exotix "Thilda".
När de hade lastat ut hundar och packning så var klockan rätt mycket men vi var ju lite hungriga med så vi hade fixat massa god mat att grilla så det blev en sen middag innan vi drog oss tillbaka till stugorna och då hade klockan hunnit bli ca 01 på natten. Det blev inte mycket sömn för klockan ringde redan 05 och då var det dags för rastning av hundar, frukost och städning av stugor och sedan vidare avfärd med sikte mot Norge.
 
Vårt mål med resan var att starta på Norskt Jaktanlagsprov som Norsk Spanielklubb med härliga Vibeke M Kvisler i täten så fint hade arrangerat i Marker ganska nära gränsen mellan Sverige och Norge. Det var ett stort startfält, 21 hundar deltog på detta prov och av dessa var 13 svenska varav vi kom med hela 10 stycken!
Även om jag kände mig ganska lugn så är det klart att det är lite pirrigt innan start. Putte hade gjort det mycket fint under veckans träningar så jag kände ändå att jag hade koll på läget. Gruppen delades in i två grupper då det var två domare pg av det stora startfältet. Jag, Monica,Veronica och Lee kom i samma grupp och vi skulle börja med fältarbetet. Vår domare var Wenche Farstad. Innan fältarbetet börjar så är det ett tillgänglighetstest vilket alla hundar klarade mycket bra. Sen var det dags för första start på fältet. Eller skogen som det var här, vissa hundar fick riktigt tuff terräng att gå i. Vi fick ta oss igenom detta innan vår start och både jag och Putte var rejält trötta innan vi ens hade börjat. Putte gjorde fältarbetet på ett bra sätt, han gör väldigt fina vändningar, behöver i stort sett aldrig vissla utan han vänder ändå. Jag var rätt så nöjd med vårt fältarbete och sedan var det obligatoriska vattenprovet. På det norska provet måste man göra allt på samma dag och vara godkänd på alla delar för att bli helt godkända. Putte apporterade fågeln i vattnet mycket bra och kom upp på land och lämnade av fint i handen.
Efter att alla hade gjort sin del så var det en längre väntan innan resultaten kom. Vi hann äta lite, ta hand om hundarna och pusta ut. Sen blev det en trevlig prisutdelning och jag och Putte fick Godkänt Norskt Jaktanlagsprov med Godkänt Nybörjarvatten!! Att Putte är min första egenuppfödda hund gör ju det hela lite mer speciellt, även hans mamma Lisa (Storehalls Dourthe)har jag startat på detta prov och fått godkänt på.
Godkända blev också Monika Jansson med Peggy som är Puttes faster(hon är kullsyster med Puttes pappa Perry), Åsa Nybäck-Nakellmed Thilda, Veronica Forsberg med bägge sina hundar Loka och Cider. Stort grattis till er för strålande resultat och tusen tack för en jättetrevlig helg!!

Jag och Putte, SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Affection

Alla godkända deltagare och domare Wenche Farstad och Anders Brunvoll längst bak

 Hela härliga gänget som jag åkte med :))

30 Juli

Återigen har jag stora problem med hemsidan, ni som ska starta en hemsida. Gör er själva en tjänst och välj INTE one.com. De var jättebra innan men sedan de bytte system så är det mest krångel. Ska se om jag kan få till det så snart som möjligt. Ni får ta det som det är så länge.

 

MEN, goda nyheter med, valparna har äntligen kommit! Jag har startat upp deras valpblogg som ni kan läsa HÄR, där kommer jag att uppdatera mer med bilder och vad som händer. Det blev 7 stycken. 3 tikar och 4 hanar.
Allt gick bra och Liza är en jättefin mamma. Stort tack till min Lisas uppfödare Mona-Lisa som var här under valpningen och även till vår farfar och hans fru Annelie som passade dottern Jonna under tiden. Min sambo Tobbe var i Rättvik på Classic Car Week så under 7 dagar var jag ensam med 3 hundar, en viljestark 2,5 åring och så valpningen. Det blir ju så ibland när olika saker krockar men tack vare fantastisk hjälp utifrån under själva valpningen så gick ju även detta bra!

Louise och Smilla, Ljungstorps Build By Art och även Louise andra hund Ester var här en dag och tränade rallylydnad. Vi passade på att tå en del bilder när vädret ändå var så fint. Lägger en del bilder på Smillas sida som ni hittar HÄR.
 
De var jätteduktiga alla tre tjejerna, är alltid kul att träna tillsammans och komma på små saker som gör att det blir bättre och bättre för varje gång. Ska lägga ut mer bilder på Smillas sida när jag får i ordning på denna hemsida som just nu gör mig galen.......

Assar, Ljungstorps Being An Artist, har varit ute i spårskogen. Han och matte Charlotte deltog på Springernatta, en spårtävling som går under två dagar där en del av deltagarna får gå sina spår mitt i natten. Första dagen var det massa vildsvin som hade bökat runt och förvillade Assar, just vildsvin hade de inte stött på innan. Den dagen blev det ett 3.e pris men dagen efter spårade han lika bra som han alltid brukar göra och de fick ett klockrent 1:a pris. Stort Grattis Assar och Charlotte! Jag är övertygad om att vi kommer få se mer av dessa två i spårskogen framöver för Assar är en riktigt duktig spårhund!
 

9 Juli
Dax för lite uppdatering här. I tisdags fick vi tillökning här hemma för då kom den andra Liza hit. Det är ju Big Brazzel Hot and Wild som kom från familjen Buske och Kennel Soludden. Liza är dräktig och valparna beräknas födas runt den 25:e juli. Ska bli så spännande och roligt. Ser verkligen fram emot detta! Så nu har vi en Liza, en Lisa och en Putte hemma :)) Lustigt att bägge heter Lisa, fast med olika stavning.
 
Putte, Ljungstorps Affection, har blivit pappa med. Det är på kennel Mountjoy, valparna föddes 10 juni och det blev 3 hanar och 3 tikar. Här på bilden är de 3 veckor.

20 Juni
Så roligt att kunna berätta att bägge föräldrarna till den förhoppningsvis kommande kullen var på utställning både lördag och söndag förra helgen och hade strålande resultat!
Mamman, "Liza" Big Brazzel Hot and Wild, blev 4:e bästa tik på lördagen och då blev pappan "Ludwig" Hot Feet Claudius 3:e bästa hane, det var 44 anmälda. På söndagen blev Ludwig 2:a bästa hane och Liza blev bästa tik och även BIM!
Det var denna dagen 47 anmälda, det är många anmälda för att vara vår ras så det var en kanonhelg för bägge hundarna. Stort grattis till uppfödare och ägare!!
 
Nu håller vi alla tummar vi kan för att det blir fina bebisar här hemma i slutet av juli!
 

BIR "Paco" Barecho Play now Pay Later & BIM "Liza" Big Brazzel Hot and Wild
25 Maj
Jag är så oerhört glad att kunna berätta att vi har nya valpplaner! Jag har fått det fina förtroendet att få låna den fina Liza. SEU(u)CH Big Brazzel Hot And Wild av Lotta och Anette Buske. Är så fantastiskt glad över detta. Hon är nu parad med den fina Keno-sonen Hot Feet Claudius som till vardags kallas Ludwig. Vi hoppas på fina, glada och lättsamma hundar med snygg exteriör. Kullen beräknas till slutet av juli och valparna är då leveransklara i slutet av september. Läs mer om kullen på valpsidan!
 
12 Maj
Det blir inga valpar här nu. Var på Slöinge Djursjukhus och gjorde röntgen på Lisa för att vara säker men det visade sig vara helt tomt. Även om hon har sett dräktig ut. Nu får hon banta lite istället. Jättetråkigt att det blev så här, Lisa har så otroliga arbetsegenskaper så hade gärna haft något mer efter henne men så är livet tyvärr. Nu får vi satsa på lydnadstävlingar och jaktprov ett tag.
11 Maj
För första gången hade vi möjlighet att starta på en dubbeltävling i rallylydnad. Tycker inte det är så vanligt här nere, varjefall har jag aldrig haft chans att en anmäla till någon sådan innan. Putte, Ljungstorps Affection, hade ju ett godkänt resultat i fortsättningsklassen sedan helgen innan och i lördags startade vi i två klasser. Det var på Angereds Brukshundsklubb som har sitt ställe i Olofstorp vilket var lite grann åt mitt gamla håll där jag bodde förut. Är ju uppväxt i Floda och Gråbo och gick även i skola i Göteborg. Konstigt att vissa ställen alltid kommer att kännas som "hemma".
Första klassen dömdes av AnnaKarin Dahlstedt och den gick hyfsat okej, vi fick 83 poäng och blev en 7:e plats av 26 startande. 17 av dessa ekipage kom över den magiska 70 poängsgränsen där man också blir godkänd.
Sen var det ganska lång väntan innan nästa klass som gick på eftermiddagen. Domare där var Hildur Persdotter. Den klassen kändes nästan bättre men vi fick "bara" 74 poäng. Drog på mig något förarfel vid frestelsen med, det luktade extra gott där tyckte Putte så där blev lite segt. Sen blev det lite nos och bris här och var. Bris = bristande samarbete.
Vi slutade 9:a i den klassen av 27 starter och där var det 12 som blev godkända. Med det fick vi sammalagt tre godkända rundor och därmed vår titel RLD F så nu heter Putte SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Affection.
Vi hade en trevlig dag med härliga människor på tävlingsplatsen och det var trevliga banor. Något som jag tar med mig som väldigt positivt är att Putte orkade köra två gånger. Även om han kan vara lite sprallig och tokig - vi fick minuspoäng för FYS = fysisk kontakt, han blev så glad inne på banan så han hoppade på mig, vilket inte gör mig något alls för hellre en för glad hund än tvärtom - så är han toppen för när han fick ligga i buren jag hade med mig så sov han och tog det lugnt. Skönt med en hund som inte stressar upp sig på det sättet, så nu vet jag han orkar med tävling en hel dag. Men han sov otroligt gott när vi kom hem!

Bästa killen med fina rosetter

3 Maj
I fredags var det rallylydnadstävling på Smålandstenars Brukshundsklubb. Sekretariatet öppnade kl 10 och banvandring kl 11 så det blev sovmorgon med, inte något man är bortskämd med när det gäller hundaktiviteter. Jag skulle bara starta Putte, Ljungstorps Affection denna dag. Jag var lite smånervös hur det skulle gå, har inte hunnit träna så mycket som jag skulle viljat men det har inte funnits tid eller ork men samtidigt så måste man våga sig ut och testa. Det var en trevlig bana byggd och dömd av Beatrice Palm. Vi tog oss runt banan med ngn nos och ngn bris men hamnade på hyfsade 83 poäng så det kändes helt ok. Det blev en 7:e plats i klassen där det var 20 anmälda.

28 April
Idag är det 2 år sedan vår B-kull såg dagens ljus, stort grattis till er alla, Millie, Maggan, Smilla, Molly och Assar! Hoppas ni får något extra gott att äta idag eller vem vet, kanske ett litet paket? Vi säger också jättegrattis till vår 4:e viltspårchampion och då även B-kullens tredje, det är Assar, Ljungstorps Being An Artist och matte Charlotte som nu tagit sitt tredje förstapris. De har också fått HP på två av dessa tre spåren. Att spåra är verkligen deras grej! Han är inte bara duktig på att spåra, han är duktig på att apportera med!
 

I söndags var Pernilla med Millie och Martin med Maggan här och vi tränade lydnad och rallylydnad. Vi övade på kontakt, (detta ständiga, men som är A och O i all hundträning), vissa moment och jag hade också gjort en rallybana. Så roligt att se när hundarna får till den där fina härliga kontakten med sina förare! Vi pausade en stund och gick in och åt lunch och fortsatte med lite träning efter vi hade fått nya krafter. Sen blev det bus ute på fältet och gissa om det var kul att leka med sin kullsyster! Skulle tro att det var två trötta små damer som sov gott på eftermiddagen. Tack Pernilla och Martin för en härlig dag!
Vad gäller Lisas dräktighet så känns det fortfarande oklart om hon är dräktig eller ej, efter det konstiga ultraljudet. Jag har varjefall bokat tid för röntgen på Slöinge Djursjukhus den 11 maj, så då får vi se om det blir valpar eller bantning.. Jag behandlar henne oavsett som om hon vore dräktig tills jag vet säkert.

22 April.
En månad sedan jag uppdaterade. Helt galet dåligt av mig. Men haft en riktigt jobbig period med mycket värk i kroppen och trötthet pg av min kroniska inflammatoriska sjukdom så får skylla lite på det. Länge sedan jag var så trött. Men känns lite bättre nu, inte mycket men lite grann varjefall.
Har en tråkig uppdatering, var och gjorde ultraljud på Lisa idag. Hon ser väldigt dräktig ut så trodde att det var ett helt gäng valpisar där inne men veterinären hittade ingenting?? Väldigt märkligt. Ska dock ringa till Slöinge Djursjukhus imorgon, de är lite bättre på sånt än vad vår lokala klinik är. Så har inte gett upp hoppet men det var verkligen inte det svaret jag ville ha. Hoppas Slöinge kan ge mig ett mer positivt svar. Men lite konstigt var det när jag sa till veterinären att "ja, det kan ju vara bra att se ungefär hur många det kan tänkas vara", så svarade hon att "nä sånt kan vi inte se, vi kan bara se om det är något eller inte". Visst man kan inte se exakt men man kan se ungefär hur många det kan tänkas vara. Jaja, vi får se vad nästa utlåtande blir. Fortsättning följer på detta..
 
Sen sista uppdateringen har vi arrangerat en viltspårkurs här i Springer Väst. Elin Söderlind, Kennel Lindcroft var här och var kursledare, av "våra" hundar var det Assar, Ljungstorps Being An Artist och Charlotte som var med. Assar är en riktigt duktig spårhund, känns som spår är hans grej!
Vi har också varit på SSRK utställning i Kungsbacka, det var väl ingen helg som går till historien att minnas direkt. Domare på lördagen var Johan Andersson, Assar ville inte riktigt visa upp sig, han fick VG, sen var det Putte, Ljungstorps Affection, han fick Exc och blev 3:a av 6 st. Efter det var det lilla Sally, Lost N Found Dancing Queen men där var det mest hopp och skutt, var inte alls så fokuserad som hon var när hon var i Sätila, det blev ett VG för henne. Sist ut för oss var det Smilla, Ljungstorps Build By Art och hon fick ett Exc.
 
Söndagen var Marin Johansson som dömde och han var förtjust i den blå färgen....
Assar fick ett VG. I Puttes klass, öppen klass hanar var det 5 stycken, Putte blev 2:a. Med ett VG.. Vilket innebar att 4 av 5 hanar fick ett VG. Då hade jag nästan hellre kommit sist, men 2:a med ett Very Good känns helt konstigt. Även Smilla fick ett VG denna dagen. Så den helgen glömmer vi och lägger till handlingarna.
 
Jag har också gjort klart hela min uppfödarutbildning. Äntligen!! Jag har gjort den "långa" utbildningen. Jag har gått på en studiecirkel där vi läst SKK's 6 böcker och varje bok har varit ca 5 gånger. Jag började hösten 2013, gjorde 2 böcker våren 2014, 2 böcker hösten 2014 och sista nu. Plus att jag gjort Springerklubbens egna del. Fantastiskt skönt att det är färdigt nu!! Även om det har varit intressant så har det tagit galet mycket tid. Och tid är något som varjefall jag inte har så gott om.
Även om vi inte får några valpar här eller hur det nu blir så väntar vi förhoppningvis valpar på annat håll. Putte ska förhoppningsvis bli pappa! Det är på Kennel Mountjoy som är där hans pappa kommer ifrån. Vi håller tummar för att det ska bli fina små bebisar där åtminstone!!
Lovar att uppdatera lite oftare, brukar vara rätt snabb med sånt men all kraft har varit som bortblåst.

22 Mars
Nu är Lisa parad! I fredags åkte jag, Jonna och Lisa på en liten roadtrip nordöst i landet. Vi stannade först i Jönköping och tog en liten fika och sen somnade Jonna i bilen så jag tänkte att jag kör på så länge hon sover och fick sedan väcka henne i Södertälje! Lätt och smidigt att köra med ett barn som sover :)
Vi lämnade av lite grejer i stugan vi hade hyrt och åkte sedan till Lotta och Annette Buske på Kennel Soludden.
Vi fick två jättefina parningar, en på fredagen och en på lördag morgon. Kenzo hade full koll på vad han skulle göra och var en riktig gentleman och uppförde sig så fint och Lisa var hur snäll som helst så allt gick verkligen toppen!
 
Vi blev lite förvånade när vi vaknade på lördag morgon och det var massa snö utanför! Det hade kommit lika mycket snö på en natt som vi har haft som mest här nere hos oss.. Tur att jag inte tog den andra bilen, den har fått sina sommardäck på sig.. När jag åkte hem på lördag förmiddag så mötte jag många bärgningsbilar och E4 var avstängd på två ställen i norrgående körfält. Många som hade blivit överraskade av snön och halkan.
 
Tack snälla Lotta och Annette för besöket och förtroendet att få använda er fina Kenzo och det var jätteroligt att träffa er! Om än svårt att sitta still med en busig Jonna, men du vet hur det är Annette ;) Vi får släppa lös barnen på ett stort fält en dag så kan de springa av sig! Nu håller vi alla tumma och tår och tassar för att det blir fina små Lisa-Kenzobarn i maj här i Ljungstorp!
 
 
15 Mars
Idag kom en fin nyhet! Duktiga Assar, Ljungstorps Being An Artist har varit ute och viltspårat tillsammans med sin matte Charlotte som trots feber och snuva tog sig runt spåret. De fick idag sin andra 1:a i öppenklassen. Även denna gången med HP!! Vad duktiga ni är, stort grattis till er! Bara ett spår kvar nu då........

Assar som nu har 2x 1:a pris i öppenklass viltspår, bägge med HP
6 Mars
 
Inte lätt det här med datorer… Ni som varit inne på sidan har kanske sett att den sett helt knasig ut ett tag. One.com som det heter där hemsidan ligger på har valt att göra om sitt system till ett annat. 28 februari skulle det gamla systemet upphöra. Efter det skulle man tydligen inte kunna gå in och redigera sin sida. Tänkte att jag skulle ta tag i detta och byta över till detta nyare system. Enligt anvisningarna skulle det inte vara så svårt men verkligheten var något annat.. Det blev helkonstigt och jag kände huvudvärken komma, fick ont i magen och blev helt matt. Jag har gjort denna sida plus bägge sidorna till mina företag KS PetFashion och Jyckekompaniet SÅ helt borta på sånt här kan jag inte vara men det här kände jag att jag inte orkade med. Men som tur är finns det duktiga människor som arbetar med sånt här och jag anser att var och en ska göra det den är bra på.
 
Med andra ord ringde jag in proffshjälp, Annika Stjärneving, det är för övrigt Annika som gör webbsidan för Springerklubben. Hon har företaget Starwings AB där hon jobbar med bland annat sånt här. Hon fick fixat till den så den ser okej ut igen. Jag hoppas att jag förstår hur detta nya funkar så småningom men utan Annika hade det nog aldrig funkat. Så stort tack Annika, jag är dig för evigt tacksam! Det kommer förmodligen att ta ett tag innan jag förstått hur allt funkar så vissa uppdateringar kommer kanske ta en stund innan allt är som det ska igen men ska försöka hålla nyhetssidan uppdaterad varjefall.
 
Så nu över till roligare grejer, dvs hunderiet :)
 
Lördag 28 februari åkte vi till Sätila där Västsvenska Fågelhundsklubben hade en inofficiell utställning. Som jag sagt tidigare så är de inofficiella ett mycket bra ställe att träna unghundar på och lilla Sally skulle få göra debut idag. Sally heter Lost N’ Found Dancing Queen och ägs av Jan och Gertrud Bengtsson. Det är samma Jan som haft med min Lisa på jakt ett antal gånger. Tanken är att Sally ska få ha en kull valpar hos oss i framtiden om allt vill sig väl och hon ska nu framöver få hänga med på lite utställningar. Putte, Ljungstorps Affection fick också följa med, det var länge sedan han var på utställning så han behövde ut och se sig omkring. Även Assar, Ljungstorps Being An Artist och matte Charlotte kom till Sätila denna dag.
 
Vi var i ärlighetens namn inte helt säkra på hur detta skulle gå med Sally. Hon har aldrig varit inne i ett ridhus, aldrig varit på ringträning utan vi har bara övat hemma. Hon skulle egentligen varit ute på utställning tidigare men vi fick avboka i höstas då det var så mycket kennelhosta. Vi ville inte riskera att hon skulle bli sjuk. Så debuten blev nu, 10,5 månader gammal. Och som hon förvånade oss! Stod så stilla och fint när vi ställde upp henne och sprang som hon aldrig gjort annat. Mycket duktigt gjort av lilla Sally! Sen hoppade hon in i buren och låg och sov en stund. En mycket härlig hund! Pigg och väldigt glad, lätt att ha att göra med, kan koppla av när det krävs och uppför sig strålande. Hon blev 2:a i sin klass med HP och det är både jag och Jan nöjda med!

Sen var det grabbarnas tur. Klassindelningen var sådan att alla över 12 månader gick i samma klass så både Assar och Putte gick i samma klass. Putte drog det längsta strået och blev placerad 1:a och Assar blev placerad som nummer 3, bägge med HP. Putte blev sen också bästa hane och fick då tävla om BIR/BIM och även där gick det bra, han blev då BIR och BIM blev fina Paddy, Astrosprings Omega och Gun-Brith Hugosson som hade blivit bästa tik, grattis till er!
 
Domare för dagen var Paula Sunebring, Kennel Swede Suns. När alla raser i vår ring var klara var det dags för gruppfinal. Det var 9-10 hundar i vår grupp och vi var kvar till de 4 sista och sen pekade domaren att vi skulle ställa oss först och Putte vann då gruppfinalen med och blev BIG-1!

Det blev en del väntan innan BIS-finalen, jag hade sagt innan att jag nog skulle vara hemma runt lunch men så blev inte fallet utan vi var bland de sista att åka därifrån. Alla valpar och veteraner gick före oss så vi var sist ut. Här var det 10 hundar om jag minns rätt och hund efter hund blev avtackade tills det var 4 kvar och vi slutade som BIS-4!
Även om det är en inofficiell utställning så är det ju kul när det går bra! Putte går verkligen som tåget nu, fantastisk härlig att springa med och han hade med både lätthet och glädje sprungit flera gånger till. Han har verkligen utvecklats sista tiden och är enormt härlig nu!
 
Stort tack till arrangerande Fågelhundsklubben för en trevlig utställning och även till Jan, Charlotte och Gun-Brith för en trevlig dag!
 

Dagen efter var det dags för årsmöte för Springer Väst. Vi var som vanligt på Sörtorpagården i Härryda. Det var en trevlig stund med de sedvanliga handlingarna som tillhör ett årsmöte men även bra och intressanta diskussioner och mycket god fika.Jag kommer även i år att sitta kvar som vice ordförande och jaktansvarig. Lite tråkigt att inte fler medlemmar kommer på årsmöten, då det är ypperligt tillfälle att träffas och prata hund. Vi hade fixat så vi skulle ha en intressant föreläsare men det fick vi tyvärr ställa in då det var för få anmälda.
Priser för Springer Väst Bästa Hundar 2014 delade också ut.
 
Putte, SE VCH RLD N Ljungstorps Affection fick följande:
 
Bästa Jakthund
 
Bästa Viltspårhund
 
2:a bästa Rallylydnadshund

 
2:a Bästa Allroundhund
 
Han fick dessutom sin rosett för sitt viltspårchampionat och även Kennel Springmoon’s Vandringspris för Bästa viltspårhund. Jättekul och så nöjd med honom, och detta var under det år han blev 2 år.
 
Även hans mamma Lisa, SE VCH RLD N RLD F LP1 Storehalls Dourthe fick några pris, hon blev;
 
Bästa Rallylydnadshund
 
2:a Bästa Lydnadshund
 
3:e Bästa Allroundhund

har blivit så härlig nu så jag vill verkligen inte bli av med honom, så som det ser ut i nuläget blir han kvar hemma.
8 Feb
 
Jösses vilka dagar. På fredagskvällen var det rallylydnadstävlingar i Halmstad Hundarena och jag var anmäld med Lisa, SE VCH RLD N LP1 Storehalls Dourthe och hade fått startnummer 40 och sist i klassen. Här hemma har vi varit förkylda och rätt hängiga i ett par veckor lite fram och tillbaka och denna veckan har Jonna, vår 2-åriga dotter varit förkyld. På torsdagskvällen hostade hon så mycket så hon kräktes flera gånger så på fredag förmiddag åkte jag in till vårdcentralen med henne. Vi var där 10,45 och åkte därifrån kl 13 med en remiss upp till barnakuten då de misstänkte antingen RS-virus eller lunginflammation. Klockan 14 var vi där och fick inhalera, ta prover mm flera gånger om. Kändes som jag skulle få ställa in kvällstävlingen. Efter tiden gick piggade hon på sig, först hade de pratat om att vi skulle läggas in men det behövde vi inte, de misstänkte inte heller att det var någon kraftigare lunginflammation så det verkade som att de räckte med inhalation och vi skulle istället komma tillbaka dagen efter för uppföljning.
 
Jag hade pratat med de nere i Halmstad och frågat om det var okej om jag kom senare med tanke på att jag startade så sent och det var helt okej för dem. Kl 17.00 var sista anmälning, banvandring 17,30 och första start runt kl 18. Klockan 19 kunde vi lämna sjukhuset och jag ringde då ner och kollade hur långt de hade kommit. Fick då som svar att det var lugnt och att jag skulle hinna så jag åkte hem, hämtade hundarna och som tur var så var de rastade på kvällen, tog med en macka från frysen, hann inte ens smöra den utan slängde på en skinkbit, tog en flaska vatten till hundarna, hundgodis och tävlingspärmen och åkte iväg.
 
Nu när läget kändes mycket bättre med Jonna så kändes det okej att åka, hon var ju trött efter dagen så hon skulle ändå sova hela kvällen och natten och Tobbe var ju hemma. Hann tänka flera gånger under vägen ner att det här kommer jag inte att hinna.. Men vad sjutton, skulle jag inte hinna så fick jag väl åka hem igen då. Till saken hör att det är inte en enda rallytävling förrän i maj och om Lisa ska ha valpar så kan hon inte vara med då och jag ville gärna försöka göra klart hennes fortsättningsdiplom och vi hade bara ett godkänt resultat kvar.
 
Kom ner till hundarenan, visade mina papper och fick en banskiss och sen skyndade jag mig till den plan där min klass gick och kollade hur långt de hade kommit och de var då endast 3 stycken kvar. Hon som var inropare var en lugn kvinna så hon sa "det är inga problem, det hinner du" så jag fick snabbt som ögat lära in banan och sen värma upp Lisa lite. Som tur var är Lisa världens bästa coolaste hund så hon blir inte stressade av miljö eller annat och hon är nästan bättre om jag inte värmer upp alltför mycket.
 
Det gick ju väldigt fort med dessa 3 ekipage så helt plötsligt var det vår tur så det var bara att gå in och försöka göra vårt bästa. Lisa gick fantastiskt bra, det var bara på "sitt framför, 1,2,3 steg bakåt som vi missförstod varandra så det blev först 3 poäng förarfel då Lisa gick på mig så jag fick ta ett extra steg och sen blev det helt fel så hon satte inte sig framför mig så där blev det 10 poäng avdrag till. Sura poängavdrag men jag var tacksam om vi klarade oss med en godkänd runda och det hela slutade på 86 poäng, vi fick 1 poängavdrag till och det var på läggande under gång då hon tydligen la sig för sakta. Men med 3 ekipage framför, ingen banvandring och knappast någon uppvärmning kändes det helt okej ändå. Faktum var att Lisa gick riktigt bra så det kanske är så hon ska värmas upp, dvs nästan ingenting alls.. Det var skönt när vi gick i mål så jag kunde hinna varva ner lite och andas.. Kändes väldigt galet stressigt innan och jag var verkligen inte säker på om det skulle gå vägen. Men detta var vår 3:e godkända runda och därmed får Lisa lägga till RLD F nu också.
 
Dagen efter var vi tillbaka på sjukhuset för nya prover och läkaren kom fram till att det "är nästan lunginflammation", så det blev en kur med pencillin och idag söndag kväll är Jonna mycket piggare. Nu finns det inga tävlingar alls förrän i maj men det blir någon utställning och säkert något annat kul med!

2 Feb
Då var det dags för årets första tävling för oss. Tidigt på morgonen begav vi oss in till det lilla samhället Burseryd där Smålandsstenars Brukshundsklubb arrangerade Rallylydnadstävlingar. Jag blev faktiskt lite förvånad då det i det lilla samhället ligger en toppenfin inomhushall! Det var en stor luftig hall med fint grusade planer som användes till olika bollsorter och jag såg även agilityhinder där. När jag gick en promenad med hundarna innan tävlingen började såg jag företag i olika storlekar i nästan varenda byggnad. En riktig härlig ”Gnosjöanda” kändes det som! Älskar verkligen sådan företagsamhet och entreprenörsanda.
 
Själva tävlingen var snyggt arrangerad av klubben så dit åker vi gärna igen. Jag skulle bara starta med Lisa, SE VCH RLDN LP1 Storehalls Dourthe, Putte var bara med och fick lite socialträning. Vi har ju endast tränat hemma i vinter, förutom i onsdags då vi åkte till det ridhus som Varbergs Brukshundsklubb hyr varje onsdag och där vi kör både rally och lydnad. Kände ju att det var nog hög tid att varjefall gå en bana innan vi skulle tävla.. Det blir ju inte riktigt samma sak att träna hemma som när man tränar borta och då även får den sociala störningen.
Det var efter strykningar 22 starter i fortsättningsklassen och jag o Lisa gick som nr 3. Gillar att starta tidigt för det är det avklarat och man kan slappna av, gå en promenad med hundarna och ta en fika i lugn och ro.
 
Jag hade bestämt mig innan att mitt mål var att få minst 92 poäng, under det skulle jag inte vara nöjd. Lisa är en stabil och lydig hund så det kändes som ett helt okej mål att nå.
Jag fick dagen till ära sällskap av Marica Teir och hennes dotter Antonia, de bor inte så lång därifrån. Kul att få sällskap och Marica tog även bilder, hon är ju en duktig fotograf.
 
Banan gick bra förutom frestelsen… Hade ju varit bra om matte hade övat på den också.. Vi har väl tränat på det mesta utom den kan man säga. Och godiset luktade tydligen väldigt gott tyckte Lisa så där fick vi en nos bägge gångerna vi skulle gå igenom + en bris (bristande kontakt) då hon bara var tvungen att gå fram och kolla vad som luktade SÅÅ gott… Vi fick en nos till men det sen blev det inga fler fel så vi slutade på 92 poäng så var jag inte helt fel ute med min målsättning.
 
Detta räckte till en delade 2:a plats, vinnaren hade 95 poäng och med det är jag jättenöjd med årets första tävling!  Nu har Lisa 2 godkända resultat i fortsättningen och hoppas fixa det tredje innan hon ska ha valpar.
 
Tack Marica för fina foton!

Så här såg vår monter ut
25 Jan 2015
Ja, nu är det januari och nytt år. Vi började som vanligt med att vara i rasmontern för Springerklubben på My Dog.Detta året stod jag och Louise samtidigt och vi hade hennes hundar Smilla och Ester. De skötte sig verkligen galant, glada och viftade fint på svansarna till alla som ville klappa. Det var många personer framme och många som verkade seriöst intresserade av en Springer. Jättekul att vi får till en monter varje år och en stor eloge till de som hjälper till att bemanna denna och tack Louise för trevligt sällskap och en trevlig dag!

Annars har det inte hänt så fasligt mycket, snön har verkligen lyst med sin frånvaro och det har varit massa regn, blåst och det innebär också geggiga hundar. Här där vi bor är inte så mycket skog, det finns en mindre skog men annars får man ta bilen och åka till skogen så det har jag gjort, annars får man gå häromkring där det är platt och blåser det så blåser det ordentligt här. Inte en chans till någon lä. Efter i stort sett varje promenad har det blivit en dusch för hundarna, varje fall ben och mage. Det kan verkligen få den mest optimistiska att bli trött. Som tur är har vi en lada som vi inte använder så där har jag sopat ut så vi kan vara inomhus och träna lite. Det är kanske inte så snyggt men det varken regnar eller blåser där och lampor finns. Funderar på att ta fram släggan och slå ut några gamla kobås så det blir lite större och sen köpa matta och sätta upp några speglar. Då skulle det genast bli rätt fint där! Varjefall skönt att kunna vara inomhus och slippa bli blöt. Nu i vinter har vi jobbat en del med positioner och övat in nya moment.
Men igår kom det lite snö och idag skiner solen så det är riktigt vackert! Jag var först ute med hundarna över en timma och sen tog vi en snabb fika och sen gick vi ut igen och då följde Jonna och en pulka med. Jag satte en sele på hundarna så fick de dra henne. Jätteroligt tyckte hon och Putte. Lisa tyckte det hela var rätt onödigt och hade helt klart klarat sig utan detta. Hon tyckte nog det var lite fjantigt om jag tolkar henne rätt.