logo header webb_outlines

Valpflytt

Ja nu har alla valpar flyttat, allt är utstädat, bortplockat och lite tomt. Jag verkligen älskar att ha valpar här hemma, även om det är en del jobb så är det supermysig och det har varit ett gott gäng de fem som var här nu. De sista två veckorna var jag "ledig", eller vad man ska säga, jag jobbar ju mesta delen hemifrån men jag hade verkligen satt av tid för att kunna vara med valparna och socialisera mig med dem. Jag har verkligen fått underbara valpköpare till dem alla med, helt fantastiskt! Fast jag måste säga att alla mina valpköpare hittills är helt underbara!! I princip alla bor hos ägare som är aktiva med dem på alla möjliga olika sätt och jag har kontakt med i stort alla om inte varje vecka så snudd på. Det är ju så fiffigt det här med sociala medier så det är ju så lätt att hålla kontakten där.
Jag ska göra i ordning en egen sida för D-kullen, har inte hunnit det än men det kommer. Där blir det bilder från det de är små och tills de flyttar. Får väl återkomma när jag fått tid till det. Tycker tiden bara rinner iväg, jag läser ju andra termin på friskvårdsutbildningen för hund, ska hinna plugga, jobba, ta hand om dottern Jonna, mina egna hundar, har en del massagebehandlingar på olika hundar och nästa helg har jag grundkurs i apportering här. Därimellan ska jag hinna städa och tvätta lite kläder och sån där med.... Mycket roligare att träna hund då ;)

Här presenteras varjefall mina valpköpare till D-kullen:
Först ut var Kalle Johansson som har en av hanarna, Ljungstorps De Kuyper, Dublin. Kalle och hans familj bor inte alls långt härifrån och tanken är att Dublin ska bli Kalles jaktkompis då han jagar rätt mycket.
 

Kalle och Dublin
Kalle och Dublin

Sen var det ytterligare en av hanarna som skulle åka nämligen Ljungstorps Diplomático, Dallas. Han flyttade till Emma Loqvist med familj i Vårgårda. I familjen finns två andra hundar, en labrador och en jämthund. Även i denna familj jagas det och går allt som det ska får vi se Dallas och Emma både på diverse prov, utställningar men förhoppningsvis även i praktisk jakt.
 

Emma och Dallas
Emma och Dallas

Samma dag vinkade vi även av en av tikarna, Ljungstorps Decero Amano, hon kallades Delphi här men byter namn till Tuva. Henne har jag bibehållen avelsrätt på så förhoppningsvis kommer hon tillbaka om några år och får en valpkull här. Tuva ska bli Göteborgare och bor inte långt ifrån mamma Smilla och Louise. Har redan fått rapport om att de har träffats där hemma ;)
Tuva ska bo hos Linda och Harald Hasselblad och sonen Erik. Även Lindas goa mamma kommer att vara involverad i Tuva. Det blir nog både utställningar,lydnad och diverse spår och kanske lite bruks framöver.
När famlijen kom och hämtade Tuva fick jag en present, alla valpar är namngivna efter alkoholhaltiga drycker, jag spann vidare på pappa Botvid som ju heter Lizzieardhs Laphroaig och Tuva heter ju Decero Amano är ett rödvin så jag fick denna fina flaskan! Tusen tack igen! Den får vi öppna när hon får sin första titel eller något sånt!

Harald, Erik och Linda Hasselblad med Tuva
Harald, Erik och Linda Hasselblad med Tuva

Måste ju bara visa denna fina bilden på Tuva. Harald är en duktig fotograf och det är han som tagit denna bild. Jag kanske är lite partisk men är hon inte söt som socker??
Samma dag som dessa tre åkte så tog vi också farväl av mamma Smilla som äntligen fick följa med matte Louise hem. Tusen tack för dessa veckor!!
Dagen efter var det lite lugnare här, bara två vuxna hundar och två valpar kvar varav den ena skulle lämna oss. Det var dags för Dumle, Ljungstorps Don Tommaso att följa med sin nya husse Jonas Lundén hem. Dumle kommer nu heta Malte och han får en springerkompis där hemma med. Jonas har en tik som heter Bella också. Jonas och Bella kör en del rallylydnad,spår,bruks och specialsök så det blir nog en del sånt för Malte med. Malte flyttade söderut en bit utanför Helsingborg.

Jonas och Malte
Jonas och Malte

Så var det bara en valp kvar och det var Ljungstorps Drambuie som kallades Dusty här, hon ska nu heta Diza och flytta till Falkenberg. Matte var bara tvungen att jobba några dagar till för att sen vara låååångledig tillsammans med Diza. Som sista valp får man ju lite VIPbehandling, hon fick bl a följa med till stranden och bada, hänga med oss när vi käkade glass och det blev ju då lite extra bilträning för henne. Självklart fick hon extra mycket soffmys med:) 
De andra flyttade på lördagen och söndagen och Diza på tisdagen så det var inte så länge vi rå om henne extra men jag blev allt lite sugen på att behålla henne, är ju sååå mysigt med valp!! Men då hade nog matte Christina Gustafsson blivit lite ledsen och så vill vi ju inte ha det.Diza hamnar i ett gott gäng med springern Olle och två rottweiler som också finns i familjen. Husse är dessutom pensionär så det kommer inte lida någon nöd på henne! 
Christina och hennes man Jörgen är väldigt aktiva med sina hundar och tränar och tävlar massa spår,lydnad och bruks så jag tror inte Diza kommer ligga på sofflocket direkt. Christina är dessutom kompis med Pernilla som har Smillas kullsyster Millie, alltså moster till Diza.
Jag önskar er alla stort lycka till med dessa små juveler och jag har redan fått rapporter om att allt gått bra med att flytta til sina respektive hem.
Även stort tack till Lisa och Benny Årdh för att jag fick använda Botvid och tack till Louise och Smilla!
 

Christina och Diza
Christina och Diza