logo header webb_outlines

blandade nyheter

Oj, oj nu var det länge sen jag uppdaterade. Jag brukar vara rätt noga med det men ibland blir det inte riktigt som man vill och då varken jag har orkat eller hunnit med vissa saker som uppdatering av hemsida men lovar en bättring på detta!

Det har varit en tuff vår, ja hela sista året har varit tufft på det personliga planet. Saker och ting började ordna upp sig, jag har haft en lång och seg och kostsam bodelning efter separationen som tog över 14 månader och den blev klar i våras. Den tog på krafterna men nu är det över och gäller att blicka framåt.
Sista 1½ året har jag utbildat mig till Canineopat, Friskvårdskonsulent, är även Diplomerad massageterapeut för hund och läste samtidigt in Djurvårdare med utökad D9-kompetens. Det har varit tufft att läsa in allt samtidigt som jag har jobbat, hållt på med bodelning mm plus att jag hade en kull valpar. Lägg till ett energiskt barn på 4 år på det…

Precis när jag trodde allt hade löst sig och skolan var klar mm så kom nästa bakslag och det tog mig hårt. Jag lärde mig verkligen en läxa där, lite ALDRIG på vad folk säger utan på vad folk GÖR!!! Det är något jag vetat sedan innan och verkligen något jag kommer ta med mig resten av livet. När någon står en väldigt nära och du litar på den personen och det visar sig att ingenting var sant utan allt bara var lögner, ja då slår det hårt.

Därför har både hemsida och hundträning fått stå tillbaka ett tag men nu försöker jag lägga det bakom mig och satsa mer på hundarna! Det blir en summering av det som hänt sista tiden här istället.

Det har hänt en hel del grejer ändå hundmässigt. Vår E-kull föddes ju den 18 mars och flyttade i mitten/slutet på maj. Alla fick jättehärliga hem och jag får ständigt positiva rapporter från deras nya ägare, jättehärligt att höra att det går bra för dem! Jag behöll en tik här hemma, Ljungstorps Ever Bettinzoli som vi kallar ”Ever”, en härlig positiv liten tjej!

Vi har varit på BPH med C-kullen, hela 6 av 7 hundar i den kullen gjorde BPH. Vi var hos Line på Lines Hundskola och gjorde detta. Tusen tack alla ägare för att ni kom och tusen tack Line för fint bemötande! Det var jätteintressant att se hur hundarna reagerade och det är inte alltid de gör som man skulle kunna tro. En bra pusselbit vad det gäller den mentala biten.

Duktiga Diza, Ljungstorps Drambuie har varit iväg och gjort anlagsprovet i viltspår och fick med beröm godkänt, ”ett helt fantastiskt ekipage, härligt att gå efter” skrev domaren! Hon har även gjort doftprov i eukalytus och även där fick hon godkänt. Stort grattis matte Christina! Diza är enligt matte en riktig arbetsmaskin, härligt!!!

Även Chippen, Ljungstorps Chipper Champ har varit ute och tävlat med matte Jenny. De har tävlat i rally nybörjarklass och fått ihop fina poäng. Hela 4 kvalificerande resultat har de fått ihop, 86,80,93 och det bästa resultat 98 poäng då de kom på en 2:a plats med! Chippen har också gjort godkänt doftprov i eukalytus. Stort grattis till er, ni är så duktiga!!!
C-kullen fyllde 2 år igår, den 27 juli, grattis till alla 7!!

Några utställningar har vi varit på och det är Linda och Harald som har Tuva, Ljungstorps Decero Amano som ställt henne. På Springer Väst utställning blev hon bästa juniortik och BIM och där var även Texas, Ljungstorps Cash Is King med och han blev bästa unghund och BIM. Tuva var med i Borås på SKK’s utställning med och blev där 4 i junioklassen.
Stort grattis Linda o Harald och även Ulla och Robert som har Texas!!

Jag är som sagt klar med min utbildning och det känns otroligt skönt, jag kommer att ta emot hundar här hemma men också börja på fina Halmstad Hundarena där jag ska hyra ett rum. Där finns sedan tidigare hundsim, laser och vibbplatta och jag kompletterar med hundmassage och elektroterapi.

Har äntligen fått röntgat höfterna på min Coco, Ljungstorps Chemin De Fer, ville inte göra det för tidigt utan vid ca 1,5 år, sen började hon löpa och sen var allt så rörigt i livet så det blev liksom inte av men så tog jag mig i kragen och gjorde det. Resultat A-höfter!! Pratade med Maths Lindberg som jag röntgade hos, han är väldigt duktig på detta, att röntga vid 1 års ålder är en stor risk menade han på. Muskulaturen har inte satt sig, när den gör det så "tightar" det till området runt höften och det kan göra 1 mm skillnad, dvs skillnad mellan Ao B eller ännu värre B eller C... Så är tacksam att jag hade is i magen och väntade. Det kunde ju blivit A-höfter även om jag röntgat vid 1 års ålder, det vet man ju inte men nu blev det bästa resultat:)

Jag har gjort min praktik hos Varbergsveterinärerna där de även erbjöd mig jobb! Jag kommer att jobba där en vecka till att börja med så får vi se hur vi får ihop det i fortsättningen. Jag har även börjat jobba ihop med Svedea, ett mycket kompetent försäkringsbolag. Känns jättespännade att få förmånen att jobba med hundar på detta sättet, nu när jag har pluggat har jag jobbat på förskola vilket har varit väldigt trevligt och roligt men mitt hjärta brinner ju mest för hundar!!
Jag har säkert missat något, men ska försöka hålla hemsidan bättre uppdaterad i fortsättningen.