logo header webb_outlines

2 x klassvinst och Ny Champion

Först vill jag säga ett STORT STORT GRATTIS  till Christina Gustafsson och Diza, Ljungstorps Drambuie som blivit Svensk Viltspårschampion!! Diza är drygt ett år gammal och spårar som en drottning enligt de rapporter jag fått. Ni är så duktiga så är inte förvånad om det ramlar in fler resultat för er snart ;)
 
Även jag och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer har varit ute och tävlat. Förra året var vi på någon rallytävling och fick ett godkänt resultat i nybörjarklass, när jag skulle anmäla till fler klasser så missade jag anmälningen med en dag.. Det och det här med den sega bodelningen som aldrig blev klar + min utbildning till Canineopat som tog mycket tid i anspråk gjorde att all hundträning hamnade i bakvattnet…

Nu har vi tagit oss i kragen och tränat lite, tränar mest hemma men varit på klubben någon gång så jag hade varjefall gått en bana innan vi skulle tävla men det gick bra ändå. 14 oktober åkte vi till Kungsbacka Brukshundsklubb, det hade tokregnat och banan var väldigt lerigt och det klafsade gott, inte så kul sa Coco som inte ville gå i värsta geggan så det blev några sträckta koppel men 94 poäng och med det blev vi 1:a i klassen!!! Jag åkte själv med Jonna och 3 hundar så uppvärmningen blev väl inte optimal heller, inte helt enkelt att jonglera det helt själv men allt går bara man vill. Jonna hade spanat in ett gosedjur, en grå katt,  på prisbordet som hon verkligen vill ha. Mästarklassen hade prisutdelning först och det var lite nervigt om katten skulle finnas kvar. Det gjorde den och lyckan var total när vi sedan fick välja först och katten blev vår J Så det var ändå okej att åka med mamma på hundtävling ;)
 

Igår åkte vi till Halmstad Brukshundsklubb, det var dubbeltävling i rally och jag hade anmält till bägge klasserna, man vet aldrig, ville ju inte chansa. Men det visade sig att det hade räckt med en anmälning, Coco var med mig så himla fint, hon är så följsam och fin, när jag går av banan kände jag att det där måste varit en fullpottsrunda!!
Tycker alltid att det brukar kännas sämre än vad det känns men inte denna gången. Inte en miss såsom jag kände det och det visade sig att det stämde! Vi fick 100 poäng och ytterligare en klassvinst!

I och med det var vi klara med nybörjarklassen och Coco fick sin första titel RLD N men vi var ju anmälda till nästa klass med så tog det som bra träning. Även den rundan gick fint, inte helt lika bra som den första men 97 poäng och en 2:a plats ska man väl inte vara missnöjd med.
Hon har verkligen mognat och blivit följsam och förstår precis vad hon ska göra, älskade lilla vovve :)

I veckan hade vi födelsedagskalas, vår fina gamla Lisa, SE VCH LP1 RLD N RLD F Storehalls Dorthe fyllde 10 år så jag och Jonna sjöng så fint och så fick alla hundar mat toppad med rulltårta och korv. Vilket mottogs tacksamt. Lisa är fortfarande lika pigg och glad, hon är lite grå om nosen och ögonbrynen och hör lite dåligt, hon hör inte vilket håll det kommer från längre.
Hon är däremot lika bra när hon är med ute och jagar vilket hon var helgen innan,hon är den som är överlägset bäst när vi jagar, har full koll på var viltet finns och springer som aldrig förr. Vi sköt på en hare som dök rätt in i majsen och alla som varit inne i ett majsfält vet att det är som att gå i en djungel. Vi hämtade Lisa och skickade in henne och tog inte lång tid innan hon hittade haren. Fina duktiga gamla Lisa!

Vi har haft lite annat för oss också, bl a har jag haft en helgkurs i apportering med flera duktiga deltagare och fått fina rapporter om framsteg efter kursen, så kul att höra att det går så bra för er och att ni tagit till er av tipsen!

Vi har arrangerat ett Nybörjarprov A för spaniel här där jag var provledare och domare var Jörgen Andersson. Vi fick två godkända ekipage, Gunilla Hansson med Otto, Cloette’s Splendid Surprice som också är pappa till vår E-kull och Petra Plumridge med Semla, Mountjoy Veracious Velvet där Putte, Ljungstorps Affection är pappa. Stort grattis till er!!

Jag jobbar nu både på Halmstad Hundarena som Canineopat, dvs jag behandlar hundar med både massage och elektroterapi och som djurvårdare hos en veterinär så det är hundar för hela slanten. Vi arrangerar även en del föreläsningar i Halmstad så håll utkik på vår facebooksida där jag lägger ut allt!!

https://www.facebook.com/ljungstorps/