logo header webb_outlines

d-Kullen en vecka

Nu är D-kullen en vecka och någon dag och de har blivit enskilt fotade och klippt sina pyttesmå klor. Alla mår fint och äter och går upp i vikt fint även om de två tikarna har varit något långsammare i sin viktuppgång men alla känns ändå stabila. Vi förlorade tyvärr en svartvit hane i fredags morse. Han hade några dagar där han gick upp lite sämre i vikt så jag passade extra noga på honom och såg till att han var varm och fick äta ordentligt och från onsdagen till torsdagen gick han upp drygt 70 gram och han kändes helt ok. Hade honom under fortsatt uppsikt men så på fredag morgon lät han konstig och då var han blek och lät annorlunda. Jag gnuggade honom för att få upp cirkulationen men han dog lite senare i mina händer. Så oerhört ledsamt då han kändes som han hade kommit sig. Så nu är det 5 stycken i kullen, 3 hanar och 2 tikar. Allt är fint med mamma Smilla med, hon är en duktig mamma och är väldigt mån om dem.

De har fått sina namn med, alla börjar på D och temat denna gången är alkoholhaltiga drycker då pappan Botvid heter Laphroaig som är en whisky.
Först ut är den hanen som föddes först, han heter Ljungstorps Diplomático, som är en väldigt god rom från Venzuela,och han kallas Dallas. Han vägde 432 gram och han gillar mat och är idag störst med sina 825 gram

Ljungstorps Diplomático, "Dallas"
Ljungstorps Diplomático, "Dallas"

Hane nr 2 som kom ut är den vi tyvärr inte har kvar men sedan kom nästa hane, också det en svartvit, han heter Ljungstorps De Kuyper som är ett gammalt anrikt destelleri som är välkänt för sina likörer. Han kallas Dublin.
Födelsevikt 375 gram och idag 773 gram.

Ljungstorps De Kuyper "Dublin"
Ljungstorps De Kuyper "Dublin"

Som hane nr 3 presenterar vi "Dumle". Han föddes sist,alltså som nummer 6 i kullen och vägde då 350 gram men är idag näst störst med sina 810 gram. Han är nästan som nougatbrun och vit. Hans stamtavlenamn är Ljungstorps Don Tommaso som är ett italienskt rödvin.  

Ljungstorps Don Tommaso "Dumle"
Ljungstorps Don Tommaso "Dumle"

Sen har vi de två tikarna, de är två svartvita brudar, först här kommer "Delphi", Ljungstorps Decero Amano, även hon döpt efter ett rödvin, detta är från Argentina. Hon har en liten fläck på vänster sida halsen som bra kännetecken. Hon kom som nummer 4 och var och är fortfarande minstingen i kullen, vägde 320 gram vid födelsen och idag är hon uppe på 700 gram. Men det är inte säkert att hon förblir minst, det kan skifta senare i livet.

Ljungstorps Decero Amano "Delphi"
Ljungstorps Decero Amano "Delphi"

Sista tiken kom som nummer 5,hon var något större än syrran, 340 gram och väger idag 717 gram. Hon kallas "Dusty" och det riktiga namnet är Ljungstorps Drambuie som de flesta känner till skulle jag tro, en likör från Skottland med smak av whisky,honung,aprikoser och örter. Hennes kännetecken är en större fläck på höger sida halsen.

Ljungstorps Drambuie "Dusty"
Ljungstorps Drambuie "Dusty"