logo header webb_outlines

blogg om hundliv

2021 > 01

 
 Genom mitt jobb på Svedea Djurförsäkringar så har vi föreläsningar med veterinär Ylva Trygger, hon är en väldigt bra och kompetent veterinär som vi har förmånen att få lyssna till ibland.
Det var många bra saker som kom upp på den föreläsningen och en av de grejerna som jag fastnade för var att skriva en egen ”journal” för sin hund.

Det kan vara till väldigt stor hjälp om man behöver söka hjälp för sin hund. Man behöver inte skriva så avancerade saker men att tex skriva upp när hunden löper, om den varit dålig i magen, om den ätit dåligt, kliat sig etc kan underlätta om hunden blir dålig och man behöver åka till veterinär. För man kan få frågan ”när löpte hon sist?” och det kan man säkert svara på men ”när löpte hon gången innan dess?” Det kan vara lite svårare att komma ihåg kanske.

Har den varit dålig i magen? Den kanske har varit det till och från och har man då skrivit upp det så är det så mycket lättare att kartlägga och komma fram till vad man ska göra.

När jag jobbade som djurvårdare på klinik så hade vi en härlig farbror med en jättefin jakthund, han kom alltid med ett papper där han skrivit snyggt och prydligt vad han sökte för, hur hunden hade mått sista tiden och vilka frågor han hade. Väldigt smart och smidigt både för djurägare och veterinär. Det är så lätt att man glömmer några frågor när man är på veterinärbesök och det här gör det lättare för bägge att komma ihåg allt. Tänk om alla gjorde en sån lapp, så mycket lättare det skulle vara vid klinikbesök då!

Det är också smidigt och smart att skriva upp små anteckningar om djurets tillstånd för det är lätt att man glömmer från gång till gång vad som hänt eller hur det var.

Man kan tex skriva
4 jan Började löpa
13 jan Gick in i höglöp
6 feb Kliade sig i öronen
7 feb Tvättat med Malacetic Örontvätt

Osv, behöver alltså inte vara så vara så avancerat men kan vara guld värt OM man får problem och behöver söka hjälp!
Så fram med ett litet papper eller en liten bok och gör egna journalanteckningar om ditt djurs hälsotillstånd. Och behöver du söka, skriv gärna ner och skriv också gärna ner om du har några frågor till veterinären.
Har man tur så har man djur som håller sig friska men har man otur så behöver man söka vård och då kan man alltså ha stor nytta av sånt här. 
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Etiketter


Laddar innehåll...