logo header webb_outlines

Hund-Ensamtid och Goda Ostar

Tisdag kväll och jag och hundarna har TV-chill. Coco är ju hemma igen, hon och Lisa har varit hos min mamma i 5 veckor under tiden jag varit på sjukhus mm. Finns ingen som kan ge kärlek som min Coco. Hon är verkligen 100 % Pure Love! Vill alltid vara så nära det bara går. Fantastiskt mysigt att ha henne hemma igen.
Ever hade nog gärna fortsatt vara hemma själv ett tag till, är svårt att få 1:a platsen intill matte när Coco är i huset, hon ser alltid till att ha första tjing och vara den som är närmast. Men det är ingen svartsjuka mellan dem ändå.
Men så nyttigt det har varit för Ever att vara själv. Hon är helt annorlunda när hon är helt själv jämfört med när hon är med Coco och Lisa. Då är hon mer med dem än med mig på något sätt. Hon är mycket lugnare när hon är själv och mer avslappnad. Allt blir så mycket stimmigare när de är tillsammans. Jag vill ha henne mer följsam för att jag ska vara nöjd. Även om hon är lydig så vill jag ha mer ”fråga matte vad vi ska göra”. Men så är jag också van vid Coco som är extremt följsam.
Ni som har fler hundar, handen på hjärtat, hur många tar ensamtid med varje hund? Tar ni ut dem en och en på promenad? Tränar ni dem en och en? Visst är det mycket lättare att ta ut alla samtidigt men det är kanske inte alltid det bästa? Hur tänker ni? 
Jag känner att de får mer självförtroende och att de uppskattar denna egentiden. Att de blir mer sedda och får mer fokus på sin förare. Jag tror het enkelt att det är väldigt bra och nyttigt för hunden att träna själv utan sina kompisar och tex få åka till nya platser själv utan sina hundkompisar. Sen är det precis som i allting, väldigt individuellt hur varje hund tar det. 

Jag kan lätt erkänna att jag är alldeles för dålig på det. Dels tar det tid att ta en promenad med varje hund själv och sen ska jag ha ork till det med. Men ska verkligen försöka bli bättre på det! Räcker ju faktiskt att ta ut en hund i taget och träna en stund. En kvart om dagen kommer man långt på, behöver inte vara timvis med träning. Jag får skärpa mig med detta helt enkelt! De är knappt vana att vara inne själva utan har alltid sällskap av någon av de andra. Nu måste de väl inte vara själva men om man vill träna med dem och märker sån skillnad så är det ju vettigt att lägga fokus på det som man märker gör skillnad.
Min snälla mamma kom ner med Coco och hjälpte mig även med att fixa krukorna ute med fina höstblommor, pelargonerna fick ny jord och flyttade in för vinterförvaring. Förra året blev det inte riktigt av utan de fick övervintra i ladan och det var bara torra pinnar men något mirakulöst sätt överlevde de och var enorma i somras. Men i år var vi mer i fas jag och blommorna :)

Elin var här i helgen och höll viltspårkurs, 5 stycken deltagare, både spaniel och retriever. Elin fixar allt själv så jag var inte med i skogen utan höll mig hemma med Jonna, mina hundar och Milo, Elins valp. Full rulle med dem kan man säga...
Elin brukar komma hit en eller två gånger om året och hålla viltspårkurs och det har alltid varit uppskattat. Fredag kväll var de här och hade teori ute i min träningshall och lördag och söndag var de i skogen.

Vi har en stående tradition att äta skaldjur när vi ses och det är en trend som vi håller rätt hårt på! Färska kräftor och räkor och massa gott till. Vi hade några goda ostar till bla Montagnolo och en god Chevrette som då är gjord på getost. Testa dem, rekommenderas verkligen! Testa även Finn Crisp Sour Cream & Onion Snacks, riktigt goda! Bästa som finns med skaldjur och massa annat gott till

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln