logo header webb_outlines

Happy Halloween

Eller Haaappy Halloween som Jonna säger..

Måndag och ny vecka, förra veckan var mest en seg historia, otrolig trötthet och massiv värk gör att till och med jag som brukar försöka se livet positivt tyckte det var rätt grått.
Hade en vilopuls på mellan 100-106 och det är väldigt tröttande när det är så plus att det känns som att hjärtat ska bulta sig ut ur kroppen. Men lite ändrade mediciner så fick vi ordning på det. Har istället haft sån galen värk i nacke och axlar, har spänt mig så himla mycket och nu får jag liksom resultatet av det. Gör så ont så det svartnar för ögonen så det var bara in med smärtstillande igen. Hade ju slutat med all smärtstillande men när det gör så himla ont så finns inga alternativ. Trycker jag på nacken så flimrar det för ögonen och det känns ju inte riktigt riktigt om man säger så..

Har ju förmånen att ha en strömapparat hemma eftersom jag också jobbar med rehab med hundar, det är liknande som TENS men är en 4kantsström som har en bättre effekt och sitter kvar i kroppen längre än vad TENS gör. Det och massa liniment så blir det lite bättre så har satt ström flera gånger och det blir helt klart bättre.
Tänkte att jag skulle börja med yoga sen. Har funderat på det länge och känns som det vore bra. Kanske medicinsk yoga? Är inte så bevandrad i detta så är det någon som har koll så kom gärna med tips!
Men vore nog bra, tänker att det ökar smidigheten i kroppen, den skadar ju inte att öka upp! Det ska också bidra till ökad lugn och ro i kroppen och minskat blodtryck sägs det. Kan ju lätt känna mig stressad så kanske vore en bra grej att göra.

Jag och hundarna har också tagit oss en tur till skogen några dagar, de springer som tokar, de var helt överlyckliga att få komma dit verkligen. Jag gick sakta och kollade efter svamp och hittade en del trattkantareller så man kan säga att det var win-win. Så himla skönt att komma ut lite igen. Blev självklart en macka med smörstekta trattkantareller när jag kom hem, hur gott är det inte!!! Sen förväller jag resten och fryser in, perfekt att ha i frysen när man är sugen på en gryta eller god svampsås.

Hundträningen har verkligen lyst med sin frånvaro,har inte ens tränat något inomhus, är ju annars en stark förespråkare till att träna små korta stunder inne i tex köket men inte ens det har vi fått till. Man kan se det som lågsäsong på det mesta här.
Har haft Jonna här väldigt mycket, vi har ju annars varannan vecka men dels ville hon vara här lite mer och dels har hennes pappa jobbat en del och det gör ju inget att hon är här, det är bara mysigt även om det inte är så mycket lugn och ro med en galen 6½ åring i huset men det är ändå härligt när hon vill hänga med mammis :)
Jag och Jonna fick till att försöka göra en halloweenpumpa Ett tips är att istället för som många gör med att göra ett lock så öppna den i botten istället så är den hel och fin på ovansidan och står stadigt och fint. Var lite meck med att karva ut allt, det tog sin tid men med lite tålamod så gick det bra.
Sen skulle vi skära ut ögon,näsa och mun och hade ju lite hjärtat i halsgropen när en envis 6åring absolut ska skära ut med kniv men det gick bra tack och lov.
Vi såg sen att munnen blev lite sned men vad fasen, det är ju ingen tävling utan vi gjorde det för att det är kul! Sen är det ju lite mysigt med ljus i mörkret med!
Läste om något tips att man skulle ta ättika på den för att den skulle hålla sig bättre, ingen aning om det funkar men vi tvättade runt det vi skurit bort så får vi väl se om det håller sig längre. Den håller väl så länge den håller helt enkelt.
När jag ändå hade massa pumpa hemma så gjorde jag en jättego pumpasoppa. Väldigt enkelt och gott, har ni inte gjort det innan så är det dags!
Gjorde denna: (fast följde inte receptet slaviskt utan höftade en del men blev väldigt gott!)
Ingredienser
ca 1 1/2 kg pumpa
2 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 - 3 1/2 cm färsk ingefära
2 msk olja
2 l vatten
5 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl sake eller vitt vin (2 dl sake motsvarar 1 dl vin)
2 msk färsk, hackad timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
smörgåskrasse till garnering
Gör så här
Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter.

Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll på grädde och sake/vin. Tillsätt timjan. Låt koka upp.

Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.

Ha en fin måndag, vi ska åka till mamma och hämta hem hund nummer 3, äntligen ska Lisa komma hem med!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln