logo header webb_outlines

Grymt god och nyttig smoothie

Ja herrejösses hur trött kan man vara egentligen?

Har typ varit som i dvala sista dagarna. Måndag natt vaknar Jonna och har galet ont i örat så det blev ett antal vakna timmar där.
Sen på tisdag skulle jag till Sahlgrenska i Göteborg för att göra en MRröntgen.
Egentligen får jag inte köra bil på 6-8 veckor men ni som känner mig vet ju att jag kanske inte alltid lyssnar på sånt..
Har kört någon kilometer till affären och till Jonnas skola och det har ju gått bra men att köra till Göteborg var ju lite längre, är ca 7-8 mil dit. Det går att boka resa via Resam, så kallad sjuktransport eller färdtjänst som det hette förr. Men hur märkligt skulle det vara att köra rakt fram tänkte jag? Har ju dessutom automat så är ju bara att hålla i ratten. Så himla märkvärdigt skulle det väl inte vara att ta sig dit?? Orkade varken mecka med att boka resa och kändes så onödigt att det ska komma en taxi och köra dit mig. Då hade jag känt mig som någon som behövde en betjänt.
Det tar ca 45-50 minuter dit så det borde ju gå bra tänkte jag. Insåg sen när jag kommit några mil att det är inte det fysiska som är det jobbiga utan grejen att koncentrera sig.
Fattade då vad det menade att man inte ska köra bil. Fast då var det ju lite sent. Så kan det vara när man är envis och tjurskallig. Kallas även Learning By Doing.

Att köra dit, parkera, gå dit man ska genom dessa långa korridorer, genomföra undersökningen, sen gå tillbaka och sen köra hem. Holy macaroni vad det blev jobbigt... Och undersökningen, ni som gjort MR vet ju vad det är. Man åker in i en trång tunnel där det inte är mycket space över så inte kul om man har anlag för klaustrofobi! Men har gjort det ett antal gånger så har inte så ont av det. När man ligger där så ska man på kommando andas in, andas ut och håll andan. Gång på gång. Har haft det lite jobbigt att andas i vanligt tillstånd och nu skulle jag ha en rätt tung platta över bröstkorgen. Efter att ha andas in och ut i över 40 minuter kände jag att jag knappt pallade mer.
Att bara gå i korridoren var en pärs. Men är ju inte så mycket att välja på utan bara sätta den ena foten framför den andra. Men herregud så trött jag var när jag kom hem.
Vilade en liten stund och sen åkte jag in med Jonna till vårdcentralen för koll av örat. Visade sig vara öroninflammation så hon fick nån nässpray med kortison i som skulle dämpa det. De vill ju inte ge antibiotika i första taget. Vilket är mycket bra tycker jag med tanke på antiobiotikaresistens.

Tisdag kväll och hela onsdagen var jag helt klubbad av trötthet. Orkade endast kolla på tv och ta ut hundarna en sväng. Fick faktiskt till lite träning med dem med. Hade tinat en fågel, en ripa blev det denna gången så de fick köra en del apportering vilket gick alldeles strålande. Gött om de får använda hjärnan lite med. Bra markeringar, bra grepp och fina avlämningar. Är det något som jag inte gillar så är det dåliga grepp!!

Lisa är kvar hos mamma och igår fyllde hon hela 12 år! Fortfarande pigg och fräsch, lite dålig hörsel bara. Man kan säga att den är rätt selektiv, hon hör alltså om hon ska få mat men hör inte om man ropar. Men har faktiskt märkt att hon hör inte vilket håll det kommer från. Och även när vi ska gå ut så hör hon inte utan då får man gå fram och peta till henne lite. Sa till mamma att de fick köpa prinsesstårta till henne. Men vi får fira henne ordentligt när hon kommer hem!

Men nu gäller det att vila och boosta kroppen med nyttigheter. Det är det som känns mest prio just nu. 
Ett enkelt sätt är att göra en smoothie, det är ett lätt sätt att få i sig bra saker. Jag brukar göra gröna smooties med men just nu är jag inne på smoothie med hallon mm. Jag blandar även i kollagen, vilket är ett protein.
Kollagen återfinns i hår, hud, naglar, leder, senor och även i organ som hjärta, lungor och lever.Kroppen producerar själv kollagen, men en ständig nedbrytning av proteinet förekommer samtidigt. Och tänk om bieffekten är att man ser 10 år yngre ut, bättre hud, snyggare hår och starka naglar, DET vore ju nice :)
Jag har läst en del om kollagen bl a  på PALEOSKAFFERIET.SE
Där finns massa bra recept på god och nyttig mat. Många äter alltid kollagen och mår väldigt bra av det och jag tänker att just nu när min kropp ska läka så behöver den det extra mycket. Tar 1-2 matskedar och blandar ner i smoothien. Jag testade denna varianten men finns även en som heter Clean Collegen som ska vara väldigt bra. 
Lägger även i MSM, det är ett kroppseget organiskt svavel. Gillar den från Holistic, rena bra produkter. Första gången jag åt MSM så blev jag så pigg så jag vaknade kl 3 på natten och var helt rastlös och började städa ur garderoben!
Nu får jag inte den effekten tack och lov men det är väldigt nyttigt och enkelt att lägga i en tsk i någon slags dryck. Går fint att blanda i både kall och varm dryck och det smakar i princip inget alls.

Även hundarna får MSM och Lisa ska också få kollagen. Hon behöver få extra boost så hon håller sig pigg och fräsch.
Har nästan alltid i avokado i smoothien eller så lägger jag den på mackan. Bra och nyttigt fett. Äter minst en avokado om dagen.
Smoothie med massa nyttigheter är även smidigt att ge till barn, det brukar alltid vara uppskattat! Man kan ta lite vad som helst man har hemma, div frukt, grönsaker, jag brukar tex ha i grönkål som också är väldigt nyttigt. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan ha i. Finns massa frysta bär som är smidigt att ha i frysen, då har man alltid hemma och kan inte skylla på det.
Har alltid i kokosfett, märker väldig skillnad om jag har det eller ej. Har jag inte det blir jag inte alls lika mätt. Brukar även ha i Chlorella som är en alg. Det ger dock en viss grässmak så antingen bör man gilla att äta gräs alternativt är det bra om man inte är så kräsmagad.
Smoothie är smidigt med om man har bråttom, gör en drink och drick i bilen/bussen/på tåget. OM man nu får köra bil det vill säga. Jag kommer definitivt inte göra det på ett tag. Inte längre än nån kilometer varjefall...

Smoothien jag gör nu är:
-färska hallon , (har egna hallonbuskar tack och lov)
- blåbär
- ½-1 avocado
- en sked kokosfett, mättar bra!
- mandel eller havremjölk
-1-2 msk kollagen
- 1 mått MSM

Supergott så testa!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln