logo header webb_outlines

urinvägsproblem på hund eller katt?


Om du har urinvägsproblem på din hund eller katt så måste jag bara tipsa om dessa produkterna! Jag har provat dem på både hund och katt här och jag fick dem till och med rekommenderad av veterinär sist vi var där. Det kan ju vara bra att ha alternativ till att ge dem antibiotika. I vissa lägen kan antibiotika vara det enda som fungerar men om man inte MÅSTE ta det så är det bra att ha alternativ då antibiotika också sätter ned immunförsvaret. 

Vi har testat tre produkter då det verkade som att någon av hundarna hade lite urinvägsproblem här.
Det kan ju vara så med - om man är lyhörd som djurägare- att det inte gått så långt som till en urinvägsinfektion, som kallas UVI på fackspråk, utan djuret kan vara lite nedsatt och märka av trängningar. Och ni som haft det själva vet att det inte är så himla kul..
Jag kan inte rangordna dem efter vilken som är bäst, det får ni prova er fram själva med.
Men vi börjar med Uribalance från Aptus, såhär står det om det den:
Innehåll:Vete, majsflingor, glycerin, linfrö, glukosmelass, D-mannos (6,7%), kycklingprotein (6%), sojaolja, glukosaminhydroklorid (3,3%), tranbärspulver (1,7%).
Där är också tryptofan tillsatt 21,7 mg/g.
D-mannos ger en försämrad vidhäftningsförmåga för bakterier som kan orsaka urinvägsinfektion. Glukosamin stärker slemhinnans barriärskydd mot bakterier i urinvägarna samt tarmkanalen.
Tranbär surgör urinen samt innehåller proantocyanider (PAC) som hindrar bakterier från att fästa mot slemhinnan i urinvägarna.
Ligger i en föpckaning om 60 tuggtabletter
Dosering under 10 kg: 1 tuggbit 2 gånger dagligen
mellan 10 – 20 kg: 2 tuggbitar 2 gånger dagligen
över 20 kg: 3 tuggbitar 2 gånger dagligen
Kostnad mellan ca 240-300 kr beroende på var man köper det

Sen har vi Cystopro från Protexin, det är kapslar istället som man antingen ger som de är eller så är de lätta att dela och man kan strössla det över maten eller blanda det i maten
De innehåller Tranbär, probiotika, prebiotika och glukosamin.
På innehållsföreteckningen står det :Enterococcus faecium (NCIMB 10415) E1707, 1x1011 CFU/kg, N-aceyl D-glukosamin, Mannan oligosakarider, Proantocyaniderna (PAC´c) 
Ska jag vara helt ärlig så säger det mig inte så mycket men man kan ju se att tranbär är gemensam ingrediens och det är ju klassiskt att ge mot UVI
Den här finns i olika storlekar, jag har sett 30 kapslar för runt 230-250kr och 120 kapslar för strax under 600kr.
Dosering är för hundar 40-60 kg = 3 kapslar / dag
Hundar 20-40 kg = 2 kapslar / dag
Hundar -20kg = 1 kapsel / dag
Katt -5 kg = 1 kapsel / dag


 
Uribalamce och CystoPro
Uribalamce och CystoPro

Sen har vi den tredje vi testat, det är WeCystoPlus.
Det är min katt Simba som fått prova den. Har är ju den katten vi hittade som dumpad kattunge, han har slickat sig på magen vilket kan bero på blåskatarr men han kan även drabbas av ångest, mest troligt för att han får panik för att vi ska överge honom och då slickar han sig på magen. Jag vet inte riktigt vilket det är men jag har testat att ge detta till honom och då har han slutat. 
Den innehåller:
Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, N-acetylglukosamin, hyaluronsyra, L-Teanin, L-Tryptofan, Vitamin B1, B3 och B6
Det är som en pasta som man trycker ut med ett pumptryck, det verkar som det är hyfsat smakligt,  i och  för sig så har jag tryckt ut det i munnen på honom så han har väl inte direkt haft något val än att äta det... 
Men det innehåller också Tryptofan precis som Uribalance, det är en aminosyra som behövs vid tillverkning av seretonin och melatonin och som hjälper kroppen att slappna av kan man kortfattat säga. Finns massa mer att läsa om tryptofan för de som önskar 
Dosering på den här är:
WeCysto kan blandas med fodret, ges direkt in i kattens mun eller lagt på tassen att slicka av.
Dosering första månaden:
Kroppsvikt 0-4 kg: 1 pump (2 ml) dagligen
Kroppsvikt >4 kg: 2 pump (4 ml) dagligen
Dosering underhåll:
Kroppsvikt 0-4 kg: 1/2 pump (1 ml) dagligen
Kroppsvikt >4 kg: 1 pump (2 ml) dagligen
De jag sett är på 50 ml och kostar sidär 270kr.
Den verkar smaklig så inga problem att ge.

Tre produkter som jag faktiskt tycker funkar riktigt bra så får era djur problem med det så kan det vara värt att testa. Man får avgöra själv om man vill gå till veterinär eller prova själv. Skulle säga att det viktiga är att man fångar upp det i tid innan symptomen är för stora och att man alltid sätter djurens bästa i första hand! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln