logo header webb_outlines

njutbart i åkulla bokskogar

Vi har haft lite semesterledigt och mest varit hemma och njutit och vilat och laddar upp batterierna. Det känns väldigt välbehövligt efter en lång vårtermin och flera event som varit nu i början av sommaren. Vila och återhämtning är ju trots allt väldigt viktigt.
Mina 4benta vänner vill ju trots allt inte vila lika mycket som jag och en aktiv vila kan ju göra gott för själen också. Och något som är riktigt härligt är att ge sig ut i skogen för en skön promenad.
Vi har ju fina Åkulla Bokskogar här i närheten och där finns fina utmärkta leder att gå på. Det ligger mitt imellan Varberg, Falkenberg och Ullared. Där är 12 st olika leder, längd mellan 1,6 km och 6 km som är enkla att följa och väl utmärkta.

Så vackert i Åkulla Bokskogar
Så vackert i Åkulla Bokskogar
Njutbart helt enkelt! Njutbart helt enkelt!

Vill du spendera några timmar i skogen och gillar fin natur så rekommenderar jag verkligen att ta dig en tur dit! Kanske göra det som en grej och gå alla leder, en efter en så kan man pricka av lederna allt eftersom man gått dem. Det finns ju olika längder på dem så ta vad som passar er för dagen. Trots att det är välbesökt så blir det aldrig att det känns som det är massor med folk. Jag brukar på sin höjd se eller möta någon enstaka person så det är mest jag och hundarna och väldigt mycket lugn och ro, precis vad jag behövt nu! Lite fika med i en ryggsäck och ett sittunderlag så klarar man sig fint.

Gott om svalka då det finns många sjöar där
Gott om svalka då det finns många sjöar där
bra skyltat är det med bra skyltat är det med

Det kan ibland vara lite klurigt att hitta till någon parkering och var själva stigen går men brukar gå bra med hjälp av lite karta och gps.
Vill man så finns det flera ställen att bo över på och även ställplatser mm. Det finns också flera mysiga ställen att äta eller fika på. Man hittar all info på http://akullabokskogar.nu/
Har du inte varit där så rekommenderar jag absolut att åka dit! Och du har kanske en fyrbent vän som gärna går en promenad med.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln