logo header webb_outlines

kennelträff 2020

I lördags hade vi kennelträff här.
Vi skulle haft det i slutet av augusti men jag fick ju någon konstig yrsel dagen innan och det slutade med en ambulansfärd till sjukhuset och en sjukhusvistelse den helgen så det blev inställt. (det verkade som att det var för mycket blodtryckssänkande medicin i kombination med väldigt varmt väder vilket gav lite vätskebrist så var inte så allvarligt som det lät)

Men nu fick vi till det och det var ett gott gäng springrar som kom hit tillsammans med sina härliga hussar och mattar. Så här någon dag efter så det som lämnar mig mest med intryck är att så många otroligt härliga människor jag fått lära känna genom de valpar som fötts här. Så snälla, genuina,hjärtliga människor. Även om vi inte umgås varje dag så är jag ändå oerhört glad att det finns så många fina människor i mitt liv. En del träffar jag oftare och en del mer sällan, många har jag tätare kontakt med genom sociala medier – som inte bara är av ondo!! – och en del har jag kontakt med när det behövs, men jag försöker att finnas till när mina valpköpare behöver råd och stöd. Tid är ju tyvärr min bristvara, att vara ensamstående mamma med intensivt 7-årigt barn är inte alltid helt lätt men jag försöker räcka till så gott jag kan!

Vi blev varjefall ett härligt gäng, till och med Gud var med oss, han hade sagt regn hela dagen tidigare i veckan men ändrade sig och gav oss lite sol och inte en enda droppe regn. Kanske inte helt vindstilla men ändå hyfsat okej. 
Vi började med en tipspromenad med spaniel/tränings/kennelrelaterade frågor och en apporteringstävling där poängen från tipspromenaden slogs ihop med apporteringen och totalsegrare där blev Malte och Jonas! Stort grattis till er i denna  prestigelösa men roliga tävling!
 

Sen visade jag hur man trimmar en springer, det är ju inte så himla avancerat att hålla en snygg vardagsklippning,  speciellt inte om man håller i ordning på pälsen på rygg och sidor. Öron,tassar och svans klipper man ju ändå så där spelar ju inte så stor roll om det har blivit lite långt men när de får för mycket päls på ryggen och sidorna, ja då är det inte gjort på en halvtimma att snygga till.
Ibland om jag snabbt vill snygga till mina så rakar jag öronen och drar med coatking och en tät kam – använder en tät luskam – på ryggen och på väldigt kort tid så ser de rätt ok ut!
Jag klipper mina med 2-3 veckors mellanrum, går det längre tid än så så kan jag tycka att de ser lite ovårdade ut. Jag borstar och kammar dem ca 1 gång per vecka. Jag har flera gånger fått frågan av valpköpare som frågar efter valpar och MÅNGA har sagt:  "För det räcker väl att man klipper dem ca 3-4 gånger om året?" Jag svarar :- Eehh, nä, jag klipper mina varannan, var 3:e vecka för att de ska se prydliga ut och en del ser lite förvånade ut då…
Ja, det blev då crash course i spanieltrimmning och sedan klippning av lite bångstyrig valp som behövde snyggas till

Medan jag klippte vidare så visade Jenny som har Dino upp Nosework och vi hade även satt upp en enklare rallylydnadsbana.
Under tiden hade jag tänt grillen och medan jag friserade vidare så grillade Manne (Elin med Stella snälla sambo) hamburgare och korv för glatta livet. Tack snälla Manne för det!
Till nästa år så kommer jag definitivt ha en som hjälper mig med ”marktjänst” dvs håller koll på grill,kaffe,te mm! Förra gången var min snälla mamma här men ville inte ta hit henne med tanke på allt det här med corona mm.
Vi fick till några gruppfoton med. Alltid kul att föreviga alla! Tusen tack för denna gång, jättekul att se er alla!!

Malte från D-kullen, Cello och Coco från C-kullen och Maggie från B-kullen
Malte från D-kullen, Cello och Coco från C-kullen och Maggie från B-kullen
E- kullen, mamma Sally, Stella, Ever och Yatzy
E- kullen, mamma Sally, Stella, Ever och Yatzy
DE 2 tjejerna från G-kullen, Doris och Lo
DE 2 tjejerna från G-kullen, Doris och Lo
H-kullens grabbar, Figaro, Dino,Ice,Helix och Harry.
H-kullens grabbar, Figaro, Dino,Ice,Helix och Harry.

Dagen efter öste regnet ned och det var halv storm här så det kändes verkligen som vi valde rätt dag !
Jenny och Fredrik (Dinos ägare) stannade kvar och Fredrik satte upp ny belysning i min träningshall, det var ju rätt så trötta gamla lysrör där innan men nu ser vi lite bättre. Tack Fredrik, du är en klippa!
På eftermiddagen tog jag och Jonna och hundarna det lugnt och jag började läsa i Jenny Wibäcks bok ”Starka tillsammans”. Jag fick den av ”min” Jenny, dvs Dinos matte, har bara läst något kapitel men är så bra att bli påmind om varför man tränar, för visst är det för att man ska ha roligt tillsammans med sin hund? Det är varjefall varför jag gör det men ibland kan jag känna att jag tappar bort det i jakten på poäng och meriter. Ska verkligen påminna mig själv om att hitta glädjen i själva träningen igen. Att hitta det roliga tillsammans med mina hundar. Som är mina bästa kompisar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln