logo header webb_outlines

galet lång måndag

19 Oktober
Oj det här var en ofantligt lång måndag!
Jobb med Svedea större delen av dagen, sen var det dags för valpkurs och sen när jag kom in så skulle några valpar försäkras in. Så kan det vara vissa dagar medan andra dagar kan vara lugnare. Jag gillar ju inte att ha ett slentrianmässigt jobb så jag kan ju inte klaga för det har jag verkligen inte!

Valparna var jätteduktiga, det var avslutning på valpkursen idag, måste ju säga att de har gjort fantastiska framsteg! Fina fotgåenden, bra kontakt med sina förare, flera har en väldigt fin på och av knapp – vilket jag verkligen gillar! – och duktiga förare som fått en fin tajming. Extra kul att det har varit blandade raser och användningsområden men grunden är ju i princip detsamma för alla ändå. Kontakt är A och O för mig.  Om någon vecka börjar nästa valpkurs och även vardagslydnad så då kommer nya hundar och förare hit, ska bli väldigt kul!

Jag själv och också varit på kurs, igår åkte jag ner till Halmstad och Hanna Nilsson på kennel BlåGul. Det var rallyträning, mästarklass, vi var ett gott gäng som tränade under dagen.
Hanna hade satt upp en bana, först fick vi gå en gång och sen fick vi lite tips och sen gick vi en gång till. Sen hade Hannas man Lasse fixat lunch med goda hamburgare, efter det gick vi en ny bana.

Väldigt nyttigt att åka iväg och träna, jag måste verkligen bli bättre på det! Hanna filmade oss med, är ju så bra att se sig själv på film, då ser man de små felen man gör. Det jag framförallt ska träna på är mitt fotgående och få en ännu bättre följsamhet. Coco har bra följsamhet men vi behöver bli ännu stadigare och speciellt på högersidan, jag behöver bli bättre på att gå i samma tempo och vara stadigare med händerna. Jag behöver gå ganska raskt för att hon ska gå med i bra tempo men förhoppningsvis kanske kunna gå i något lugnare tempo och att hon har bra följsamhet ändå.

Det var en väldigt bra dag och kul att träna för någon och Hanna är också duktig på att se detaljer och bra på problemlösning!

Vi hann med att ta upp Maja med, vår båt som jag köpte förra året.
Det har verkligen varit en helt fantastisk sommar, att kunna åka ut en sväng på havet, ta med lite god mat ut, slänga i ankaret och bada ifrån båten.
Min enda besvikelse var att Kräftvagnen som ligger precis vid min båt inte var öppen så som jag hade trott. Den har endast varit öppen 2-3 gånger när jag varit där. Var otroligt sugen på att äta kräftor, det var öppet, jag beställde och så visade det sig att de inte tar varken kort eller swish!! Endast kontanter och det har jag sällan på mig. Så den planen sprack totalt. Visst man kan ju ta ut kontanter men kryllar inte direkt av bankomater här direkt...

Men i övrigt har det varit magiskt bra! Men nu är Maja tvättad och klar och inparkerad i garaget. I vinter ska den få nya överdrag på dynorna och gardiner så man kan dra för om man vill sova över där. Sen är det bara att vänta på sommaren som snart är här igen. Hoppas jag!

Coco har varit hos Karin på Aniwaves med. Jag tycker hon är lite för försiktig med apportbocken och kände att det inte riktigt stämde. Hon har en liten låsning över käkarna så hon fick behandling för det. Hon hade även en mindre reaktion på mage och tarm men inget allvarligt.

Karin jobbar med något som heter BICOM bioresonans. Jag tycker det fungerar helt superbra, har testat på både mig och flera hundar och det är ett riktigt bra komplement och bra att göra en checkup då och då. Coco har inte haft några problem så inte haft någon anledning att kolla henne innan, så det var skönt att det var så bra som det ändå var.
Om någon vecka är det min tur att få lite boost, känner mig rätt dränerad på energi så det är välbehövligt. Efter hjärtoperationen förra året så har det aldrig blivit riktigt bra, känner mig mest trött och oinspirerad. Ska göra en koll hos läkaren snart med, vi får väl se vad det visar, till dess är det nog mest att gilla läget och äta vitaminer typ..

Förra veckan hade vi sällskap här med, det var Dubbe som var här medan husse var på älgjakt. Han fick åka med när vi var ute årets sista sväng med båten med, det gillade han skarpt!
En energisk herre som ändå fogade sig i husets regler med att sitta vid dörren och vänta på sin tur att få ett varsågod innan han gick ut. Det tog ett antal försök innan han först kunde sitta stilla och sedan sitta stilla medan jag öppnade dörren och sen invänta sin tur. Coco får gå först, sen Ever och sist Dubbe, Damernas först som det heter… Han ska omplaceras pg av ändrade livsförhållanden så vet ni någon som vill ha en pigg och glad hane på 4 år så hör av er! Han har jagat en hel del, så gärna till någon som är intresserad av jakt eller som vill arbeta med sin hund. Spår, lydnad eller något annat kul, han har verkligen motor denna hunden, är nästan sugen på att behålla honom här själv men inser att det blir för mycket jobb med 2 tikar och 1 hane, speciellt när jag är själv med allting.
Nu är det hög tid att sova, upp tidigt imorgon, först jobba och sen hämta Jonna, min lilla gullunge!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln