logo header webb_outlines

Det ska inte vara lätt...

Ungefär så känner jag med det här med bloggen, det hänger mycket på tiden, HINNER verkligen inte få tiden att skriva men jag gillar ju själva bloggidén så skam den som ger sig. ETT i veckan skulle väl ändå gå att få till? När man bor själv med barn (förvisso bara ett men det barnet vill då istället vara med mamma 24/7.. ) och hundar, jag ska handla, laga mat, träna hundar, klippa gräs, jobba, hämta och lämna på skola och tusen andra saker så finns ju ingen tid kvar. Ibland känns det som jag bara springer runt och inte får något gjort men det vet jag ju att så är det ju inte. 

Men så fick jag så himla fin feedback på några tidigare inlägg och kände att näe, hur himla svårt ska det vara egentligen?? Jag får skärpa mig helt enkelt ;)

I helgen var vi lydnadstävling, det var en dubbeltävling, smidigt att kunna starta 2 gånger på en dag. Det var då Coco som skulle gå i startklass. hon är en mjuk hund som behöver ha bra självförtroende och bra förutsättningar. 
I första klassen gick det helt ok, vi landade på 165 poäng vilket är uppflyttningspoäng, inga summor att höja till skyarna men bra poäng utom apporteringen där hon är lite tveksam. Och ni ska veta att jag VERKLIGEN tränat det, på alla möjliga sätt. Hon tar apportbocken väldigt försiktigt, nästan med tvekan.  
Men känns nästan som om hon har skulle ha ont i munnen med så ska kolla upp henne, har en tid på fredag för en checkup. Märker även ibland när hon äter, hon tuggar väldigt försiktigt. Har kollat i munnen och syns inget, inget som är inflammerat eller ser konstigt ut men ska kolla för säkerhetsskull!

Lagom till andra klassen så började det regna. Gick och tog på mig mina regnkläder, hade köpt nya i veckan, har SÅÅÅ tröttnat på Goretex som det regnar igenom. Kanske kan jag vara lite dålig på att impregnera mina goretexkläder i och för sig men nu kommer jag att köra med galon. Köpte mig världens skönaste jacka på Sportshopen, fodrad med! Riktigt skön alltså!! Och tack gode gud för det för när vi skulle in så HÄLLregnade det. 
Stackars Coco såg knappt någonting, hon gick och kisade för hon fick så mycket regn i ögonen. Alltså det blir ju inte något bra av det, det kan ju vem som helst förstå. Vi fick nöja oss med godkänt resultat men det räcker ju inte riktigt. Det var endast 2 ekiapge av 14 som hade uppflyttningsresultat, tyvärr var vi ju inte ett av dem. 

Fast jag kan inte förstå varför de har ett godkänt resultat, det är mellan 120 och upp till 160poäng och ett uppflyttningsresultat, från 160 och uppåt och 200 är max. Men vad ska man ha ett godkänt resultat till? Man behöver 3 st uppflyttningsresultat för att få titeln och klarar man 1 uppflyttningsresultat så får man lov att starta nästa klass (men då får man ingen titel)
Några ekipage efter oss så hade regnet lättat och när de sista gick i klassen så var till och med solen framme. Visst jag förstår att det inte alltid är rättvist men det var verkligen inte på lika villkor i den klassen. 
Och så här dagen efter så skulle jag hamna i samma situation igen så skulle jag utan tvekan lämna Walk Over. Kanske hade ekipagen efter mig också gjort det och de kunde avbrytit tävlingen i en liten stund, kanske hade de inte gjort det vad vet jag. 

Men jag vet att det ska vara roligt att tävla och jag vet också att jag är ansvarig för vilken situation jag sätter min hund i och jag vet att hon behöver bra förutsättningar. 
Det här var varken roligt eller bra förutsättningar och jag kunde utan tvekan stått över den klassen. Learning by doing kallar vi det. Det var ingen rolig känsla efter den klassen, förra helgen var vi också på tävling och det regnade då med. Jag känner nästan att jag tappar lusten för tävling när det är så. Snart börjar väl inomhustävlingarna och det blir lite bättre. Det är ju ingen som tvingar mig att tävla men det är ju egenligen ändå väldigt roligt! 
Ja vi får se, efter regn kommer solsken som de sägerså vi inväntar solen istället! 

Ha en fin måndag så LOVAR jag att återkomma nästa måndag! 

visst ser det kul ut att tävla? ;)
visst ser det kul ut att tävla? ;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln