logo header webb_outlines

Bästa grejen någonsin!

Har du inte köpt julklapp än och vill köpa världens bästa grej så vet jag exakt vad du ska köpa!
Jag köpte en för snart ett års sedan och jag skämtar inte när jag säger att den har förändrat mitt liv. Den gör vardagen sååå mycket enklare, jag kan lägga tiden på något mycket bättre, allt är renare och fräschare och jag är gladare. Kan det bli mer win-win?

Jag säger det bara, köp en robotdammsugare!! Och speciellt när man har hundar. Det är ofrånkomligt att det blir hår och sand mm. Alltså jag älskar mina hundar men älskar verkligen inte skiten de drar in. Att åka till stranden en dag, oavsett årstid är fantastiskt men det innebär också att det medföljer vissa sandpartiklar..
Jag gillar inte när det är sandigt på golvet, det är verkligen det värsta jag vet.
Man kan nästan dela upp mitt liv i före och efter Siri – ja hon heter så- kom in i vårt liv.
Innan – hade alltid dammsugaren framme, stressade alltid med att dammsuga innan jag tex hämtade Jonna från förskolan. Om folk ringde och ville komma förbi på spontanfika så fick jag smärre panik och var tvungen att dammsuga snabbt som attan. Det var alltid lite grusigt och hårigt på golvet oavsett hur mycket jag dammsög.
Efter – rent på golven, inte alls den stressen att jag måste dammsuga hela tiden, hela huset blir renare eftersom man inte drar med sig all skit överallt. Mina hundar är bara i köket,hallen och vardagsrummet men ändå blev det smutsigt överallt innan eftersom det fastnar på sockor och så drar man runt det i huset.
Man skulle kunna tro att jag var sponsrad att skriva det här men så bra är det tyvärr inte utan det är bara att jag tycker det är så oslagbart bra!
 


Den tid jag la på att dammsuga kan jag nu lägga på att plocka rent överallt, har man en Jonna hemma så blir det saker lite överallt..., man kan roa sig med att dammtorka om man tycker det är roligt. Eller ja, roligt är det väl inte men tyvärr nödvändigt. Eftersom jag alltid plockar undan på golvet så Siri kan jobba så är det ju inte massa saker framme så då blir det automatiskt mer städat. Jag plockar undan alla skor i hallen så redan där är det mer städat :) Sen sätter jag på Siri när vi går ut och när vi kommer in är det skinande rent. (Man kan ev tänka sig att dra ett varv med golvmoppen för extra finish). Men alltså den känslan är oslagbar!

Första gången jag satte på den så dammsög jag med den vanliga, torkade sen golvet och så satte jag på Siri. Var väl lite misstänksam, var den nu så bra som alla säger?? Men alltså hon slog alla mina förväntningar! Eftersom hon har en rulle under så rullar den upp allt, eller piskar upp det tror jag de säger?? Oavsett blir det så mycket bättre än en vanlig. Och då hade jag ändå en riktigt bra dammsugare.
Efter operationen så var jag hyfsat matt, att dammsuga fanns inte på min priolista. Tog med mig Siri upp på andra våningen, la mig i soffan med en filt och så fick hon städa. Kändes jäkligt gött att ligga och vila och tänka att nu städar jag! Och med vetskapen att hon gör det så mycket bättre än vad jag hade gjort med. Även på tjocka mattor är det grymt. Eftersom det är en rulle under så får hon upp allt hår och grus även där.
Siri var tvungen att åka in på en liten service, stötfångaren framme fastnade lite, så under ett tag nu fick jag återgå till det klassiska dammsuga själv stadiet. Märkte stor skillnad med en gång hemma även om jag dammsög varje dag.
Nu har jag inga stora trösklar där hon jobbar. Men hade jag haft det så hade jag utan tvekan tagit bort dem och lagt in plattare trösklar. Hon kan gå över små trösklar men är det för höga så fastnar hon. Men däremot så lyfter jag in henne i andra rum så får hon jobba där ett tag. Hon känner av var hon ska gå och sen stannar hon när hon är klar och går tillbaka till sin laddstation. Verkligen älsk på denna grej!!
Jag har en Neato Botvac D85, finns även med app som skickar meddelande att hon har dammsugit klart. Om man har en djur så ska man köpa en som är speciellt anpassad för det annars kommer det nog inte funka. Visst, de kan vara lite dyra men jag köpte min på Elfynd som är en lagerbutik där de säljer sånt som är te x skadat emballage mm. Tror de säljer för Elgiganten om jag inte minns fel. Sen hade jag lite flyt för det var 20% mellandagsrea så jag gav 3000 kr för min. Bästa 3000 kr jag nånsin investerat! Man kan köpa från Elfynd på nätet med annars ligger den butiken i Värnamo. Blir det något fel så skickar man iväg den till Neatos servicecenter så ett tips är att spara kartongen om det skulle vara nåt.

I övrigt har det varit omåttligt segt här. Har varit bedövande trött och matt. Visst mörkret gör sitt till men detta är nåt annat, har känt på så trött så jag inte orkat göra nånting alls. Därför har jag inte skrivit något på bloggen heller, har helt enkelt inte orkat.
Fick ju ta bort min Lisa för snart 2 veckor sen och det var väldigt ledsamt såklart. Ni kan läsa mer om det HÄR

Massa strul med inställningen av Waran, den blodförtunnade medicinen jag äter så har åkt fram och tillbaka till sjukhuset för provtagning och det har varit väldigt tjatigt och tagit all kraft från mig.
Men tror kanske vi hittat en dosering som funkar nu och insåg även att jag missat äta Folsyra som är en B-vitamin som jag behöver äta. Har missat att äta folsyra någon gång innan med och då var jag onormalt trött med så bestämde mig för att det varit därför. Vi skylle allt på bristen på folsyra!
Lika mycket som jag hatar grus på golvet så hatar jag att känna mig trött. Så nu får det vara slut med det helt enkelt!

Har även fått ok av min läkare att börja träna och då har de ”hjärtgympa” på sjukhuset som man får gå på om man vill. Visst tänkte jag, kanonbra att börja träna och där skulle vi även ha koll på mitt blodtryck, det får nämligen inte gå över 120 i det systoliska, dvs den första siffran. Det eftersom min aorta lyckades spricka.. Det är ju inget man helst opererar utan man håller blodtrycket under 120 i första hand. Som tur är har jag inte något högt blodtryck men får något eller några piller emot detta. Så jag har då varit och tränat, vi har tagit blodtrycket flera gånger under passet och det har varit helt fint. Det har verkligen varit väldigt bra men det har ju då varit jag och ett gäng äldre.. Många pensionärer kan man säga. Inte alla men många. De är jättetrevliga men har lite svårt att bestämma mig om jag verkligen blir så pepp av det.. Själva träningen är bra, för även om jag tränat mycket hemma förut så hade jag absolut inte tränat 60 minuter om jag hade gjort det själv men jag är inte sån som känner mig sjuk. Jag tror personligen att om du ÄR din sjukdom så kommer du aldrig känna dig frisk. Därför är jag inte alls för föreningar där alla är sjuka, då skulle jag känna mig ännu sjukare och jag vill känna mig frisk och jag vet att de som inte vet min bakgrund, de skulle aldrig kunna gissa vad jag varit med om. Det har varit en lång resa med operationer, 10 månader med cellgift, massa kontroller, otaliga mediciner mm. Men det är inget som påverkar mig mer än att jag äter några piller varje dag och jag kommer troligen inte att kunna springa ett marathon men det har jag väldigt få kompisar som gör ändå, känner knappt någon om jag ska vara ärlig.
Nä, jag gillar inte att grotta ner mig i dåliga saker utan jag vill alltid ha en vision om något bättre så vi får se om jag fortsätter hänga med de gamla ;) Får helt enkelt återkomma om det,
men tills dess, åk och köp en Siri! Eller köp en på mellandagsrean ;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln