logo header webb_outlines

Hur gick det för Polly?

Vi hade ju Polly här för ett tag sen. Hon är en av Cocos valpar från sista kullen och ca 1½ år gammal.
Hon kom hit för att få behandling av Karin på Aniwaves som utför BICOM Bioresonans.
Det ursprungliga problemet var att hon hade täta löp, nu har hon ju i och för sig bara löpt i ca 1 år men hunnit löpa 4 gånger på den tiden.
Hon pendlade också i vikt och var helt besatt av mat.
Veterinärens lösning var att kastrera henne men det är ju en tråkig lösning på en sån ung tik.
Jag föreslog för My som äger henne att vi skulle testa bioresonans och vi bestämde att ge det ett försök. Eftersom My bor en bra bit härifrån så sa vi att det enklaste var att Polly fick bo här i några veckor.
Och alltså vilken underbar hund! Vissa hundar fastnar lite extra i hjärtat och Polly är en sån hund. Hon är i mina ögon en fantastisk hund. Pigg, glad, mycket bra fart, lyhörd, mycket hög förväntan vid träning - för var ju tvungen att testa henne lite ;) . Bra apportgrepp, bra fart både in och ut vid apportering, lugn inne, väldigt snäll och vänlig, snäll med barn, och väldigt väldigt gosig – men så är hon Cocos barn med som är den gosigaste som finns :) Hon har alla de egenskaper jag vill ha hos en springer.

Men, hon var väldigt smal när hon kom, vägde 16,2 kg. Och det var ju ett av problemen att hon gick upp o ner i vikt. Jag la också märke till att hon typ harklade sig och luktade lite illa ur munnen.
Vid första undersökningen så gick Karin igenom hela hunden.
Polly ska inte äta kyckling och inte gås(men det är ju inte så vanligt i hundmat), inte vete och inte majs. Hon är alltså inte allergisk men dessa saker synkar inte med hennes kropp. Det gäller att se och förstå skillnaden mellan allergisk och saker som inte är bra för kroppen.
Och det är ju vete,majs och soja som är de största bovarna för kroppen, de retar tarmen och gör den genomsläpplig och ut kommer gifter i kroppen. Samma gäller för oss människor. För dig som vill veta mer så läs om ”Läckande Tarm” eller ”Leaking Gut” som det heter på engelska. Kasein ingår där med, det är ett mjölkprotein. Dock inte att förväxlas med laktos.

Hon hade också lite för mycket stress i kroppen och problem med övre matsmältningssystemet. Inga problem med magen eller tarmar.

Vi började att byta foder till Taste of the wild, utan kyckling. Hon åt Four Friends med kyckling innan.
Hon fick även Ph-kalk för att balansera upp kroppen och Aloe Vera för att skydda mag och tarmslemhinnor.

Hon fick en behandling till så sammanlagt 2 behandlingar bara men en stor märkbar skillnad.
 

Avkopplande behandling- precis som på spa!
Avkopplande behandling- precis som på spa!

Hon bajsade enorma högar i början när hon kom, det märktes att maten bara rann rätt igenom henne. Det blev successivt mindre och mindre och även fastare. Kanske inte det roligaste att prata om men det är ju så man ser hur magens status är. Magen ÄR väldigt viktig, det är ju så att mycket av immunförsvaret sitter där precis som hos oss människor.
Det där host/harklingarna blev mer och mer sällan och man kan säga att det var som om hon hade sura uppstötningar.

Hon gick också upp i vikt och vägde 17,7 kg när hon åkte hem igen efter 3 veckor här.

Tack för behandlingen Karin!
Tack för behandlingen Karin!

Så mycket bus och lek som hon, Ever och Coco hade dessa veckor, underbart att se! Det är väldigt nyttigt för unga hundar att få vistas i en flock och rätta sig in i ledet så att säga. I början gjorde hon lite tjuvnyp när de andra hundarna nästan hade gått förbi men så fattade hon sen att så skulle man visst inte göra... Väldigt bra när de vuxna hundarna fostrar de yngre. Lisa la sig inte i så mycket i barnuppfostran. Hon nöjde sig med att dra upp överläppen om Polly gjorde saker som hon ansåg inte föll henne i smaken. Och det ska ju räcka i många fall med vilket det också gjorde, det var en väldigt nyttig erfarenhet för henne att vara här.
Vi saknar Polly här och hon är välkommen tillbaka när som helst! 
Tycker hon är fin, hon ser kanske lite lång ut men det är hon inte egentligen men eftersom hon är lite för tunn ut så ser det ut så.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln