logo header webb_outlines

Bloggen har fått liv igen!


Att bara ta det lugnt är inte riktigt min grej. Vara hemma och titta på tv är inte så kul i längden. Gillar ju inte ens att titta på tv i vanliga fall, en lite stund går väl bra men sen blir det för långtråkigt. Slöseri med tid helt enkelt i mina ögon..
Nu är det ca 4 veckor sen jag opererade mig och det har varit väldigt segt måste jag säga.
Har varit så trött och dålig så inte orkat ta mig för något direkt men kan ju inte heller sova hela tiden. Så måste roa mig med något så drog igång bloggen igen.
Kan bli lite vad som helst härinne nu, inte bara hundrelaterat..
Kom gärna med önskemål!
Nu har varjefall första hunden kommit hem, det var Ever som var kom först, mysigt att ha en hund hemma igen! Varit utan hund i 4 veckor, faktiskt varit lite skönt också, har ju inte orkat gå ut med dem ändå denna tiden. Men tänker ändå att det är bra med hund hemma så MÅSTE jag gå ut lite oftare. Har ju lyxigt att ha åkrar precis utanför så vi kan bara gå rätt ut. Tack och lov för det! Det blir korta små promenader men ska får öka successivt.

Som många vet gjorde jag ju en klaffoperation 9 september. Fasade verkligen för det, hade ärligt talat en otrolig dödsångest innan. Gjorde samma operation 2005 och mådde så galet dåligt efter det. Hela den resan slutade med cellgifter i 10 månader. 4 timmar med dropp var 3e vecka. Hade jag inte mått dåligt innan så gjorde jag det verkligen då.
Efter första operationen upptäcktes att jag hade en kronisk kärlinflammation som heter Takayasu Arterit. Det är stora blodkärlen som blir inflammerade på insidan. När jag är dålig så känns det som man tar gladpack, sån där plastfolie ni vet och drar åt runt hela kroppen. Känns som jag får mjölksyra överalllt. Nu har jag en bra medicin så känner inte alls av det och är inget som märks heller. Har inte haft symptom av det på flera år. Många tycker att jag är piggare och har mer energi än de flesta har..

Men sista tiden har inte varit så rolig. En hel del har sagt ”så skönt att operationen gick så bra”. Bra och bra vet jag inte.
Det har varit en del komplikationer, förlorade massa blod, operationen tog 7 timmar istället för 3 timmar, fick morfin som jag absolut inte tål och fick dessutom aortadissektion typ B efteråt.
Det är aortan som typ delade sig. Från aortabågen och hela vägen ner till magen. Själva ytterhöljet är helt men den har liksom klyvt sig inuti. Man gör inget mot det i första hand utan ser till att hålla det systoliska blodtrycket under 120 i första hand. Nu har jag inte högt blodtryck i grunden tack o lov.

Vi plussade på med lite vatten i lungorna och hjärtsäcken med vilket gjorde det rätt tungt att andas... För att få bort det får man vätskedrivande tabletter som man kan bli rätt törstig av. Och så ska man inte dricka så mycket under tiden.. Max 1,5 liter per dag för att ”dränera” kroppen. Var rätt törstig om man säger så...
Det har rättat till sig hyfsat nu men istället gick inflammationen upp så CRP( snabbsänka som påvisar inflammation i kroppen) låg på 99 istället för normala som ska ligga på 0-1. Det gör att det känns som jag har megainfluensan i hela kroppen och fruktansvärt ont överallt.
Men med hjälp av lite kortison – som INTE är mitt favvoläkemedel- men what to do liksom, så har det nu gått åt rätt håll tack o lov! Jäkla skitveckor har det varit verkligen.
Men förhoppningsvis går det åt rätt håll nu, känns något bättre och rastlösheten börjar krypa i kroppen på mig igen vilket känns som ett friskhetstecken när det gäller mig..

Vi får se var bloggresan tar vägen. Jag har varjefall något att roa mig med och som sagt, kom gärna med önskemål!
Ha en skön dag på er!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln