logo header webb_outlines

Tusen tack för fina kommentarer!

Tack! Så roligt att jag fått så go feedback av er!
Känns ändå inspirerande att liksom komma igång och göra nånting. Har varit/är så trött så har inte gått att varken jobba, läsa och plugga nånting nu, hjärnan och kroppen har helt enkelt inte orkat med det, har inte gått att fokusera på nånting men detta känns helt ok :)

Fick en kommentar av en god vän om att han ville höra mer framöver om mitt båtliv.. Ja,jag ”råkade” ju köpa en båt här i slutet av sommaren. Jag och min fina vän Jessica tog en spontan cykeltur in till stan en riktigt vacker sommardag, vi tog en öl och lite mat vid Fästningsterrassen där man har fantastisk utsikt över havet. Efteråt gick vi ner och badade i havet och det är så otroligt vackert!

Sa till Jessica att det här, det är inte mycket som slår det!! Man borde ju ta chansen och vara mer vid havet när vi bor så nära. Man skulle ju ha en båt helt enkelt!
När jag får såna tankar så börjar min hjärna spinna, ”hmm, undrar vad en båt kostar egentligen??”
Kollade runt på Blocket, läste massa olika artiklar och funderade på vad jag ville ha.

Grejen är ju att jag kan ju inte köra båt så kunde ju inte gärna köpa en svindyr båt som jag inte kan köra.. Men en lite mindre variant att lära mig med och så får jag väl byta upp mig framöver o det skulle vara så, det skulle ju funka!

Vissa båtar ska man dessutom klättra på relingen för att komma ombord på. För att få lite sinnesro behöver hundarna kunna följa med ut annars får jag dåligt samvete om de ska vara hemma i hundgården när vi är ute och njuter. Och tänk er själva, jag, hundar och min 6åriga dotter Jonna klättra på relingen för att komma ombord... Ja herregud, hade jag inte fått hjärtinfarkt innan så skulle jag ju få det då.. Skulle garanterat sluta med att någon ramlar i.

Men så hittade jag en liten gullig båt där man öppnar en lucka i fören och går in, perfekt ju! Bara att gå ombord, ta något steg, hoppa in och sen klart!Vill man så kan man dessutom sova över någon natt i den. Ingen lyxbåt direkt men en bra start.
Ett äldre par som sålde den, hans fru hade lite svårt att gå och de ville ha en större båt som var lättare att komma ombord på. Fick den till ett bra pris och 4 veckor senare var den hemma!
Nu måste jag då alltså gå en kurs, Förarintyg för båt så jag vet hur man gör och så får jag väl öva lite. Hur svårt ska det vara?? Kan andra kan väl jag jag tänker jag! Kan man lära sig cykla och köra bil kan man väl lära sig köra båt?


Och lite så tänker jag, om du känner att du vill göra nånting, gör det! Och gör det idag!
Det är så många som sitter och tänker att ”tänk om man gjorde det eller det” ”tänk om man skulle säga upp sig ifrån sitt jobb och förverkliga sina drömmar” Man kanske vill byta karriär, en del trivs inte på sitt jobb men vågar inte säga upp sig utan går runt med lite dålig känsla vecka efter vecka, år efter år och drömmer om det de skulle vilja göra. En del trivs inte där de bor, man kanske har en dröm om att ha en stuga i skogen, eller att utbilda sig, att lära sig dreja, hoppa fallskärm eller att åka till Visingsö och åka remmalag eller vad som helst. Gör det och gör det idag säger jag!! Finns alldeles för många som tänker att man ”borde göra si eller så men det får bli sen”

Vi vet aldrig vad livet har att ge oss framöver. Jag vill inte sitta och tänka i framtiden att jag ångrade att jag inte sa eller gjorde saker jag drömt om. Om du har någon i din närhet som är väldigt snäll och omtänksam så säg det! Tänk inte bara tanken!

För ungefär 100 år sen när jag arbetade som bartender på Color Line, ett norskt rederi så minns jag såväl 2 händelser. Jag stod och blandade drinkar och såg en tjej som hängde i baren och hon var så himla fin i håret så jag sa det till henne. Och hon blev så otroligt genuint glad och det gjorde hennes dag! Hon hade precis varit hos frissan och gjort ny frisyr och färg eller slingor eller vad det nu var. En annan tjej hade ett väldigt fint halsband och jag sa det till henne med, det visade sig att en väninna till henne hade gjort det och hon blev också otroligt uppriktigt glad. Det tar så lite kraft och energi att säga nåt sånt men gör mottagaren så glad!

Har du någon dröm som du vill göra? Gör det säger jag! Vem vill sitta och ångra sen att ”sjutton också att jag inte gjorde det där eller det där”Har du någon som du verkligen tycker om? Säg att du uppskattar henne/honom och säg det idag! Har det hänt något bra eller roligt? Glöm inte att fira det!
Köp med lite fina blommor hem till den du älskar eller fixa extra god mat och säg att idag hjärtat så kan du bara sätta dig och njuta för jag har gjort din favoriträtt.
Spelar väl ingen roll om det är torsdag eller lördag eller vilken dag det är, fira och njut av livet! Säg det fina sakerna som du tänker att du borde säga.

Vi lever bara en gång och det är nu. Att vara tacksam för allt bra vi har i livet och uppskatta små fina stunder är så fantastiskt och ger en god känsla. Vad är viktigt på riktigt??
Vad kan du göra idag för de som står dig nära? Kanske berätta hur mycket du uppskattar dem?
Har du någon dröm/känsla/upplevelse som du vill förverkliga? Kanske någonstans dit du vill resa? Kanske gå en kurs? T kontakt med en gammal god vän som du glidit ifrån? 
Ring det där samtalet, anmäl dit till kursen eller kolla upp nya arbetmöjligheter eller vad nu din dröm är!
Är det något som du kan göra idag eller varjefall börja ta tag i?
Just Do It säger jag! 
Ha en strålande dag gott folk!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln