logo header webb_outlines

Nyheter 2019

9 oktober 2019
Här har varit lugnare än lugnast. Det som hänt sen sist är att jag hann med en rallytävling med Coco. Vi gjorde 2 starter i mästarklass på Lerums Brukshundsklubb den 8 september. Så här efteråt var det inte så idealiskt för henne. Jag skulle rätt in på sjukhus för operation och tokstädade huset, tvättade allt, packade för mig och för alla 3 hundarna som skulle åt två olika håll. Coco är en känslig hund och låg i soffan hela tiden och kollade varje rörelse jag gjorde och såg helt beklämd ut. Inte bästa upplägget för henne direkt... 
Tävlingen gick väl sådär egentligen, var väl inte direkt fokuserad själv, ena klassen gjorde både jag o hon lite fel och resultat glömmer vi, andra klassen var stundtals fin men kunde varit bättre. Vi fick i alla fall ihop till ett CERT med 90 poäng men hade önskat lite mer poäng än så.. 
Efter det åkte jag upp t mamma som skulle passa Coco o Lisa och sen direkt till Sahlgrenska där jag skulle göra en hjärtoperation dagen efter. Det har varit tuffa veckor där det varit en del följdkomplikationer bl a en aortadissektion och lite annat. 
Vill ni läsa mer om det så kan ni läsa i den återupplivade bloggen som ni hittar HÄR
Får ju roa mig med något medan jag är konvalescent. 

Coco på Lerums Brukshundsklubb
Coco på Lerums Brukshundsklubb

Men hennes duktiga son Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular har varit och tävlat med sin duktiga matte Helena! Dels på Norrköpings BK, 2 starter i Avancerad klass och 2 klassvinster!! 94 respektive 96 poäng och därmed fick de sin titel RLD A!! Så snyggt jobbat!! 
Sen var de i Vadstena, ena klassen blev det 76 poäng och nästa klass 91 poäng och en 3:e plats! 
De blev dessutom 2:a i KM i rally hemma i Vadstena där de blev 2:a och samma helg gjorde de BPH! 
Alltså ni är ju såå duktiga!! Stort stort grattis till er!! Hobbe är ju inte ens 1½ år än så det är otroligt bra av dem! Mästarklassen nästa för er!! 
 

Hobbe med sin fina BPHrosett
Hobbe med sin fina BPHrosett
"Hobbe" RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular
"Hobbe" RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular

27 augusti 2019
I helgen var vi på Jönköpings Brukshundsklubb och rallytävlingar. Det var 3 stycken Ljungstorpare, Coco och hennes bror Chippen. Ändå coolt med 2 stycken syskon som tävlar i Mästarklass!! Sen var det Cocos son Hobbe, han är 1 år och några månader och redan uppe i Avancerad klass. HUR grymt är inte det???!!!
Vi frös inte om man säger så… stekhett och strålande sol, i och för sig skönt men jobbigt för hundarna. I första klassen gick hon jättefint och vi fick vårt andra CERT med 92 poäng! 
I klass 2 vände hon åt fel håll på ett moment och där rök 10 poäng, nån liten småmiss till och vi fick 86 poäng. Men hon gick strålande och vi fick extra beröm av domaren för väldigt fint skicka till kona och backande. Såna saker som varit lite mindre bra innan och som vi lagt extra fokus på vid träning. Kul att det ger resultat! Ska säga att jag är enormt dålig på att åka iväg och träna utan tränar mest små korta stunder hemma själv. Tror det är bättre med små stunder av träning än att träna i flera timmar en gång i veckan.

Coco med CERT nr 2
Coco med CERT nr 2

Dagen efter fick vi 98 poäng och CERT nr 3 och Coco blev därmed Svensk Rallylydnadschampion!!!!! SE Rallych RLD N RLD F RLD A RLD M Ljungstorps Chemin De Fer heter hon nu. Hon är helt fantastisk min fina lilla hund! Så otroligt mysig, snäll, glad, följsam och vill vara till lags. Älskar henne otroligt mycket!
Vi hade en klass kvar och jag valde att gå in med en helt annan attityd, mer avslappnad nu när championatet var i hamn och då gick hon såklart ännu bättre. Men tror hon var lite trött, de momenten som hon gjort så bra blev fel, vid stå framför och backa så satte hon sig helt plötsligt och vid konskicket så gick hon alldeles för långt åt sidan så vi slutade på 89 poäng. I övrigt blankt protokoll så hade hon gjort som hon brukade så hade det varit en 100poängare. OM inte OM hade varit…  Men det gör inget, jag vet att hon har kapaciteten. Nu är vårt mål att kvala till SM 2020. De 7 bästa resultaten räknas och jag kan ta med mitt resultat på 98 poäng men det får jag nog ha som sämsta om jag ska var säker på att komma med. Så nu gäller det att fixa 6 stycken 100poängsrundor tänker jag. Men det ska väl gå??!! Vill man så kan man tänker jag!

Coco är Svensk Rallylydnadschampion!!
Coco är Svensk Rallylydnadschampion!!

Hennes bror Chippen, RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ, som gått jättefint tidigare med matte Jenny Fröling hade lite annat på sin agenda denna helgen och hade lite för mycket bus i benen så blev inga godkända resultat denna helgen. Men bra jobbat ändå och grymt att bara vara uppe i Mästarklass! Snart så sitter det!! Jenny och Chippen har haft jättefina resultat i alla klasser hittills och även startat lydnad,de hade 271 poäng i en tävling vilket gav ett 1:a pris och har blev 2:a placerad i klassen!  Även gången innan hade de ett 1:a pris och var även då 2:a i klassen. Alltså ni är ju så himla bra!! När de startade i Avancerad klass i rallylydnad kom de på 3:e plats i sista tävlingen. Jag vet att ni kommer fixa det även i Mästarklassen!

Coco och Chippen, två fina syskon i Mästarklass!
Coco och Chippen, två fina syskon i Mästarklass!

Sonen Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular med matte Helena Andersson fick 2 fina kvalificerande resultat i Avancerad klass. Tänk att han är född i april förra året och redan klar med nybörjare och fortsättningsklass! Så himla imponerad av dem, Helena säger att han är otroligt följsam och rolig att träna och är han lik sin mor så förstår jag det till fullo. De ska nu ha ett till godkänt resultat i avancerad klass och sedan är de också uppe i Mästarklass!
Stort grattis till er Helena, ska bli riktigt roligt att följa er framåt!

Stort stort grattis också till mitt resesällskap Katarina Antonsson med sin golden Zodiac som fick sitt 3:e CERT och även han blev champion denna helg! En mycket trevlig och bra helg helt enkelt!!

Helena och Hobbe
Helena och Hobbe
I fredags vinkade vi Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli som åkte upp med några kompisar till fjällen och ska jaga ripa. Så bra för henne att få åka själv igen och vara med på riktigt! Vi hoppas de får en riktigt fin vecka och att hon kommer hem med goda erfarenheter.

För en vecka sen, 17-18 augusti åkte jag och Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli till Norge och startade Norskt Jaktanlagsprov. Vi stod som reserv till lördagens prov i Sperrebotn, strax utanför Moss. Det var NSK Avd Östfold som arrangerade det provet. Eftersom jag inte visste om vi skulle komma med så anmälde jag även till söndagen hos NSK Telemark och det provet gick i Skien. Så fick jag besked några dagar innan att jag kom med till lördagen och tänkte att lika bra att starta bägge proven så har jag två chanser.
Lördagen bjöd på regn,regn och återigen regn. Ever gjorde ett fint sök, apporten var klockren och så var det bara vattenprovet kvar och där var jag inte ett dugg nervös. Vet ju att hon ALLTID apporterar bra i vatten… Vi gick ut som hund nummer 7, det visade sig att hund nr 1 tog inte fågeln, inte heller hund nr 2 eller 3 eller 4… inte nr 5 eller 6 heller… Började undra vad det var som pågick.. Förvisso så ÖSREGNADE det och blåste sidvind men ändå?? Ever gick i, simmade ut till fågeln och tvärvänder och simmar till land igen. Skickade ut henne igen och hon tog fågeln om än motvilligt och hon var första hund som klarade det. Det visade sig att det var myskand de använde och det tyckte nog de unga hundarna var lite läskigt. Men hon klarade det och hade då Godkänt Norskt Jaktanlagsprov!!
ALLT var genomblött efter den dagen och det var väldigt skönt att komma till hotellet och torka, ta en kall öl och äta lite god mat.
Dagen efter var det då prov i Skien och även det klarade hon fint. Hon var det enda hund som använde vind i sitt sök enligt domaren så hon verkar utnyttja marken effektivt. Hon gjorde även vattnet bra och fick Godkänt vattenprov.
Det var en lång men bra och trevlig helg där vi fick 2 x Godkänt Norskt Jaktanlagsprov + Godkänt Vattenprov. Känns som hon håller en jämn och bra kvalité min lilla hund!

Godkänt Norskt Jaktanlagsprov med Ljungstorps Ever Bettinzoli
Godkänt Norskt Jaktanlagsprov med Ljungstorps Ever Bettinzoli

10 augusti vaknade jag av att det SPÖregnade. På dagens agenda stod Vattenprov nere i Halmstad. Vi hade tur och hade hyfsat uppehåll så det var ändå okej. Domaren för dagen var Jörgen Andersson.
Det var yngsta hunden hemma som skulle starta, Ljungstorps Ever Bettinzoli och hon gjorde det fint och lämnade av snyggt i handen. Hon är väldigt pålitlig med det, kan lägga ner fågeln för att ta nytt bättre grepp men kommer alltid och lämnar av i handen. Resultatet blev Godkänt Vattenprov och hon är därmed klar för att gå vidare med nästa nivå på jaktprov. De får starta Nybörjarprov B, vilket hon har gjort och är godkänd på, men ska de starta på Nybörjarprov A eller Öppen klass så måste de ha vattenprovet klart.  

Ever, Godkänt Vattenprov
Ever, Godkänt Vattenprov

11 maj var jag och Coco i Borås på rallylydnad. Vi hade ett helt blankt protokoll förutom momentet skicka till kona som hon helt enkelt inte förstått än. 10 poängs avdrag där och vi slutade på 90 poäng och vårt första CERT!! Får vi bara till konskicket så ska vi nog kunna få högre poäng...

Första CERTET för Coco
Första CERTET för Coco

Polly, Ljungstorps Female One har både varit ute och spårat och jagat fågel. Hon och hennes duktiga matte My Lundgren har klarat både anlagsprovet och gjort ett spår i öppen klass där de fick ett 1:a pris! De har också varit på inoff utställning, BIR med Hp blev det där och sen har hon varit med matte och apporterat fågel och då snacka vi inte små duvor utan stora gäss! Alltså hur duktiga är de inte!!! Stort stort grattis till er till fina resultat!!

Duktiga Polly som både kan spåra och apportera
Duktiga Polly som både kan spåra och apportera

Asta, Ljungstorps Explosive Blaser har varit ute i spårskogen även hon. Det var första gången för både matte och hund så det gick ju anlagsspåret och fick godkänt med mycket fint beröm. Det dök dessutom upp ett rådjur i spåret men Asta löste det på ett fint sätt. Självklart så händer sånt om man är ute och spårar på ett eftersök men är det första gången man går prov så är det ju inte så lätt när det blir så. Stort grattis till er!

Asta, Ljungstorps Explosive Blaser
Asta, Ljungstorps Explosive Blaser

Min gamlehund Lisa, SE VCH RLD N RLD F Lp1 Storehalls Dourthe fick hänga med på rallytävling. Det var regn hela dagen och är inte helt säker på att hon tyckte det var en bra ide det hela men vi landade på 85 poäng i Fortsättningsklassen och hon blev 5:e placerad. Inte dåligt för en 11,5 år gammal hund som inte tävlat på länge! Ever var med och startade i Fortsättningsklass men hon gillade absolut inte regnet så det slutade med att jag bröt tävlingen för henne. Har aldrig hänt mig förut men vill inte hunden så vill hon inte.
Coco startade Mästarklass och vi nådde nästan hela vägen men när domaren ser läskig ut i regnrock och regnhatt så sitter inte jag kvar där sa Coco…. Vi slutade på 87 poäng och godkänt är 90 poäng i Mästarklass så det blev Lisa som var bästa hund den dagen .
Vad ska man säga? Gammal är äldst helt enkelt!

Gamla Lisa är still going strong!
Gamla Lisa är still going strong!

9 Mars 2019
Fler ur F-kullen har varit ute på tävlingsbanan! 
Polly, Ljungstorps Female One med sin matte My Lundgren har varit på inoff utställning. Det var debut för alla i och de blev 4:a i sin klass med fin kritik. Lillmatte tävlade dessutom i Barn med Hund med Polly och blev 3:a där. Stort grattis till er alla!!

Polly, Ljungstorps Female One och matte My
Polly, Ljungstorps Female One och matte My

Och Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular, valpen som var Jonnas favorit och som hon döpte till Fatih efter sin förskolekompis ;) , han har redan varit ute på rallylydnadstävling med matte Helena Andersson. Fkullen är bara 10 månader gamla! De gjorde en kanonrunda och fick ihop 86 poäng och en 9:e plats. Verkligen snyggt jobbat, stort stort grattis!!!
Nu har 4 av 5 valpar varit ute och tävlat på utställning eller rally,  redan innan 1 års ålder, WOW säger jag!! Stort tack till alla mina fantastiska valpköpare!

Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular
Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular

7 mars
Igår startade valpkursen, 6 söta fina valpar får vi umgås med i några veckor, ska bli så kul!!
I tisdags var ena rallylydnadskursen slut och WOW!! vilka framsteg de har gjort!! Så himla duktiga, tack fina ni för att jag fått coacha er. 
Vi har också 3 nya kurser ute. En viltspårkurs och två rallykurser, en nybörjare och en nybörjare mot fortsättning. Ni hittar mer info om kurserna HÄR

24 Februari
Som vanligt har det hänt en del sen sista uppdateringen.. Hinner ju aldrig med i samma takt som tiden går.
Vi började ju som vanligt året med My Dog, den stora 4-dagar långa hundutställningen i Göteborg.
Och precis som vanligt så ställde jag inte hund där, är inte så förtjust i stora inomhusutställningar utan gillar bättre utomhus eller mindre ställen. Tänker mycket på smitta mm, Förekommer mycket kennelhosta på de stora utställningarna så håller helst mina hundar därifrån. Men jag var där och arbetade i montern för Svedea, försäkringsbolaget jag jobbar på. Alltid lika trevligt att träffa människor och försäkringstagare i verkligheten och inte minst alla mina kära kollegor! Vi har en otroligt härlig stämning hos oss på Svedea och är så tacksam att jag jobbar på just detta bolag, både för stämningens skull men också för att vi har så bra villkor vilket vi märker att folk verkligen gillar!!

Årets alla utmärkelser för 2018 har också kommit och det gick ju strålande för oss under förra året! Så bra så vi blev 2:a Årets Springeruppfödare!!!
Man får räkna med 4 grenar där utställning och jaktprov är obligatoriskt och sen får man även räkna viltspår och lydnad. 
Stort tack och grattis till er som varit ute och tävlat med era hundar och bidragit med fina resultat ❤️⭐Charlotte med Assar, Ljungstorps Being An Artist, Anneli med Cello, Ljungstorps Coin In Coin Out, Jenny med Chippen, Ljungstorps Chipper Champ, Linda Hasselblad med Tuva, Ljungstorps Decero Amano, Christina, Diza Gustafsson med Diza, Ljungstorps Drambuie, Jonas Lundén med Malte, Ljungstorps Don Tommasso och jag med Coco och Ever.

Vi säger även stort grattis till och Chippen RLD N RLD F LD Ljungstorps Chipper Champ som blev 3a Årets Lydnadsspringer!!

Charlotte Ryndal och SE VCH Ljungstorps Being An Artist som blev 5a och Annelie Andersson och Cello, SE VCH Ljungstorps Coin In Coin Out som blev 10a Årets Viltspårspringer!!
Jag och Coco, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer blev 8a Årets Rallyspringer och slutligen lilla Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli, inte ens 2 år gammal blev dessutom 7e Årets Springer

Även Springer Väst priser delades ut denna helgen och där blev Ever
2:a Bästa Allroundhund, 3:e Bästa Jakthund och 4:e Bästa Rallyhund
Coco blev 2:a Bästa Rallyhund och Charlotte och Assar, Ljungstorps Being An Artist blev 3:e Bästa Viltspårhund!

10 februari åkte jag till Värnamo Brukshundsklubb och tävlade rallylydnad.
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli har ju 2 godkända resultat i nybörjaklass och behövde ett till för att bli klar och få gå upp till nästa klass som är fortsättningsklass.
Hon gjorde det två jättefina rundor där vi vann ena klassen med 98 poäng och andra klassen blev vi 4a på 89 poäng.
Jag tog med mig Coco, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin de Fer också. Hon är egentligen klar i avancerad och ska gå upp i högsta klassen men vi har något moment kvar där som vi inte kan än så tänkte hon kunde få gå två rundor till för tränings skull. Och som hon gjorde det!!! Hon var magiskt fin och följsam och vi fick 2 klassvinster till!! En på 100 poäng som är maxpoäng och en på 99 poäng. Kändes som en bra dag med 3 vinster av 4 möjliga! Älskar verkligen när hundarna går så där underbart bra!!

23 februari åkte vi till Sätila och Västvenska Fågelhundsklubbens inofficella hundutställning.
Vi hade med oss några nya yngre förmågor som skulle få ut och träna.
Det var två från sista årets kull, de är nu 10 månader. Det var ”Brorsan” Ljungstorps Finally Born To Run och systern ”Harper” Ljungstorps For My Galwail Girl.
De gick i valpklass 6-12 månader, jag visade Brorsan och min underbara duktiga valpköpare Linda Hasselblad visade Harper. Är så otroligt tacksam för att jag har så underbara valpköpare!! Brorsan ägs av Malin och Claes Lundskog i Göteborg och honom fick jag låna med då de själva inte kunde vara med den helgen, tack snälla för förtroendet att få låna med denna underbara goa coola roliga hund!
Harper är en fodervärdstik som ägs av Cilla Gjerström också i Göteborg och de kom upp med Harper så hon kunde vara med.
Bägge fick Hp och Harper vann och blev BIRvalp och Brorsan BIM.
Sen visade Linda ”Tuva” Ljungstorps Decero Amano och jag ”Ever”RLD N Ljungstorps Ever Bettinzoli där Ever drog längsta strået och vann och slutade som BIR denna dagen! Tuva blev 3:a i den klassen.
För skojs skull tog vi med ”Lisa” LP1 RLD N RLD F SE VCH Storehalls Dourte med. Hon är nu 11,5 år och gick i veteranklass där hon vann med Hp. Så samtliga hundar fick Hp denna dagen och vi hade 3 hundar som skulle gå i finaler.
På något sätt missade vi gruppfinalen vilket det tydligen var fler som gjorde då den gick mitt i bedömningen i en ring. Väldigt snopet och tråkigt då vi var så laddade... Men ja ja man ska ju inte gråta över spilld mjölk som det så fint heter. Nästa gång ska vi dubbel och trippelkolla hur de har lagt upp det. Hur som helst så fick hundarna fin träning och vi hade en trevlig dag. Tack alla inblandade för en fin dag!
 31 januari. 
Ny valpkurs är ute. Uppstart 6 mars. Läs mer under Hundkurser på G