logo header webb_outlines

Nyheter 2019

9 Mars 2019
Fler ur F-kullen har varit ute på tävlingsbanan! 
Polly, Ljungstorps Female One med sin matte My Lundgren har varit på inoff utställning. Det var debut för alla i och de blev 4:a i sin klass med fin kritik. Lillmatte tävlade dessutom i Barn med Hund med Polly och blev 3:a där. Stort grattis till er alla!!

Polly, Ljungstorps Female One och matte My
Polly, Ljungstorps Female One och matte My

Och Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular, valpen som var Jonnas favorit och som hon döpte till Fatih efter sin förskolekompis ;) , han har redan varit ute på rallylydnadstävling med matte Helena Andersson. Fkullen är bara 10 månader gamla! De gjorde en kanonrunda och fick ihop 86 poäng och en 9:e plats. Verkligen snyggt jobbat, stort stort grattis!!!
Nu har 4 av 5 valpar varit ute och tävlat på utställning eller rally,  redan innan 1 års ålder, WOW säger jag!! Stort tack till alla mina fantastiska valpköpare!

Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular
Hobbe, Ljungstorps Feeling Popular

7 mars
Igår startade valpkursen, 6 söta fina valpar får vi umgås med i några veckor, ska bli så kul!!
I tisdags var ena rallylydnadskursen slut och WOW!! vilka framsteg de har gjort!! Så himla duktiga, tack fina ni för att jag fått coacha er. 
Vi har också 3 nya kurser ute. En viltspårkurs och två rallykurser, en nybörjare och en nybörjare mot fortsättning. Ni hittar mer info om kurserna HÄR

24 Februari
Som vanligt har det hänt en del sen sista uppdateringen.. Hinner ju aldrig med i samma takt som tiden går.
Vi började ju som vanligt året med My Dog, den stora 4-dagar långa hundutställningen i Göteborg.
Och precis som vanligt så ställde jag inte hund där, är inte så förtjust i stora inomhusutställningar utan gillar bättre utomhus eller mindre ställen. Tänker mycket på smitta mm, Förekommer mycket kennelhosta på de stora utställningarna så håller helst mina hundar därifrån. Men jag var där och arbetade i montern för Svedea, försäkringsbolaget jag jobbar på. Alltid lika trevligt att träffa människor och försäkringstagare i verkligheten och inte minst alla mina kära kollegor! Vi har en otroligt härlig stämning hos oss på Svedea och är så tacksam att jag jobbar på just detta bolag, både för stämningens skull men också för att vi har så bra villkor vilket vi märker att folk verkligen gillar!!

Årets alla utmärkelser för 2018 har också kommit och det gick ju strålande för oss under förra året! Så bra så vi blev 2:a Årets Springeruppfödare!!!
Man får räkna med 4 grenar där utställning och jaktprov är obligatoriskt och sen får man även räkna viltspår och lydnad. 
Stort tack och grattis till er som varit ute och tävlat med era hundar och bidragit med fina resultat ❤️⭐Charlotte med Assar, Ljungstorps Being An Artist, Anneli med Cello, Ljungstorps Coin In Coin Out, Jenny med Chippen, Ljungstorps Chipper Champ, Linda Hasselblad med Tuva, Ljungstorps Decero Amano, Christina, Diza Gustafsson med Diza, Ljungstorps Drambuie, Jonas Lundén med Malte, Ljungstorps Don Tommasso och jag med Coco och Ever.

Vi säger även stort grattis till och Chippen RLD N RLD F LD Ljungstorps Chipper Champ som blev 3a Årets Lydnadsspringer!!

Charlotte Ryndal och SE VCH Ljungstorps Being An Artist som blev 5a och Annelie Andersson och Cello, SE VCH Ljungstorps Coin In Coin Out som blev 10a Årets Viltspårspringer!!
Jag och Coco, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer blev 8a Årets Rallyspringer och slutligen lilla Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli, inte ens 2 år gammal blev dessutom 7e Årets Springer

Även Springer Väst priser delades ut denna helgen och där blev Ever
2:a Bästa Allroundhund, 3:e Bästa Jakthund och 4:e Bästa Rallyhund
Coco blev 2:a Bästa Rallyhund och Charlotte och Assar, Ljungstorps Being An Artist blev 3:e Bästa Viltspårhund!

10 februari åkte jag till Värnamo Brukshundsklubb och tävlade rallylydnad.
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli har ju 2 godkända resultat i nybörjaklass och behövde ett till för att bli klar och få gå upp till nästa klass som är fortsättningsklass.
Hon gjorde det två jättefina rundor där vi vann ena klassen med 98 poäng och andra klassen blev vi 4a på 89 poäng.
Jag tog med mig Coco, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin de Fer också. Hon är egentligen klar i avancerad och ska gå upp i högsta klassen men vi har något moment kvar där som vi inte kan än så tänkte hon kunde få gå två rundor till för tränings skull. Och som hon gjorde det!!! Hon var magiskt fin och följsam och vi fick 2 klassvinster till!! En på 100 poäng som är maxpoäng och en på 99 poäng. Kändes som en bra dag med 3 vinster av 4 möjliga! Älskar verkligen när hundarna går så där underbart bra!!

23 februari åkte vi till Sätila och Västvenska Fågelhundsklubbens inofficella hundutställning.
Vi hade med oss några nya yngre förmågor som skulle få ut och träna.
Det var två från sista årets kull, de är nu 10 månader. Det var ”Brorsan” Ljungstorps Finally Born To Run och systern ”Harper” Ljungstorps For My Galwail Girl.
De gick i valpklass 6-12 månader, jag visade Brorsan och min underbara duktiga valpköpare Linda Hasselblad visade Harper. Är så otroligt tacksam för att jag har så underbara valpköpare!! Brorsan ägs av Malin och Claes Lundskog i Göteborg och honom fick jag låna med då de själva inte kunde vara med den helgen, tack snälla för förtroendet att få låna med denna underbara goa coola roliga hund!
Harper är en fodervärdstik som ägs av Cilla Gjerström också i Göteborg och de kom upp med Harper så hon kunde vara med.
Bägge fick Hp och Harper vann och blev BIRvalp och Brorsan BIM.
Sen visade Linda ”Tuva” Ljungstorps Decero Amano och jag ”Ever”RLD N Ljungstorps Ever Bettinzoli där Ever drog längsta strået och vann och slutade som BIR denna dagen! Tuva blev 3:a i den klassen.
För skojs skull tog vi med ”Lisa” LP1 RLD N RLD F SE VCH Storehalls Dourte med. Hon är nu 11,5 år och gick i veteranklass där hon vann med Hp. Så samtliga hundar fick Hp denna dagen och vi hade 3 hundar som skulle gå i finaler.
På något sätt missade vi gruppfinalen vilket det tydligen var fler som gjorde då den gick mitt i bedömningen i en ring. Väldigt snopet och tråkigt då vi var så laddade... Men ja ja man ska ju inte gråta över spilld mjölk som det så fint heter. Nästa gång ska vi dubbel och trippelkolla hur de har lagt upp det. Hur som helst så fick hundarna fin träning och vi hade en trevlig dag. Tack alla inblandade för en fin dag!
 31 januari. 
Ny valpkurs är ute. Uppstart 6 mars. Läs mer under Hundkurser på G