logo header webb_outlines

Utställningshelger

Sen sist har vi varit iväg under några roliga och trevliga helger. 27-28 oktober åkte jag,Jonna och alla 3 hundar iväg och i Borås mötte vi upp Familjen Hasselblad, Harald,Linda, Erik och Tuva. Vi stannade till i Jönköping för ett snabbt stopp och det var ett kärt återseende för oss alla men speciellt Jonna och Erik som har så kul ihop! Vi körde vidare och tog sikte på metropolen Mjölby där SSRK skulle ha utställning. När vi installerat oss på Mjölby Stadshotell där vi skulle tillbringa natten åkte vi in till city där vi åt god mat och efter det så var det dags för kvällsrastning av hundar och lite samkväm för oss.

Dagen efter åkte vi till ridhuset där utställning skulle vara.
Tuva, Ljungstorps Decero Amano fick Excellent med fin kritik i juniorklass och blev placerad 4:a och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer som dagen till ära hade dragit på sig en tråkig vattensvans gick i jaktklass för första gången där hon blev 2:a med Excellent och domaren Anneli Karlsson höll inne på CK:t pg av vattenvansen. Så det var lite synd men så kan det bli. Dagen efter var svansen fin igen så det var inte så allvarligt.

Barnen var så duktiga och roade sig i ett hörn av ridhuset i 3 timmar med hjälp av varandra, lite ritblock och lite fika. De har så roligt ihop och är väldigt goa mot varandra!
På vägen hem stannade vi i Gränna och skulle kolla på polkagristillverkning men precis när vi kom så var själva tillverkningen slut men som Jonna sa: ”Vi vill ju inte kolla på det, vi vill ju äta polkagrisarna”. Lite godishandling och sen åkte vi ner mot hamnen där vi hittade lite sköna åkrar där hundarna fick springa av sig ordentligt. Och gegga ner sig…. Det är väl det våra hundar gillar mest, inte vara rena och fina och springa runt i en ring ;)
Det var en skön och mysig helg och vi var ändå nöjda med tjejernas kritik.

Helgen efter var Jonna hos sin pappa och jag hade en mastodontarbetsvecka.. Hela veckan var späckad med jobb hos veterinären, behandling av hundar både hemma och på Halmstad Hundarena och några trimningar. Sova några timmar och sen upp tidigt, lämna 3 hundar på 3 olika ställen och sen åka till Växjö tidigt på fredag morgon där jag skulle jobba hela helgen för Svedea Djurförsäkringar. Vi var där fredag,lördag och söndag.

På lördag em kom Fam Hasselblad som plockade med sig Coco från Varberg där hon hade fått övernatta hos Mona-Lisa ( min Lisas uppfödare). Stackars Coco som är så mattekär hade inte kunnat äta något när inte matte var med så det var ett kärt återseende på lördag eftermiddag och hon kunde äntligen äta igen… Har aldrig haft någon hund som är så mattekär som hon. Helst vill hon vara innanför mitt skinn om det kunde gå, hon är otroligt älskvärd på det sättet.

På fredag kväll var vi ute och åt med min kollega från Svedea och några grabbar som hade monter bredvid och lördagen var jag ute med Linda,Harald och Erik. SÅ underbart att umgås med härliga och goa människor!!

Söndagen var det dags för utställning för oss, Tuva, Ljungstorps Decero Amano gick i en rätt stor juniorklass med flera mycket fina tikar. Tuva som är ett energiknippe av rang sköter sig alltid fint i ringen och Linda är så duktig och visar henne så fint och de fick Excellent med fin kritik även denna gång och blev 4:a i denna klass vilket vi är jättenöjda med!
Coco, Ljungstorps Chemin De Fer gick i jaktklass och jag verkligen älskar denna hunden! Hon är så med mig och är positiv och fokuserad och energifull. Även hon fick Excellent och blev 2:a i klassen med fin kritik.  Vi är nöjda med detta nu, det är unga hundar som är i utveckling och de är inte färdiga i sin utveckling. Jag tillhör dem som inte har så bråttom att få ”färdiga” hundar utan tänker att de behöver få tid att utvecklas både mentalt och kroppsligt.
Jag hade en energigivande och rolig helg med både Svedea som känns fantastiskt att få förmånen att få arbeta för och även att få ytterligare en helg men mina fina valpköpare!
Vi fick SÅ mycket bra, positiv feedback från folk som har sina hundar försäkrade i Svedea och även många som hört gott om oss och det känns jättebra! Så om du är sugen på en riktigt bra försäkring så är det bara att höra av sig.

Som grädde på moset så blev det brandlarm på söndag eftermiddag och hela Växjö Tipshall var tvungen att utrymmas. Precis när jag som var superhungrig skulle sätta mig och äta och ta min första tugga… DÅ går larmet. Och ingen vet om det är på riktigt eller om det är falsklarm eller vad som händer men hela arenan skulle utrymmas men som tur var så var det bara falskalarm och alla kunde gå in igen.

Tusen tack för fina dagar till mina kollegor i Svedea och TACK Familjen Hasselblad för 2 sköna helger!! Inte sista gången vi var iväg, vi har väldigt roligt ihop och att även barnen funkar bra ihop gör ju inte saken sämre!

Vi har fått härliga nyheter med, Diza, Ljungstorps Drambuie har varit och röntgat sig och det med finfina resultat! A-höfter och de röntgade även armbågar som var UA. Bättre kan det inte bli, STORT grattis till matte Christina, nu är det bara att köra på!!
 

Diza, Ljungstorps Drambuie
Diza, Ljungstorps Drambuie

Vi säger även STORT grattis till duktiga Charlotte Ryndal som med sin fina Assar, Ljungstorps Being An Artist har varit ute och viltspårat igen. Ytterligare ett 1:a pris i öppen klass med HP blev det. Och även matte fick HP av domaren för att hon förde sin hund så bra!! Heja er, ni är fantastiska!!

Assar, Ljungstorps Being An Artist
Assar, Ljungstorps Being An Artist

Vi avrundar med lite fina bilder på Tuva, Ljungstorps Decero Amano som njuter av frisk luft och snö. Som vanligt är fotografen Harald Hasselblad som tagit dessa fina bilder och även de från utställningarna. Tusen tack Harald för att du fotar och att jag får lov att använda de fina bilderna, du är guld värd!!!!