logo header webb_outlines

Jaktanlagsprov och utställning

Helgen som gick var en riktig hundhelg. Packade bilen på fredag och åkte vid lunch, lämnade först Lisa hos Mona-Lisa som var så snäll och passade henne under helgen. Åkte vidare till Göteborg och stannade till hos Linda och Harald där Ever skulle få stanna kvar och sen åkte jag och Coco vidare med sikte på Skien, Norge där vi skulle starta norskt jaktanlagsprov. Vid 21,30 var vi framme vid hotellet där vi skulle bo en natt. Sova lite och sen upp och äta frukost och rasta Coco.

Vi har haft lite problem med både avlämningar, skott och vattnet. Coco är en mjuk känslig hund som aldrig skulle sätta sig upp mot mig eller var kaxig eller obstinat. När hon inte förstår så väljer hon att inte göra någonting för då gör hon varjefall inte fel. För tänk om matte skulle bli arg eller besviken på mig verkar hon tycka. Det är en inre oro hon får fick jag förklarat när vi gjorde BPH. Vissa hundar blir utåtagerande och tex skäller eller hoppar eller liknande men så gör inte hon. Alla hundar är olika och det gäller att hitta rätt nyckel till varje hund.

Så vi har fått träna och lägga om strategi och tänka till under träningens gång, för några veckor sedan tyckte hon skott var otäckt om det var vid vattnet och hon förstod inte heller det här med avlämningarna men nu tyckte jag ändå att det mesta satt men säker kan man aldrig vara så lite nervöst var det allt innan start.

Vi var den enda ”vanliga” springern, det var en welsh och sen var resten jaktspringer. Vi började med fältsök som på detta prov går i skogen. Hon började lite försiktigt, det var också helt vindstilla vilket är det svåraste för du får ingen vittring utan det är rätt ”dött”. Men efter en stund kom vi ner i en svacka där det var vittring och hon gjorde det finaste sök hon någonsin gjort! Vi gick vidare och hon sökte på i bra fart. Sen var det apportering och det gjorde hon också fint. Vi har kommit så pass att hon i 99,99% kommer in och sitter framför mig, jag kan klappa henne och hon håller fast tills jag säger tack. Det gjorde hon även idag och domarens muntliga genomgång efter vi var klara var fin. Vi fick se precis det vi ville och du ska absolut vara förnöjd sa han så det kändes bra.
Efter det var det vattenapportering och även den gick fint. Vi har kommit så långt att när det är skott så blir hon taggad och fokuserad istället för som förr några veckor sedan upplevde obehag. I och med att vattnet var klart så var vi godkända!!! Domare var Anders Brunvoll.
Tack avdelning Telemark för ett trevligt arrangemang. Jättenöjd med Cocos arbete och hur hon utvecklats på väldigt kort tid.

Skön känsla verkligen! Tredje gången jag gör detta prov och det med tre olika hundar och alla har blivit godkända. Lisa, Storehalls Dourthe, Putte, Ljungstorps Affection och nu Coco, Ljungstorps Chemin De Fer. Tre hundar som är helt olika i sitt sätt att vara och att arbeta.

Efter prisutdelning vände vi söderut igen och åkte hem till Linda och Harald Hasselblad i Göteborg, kom dit 22 på kvällen men skönt att slippa åka hela vägen till Varberg. Lite kvällsmat och ett glas skumpa för att fira och sen dags att sova.

Söndagen åkte vi till Gustafsberg, Uddevalla för SSRKutställning .
Våra tre tjejer uppförde sig fint, både stod och sprang som de aldrig gjort annat trots att det var längesen för Coco, debut för Ever och Tuva är ju energisk som få så där gäller det att ha ordning på allt men det gick hur fint som helst.
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli blev 4:a i valpklass 4-6 månader, Tuva, Ljungstorps Decero Amano 3:a i juniorklass med Excellent och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer också 3:a i öppenklass med Excellent.
Semla, Mountjoy Veracious Velvet, dotter till Putte, Ljungstorps Affection vann jaktklass med CK, hennes 10:e CK på raken! Stort grattis Petra till en fin hund!