logo header webb_outlines

Kennelträff 2017

Igår hade vi kennelträff här i Ljungstorp, Varberg. Istället för valpträff för E-kullen så samlade vi alla från de 5 kullar vi haft. Självklart var även hanhundsägare inbjudna.
Vi började dagen med en poängpromenad med frågor dels om springern, men också lite andra hundrelaterade frågor. När alla kom i mål fick de fika som min snälla mamma hade fixat. Tusen tack för det och tack för god markservice under dagen mamma!
Efter det hade vi olika grenar tex skulle de gå med en boll mellan benen fram och tillbaka och så var det tallrikar utplacerade med frestande korvbitar för hundarna. Inte helt lätt att få med sig sin hund alla gånger då. Vi hade några olika grenar till och så fick man poäng efter placering, sen räknades poängpromenaden ihop med dessa grenar och vi fick en Ljungstorpsmästare som blev Tuva, Ljungstorps Decero Amano med sin familj Linda,Harald och Erik Hasselblad. Stort grattis till er som vann denna oerhörda prestigefyllda tävling!
Vi pausade med lunch och efter det visade MarieLouise som har Putte, Ljungstorps Affection både några moment i tävlingslydnad och även uppletande. Louise hade fixat en rallylydnadsbana så alla fick prova de det ville göra.
Vi hade 4 valpar från E-kullen som fick en egen lekstund nere på åkern. Kärt återseende för dem och även roligt för dem att träffa sin mamma Sally, Lost N Found Dancing Queen.
Mona-Lisa som är Lisas uppfödare var här med Storehalls Capella som är 12½ år men still going strong. Capella är mormorsmor till D-kullen så vi hade 4 generationer här. Riktigt kul att se!
Vi hade en mycket trevlig dag men mycket prat och socialt umgänge. Vi avslutade kvällen med grillningen för de som ville.
Totalt var vi nånstans runt 35 vuxna, 10 barn och sisådär runt 23 hundar.
Tack alla för en kanonhärlig dag, verkligen roligt att ni kom och en extra eloge till Enzo, Ljungstorps Eager Browning med sin familj Linda, Jon och Thea som kom ända från Norge! Vi hade till och med tur med vädret, nån pytteliten droppe regn men så ombestämde sig vädergudarna och gav oss sol istället.
 
Vi har några fina Grattis att säga med, Puttedottern Semla, Mountjoy Veracious Velvet var på utställning helgen innan i Askersund och vann jaktklassen med CK och slutade sen som 4:e bästa tik och BIS-2 jakt. De har fått CK 7 gånger på raken på de sista utställningarna!
Enzo, Ljungstorps Eager Browning var på utställning i Elverum helgen innan och blev BIRvalp och BIG-2!
Och pappan till E-kullen, Otto, Cloette’s Splendid Surprice var i Norge idag och blev bästa hane och BIM och fick Cert!
Stort stort grattis till er allihop!!!