logo header webb_outlines

Året som gick 2016

Nu är det nytt år och dags att summera förra året. Satt häromdagen och gjorde det men när jag skulle uppdatera så blev något fel och allt försvann.... Som tur var gick det att fixa genom lite kontakt med supporten men därför blir uppdateringen några dagar sen.
Men i alla fall, nu är det nytt år och det är efterlängtat! 2016 var ett berg och dalbaneår med höga berg och djupa dalar. Skulle verkligen vilja att framtiden höll sig något jämnare vilket gör livet mer harmoniskt vilket också innebär att hundträningen blir lättare att fokusera på.
De djupa dalarna lämnar vi därhän och lägger bakom oss och tittar på årets höga berg istället ;)
Under året blev jag klar med två utbildningar, dels min instruktörsutbildning för apporterande hundar. En underbar utbildning som var fantastisk att gå!! Jag har under året hållt tre kurser, en för Springer Väst och två i egen regi. Det har varit mycket duktiga och engagerade elever som detagit, verkligen roligt när man ser framsteg rätt så direkt.
Jag är också klar med min utbildning till Friskvårdskonsulent Hund och är nu även Diplomerad Massageterapeut för hund. Jag kommer denna terminen att läsa vidare till Canineopat där vi kommer att jobba med ström och laser och även ha möjlighet att läsa in D9 kompetens.

Jag tar emot hundar här hemma så vill du ha en översyn av din hund hur den mår muskulärt så kontakta mig så bokar vi en tid. Vi kan även lägga upp ett träningsprogram, se över kosten, utrustning mm. Genom att ha bra koll på hundens muskulatur så förhindrar man många skador och förslitningar som kan uppstå.
Vår D-kull föddes också under sommaren, det var Smilla, Ljungstorps Build By Art som var mamma och Botvid, Lizzieards Laphroaig som var pappa. 6 valpar blev det men tyvärr dog en hane efter en vecka så 5 godingar var kvar och där har vi kvar Tuva, Ljungstorps Decero Amano på foder. Tuva var med på sin första utställning, bara 4 månader och några dagar gammal där hon blev bästa tik med HP och sedan BIM. En riktigt go,framåt tjej med härlig utstrålning!

Tuva, Ljungstorps Decero Amano
Tuva, Ljungstorps Decero Amano

Vi har varit på några utställningar, både officella och inofficella och flera av mina duktiga valpköpare har varit med. Stort tack till alla för att ni är så duktiga och hängivna!
Min Lisa, Storehalls Dourthe debuterade i Veteranklass med CK
Hon har även varit med på flera jakter under hösten och drivit fram både rådjur och hare. Hon fungerar väldigt bra på detta och har en grym näsa.Där är hon verkligen i sitt esse!
 

Lisa, Storehalls Dourthe
Lisa, Storehalls Dourthe

Mamman till valpkullen,,Smilla, Ljungstorps Build By Art har innan hon gick på mammaledighet tävlat i rallylydnad där hon fick 3 x godkänt resultat i fortsättningsklassen. Stort grattis matte Louise och Smilla! Och även stort tack för gott samarbete under tiden vi hade valpar!

Smilla, Ljungstorps Build By Art
Smilla, Ljungstorps Build By Art

Assar, Ljungstorps Being An Artist och hans matte Charlotte Ryndal har varit ute i spårskogen flera gånger och fått fina resultat. Stort Grattis till er som är så duktiga! De har även gått på riktigt eftersök med lyckat resultat, härligt när de man tränar verkligen fungerar i praktiken.

Assar, Ljungstorps Being An Artist
Assar, Ljungstorps Being An Artist

Ytterligare en hund ur den kullen har varit ute och tävlat och det är Millie, Ljungstorps Best Picture. Hon och matte Pernilla Clausson har tränat och tävlat nosework där det gått jättefint och fått flera fina resultat, stort grattis Pernilla och Millie!

Millie, Ljungstorps Best Picture
Millie, Ljungstorps Best Picture
Petra och Semla, Mountjoy Veracious Velvet
Petra och Semla, Mountjoy Veracious Velvet

Två barn till Putte, Ljungstorps Affection har gjort strålande resultat under året. Dels Semla, Mountjoy Veracious Velvet med matte Petra Plumridge som har spårat sig till ett Svenskt Viltsspårschampionat med flera HP och varit i Norge och fått godkänt Norskt Jaktanlagsprov men också varit på flera utställningar där det fått flera Excellent. Stort Grattis till er!!

Kullbror ViperMountjoy Versatile Vernon har även de varit med sin matte Åse Palm i Norge och dels fått Godkänt Norskt jaktanlagsprov men också Norskt Viltspårschampionat. De har även fått Svenskt Viltspårschampionat och även deltagit på utställning med fina resultat. Stort Grattis till er! Verkligen bra jobbat med tanke på att dessa hundar bara är dryga året gamla. Flera andra ur den kullen har också visat fina resultat så det blir spännande att se vad det blir av den kullen!

Åse  och Viper ,Mountjoy Versatile Vernon
Åse och Viper ,Mountjoy Versatile Vernon

Vi hade en valpträff för D-kullen under hösten med där alla fem valpar och ägare kom och även mamma Smilla och matte Louise. Stort tack alla för en jättetrevlig dag!
Under detta året som kommer hoppas jag att allt lättar och att det blir mer hundaktiviteter. Nu ser vi fram emot vår kommande valpkull där vi väntar på att tiken ska börja löpa vilken dag som helst!
Stort Grattis till alla som varit ute och tävlat, hoppas jag inte glömt någon!

hela gänget från D-kullen
hela gänget från D-kullen
Jag och Tuva, Ljungstorps Decero Amano visar kontaktövning
Jag och Tuva, Ljungstorps Decero Amano visar kontaktövning