logo header webb_outlines

Coco & Sally på jakt

Två av tjejerna från C-kullen har nu debuterat i jaktliga sammanhang. De är nu ca 15 månader så denna första tiden handlar mst om att vara med och se och lära. Jag och Coco, Ljungstoprs Chemin De Fer var med ett gäng och jagade och för vår del var prio att hon abslout inte fick gå ur hand. Coco skötte sig fint, fick en hel del fina sök, det visade sig att hon lyssnade riktigt bra på pipan och att även stoppsignalen satt fint. Vi fick upp tre fasaner, ett antaal rådjur och några harar och det blev skjutet en hare och ett rådjur för henne. Min utmaning nu ligger i att fortsätta ha henne "i boxen" ,dvs att hon håller sig inom lagom avstånd och inte blir för säker och självständig och drar iväg på egna äventyr. Dock känns det inte som någon överhängade fara, hon är otrolgit mjuk och följsam och har hela tiden koll på mig så at hon inte går för långt. Är jättenöjd med hennes debut!

Cocs första fällda djur
Cocs första fällda djur

Även hennes syster Sally, Ljungstorps Chipleader och hennes matte Jonna har varit ute på sin första jakt och de fick också ett rådjur. Ska bli spännade att se hur dessa tikar utvecklar sig!
 

Sally och matte Jonna
Sally och matte Jonna