logo header webb_outlines

utställning och kurs

Dags att uppdatera igen, vore ju bra om jag gjorde det lite oftare men tiden rinner lätt iväg...
10 september hade vi i Springer Väst en aktiveringsdag. Vi har alltid en sån familjedag per år där vi träffas och gör lite aktiviteter, grillar korv, har lite lottfförsäljning och trivs och umgås. Är alltid kul att träffa gamla och nya medlemmar. I år var vi hos Gun-Brith som bor strax utanför Fjärås. Vi hade en solig,skön dag. Helt kanon helt enkelt! Ni som är medlemmar i Springer Väst är hjärtligt välkomna, blir en sådan dag nästa år igen.
Veckan efter var vi på inofficell utställning och tränade med Cocos kullsyskon. Denna gången var det Jessica och Challe, Ljungtorps Call The Chef, Amanda och Sally, Ljungstorps Cash Game och jag och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer. 
Alla hundar skötte sig jättefint och samtliga fick HP, resultatet blev att Coco blev BIR, Sally 2:a Bästa tik och Challe blev BIM. Stort grattis till duktiga Jessica och Amanda!
Inte heller denna gången stannade vi till några finaler. Jag hade Jonna med mig och det var lång väntan till finalerna skulle börja och jag ser hellre att vi har en trevlig dag och att mina valpköpare får komma ut och träna än att vi ska fresta på det för att vi ska vara med i någon final. Nu hade vi en superhärlig dag och alla var glada och det är det viktigaste tycker jag! Dessutom hade vi en sen dag dagen innan då vi var på Lisberg jag och Jonna och även min mamma var med. Jonna som nu är 3,5 år vågade till och med åka min favorit FlumeRide! Det var den bästa tyckte hon, efter den gick vi förbi Flygande Elefanterna men hon tyckte att den gick för långsamt så den ville hon inte åka. Vi hade ingen kamera med oss på utställningen utan det blev mobilbilder så därför blev de lite suddiga.

Hela gänget
Hela gänget
Challe, Ljungstorps Call The Chef
Challe, Ljungstorps Call The Chef
Sally, Ljungstorps Cash Game
Sally, Ljungstorps Cash Game
Coco, Ljungstorps Chemin De Fer
Coco, Ljungstorps Chemin De Fer

Helgen efter det alltså 24-25 september hade jag grundkurs i apportering här. Det var 8 stycken deltagare och det var blandad nivå med allt från helt gröna på detta till de som hade tränat mer. Men det är det som är så bra med detta sättet att träna på att man utgår från varje enskilt ekipage och lägger nivån där. För de som har kommit lite längre i sin träning, där kan man tex lägga in lite andra svårigheter så att all får ut något av träningen. Alla fick dessutom testa att bära fågel och det är inte alltid så självklart som man kan tro! Är hundarna ovana vid fågel så brukar det hjälpa att lägga fågeln i en nylonstrumpa och när de blivit vanare vid fågel så plockar man bort strumpan. Den går dessutom ofta sönder efter ett tag så själva fågeln kommer fram mer och mer. Tur att man jobbat i restaurangbranschen, har ett helt lager av gamla stay-ups och strumpbyxor som numera mest används till hundträning ;)
Alla var så duktiga och gjorde väldigt fina framsteg under helgen, tack alla för en mycket bra helg, snyggt jobbat!
Det blir en kurs till innan året är slut och den blir 19-20 november. Det är redan ett antal anmälda så vill ni vara med så hör av er snarast!
Som avslutning på den helgen fick vi spontanbesök av en valpköpare, Jonna och hennes Sally, Ljungstorps Chipleader. Det är två tikar i samma kull som heter Sally så jag har inte blivit helt förvirrad om ni undrar ;) De hade vägarna förbi och kom in och sa hej. Jättekul att träffa Sally och Jonna, de hade varit uppe i fjällen och fjällvandrat, något som jag verkligen skulle vilja göra. Kanske blir nästa år, vi får se!
Nu har jag träffat alla sju i C-kullen och alla är lika mjuka,snälla och goa, verkligen trevligt temperament i den kullen.  
Klicka på bilderna i galleriet så kommer de upp större.