logo header webb_outlines

Utställning, rallylydnad och valpar

Dags för uppdatering igen som så vanligt borde gjort tidigare.... Tiden räcker inte riktigt till allt känner jag. Just nu sitter jag med lilla Diza, (fd Dusty), Ljungstorps Drambuie, i soffan och försöker uppdatera medan hon biter mig i benet... Hon är sista valp ut och åker på tisdag så hon får lite "VIP-tid" här nu. Igår åkte Dublin, Dallas och Delphi. Dublin ska bo bara ett par km härifrån, Dallas flyttar till Vårgårda och Delphi blir Götteborgare och byter oxå namn till Tuva. Hon kommer förhoppningvis tillbaka hit om några år då vi har bibehållen avelsrätt på henne. Idag åkte Dumle, han ska neråt mot Helsingborg, och kommer nu heta Malte. Känns vekligent bra med deras nya hem, så otroligt härliga valpköpare jag fått! Och alla 5 vill också arbeta med sina hundar, bl a praktisk jakt, ev framtida jaktprov, rallylydnad, lydnad, bruks, spår mm, det är ju det jag gillar så mycket med denna rasen att den är så arbetsam. Kommer en närmare presentation av valpar och nya ägare i nästa inlägg.
20 augusti var vi på en inoff utställning i Hunnestad, tar ca 4 minuter att köra dit, lagom avstånd kan man tycka;) Jag hade med mig Coco, Ljungstorps Chemin De Fer och hennes två kullbröder Texas, Ljungstorps Cash Is King med matte Ulla Lindberg och Challe, Ljungstorps Call The Chef med matte Jessica Fröjdendahl. Det var nu debut för alla dessa 4 i utställningssammanhang och de var så duktiga! Det är alltid lite nervöst första gången men det gick finfint! Resultaten blev så att Coco blev BIR, Texas BIM och Challe 2:a bland hanarna, alla med HP. Vi stannade inte till gruppfinalerna utan valde att åka hem till valparna och jag hade dessutom Jonna med mig så ville inte trötta ut henne fullständigt på detta utan vi hade en kul dag istället. Jonna debuterade dessutom i Barn med Hund, först skulle hon gå själv men det var nog tryggast att ha med mamma också så vi fick springa alla tre. Jag,Jonna och Coco. Men tycker det var modigt av henne att vara med, hon är bara 3½ år och dessutom med en hund som är precis 1 år, kanske inte alltid det lugnaste att ratta runt en så ung hund. Det var inte helt lätt att hålla styr på dessa, ett barn som sprang lite hipp som happ och en hund som imellanåt hoppade jämfota av glädje. Men Jonna fick vara med och fick sin medalj och rosett och var överlycklig för detta!
Bilder från dagen i bildgalleriet nedan:


 

24 augusti var det en kvällstävling i rallylydnad på Angereds Brukshundsklubb och jag hade anmält Coco, Ljungstorps Chemin de Fer, dit. Insåg att vi inte hade tränat tillräckligt alls men samtidigt är det ju som så att man blir inte bättre av att sitta hemma så jag åkte lite grann på vinst och förlust. Tar det inte så allvarligt, hon är precis 1 år fyllda och vi har inte haft full fokus på detta sista tiden. Det blir ändå en bra miljö- och banträning för henne. När vi gick inför banden på banan så blev hon som paralyserad av alla skyltar kändes det som, första skylten var "ligg" och det tog ett tag innan det gick igenom så redan där blev det -10 poäng. Det blev en hel del nos, och lite andra fel så vi slutade på 63 poäng den kvällen. Men samma helg var vi i Halmstad och där märktes det att hon hade varit ute tidigare på detta, en mycket bättre känsla och vi slutade då på fina 86 poäng och en 7:e plats. Jättenöjd med henne där!
 

Samma helg fast dagen innan, alltså lördagen gjorde vi ett valptest här. Martin och Cissi Adner, Kennel Goldflames kom hit och hjälpte mig genomföra ett valptest. Det var väldigt intressant och jag såg vissa egenskaper som jag inte sett tidigare hos några av valparna. Stort tack till er och även till Helene Wallfors som ställde upp som testperson!