logo header webb_outlines

utställning i tvååker och valpar

Fredag och lördag var det dags för den årliga utställningen i Tvååker. Den geografiskt bästa utställningen för oss då det tar endast 15 minuter att åka dit.
Jag hade endast med mig Coco, Ljungstorps Chemin De Fer som går i juniorklass. På fredagen fick hon ett Excellent och kom precis utanför placering, dvs hon blev 5:a i klassen av 7 stycken. Domare var Annika Ulltveit-Moe. Sedan åkte vi hem, tog ut hundarna på em och rastade dem. Smilla som är högdräktig fick följa med om hon ville och det ville hon gärna. Var i stort sett lika pigg som vanligt och pinnade på i samma tempo som de andra. Tyckte hon var lite flåsig senare på kvällen så började misstänka att något var på G. Fram emot 9-tiden på kvällen var hon något mer flåsig men inte farligt men insåg att det började närma sig och 22,40 kom första valpen. När natten började närma sig morgon hade vi fått 6 valpar, 4 hanar och 2 tikar, alla är svartvita utom en hane som är brunvit.
Alla är pigga och äter fint och även mamma Smilla mår fint.
Så blev det 2 timmars sömn och sedan upp och utställningsdax igen... Ville inte lämna Smilla och valpar så länge så körde dit Coco så tog bästaste Linda Johansson över och ställde henne så kunde jag åka hem och se till det där hemma. Min snälla mamma var här och höll ställningarna fredagen och lördagen så vi hade allt under kontroll. Även Mona-Lisa, min Lisas uppfödare var här under valpningen vilket hon varit under alla valpningar här. Tack snälla Mona-Lisa!!
Linda visade Coco så fint så hon blev 2:a av 8 stycken i juniorklassen, dock bara med ett VG men det fick ju väldigt många hundar denna dagen och av 8 juniortikar fick 7 VG... Det var en belgisk domare, Jos de Cuyper, man kanske dömer lite annorlunda där?? Ja ja, 2.a är väl ändå ett jättefint resultat även om ett Exc hade varit bättre! 3:a blev Puttes(Ljungstorps Affection)dotter, Semla, MountjoyVeracious Velvet. Med på utställningen var även Sally, Ljungstorps Cash Game med matte Amanda. Alla fick ju VG så även dessa två, men det är ju unga hundar och som vi säger; det är ju bra ringträning..!
Tack snälla Linda för hjälpen och bra handling! Och tack även Marica Teir och Lisa Årdh för tältplats!
Valparna här hemma mår finfint och har gått upp i vikt och även mamma Smilla mår fint. Som det ser ut i dagsläget är alla valpar bokade.

Coco, Ljungstorps Chemin De Fer

D-kullen
D-kullen