logo header webb_outlines

Klicka på nyhetens rubrik för att läsa hela innehållet!

nyheter

2017

I söndags anordnade vi i Springer Väst ett jaktprov, Nybörjarprov B. Jag sitter ju som jaktansvarig i Springer Väst och har anordnat en del jaktprov, sista året var det inget pg av att jag helt enkelt inte orkade med tanke på allt som var på det privata planet med separation och den utdragna bodelningen mm men nu har jag ny energi och orkar styra upp sånt här igen! Vi planerar en del prov under nästa år så det känns kul!
Precis som förra gången var vi hos Tomas Lindh på fina Knektagården och domare för dagen var Gunnar Peterson. Jan Bengtsson var provledare och vi tackar ödmjukast för att de ställer upp på sånt här!
Vi hade 7 starter, 6 springrar och 1 clumber. Jag startade Coco, Ljungstorps Chemin De Fer och vi fick sista startnummer. Om det är bra eller dåligt vet jag inte utan man får göra det så bra som man kan med de förutsättningar man får.
Jag tycker Coco gick fint, hon är mjuk och följsam, inte den tuffaste hunden men det ser jag inte som någon nackdel för jag vet att när det är fågel och vittring i marken så höjs farten och trycket så det känns bra inför framtiden. Hon är otroligt lyhörd och fin och har bra stadga. Hon hade lite svårt att se apporterna men med lite hjälp och direktiv så hittade hon de tre apporterna och kom in med dem så fint och med det fick vi Godkänt Nybörjarprov B!! Hurra så roligt! Ett av mina mål som jag satt med henne är då avklarat. 

Jag har inte för avsikt att starta mer B-prov med henne, ser inte vitsen att starta om och om igen utan då vill jag höja ribban,träna mer och gå vidare i klasserna. Jag har mina mål i både rallyn, lydnaden och vad det gäller jakten men de håller jag för mig själv…. Coco är ung, hon är bara 2 år så vi har all framtid för oss.
Övriga godkända blev Petra Plumridge som har en dotter till Putte, Ljungstorps Affection, min första egenuppfödda hund som nu bor hos Marie Louise i Nässjö. En helt fantastisk hund att träna och jag kan verkligen sakna honom många gånger. Men roligt att hans fina arbetsegenskaper gått igen i hans barn. Den enda startande clumbern blev också godkänd, en charmig kille som hade en härlig fart och stil, Clumdale Paradis Aston och matte Charlotte Lundberg. Stort grattis till er bägge!!

Vi hade en härlig dag om än något kall, precis när vi var färdiga började det komma lite snöblandat regn och mera vind men som tur var så var vi klara då. Vi grillade korv och fikade i samband med protokollskrivning och prisutdelning och det var en skön och trevlig stämning. Tack alla inblandade för en trevlig dag!
 (För info, Nybörjarprov B är ett jaktprov där man prövar hundens jaktliga egenskaper men inget vilt fälls på detta prov)

Läs hela inlägget »

Sen sist har vi varit iväg under några roliga och trevliga helger. 27-28 oktober åkte jag,Jonna och alla 3 hundar iväg och i Borås mötte vi upp Familjen Hasselblad, Harald,Linda, Erik och Tuva. Vi stannade till i Jönköping för ett snabbt stopp och det var ett kärt återseende för oss alla men speciellt Jonna och Erik som har så kul ihop! Vi körde vidare och tog sikte på metropolen Mjölby där SSRK skulle ha utställning. När vi installerat oss på Mjölby Stadshotell där vi skulle tillbringa natten åkte vi in till city där vi åt god mat och efter det så var det dags för kvällsrastning av hundar och lite samkväm för oss.

Dagen efter åkte vi till ridhuset där utställning skulle vara.
Tuva, Ljungstorps Decero Amano fick Excellent med fin kritik i juniorklass och blev placerad 4:a och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer som dagen till ära hade dragit på sig en tråkig vattensvans gick i jaktklass för första gången där hon blev 2:a med Excellent och domaren Anneli Karlsson höll inne på CK:t pg av vattenvansen. Så det var lite synd men så kan det bli. Dagen efter var svansen fin igen så det var inte så allvarligt.

Barnen var så duktiga och roade sig i ett hörn av ridhuset i 3 timmar med hjälp av varandra, lite ritblock och lite fika. De har så roligt ihop och är väldigt goa mot varandra!
På vägen hem stannade vi i Gränna och skulle kolla på polkagristillverkning men precis när vi kom så var själva tillverkningen slut men som Jonna sa: ”Vi vill ju inte kolla på det, vi vill ju äta polkagrisarna”. Lite godishandling och sen åkte vi ner mot hamnen där vi hittade lite sköna åkrar där hundarna fick springa av sig ordentligt. Och gegga ner sig…. Det är väl det våra hundar gillar mest, inte vara rena och fina och springa runt i en ring ;)
Det var en skön och mysig helg och vi var ändå nöjda med tjejernas kritik.

Läs hela inlägget »

Först vill jag säga ett STORT STORT GRATTIS  till Christina Gustafsson och Diza, Ljungstorps Drambuie som blivit Svensk Viltspårschampion!! Diza är drygt ett år gammal och spårar som en drottning enligt de rapporter jag fått. Ni är så duktiga så är inte förvånad om det ramlar in fler resultat för er snart ;)
 
Även jag och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer har varit ute och tävlat. Förra året var vi på någon rallytävling och fick ett godkänt resultat i nybörjarklass, när jag skulle anmäla till fler klasser så missade jag anmälningen med en dag.. Det och det här med den sega bodelningen som aldrig blev klar + min utbildning till Canineopat som tog mycket tid i anspråk gjorde att all hundträning hamnade i bakvattnet…

Nu har vi tagit oss i kragen och tränat lite, tränar mest hemma men varit på klubben någon gång så jag hade varjefall gått en bana innan vi skulle tävla men det gick bra ändå. 14 oktober åkte vi till Kungsbacka Brukshundsklubb, det hade tokregnat och banan var väldigt lerigt och det klafsade gott, inte så kul sa Coco som inte ville gå i värsta geggan så det blev några sträckta koppel men 94 poäng och med det blev vi 1:a i klassen!!! Jag åkte själv med Jonna och 3 hundar så uppvärmningen blev väl inte optimal heller, inte helt enkelt att jonglera det helt själv men allt går bara man vill. Jonna hade spanat in ett gosedjur, en grå katt,  på prisbordet som hon verkligen vill ha. Mästarklassen hade prisutdelning först och det var lite nervigt om katten skulle finnas kvar. Det gjorde den och lyckan var total när vi sedan fick välja först och katten blev vår J Så det var ändå okej att åka med mamma på hundtävling ;)
 

Igår åkte vi till Halmstad Brukshundsklubb, det var dubbeltävling i rally och jag hade anmält till bägge klasserna, man vet aldrig, ville ju inte chansa. Men det visade sig att det hade räckt med en anmälning, Coco var med mig så himla fint, hon är så följsam och fin, när jag går av banan kände jag att det där måste varit en fullpottsrunda!!
Tycker alltid att det brukar kännas sämre än vad det känns men inte denna gången. Inte en miss såsom jag kände det och det visade sig att det stämde! Vi fick 100 poäng och ytterligare en klassvinst!

I och med det var vi klara med nybörjarklassen och Coco fick sin första titel RLD N men vi var ju anmälda till nästa klass med så tog det som bra träning. Även den rundan gick fint, inte helt lika bra som den första men 97 poäng och en 2:a plats ska man väl inte vara missnöjd med.
Hon har verkligen mognat och blivit följsam och förstår precis vad hon ska göra, älskade lilla vovve :)

I veckan hade vi födelsedagskalas, vår fina gamla Lisa, SE VCH LP1 RLD N RLD F Storehalls Dorthe fyllde 10 år så jag och Jonna sjöng så fint och så fick alla hundar mat toppad med rulltårta och korv. Vilket mottogs tacksamt. Lisa är fortfarande lika pigg och glad, hon är lite grå om nosen och ögonbrynen och hör lite dåligt, hon hör inte vilket håll det kommer från längre.
Hon är däremot lika bra när hon är med ute och jagar vilket hon var helgen innan,hon är den som är överlägset bäst när vi jagar, har full koll på var viltet finns och springer som aldrig förr. Vi sköt på en hare som dök rätt in i majsen och alla som varit inne i ett majsfält vet att det är som att gå i en djungel. Vi hämtade Lisa och skickade in henne och tog inte lång tid innan hon hittade haren. Fina duktiga gamla Lisa!

Vi har haft lite annat för oss också, bl a har jag haft en helgkurs i apportering med flera duktiga deltagare och fått fina rapporter om framsteg efter kursen, så kul att höra att det går så bra för er och att ni tagit till er av tipsen!

Vi har arrangerat ett Nybörjarprov A för spaniel här där jag var provledare och domare var Jörgen Andersson. Vi fick två godkända ekipage, Gunilla Hansson med Otto, Cloette’s Splendid Surprice som också är pappa till vår E-kull och Petra Plumridge med Semla, Mountjoy Veracious Velvet där Putte, Ljungstorps Affection är pappa. Stort grattis till er!!

Jag jobbar nu både på Halmstad Hundarena som Canineopat, dvs jag behandlar hundar med både massage och elektroterapi och som djurvårdare hos en veterinär så det är hundar för hela slanten. Vi arrangerar även en del föreläsningar i Halmstad så håll utkik på vår facebooksida där jag lägger ut allt!!

https://www.facebook.com/ljungstorps/

Läs hela inlägget »

Stort grattis till matte Christina och Diza, Ljungstorps Drambuie som startat i öppen klass i viltspår för första gången och fick ett 1:a pris!  Diza är drygt 1 år gamla  och hon är fantastiskt duktig på att spåra denna hunden men så har hon en duktig förare med, heja er!!

Stort grattis säger vi till Anneli och hennes Cello, Ljungstorps Coin In Coin Out som har röntgat höfterna och han hade A-höfter, han ögonlystes också är det med UA. Bättre än så blir det inte! Härliga nyheter!

Läs hela inlägget »

Helgen som gick var en riktig hundhelg. Packade bilen på fredag och åkte vid lunch, lämnade först Lisa hos Mona-Lisa som var så snäll och passade henne under helgen. Åkte vidare till Göteborg och stannade till hos Linda och Harald där Ever skulle få stanna kvar och sen åkte jag och Coco vidare med sikte på Skien, Norge där vi skulle starta norskt jaktanlagsprov. Vid 21,30 var vi framme vid hotellet där vi skulle bo en natt. Sova lite och sen upp och äta frukost och rasta Coco.

Vi har haft lite problem med både avlämningar, skott och vattnet. Coco är en mjuk känslig hund som aldrig skulle sätta sig upp mot mig eller var kaxig eller obstinat. När hon inte förstår så väljer hon att inte göra någonting för då gör hon varjefall inte fel. För tänk om matte skulle bli arg eller besviken på mig verkar hon tycka. Det är en inre oro hon får fick jag förklarat när vi gjorde BPH. Vissa hundar blir utåtagerande och tex skäller eller hoppar eller liknande men så gör inte hon. Alla hundar är olika och det gäller att hitta rätt nyckel till varje hund.

Så vi har fått träna och lägga om strategi och tänka till under träningens gång, för några veckor sedan tyckte hon skott var otäckt om det var vid vattnet och hon förstod inte heller det här med avlämningarna men nu tyckte jag ändå att det mesta satt men säker kan man aldrig vara så lite nervöst var det allt innan start.

Vi var den enda ”vanliga” springern, det var en welsh och sen var resten jaktspringer. Vi började med fältsök som på detta prov går i skogen. Hon började lite försiktigt, det var också helt vindstilla vilket är det svåraste för du får ingen vittring utan det är rätt ”dött”. Men efter en stund kom vi ner i en svacka där det var vittring och hon gjorde det finaste sök hon någonsin gjort! Vi gick vidare och hon sökte på i bra fart. Sen var det apportering och det gjorde hon också fint. Vi har kommit så pass att hon i 99,99% kommer in och sitter framför mig, jag kan klappa henne och hon håller fast tills jag säger tack. Det gjorde hon även idag och domarens muntliga genomgång efter vi var klara var fin. Vi fick se precis det vi ville och du ska absolut vara förnöjd sa han så det kändes bra.
Efter det var det vattenapportering och även den gick fint. Vi har kommit så långt att när det är skott så blir hon taggad och fokuserad istället för som förr några veckor sedan upplevde obehag. I och med att vattnet var klart så var vi godkända!!! Domare var Anders Brunvoll.
Tack avdelning Telemark för ett trevligt arrangemang. Jättenöjd med Cocos arbete och hur hon utvecklats på väldigt kort tid.

Skön känsla verkligen! Tredje gången jag gör detta prov och det med tre olika hundar och alla har blivit godkända. Lisa, Storehalls Dourthe, Putte, Ljungstorps Affection och nu Coco, Ljungstorps Chemin De Fer. Tre hundar som är helt olika i sitt sätt att vara och att arbeta.

Efter prisutdelning vände vi söderut igen och åkte hem till Linda och Harald Hasselblad i Göteborg, kom dit 22 på kvällen men skönt att slippa åka hela vägen till Varberg. Lite kvällsmat och ett glas skumpa för att fira och sen dags att sova.

Söndagen åkte vi till Gustafsberg, Uddevalla för SSRKutställning .
Våra tre tjejer uppförde sig fint, både stod och sprang som de aldrig gjort annat trots att det var längesen för Coco, debut för Ever och Tuva är ju energisk som få så där gäller det att ha ordning på allt men det gick hur fint som helst.
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli blev 4:a i valpklass 4-6 månader, Tuva, Ljungstorps Decero Amano 3:a i juniorklass med Excellent och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer också 3:a i öppenklass med Excellent.
Semla, Mountjoy Veracious Velvet, dotter till Putte, Ljungstorps Affection vann jaktklass med CK, hennes 10:e CK på raken! Stort grattis Petra till en fin hund!

Läs hela inlägget »

Igår hade vi kennelträff här i Ljungstorp, Varberg. Istället för valpträff för E-kullen så samlade vi alla från de 5 kullar vi haft. Självklart var även hanhundsägare inbjudna.
Vi började dagen med en poängpromenad med frågor dels om springern, men också lite andra hundrelaterade frågor. När alla kom i mål fick de fika som min snälla mamma hade fixat. Tusen tack för det och tack för god markservice under dagen mamma!
Efter det hade vi olika grenar tex skulle de gå med en boll mellan benen fram och tillbaka och så var det tallrikar utplacerade med frestande korvbitar för hundarna. Inte helt lätt att få med sig sin hund alla gånger då. Vi hade några olika grenar till och så fick man poäng efter placering, sen räknades poängpromenaden ihop med dessa grenar och vi fick en Ljungstorpsmästare som blev Tuva, Ljungstorps Decero Amano med sin familj Linda,Harald och Erik Hasselblad. Stort grattis till er som vann denna oerhörda prestigefyllda tävling!
Vi pausade med lunch och efter det visade MarieLouise som har Putte, Ljungstorps Affection både några moment i tävlingslydnad och även uppletande. Louise hade fixat en rallylydnadsbana så alla fick prova de det ville göra.
Vi hade 4 valpar från E-kullen som fick en egen lekstund nere på åkern. Kärt återseende för dem och även roligt för dem att träffa sin mamma Sally, Lost N Found Dancing Queen.
Mona-Lisa som är Lisas uppfödare var här med Storehalls Capella som är 12½ år men still going strong. Capella är mormorsmor till D-kullen så vi hade 4 generationer här. Riktigt kul att se!
Vi hade en mycket trevlig dag men mycket prat och socialt umgänge. Vi avslutade kvällen med grillningen för de som ville.
Totalt var vi nånstans runt 35 vuxna, 10 barn och sisådär runt 23 hundar.
Tack alla för en kanonhärlig dag, verkligen roligt att ni kom och en extra eloge till Enzo, Ljungstorps Eager Browning med sin familj Linda, Jon och Thea som kom ända från Norge! Vi hade till och med tur med vädret, nån pytteliten droppe regn men så ombestämde sig vädergudarna och gav oss sol istället.
 
Vi har några fina Grattis att säga med, Puttedottern Semla, Mountjoy Veracious Velvet var på utställning helgen innan i Askersund och vann jaktklassen med CK och slutade sen som 4:e bästa tik och BIS-2 jakt. De har fått CK 7 gånger på raken på de sista utställningarna!
Enzo, Ljungstorps Eager Browning var på utställning i Elverum helgen innan och blev BIRvalp och BIG-2!
Och pappan till E-kullen, Otto, Cloette’s Splendid Surprice var i Norge idag och blev bästa hane och BIM och fick Cert!
Stort stort grattis till er allihop!!!

Läs hela inlägget »

Lilla "Ever" Ljungstorps Ever Bettinzoli debuterade på inoff utställning i Kungsbacka idag, 4 månader och några veckor och blev BIS-valp 4-6 månader!
Hennes kritik: " Fint huvud, Väldigt bra skuldror, bra förbröst, Tight elbows(de visste inte översättningen till svenska), Väldigt bra vinklar bak, Väldigt bra rörelser"
Ja det var ju en bra debut, nu ska man bara göra om det på officiell utställning med... ;)

Två otroligt duktiga barn till Putte, SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Affection blev igår godkända på vattenprov. Stort grattis till ”Semla” Mountjoy Vercious Velvet och Petra Plumridge och ”Viper”  Mountjoy Versatile Vernon och Åse Palm. Ett extra stort grattis till Åse och Viper som idag blev 2:a i jaktklass i Ransäter med Excellent och fick därmed ut sitt Norska och Nordiska Viltspårchampionat! Stort grattis till er vad ni är duktiga!!!

"Ever" Ljungstorps Ever Bettinzoli BIS-1 Valp 4-6 månader
"Ever" Ljungstorps Ever Bettinzoli BIS-1 Valp 4-6 månader
Petra Plumridge och "Semla" Mountjoy Veracious Velvet och Åsa Palm med "Viper" Mountjoy Versatile Vernon, barn till "Putte" Ljungstorps Affection
Petra Plumridge och "Semla" Mountjoy Veracious Velvet och Åsa Palm med "Viper" Mountjoy Versatile Vernon, barn till "Putte" Ljungstorps Affection
Läs hela inlägget »

Oj, oj nu var det länge sen jag uppdaterade. Jag brukar vara rätt noga med det men ibland blir det inte riktigt som man vill och då varken jag har orkat eller hunnit med vissa saker som uppdatering av hemsida men lovar en bättring på detta!

Det har varit en tuff vår, ja hela sista året har varit tufft på det personliga planet. Saker och ting började ordna upp sig, jag har haft en lång och seg och kostsam bodelning efter separationen som tog över 14 månader och den blev klar i våras. Den tog på krafterna men nu är det över och gäller att blicka framåt.
Sista 1½ året har jag utbildat mig till Canineopat, Friskvårdskonsulent, är även Diplomerad massageterapeut för hund och läste samtidigt in Djurvårdare med utökad D9-kompetens. Det har varit tufft att läsa in allt samtidigt som jag har jobbat, hållt på med bodelning mm plus att jag hade en kull valpar. Lägg till ett energiskt barn på 4 år på det…

Precis när jag trodde allt hade löst sig och skolan var klar mm så kom nästa bakslag och det tog mig hårt. Jag lärde mig verkligen en läxa där, lite ALDRIG på vad folk säger utan på vad folk GÖR!!! Det är något jag vetat sedan innan och verkligen något jag kommer ta med mig resten av livet. När någon står en väldigt nära och du litar på den personen och det visar sig att ingenting var sant utan allt bara var lögner, ja då slår det hårt.

Därför har både hemsida och hundträning fått stå tillbaka ett tag men nu försöker jag lägga det bakom mig och satsa mer på hundarna! Det blir en summering av det som hänt sista tiden här istället.

Det har hänt en hel del grejer ändå hundmässigt. Vår E-kull föddes ju den 18 mars och flyttade i mitten/slutet på maj. Alla fick jättehärliga hem och jag får ständigt positiva rapporter från deras nya ägare, jättehärligt att höra att det går bra för dem! Jag behöll en tik här hemma, Ljungstorps Ever Bettinzoli som vi kallar ”Ever”, en härlig positiv liten tjej!

Vi har varit på BPH med C-kullen, hela 6 av 7 hundar i den kullen gjorde BPH. Vi var hos Line på Lines Hundskola och gjorde detta. Tusen tack alla ägare för att ni kom och tusen tack Line för fint bemötande! Det var jätteintressant att se hur hundarna reagerade och det är inte alltid de gör som man skulle kunna tro. En bra pusselbit vad det gäller den mentala biten.

Duktiga Diza, Ljungstorps Drambuie har varit iväg och gjort anlagsprovet i viltspår och fick med beröm godkänt, ”ett helt fantastiskt ekipage, härligt att gå efter” skrev domaren! Hon har även gjort doftprov i eukalytus och även där fick hon godkänt. Stort grattis matte Christina! Diza är enligt matte en riktig arbetsmaskin, härligt!!!

Även Chippen, Ljungstorps Chipper Champ har varit ute och tävlat med matte Jenny. De har tävlat i rally nybörjarklass och fått ihop fina poäng. Hela 4 kvalificerande resultat har de fått ihop, 86,80,93 och det bästa resultat 98 poäng då de kom på en 2:a plats med! Chippen har också gjort godkänt doftprov i eukalytus. Stort grattis till er, ni är så duktiga!!!
C-kullen fyllde 2 år igår, den 27 juli, grattis till alla 7!!

Några utställningar har vi varit på och det är Linda och Harald som har Tuva, Ljungstorps Decero Amano som ställt henne. På Springer Väst utställning blev hon bästa juniortik och BIM och där var även Texas, Ljungstorps Cash Is King med och han blev bästa unghund och BIM. Tuva var med i Borås på SKK’s utställning med och blev där 4 i junioklassen.
Stort grattis Linda o Harald och även Ulla och Robert som har Texas!!

Jag är som sagt klar med min utbildning och det känns otroligt skönt, jag kommer att ta emot hundar här hemma men också börja på fina Halmstad Hundarena där jag ska hyra ett rum. Där finns sedan tidigare hundsim, laser och vibbplatta och jag kompletterar med hundmassage och elektroterapi.

Har äntligen fått röntgat höfterna på min Coco, Ljungstorps Chemin De Fer, ville inte göra det för tidigt utan vid ca 1,5 år, sen började hon löpa och sen var allt så rörigt i livet så det blev liksom inte av men så tog jag mig i kragen och gjorde det. Resultat A-höfter!! Pratade med Maths Lindberg som jag röntgade hos, han är väldigt duktig på detta, att röntga vid 1 års ålder är en stor risk menade han på. Muskulaturen har inte satt sig, när den gör det så "tightar" det till området runt höften och det kan göra 1 mm skillnad, dvs skillnad mellan Ao B eller ännu värre B eller C... Så är tacksam att jag hade is i magen och väntade. Det kunde ju blivit A-höfter även om jag röntgat vid 1 års ålder, det vet man ju inte men nu blev det bästa resultat:)

Jag har gjort min praktik hos Varbergsveterinärerna där de även erbjöd mig jobb! Jag kommer att jobba där en vecka till att börja med så får vi se hur vi får ihop det i fortsättningen. Jag har även börjat jobba ihop med Svedea, ett mycket kompetent försäkringsbolag. Känns jättespännade att få förmånen att jobba med hundar på detta sättet, nu när jag har pluggat har jag jobbat på förskola vilket har varit väldigt trevligt och roligt men mitt hjärta brinner ju mest för hundar!!
Jag har säkert missat något, men ska försöka hålla hemsidan bättre uppdaterad i fortsättningen.

Läs hela inlägget »

Idag har det fint väder och vindstilla, varjefall inne på gården så valparna fick komma ut en sväng på morgonen. Första gången de var ute och de var inga ledsamheter här. Framåt,nyfikna valpar. Min tanke med denna kullen är ju att få valpar med bra fart och framåtanda och hittills verkar det lovande!
Idag är de 5 veckor gamla och allt är bara frid och fröjd. De har fått flytta ner i vardagsrummet vilket gör att det är lätt att ha dem ute i huset och de får vänja sig vid alla ljud och annat. Med barn i huset blir det mycket liv och rörelse och det gör att de små valparna blir vana vid de mesta. Hoppas nu vädret håller i sig ett tag så de kan få vara ute ett antal gånger varje dag

Läs hela inlägget »

Nu har valparna blivit 3 veckor och allt är fortfarande bara bra, de går upp fint i vikt och idag har de fått smaka på nötfärs blandat med äggula och alla åt med fin aptit. I veckan öppnade alla sina ögon och nu är alla uppe och gåroch börjar undersöka omgivningen.

Läs hela inlägget »

Valparna är nu 2 veckor och jag tog nya bilder på dem i lördags. Nu har några precis öppnat sina ögon och de har börjat gå lite grann med. De går upp fint i vikt, har mer än 3-dubblat sin vikt på 14 dagar och det är toppen! Mamma Sally mår fint med, pysslar om dem och är så mån om sina små. Hon är pigg och glad och går gärna med ut på en liten promenad med. Så allt är bara fint med alla.

Lördagen var vi på BPH med tre av hundarna i C-kullen. Vi var hos Line på Lines Hundskola i Härryda. Jätteintressant att se hundarna och hur de reagerar och hur de löser de olika situationerna. Väldigt bra för ägarna att få mer information om sina hundar och hur de ska göra för att gå vidare med dem. De kan vara småsaker men ändå saker som gör livet bättre och lättare för både hund och ägare. Skulle verkligen inte vilja vara utan dessa tester. Innan gjorde vi MH på hundarna men på ett BPH kan man läsa ut mer saker än på ett MH och jag upplever inte heller att det är så mentalt betungande för hunden att gå en BPHbana jämfört med en MHbana. I juni kommer resten av hundarna i C-kullen gå BPH, vi kunde inte få till det så att alla gick samma dag då det var svårt för många var uppbokade en av dagarna därför delar vi upp det på två gånger. Tusen tack till Jesica med Challe, Annelie med Cello och Amanda och Sally för att ni kom och gjorde BPH med era fina hundar!

Läs hela inlägget »

Idag tog jag enskilda bilder på valparna för första gången, de är nu 1 vecka och 1 dag gamla. Alla äter fint och känns stabila och starka och fina.
De har fått sina hemmanamn, hanen heter "Esso", de första tiken heter "Ettan", hon är mycket brun och har en liten fläck nästan som ett hjärta bak på vänster lår.
"Easy" är mycket vitt och har som re runda ringar uppepå kroppen.
"Ever" är också ganska mycket vit, hon har 2 bruna fläckar på vänster sida och sedan har vi den fjärde tiken "Ezzet", hon är den som är mest brun.
De bruna brukar breda ut sig så de blir inte så vita senare som de ser ut nu. Sen kommer ju alla fina prickar fram lite längre fram också:)
 

Läs hela inlägget »

Den 18 mars föddes vår E-kull! Blev som en extra fin present till mig då jag har födelsedag dagen innan:) Bättre present kan man nästan inte få! Det blev 4 tikar och 1 hane, allt gick fint och de kom under förmiddag/lunch så det var ju en bahglig tid att få valpar på. Tre tikar vägde under 300 gram varav den minsta på 282 gram, den fjärde tiken vägde 363 gram och hanen 387 gram. Det gick väldig lätt för Sally, Lost N Found Dancing Queen att få dem. Alla är pigga och har ökat fint i vikt och mamma Sally mår finfint och är lika pigg och glad som innan. Hon är så otroligt rädd om sina små och vakar över dem som en riktig hönsmamma. Stolt pappa till de små är Otto, SE (u) CH SE VCH Cloette's Splendid Surprice. Som det ser ut i dagsläget är alla valpar tingade. Tanken är att en tik ska stanna här eller eventuellt placeras ut hos någon fodervärd.

Läs hela inlägget »

Idag var Diza, Ljungstorps Drambuie här och klippte sig. Hon är nu 8 månader och har blivit jättefin. En riktig liten turbotjej är hon verkligen! Kul att se när de utvecklas fint! I fredags var hennes moster Millie, Ljungstorps Best Picture här och friserade sig med. Goa hundar och härliga ägare, tack för att ni tar så fin hand om era hundar!
 

Diza, Ljungstorps Drambuie
Diza, Ljungstorps Drambuie

Vi har också fått tillfällig tillökning av en hund. Sally, Lost N Found Dancing Queen har nu kommit hit och det börjar bli dags för att få valpar. Det är ett tag kvar så nu är det bara att invänta nedkomsten. Sally är ganska rund om magen men är fortfarande pigg och glad!

Sally hänger gärna med på promenad
Sally hänger gärna med på promenad

Förra veckan var jag och dottern Jonna, min bror och hans familj och vår mamma på en liten minisemester, vi var på badland, åt på restaurang pch bodde på hotell. Supermysigt tyckte verkligen barnen. Jonna var som vanligt helt orädd och åkte både den långa rutschbanan och hoppade dessutom från trampolinen. Finns inga rädslor där inte! Vi hade verkligen en skön mysig helg som då blev helt utan hundaktiviteter.
Men helgen innan det var vi på inofficiell utställning i sätila på lördagen. Jag hade med mig Coco, Ljungstorps Chemin De Fer. Hon blev BIR och BIG-3. Jag fick sen hoppa in och visa en hund för Sofia Dafgård. Det var hennes fina Aussie-tik Mega, det gick så bra att vi slutade som BIS-2!!

Coco, Ljungstorps Chemin de Fer
Coco, Ljungstorps Chemin de Fer
Jag och Mega som blev BIS-2
Jag och Mega som blev BIS-2

, Dagen efter på söndagen hade jag en Prova På Apporteringsdag för Springer Väst. Det var 7 hundar med förare som var här och vi gick igenom grunderna för att lyckas med apporteringen. Alla var jätteduktiga och jobbade på bra. Kul om man kan få fler att upptäcka apporteringen och hur roligt det är! 

Hela gänget som var här och tränade
Hela gänget som var här och tränade

Veeckan innan det hade vi årsmöte på Springer Väst och utmärkelserna för Årets Västra springrar delades ut.
Stort grattis till Louise Kristoferson och Smilla, Ljungstorps Build By Art som blev 3:a Årets Bästa Rallylydnadshund och Charlotte Ryndal med Assar, Ljungstorps Being An Artist som blev 3:a Årets Bästa Viltspårshund.
Även stort stort grattis till Petra Plumridge med Semla, Mountjoy Veracious Velvet som blev 1:a i jaktklass och sedan BIS-1 på SSRKs utställning i Moheda och även tävlade i lydnad i startklass samma helg och fick ihop 175,5 poäng och uppflytt. Semla är dotter till Putte, Ljungstorps Affection.

Semla och Petra, BIS-1 Jaktklass
Semla och Petra, BIS-1 Jaktklass
Läs hela inlägget »

Idag kom jag hem efter en tripp till Arvika och en lyckad parning mellan den härliga hanen "Otto" SE VCH SE( U) CH Cloette's Slendid Surprice och "Sally" Lost' N Found Dancing Queen. allt gick toppen och vi hoppas det föds en fin kull i mitten av mars. Läs mer om den planerade kullen HÄR
Stort tack till Gunilla för härligt bemötande, god mat och övernattning. Nu håller vi alla tummar,tassar och tår för att det blir små pluttar här om cirka två månader! 
 

Otto
Otto
Sally
Sally

 I helgen som var så var vi ute och jagade igen. Denna gången var det Coco, Ljungstorps Chemin De Fer som fick gå mest. Hon är ung och behöver samla på sig erfarenhet och vi fick superbra mängdträning på dirigering och att ta sig över diken och gärdsgårdar. Så fantastiskt bra att få sådan träning på riktig jakt istället för bara i träningssituationer . 

Veckan innan det var vi på My Dog, dels för att bygga montern för Springerklubben men också för att bemanna den en dag och sen åkte vi upp som "vanliga" besökare en dag och bara hade det mysigt. 
En del av mina valpköpare var också där, dels för att bemanna montern men också för att uppträda.
Stort tack till Louise med Smilla, Jessica med Challe och Ulla och Josefine med Texas för att ni visar upp vår härliga ras så fint och även för att ni tar hand om era juveler så fint! 
Jag har också börjat med min blogg igen, där kommer jag att dela med mig av bra saker såsom näringslära, foder, träningstips och annat intressant. Välkomna in på besök!
 

Läs hela inlägget »

Nu är det nytt år och dags att summera förra året. Satt häromdagen och gjorde det men när jag skulle uppdatera så blev något fel och allt försvann.... Som tur var gick det att fixa genom lite kontakt med supporten men därför blir uppdateringen några dagar sen.
Men i alla fall, nu är det nytt år och det är efterlängtat! 2016 var ett berg och dalbaneår med höga berg och djupa dalar. Skulle verkligen vilja att framtiden höll sig något jämnare vilket gör livet mer harmoniskt vilket också innebär att hundträningen blir lättare att fokusera på.
De djupa dalarna lämnar vi därhän och lägger bakom oss och tittar på årets höga berg istället ;)
Under året blev jag klar med två utbildningar, dels min instruktörsutbildning för apporterande hundar. En underbar utbildning som var fantastisk att gå!! Jag har under året hållt tre kurser, en för Springer Väst och två i egen regi. Det har varit mycket duktiga och engagerade elever som detagit, verkligen roligt när man ser framsteg rätt så direkt.
Jag är också klar med min utbildning till Friskvårdskonsulent Hund och är nu även Diplomerad Massageterapeut för hund. Jag kommer denna terminen att läsa vidare till Canineopat där vi kommer att jobba med ström och laser och även ha möjlighet att läsa in D9 kompetens.

Jag tar emot hundar här hemma så vill du ha en översyn av din hund hur den mår muskulärt så kontakta mig så bokar vi en tid. Vi kan även lägga upp ett träningsprogram, se över kosten, utrustning mm. Genom att ha bra koll på hundens muskulatur så förhindrar man många skador och förslitningar som kan uppstå.
Vår D-kull föddes också under sommaren, det var Smilla, Ljungstorps Build By Art som var mamma och Botvid, Lizzieards Laphroaig som var pappa. 6 valpar blev det men tyvärr dog en hane efter en vecka så 5 godingar var kvar och där har vi kvar Tuva, Ljungstorps Decero Amano på foder. Tuva var med på sin första utställning, bara 4 månader och några dagar gammal där hon blev bästa tik med HP och sedan BIM. En riktigt go,framåt tjej med härlig utstrålning!

Tuva, Ljungstorps Decero Amano
Tuva, Ljungstorps Decero Amano

Vi har varit på några utställningar, både officella och inofficella och flera av mina duktiga valpköpare har varit med. Stort tack till alla för att ni är så duktiga och hängivna!
Min Lisa, Storehalls Dourthe debuterade i Veteranklass med CK
Hon har även varit med på flera jakter under hösten och drivit fram både rådjur och hare. Hon fungerar väldigt bra på detta och har en grym näsa.Där är hon verkligen i sitt esse!
 

Lisa, Storehalls Dourthe
Lisa, Storehalls Dourthe

Mamman till valpkullen,,Smilla, Ljungstorps Build By Art har innan hon gick på mammaledighet tävlat i rallylydnad där hon fick 3 x godkänt resultat i fortsättningsklassen. Stort grattis matte Louise och Smilla! Och även stort tack för gott samarbete under tiden vi hade valpar!

Smilla, Ljungstorps Build By Art
Smilla, Ljungstorps Build By Art

Assar, Ljungstorps Being An Artist och hans matte Charlotte Ryndal har varit ute i spårskogen flera gånger och fått fina resultat. Stort Grattis till er som är så duktiga! De har även gått på riktigt eftersök med lyckat resultat, härligt när de man tränar verkligen fungerar i praktiken.

Assar, Ljungstorps Being An Artist
Assar, Ljungstorps Being An Artist

Ytterligare en hund ur den kullen har varit ute och tävlat och det är Millie, Ljungstorps Best Picture. Hon och matte Pernilla Clausson har tränat och tävlat nosework där det gått jättefint och fått flera fina resultat, stort grattis Pernilla och Millie!

Läs hela inlägget »

2017

I söndags anordnade vi i Springer Väst ett jaktprov, Nybörjarprov B. Jag sitter ju som jaktansvarig i Springer Väst och har anordnat en del jaktprov, sista året var det inget pg av att jag helt enkelt inte orkade med tanke på allt som var på det privata planet med separation och den utdragna bodelningen mm men nu har jag ny energi och orkar styra upp sånt här igen! Vi planerar en del prov under nästa år så det känns kul!
Precis som förra gången var vi hos Tomas Lindh på fina Knektagården och domare för dagen var Gunnar Peterson. Jan Bengtsson var provledare och vi tackar ödmjukast för att de ställer upp på sånt här!
Vi hade 7 starter, 6 springrar och 1 clumber. Jag startade Coco, Ljungstorps Chemin De Fer och vi fick sista startnummer. Om det är bra eller dåligt vet jag inte utan man får göra det så bra som man kan med de förutsättningar man får.
Jag tycker Coco gick fint, hon är mjuk och följsam, inte den tuffaste hunden men det ser jag inte som någon nackdel för jag vet att när det är fågel och vittring i marken så höjs farten och trycket så det känns bra inför framtiden. Hon är otroligt lyhörd och fin och har bra stadga. Hon hade lite svårt att se apporterna men med lite hjälp och direktiv så hittade hon de tre apporterna och kom in med dem så fint och med det fick vi Godkänt Nybörjarprov B!! Hurra så roligt! Ett av mina mål som jag satt med henne är då avklarat. 

Jag har inte för avsikt att starta mer B-prov med henne, ser inte vitsen att starta om och om igen utan då vill jag höja ribban,träna mer och gå vidare i klasserna. Jag har mina mål i både rallyn, lydnaden och vad det gäller jakten men de håller jag för mig själv…. Coco är ung, hon är bara 2 år så vi har all framtid för oss.
Övriga godkända blev Petra Plumridge som har en dotter till Putte, Ljungstorps Affection, min första egenuppfödda hund som nu bor hos Marie Louise i Nässjö. En helt fantastisk hund att träna och jag kan verkligen sakna honom många gånger. Men roligt att hans fina arbetsegenskaper gått igen i hans barn. Den enda startande clumbern blev också godkänd, en charmig kille som hade en härlig fart och stil, Clumdale Paradis Aston och matte Charlotte Lundberg. Stort grattis till er bägge!!

Vi hade en härlig dag om än något kall, precis när vi var färdiga började det komma lite snöblandat regn och mera vind men som tur var så var vi klara då. Vi grillade korv och fikade i samband med protokollskrivning och prisutdelning och det var en skön och trevlig stämning. Tack alla inblandade för en trevlig dag!
 (För info, Nybörjarprov B är ett jaktprov där man prövar hundens jaktliga egenskaper men inget vilt fälls på detta prov)

Läs hela inlägget »

Sen sist har vi varit iväg under några roliga och trevliga helger. 27-28 oktober åkte jag,Jonna och alla 3 hundar iväg och i Borås mötte vi upp Familjen Hasselblad, Harald,Linda, Erik och Tuva. Vi stannade till i Jönköping för ett snabbt stopp och det var ett kärt återseende för oss alla men speciellt Jonna och Erik som har så kul ihop! Vi körde vidare och tog sikte på metropolen Mjölby där SSRK skulle ha utställning. När vi installerat oss på Mjölby Stadshotell där vi skulle tillbringa natten åkte vi in till city där vi åt god mat och efter det så var det dags för kvällsrastning av hundar och lite samkväm för oss.

Dagen efter åkte vi till ridhuset där utställning skulle vara.
Tuva, Ljungstorps Decero Amano fick Excellent med fin kritik i juniorklass och blev placerad 4:a och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer som dagen till ära hade dragit på sig en tråkig vattensvans gick i jaktklass för första gången där hon blev 2:a med Excellent och domaren Anneli Karlsson höll inne på CK:t pg av vattenvansen. Så det var lite synd men så kan det bli. Dagen efter var svansen fin igen så det var inte så allvarligt.

Barnen var så duktiga och roade sig i ett hörn av ridhuset i 3 timmar med hjälp av varandra, lite ritblock och lite fika. De har så roligt ihop och är väldigt goa mot varandra!
På vägen hem stannade vi i Gränna och skulle kolla på polkagristillverkning men precis när vi kom så var själva tillverkningen slut men som Jonna sa: ”Vi vill ju inte kolla på det, vi vill ju äta polkagrisarna”. Lite godishandling och sen åkte vi ner mot hamnen där vi hittade lite sköna åkrar där hundarna fick springa av sig ordentligt. Och gegga ner sig…. Det är väl det våra hundar gillar mest, inte vara rena och fina och springa runt i en ring ;)
Det var en skön och mysig helg och vi var ändå nöjda med tjejernas kritik.

Läs hela inlägget »

Först vill jag säga ett STORT STORT GRATTIS  till Christina Gustafsson och Diza, Ljungstorps Drambuie som blivit Svensk Viltspårschampion!! Diza är drygt ett år gammal och spårar som en drottning enligt de rapporter jag fått. Ni är så duktiga så är inte förvånad om det ramlar in fler resultat för er snart ;)
 
Även jag och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer har varit ute och tävlat. Förra året var vi på någon rallytävling och fick ett godkänt resultat i nybörjarklass, när jag skulle anmäla till fler klasser så missade jag anmälningen med en dag.. Det och det här med den sega bodelningen som aldrig blev klar + min utbildning till Canineopat som tog mycket tid i anspråk gjorde att all hundträning hamnade i bakvattnet…

Nu har vi tagit oss i kragen och tränat lite, tränar mest hemma men varit på klubben någon gång så jag hade varjefall gått en bana innan vi skulle tävla men det gick bra ändå. 14 oktober åkte vi till Kungsbacka Brukshundsklubb, det hade tokregnat och banan var väldigt lerigt och det klafsade gott, inte så kul sa Coco som inte ville gå i värsta geggan så det blev några sträckta koppel men 94 poäng och med det blev vi 1:a i klassen!!! Jag åkte själv med Jonna och 3 hundar så uppvärmningen blev väl inte optimal heller, inte helt enkelt att jonglera det helt själv men allt går bara man vill. Jonna hade spanat in ett gosedjur, en grå katt,  på prisbordet som hon verkligen vill ha. Mästarklassen hade prisutdelning först och det var lite nervigt om katten skulle finnas kvar. Det gjorde den och lyckan var total när vi sedan fick välja först och katten blev vår J Så det var ändå okej att åka med mamma på hundtävling ;)
 

Igår åkte vi till Halmstad Brukshundsklubb, det var dubbeltävling i rally och jag hade anmält till bägge klasserna, man vet aldrig, ville ju inte chansa. Men det visade sig att det hade räckt med en anmälning, Coco var med mig så himla fint, hon är så följsam och fin, när jag går av banan kände jag att det där måste varit en fullpottsrunda!!
Tycker alltid att det brukar kännas sämre än vad det känns men inte denna gången. Inte en miss såsom jag kände det och det visade sig att det stämde! Vi fick 100 poäng och ytterligare en klassvinst!

I och med det var vi klara med nybörjarklassen och Coco fick sin första titel RLD N men vi var ju anmälda till nästa klass med så tog det som bra träning. Även den rundan gick fint, inte helt lika bra som den första men 97 poäng och en 2:a plats ska man väl inte vara missnöjd med.
Hon har verkligen mognat och blivit följsam och förstår precis vad hon ska göra, älskade lilla vovve :)

I veckan hade vi födelsedagskalas, vår fina gamla Lisa, SE VCH LP1 RLD N RLD F Storehalls Dorthe fyllde 10 år så jag och Jonna sjöng så fint och så fick alla hundar mat toppad med rulltårta och korv. Vilket mottogs tacksamt. Lisa är fortfarande lika pigg och glad, hon är lite grå om nosen och ögonbrynen och hör lite dåligt, hon hör inte vilket håll det kommer från längre.
Hon är däremot lika bra när hon är med ute och jagar vilket hon var helgen innan,hon är den som är överlägset bäst när vi jagar, har full koll på var viltet finns och springer som aldrig förr. Vi sköt på en hare som dök rätt in i majsen och alla som varit inne i ett majsfält vet att det är som att gå i en djungel. Vi hämtade Lisa och skickade in henne och tog inte lång tid innan hon hittade haren. Fina duktiga gamla Lisa!

Vi har haft lite annat för oss också, bl a har jag haft en helgkurs i apportering med flera duktiga deltagare och fått fina rapporter om framsteg efter kursen, så kul att höra att det går så bra för er och att ni tagit till er av tipsen!

Vi har arrangerat ett Nybörjarprov A för spaniel här där jag var provledare och domare var Jörgen Andersson. Vi fick två godkända ekipage, Gunilla Hansson med Otto, Cloette’s Splendid Surprice som också är pappa till vår E-kull och Petra Plumridge med Semla, Mountjoy Veracious Velvet där Putte, Ljungstorps Affection är pappa. Stort grattis till er!!

Jag jobbar nu både på Halmstad Hundarena som Canineopat, dvs jag behandlar hundar med både massage och elektroterapi och som djurvårdare hos en veterinär så det är hundar för hela slanten. Vi arrangerar även en del föreläsningar i Halmstad så håll utkik på vår facebooksida där jag lägger ut allt!!

https://www.facebook.com/ljungstorps/

Läs hela inlägget »

Stort grattis till matte Christina och Diza, Ljungstorps Drambuie som startat i öppen klass i viltspår för första gången och fick ett 1:a pris!  Diza är drygt 1 år gamla  och hon är fantastiskt duktig på att spåra denna hunden men så har hon en duktig förare med, heja er!!

Stort grattis säger vi till Anneli och hennes Cello, Ljungstorps Coin In Coin Out som har röntgat höfterna och han hade A-höfter, han ögonlystes också är det med UA. Bättre än så blir det inte! Härliga nyheter!

Läs hela inlägget »

Helgen som gick var en riktig hundhelg. Packade bilen på fredag och åkte vid lunch, lämnade först Lisa hos Mona-Lisa som var så snäll och passade henne under helgen. Åkte vidare till Göteborg och stannade till hos Linda och Harald där Ever skulle få stanna kvar och sen åkte jag och Coco vidare med sikte på Skien, Norge där vi skulle starta norskt jaktanlagsprov. Vid 21,30 var vi framme vid hotellet där vi skulle bo en natt. Sova lite och sen upp och äta frukost och rasta Coco.

Vi har haft lite problem med både avlämningar, skott och vattnet. Coco är en mjuk känslig hund som aldrig skulle sätta sig upp mot mig eller var kaxig eller obstinat. När hon inte förstår så väljer hon att inte göra någonting för då gör hon varjefall inte fel. För tänk om matte skulle bli arg eller besviken på mig verkar hon tycka. Det är en inre oro hon får fick jag förklarat när vi gjorde BPH. Vissa hundar blir utåtagerande och tex skäller eller hoppar eller liknande men så gör inte hon. Alla hundar är olika och det gäller att hitta rätt nyckel till varje hund.

Så vi har fått träna och lägga om strategi och tänka till under träningens gång, för några veckor sedan tyckte hon skott var otäckt om det var vid vattnet och hon förstod inte heller det här med avlämningarna men nu tyckte jag ändå att det mesta satt men säker kan man aldrig vara så lite nervöst var det allt innan start.

Vi var den enda ”vanliga” springern, det var en welsh och sen var resten jaktspringer. Vi började med fältsök som på detta prov går i skogen. Hon började lite försiktigt, det var också helt vindstilla vilket är det svåraste för du får ingen vittring utan det är rätt ”dött”. Men efter en stund kom vi ner i en svacka där det var vittring och hon gjorde det finaste sök hon någonsin gjort! Vi gick vidare och hon sökte på i bra fart. Sen var det apportering och det gjorde hon också fint. Vi har kommit så pass att hon i 99,99% kommer in och sitter framför mig, jag kan klappa henne och hon håller fast tills jag säger tack. Det gjorde hon även idag och domarens muntliga genomgång efter vi var klara var fin. Vi fick se precis det vi ville och du ska absolut vara förnöjd sa han så det kändes bra.
Efter det var det vattenapportering och även den gick fint. Vi har kommit så långt att när det är skott så blir hon taggad och fokuserad istället för som förr några veckor sedan upplevde obehag. I och med att vattnet var klart så var vi godkända!!! Domare var Anders Brunvoll.
Tack avdelning Telemark för ett trevligt arrangemang. Jättenöjd med Cocos arbete och hur hon utvecklats på väldigt kort tid.

Skön känsla verkligen! Tredje gången jag gör detta prov och det med tre olika hundar och alla har blivit godkända. Lisa, Storehalls Dourthe, Putte, Ljungstorps Affection och nu Coco, Ljungstorps Chemin De Fer. Tre hundar som är helt olika i sitt sätt att vara och att arbeta.

Efter prisutdelning vände vi söderut igen och åkte hem till Linda och Harald Hasselblad i Göteborg, kom dit 22 på kvällen men skönt att slippa åka hela vägen till Varberg. Lite kvällsmat och ett glas skumpa för att fira och sen dags att sova.

Söndagen åkte vi till Gustafsberg, Uddevalla för SSRKutställning .
Våra tre tjejer uppförde sig fint, både stod och sprang som de aldrig gjort annat trots att det var längesen för Coco, debut för Ever och Tuva är ju energisk som få så där gäller det att ha ordning på allt men det gick hur fint som helst.
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli blev 4:a i valpklass 4-6 månader, Tuva, Ljungstorps Decero Amano 3:a i juniorklass med Excellent och Coco, Ljungstorps Chemin De Fer också 3:a i öppenklass med Excellent.
Semla, Mountjoy Veracious Velvet, dotter till Putte, Ljungstorps Affection vann jaktklass med CK, hennes 10:e CK på raken! Stort grattis Petra till en fin hund!

Läs hela inlägget »

Igår hade vi kennelträff här i Ljungstorp, Varberg. Istället för valpträff för E-kullen så samlade vi alla från de 5 kullar vi haft. Självklart var även hanhundsägare inbjudna.
Vi började dagen med en poängpromenad med frågor dels om springern, men också lite andra hundrelaterade frågor. När alla kom i mål fick de fika som min snälla mamma hade fixat. Tusen tack för det och tack för god markservice under dagen mamma!
Efter det hade vi olika grenar tex skulle de gå med en boll mellan benen fram och tillbaka och så var det tallrikar utplacerade med frestande korvbitar för hundarna. Inte helt lätt att få med sig sin hund alla gånger då. Vi hade några olika grenar till och så fick man poäng efter placering, sen räknades poängpromenaden ihop med dessa grenar och vi fick en Ljungstorpsmästare som blev Tuva, Ljungstorps Decero Amano med sin familj Linda,Harald och Erik Hasselblad. Stort grattis till er som vann denna oerhörda prestigefyllda tävling!
Vi pausade med lunch och efter det visade MarieLouise som har Putte, Ljungstorps Affection både några moment i tävlingslydnad och även uppletande. Louise hade fixat en rallylydnadsbana så alla fick prova de det ville göra.
Vi hade 4 valpar från E-kullen som fick en egen lekstund nere på åkern. Kärt återseende för dem och även roligt för dem att träffa sin mamma Sally, Lost N Found Dancing Queen.
Mona-Lisa som är Lisas uppfödare var här med Storehalls Capella som är 12½ år men still going strong. Capella är mormorsmor till D-kullen så vi hade 4 generationer här. Riktigt kul att se!
Vi hade en mycket trevlig dag men mycket prat och socialt umgänge. Vi avslutade kvällen med grillningen för de som ville.
Totalt var vi nånstans runt 35 vuxna, 10 barn och sisådär runt 23 hundar.
Tack alla för en kanonhärlig dag, verkligen roligt att ni kom och en extra eloge till Enzo, Ljungstorps Eager Browning med sin familj Linda, Jon och Thea som kom ända från Norge! Vi hade till och med tur med vädret, nån pytteliten droppe regn men så ombestämde sig vädergudarna och gav oss sol istället.
 
Vi har några fina Grattis att säga med, Puttedottern Semla, Mountjoy Veracious Velvet var på utställning helgen innan i Askersund och vann jaktklassen med CK och slutade sen som 4:e bästa tik och BIS-2 jakt. De har fått CK 7 gånger på raken på de sista utställningarna!
Enzo, Ljungstorps Eager Browning var på utställning i Elverum helgen innan och blev BIRvalp och BIG-2!
Och pappan till E-kullen, Otto, Cloette’s Splendid Surprice var i Norge idag och blev bästa hane och BIM och fick Cert!
Stort stort grattis till er allihop!!!

Läs hela inlägget »

Lilla "Ever" Ljungstorps Ever Bettinzoli debuterade på inoff utställning i Kungsbacka idag, 4 månader och några veckor och blev BIS-valp 4-6 månader!
Hennes kritik: " Fint huvud, Väldigt bra skuldror, bra förbröst, Tight elbows(de visste inte översättningen till svenska), Väldigt bra vinklar bak, Väldigt bra rörelser"
Ja det var ju en bra debut, nu ska man bara göra om det på officiell utställning med... ;)

Två otroligt duktiga barn till Putte, SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Affection blev igår godkända på vattenprov. Stort grattis till ”Semla” Mountjoy Vercious Velvet och Petra Plumridge och ”Viper”  Mountjoy Versatile Vernon och Åse Palm. Ett extra stort grattis till Åse och Viper som idag blev 2:a i jaktklass i Ransäter med Excellent och fick därmed ut sitt Norska och Nordiska Viltspårchampionat! Stort grattis till er vad ni är duktiga!!!

"Ever" Ljungstorps Ever Bettinzoli BIS-1 Valp 4-6 månader
"Ever" Ljungstorps Ever Bettinzoli BIS-1 Valp 4-6 månader
Petra Plumridge och "Semla" Mountjoy Veracious Velvet och Åsa Palm med "Viper" Mountjoy Versatile Vernon, barn till "Putte" Ljungstorps Affection
Petra Plumridge och "Semla" Mountjoy Veracious Velvet och Åsa Palm med "Viper" Mountjoy Versatile Vernon, barn till "Putte" Ljungstorps Affection
Läs hela inlägget »

Oj, oj nu var det länge sen jag uppdaterade. Jag brukar vara rätt noga med det men ibland blir det inte riktigt som man vill och då varken jag har orkat eller hunnit med vissa saker som uppdatering av hemsida men lovar en bättring på detta!

Det har varit en tuff vår, ja hela sista året har varit tufft på det personliga planet. Saker och ting började ordna upp sig, jag har haft en lång och seg och kostsam bodelning efter separationen som tog över 14 månader och den blev klar i våras. Den tog på krafterna men nu är det över och gäller att blicka framåt.
Sista 1½ året har jag utbildat mig till Canineopat, Friskvårdskonsulent, är även Diplomerad massageterapeut för hund och läste samtidigt in Djurvårdare med utökad D9-kompetens. Det har varit tufft att läsa in allt samtidigt som jag har jobbat, hållt på med bodelning mm plus att jag hade en kull valpar. Lägg till ett energiskt barn på 4 år på det…

Precis när jag trodde allt hade löst sig och skolan var klar mm så kom nästa bakslag och det tog mig hårt. Jag lärde mig verkligen en läxa där, lite ALDRIG på vad folk säger utan på vad folk GÖR!!! Det är något jag vetat sedan innan och verkligen något jag kommer ta med mig resten av livet. När någon står en väldigt nära och du litar på den personen och det visar sig att ingenting var sant utan allt bara var lögner, ja då slår det hårt.

Därför har både hemsida och hundträning fått stå tillbaka ett tag men nu försöker jag lägga det bakom mig och satsa mer på hundarna! Det blir en summering av det som hänt sista tiden här istället.

Det har hänt en hel del grejer ändå hundmässigt. Vår E-kull föddes ju den 18 mars och flyttade i mitten/slutet på maj. Alla fick jättehärliga hem och jag får ständigt positiva rapporter från deras nya ägare, jättehärligt att höra att det går bra för dem! Jag behöll en tik här hemma, Ljungstorps Ever Bettinzoli som vi kallar ”Ever”, en härlig positiv liten tjej!

Vi har varit på BPH med C-kullen, hela 6 av 7 hundar i den kullen gjorde BPH. Vi var hos Line på Lines Hundskola och gjorde detta. Tusen tack alla ägare för att ni kom och tusen tack Line för fint bemötande! Det var jätteintressant att se hur hundarna reagerade och det är inte alltid de gör som man skulle kunna tro. En bra pusselbit vad det gäller den mentala biten.

Duktiga Diza, Ljungstorps Drambuie har varit iväg och gjort anlagsprovet i viltspår och fick med beröm godkänt, ”ett helt fantastiskt ekipage, härligt att gå efter” skrev domaren! Hon har även gjort doftprov i eukalytus och även där fick hon godkänt. Stort grattis matte Christina! Diza är enligt matte en riktig arbetsmaskin, härligt!!!

Även Chippen, Ljungstorps Chipper Champ har varit ute och tävlat med matte Jenny. De har tävlat i rally nybörjarklass och fått ihop fina poäng. Hela 4 kvalificerande resultat har de fått ihop, 86,80,93 och det bästa resultat 98 poäng då de kom på en 2:a plats med! Chippen har också gjort godkänt doftprov i eukalytus. Stort grattis till er, ni är så duktiga!!!
C-kullen fyllde 2 år igår, den 27 juli, grattis till alla 7!!

Några utställningar har vi varit på och det är Linda och Harald som har Tuva, Ljungstorps Decero Amano som ställt henne. På Springer Väst utställning blev hon bästa juniortik och BIM och där var även Texas, Ljungstorps Cash Is King med och han blev bästa unghund och BIM. Tuva var med i Borås på SKK’s utställning med och blev där 4 i junioklassen.
Stort grattis Linda o Harald och även Ulla och Robert som har Texas!!

Jag är som sagt klar med min utbildning och det känns otroligt skönt, jag kommer att ta emot hundar här hemma men också börja på fina Halmstad Hundarena där jag ska hyra ett rum. Där finns sedan tidigare hundsim, laser och vibbplatta och jag kompletterar med hundmassage och elektroterapi.

Har äntligen fått röntgat höfterna på min Coco, Ljungstorps Chemin De Fer, ville inte göra det för tidigt utan vid ca 1,5 år, sen började hon löpa och sen var allt så rörigt i livet så det blev liksom inte av men så tog jag mig i kragen och gjorde det. Resultat A-höfter!! Pratade med Maths Lindberg som jag röntgade hos, han är väldigt duktig på detta, att röntga vid 1 års ålder är en stor risk menade han på. Muskulaturen har inte satt sig, när den gör det så "tightar" det till området runt höften och det kan göra 1 mm skillnad, dvs skillnad mellan Ao B eller ännu värre B eller C... Så är tacksam att jag hade is i magen och väntade. Det kunde ju blivit A-höfter även om jag röntgat vid 1 års ålder, det vet man ju inte men nu blev det bästa resultat:)

Jag har gjort min praktik hos Varbergsveterinärerna där de även erbjöd mig jobb! Jag kommer att jobba där en vecka till att börja med så får vi se hur vi får ihop det i fortsättningen. Jag har även börjat jobba ihop med Svedea, ett mycket kompetent försäkringsbolag. Känns jättespännade att få förmånen att jobba med hundar på detta sättet, nu när jag har pluggat har jag jobbat på förskola vilket har varit väldigt trevligt och roligt men mitt hjärta brinner ju mest för hundar!!
Jag har säkert missat något, men ska försöka hålla hemsidan bättre uppdaterad i fortsättningen.

Läs hela inlägget »

Idag har det fint väder och vindstilla, varjefall inne på gården så valparna fick komma ut en sväng på morgonen. Första gången de var ute och de var inga ledsamheter här. Framåt,nyfikna valpar. Min tanke med denna kullen är ju att få valpar med bra fart och framåtanda och hittills verkar det lovande!
Idag är de 5 veckor gamla och allt är bara frid och fröjd. De har fått flytta ner i vardagsrummet vilket gör att det är lätt att ha dem ute i huset och de får vänja sig vid alla ljud och annat. Med barn i huset blir det mycket liv och rörelse och det gör att de små valparna blir vana vid de mesta. Hoppas nu vädret håller i sig ett tag så de kan få vara ute ett antal gånger varje dag

Läs hela inlägget »

Nu har valparna blivit 3 veckor och allt är fortfarande bara bra, de går upp fint i vikt och idag har de fått smaka på nötfärs blandat med äggula och alla åt med fin aptit. I veckan öppnade alla sina ögon och nu är alla uppe och gåroch börjar undersöka omgivningen.

Läs hela inlägget »

Valparna är nu 2 veckor och jag tog nya bilder på dem i lördags. Nu har några precis öppnat sina ögon och de har börjat gå lite grann med. De går upp fint i vikt, har mer än 3-dubblat sin vikt på 14 dagar och det är toppen! Mamma Sally mår fint med, pysslar om dem och är så mån om sina små. Hon är pigg och glad och går gärna med ut på en liten promenad med. Så allt är bara fint med alla.

Lördagen var vi på BPH med tre av hundarna i C-kullen. Vi var hos Line på Lines Hundskola i Härryda. Jätteintressant att se hundarna och hur de reagerar och hur de löser de olika situationerna. Väldigt bra för ägarna att få mer information om sina hundar och hur de ska göra för att gå vidare med dem. De kan vara småsaker men ändå saker som gör livet bättre och lättare för både hund och ägare. Skulle verkligen inte vilja vara utan dessa tester. Innan gjorde vi MH på hundarna men på ett BPH kan man läsa ut mer saker än på ett MH och jag upplever inte heller att det är så mentalt betungande för hunden att gå en BPHbana jämfört med en MHbana. I juni kommer resten av hundarna i C-kullen gå BPH, vi kunde inte få till det så att alla gick samma dag då det var svårt för många var uppbokade en av dagarna därför delar vi upp det på två gånger. Tusen tack till Jesica med Challe, Annelie med Cello och Amanda och Sally för att ni kom och gjorde BPH med era fina hundar!

Läs hela inlägget »

Idag tog jag enskilda bilder på valparna för första gången, de är nu 1 vecka och 1 dag gamla. Alla äter fint och känns stabila och starka och fina.
De har fått sina hemmanamn, hanen heter "Esso", de första tiken heter "Ettan", hon är mycket brun och har en liten fläck nästan som ett hjärta bak på vänster lår.
"Easy" är mycket vitt och har som re runda ringar uppepå kroppen.
"Ever" är också ganska mycket vit, hon har 2 bruna fläckar på vänster sida och sedan har vi den fjärde tiken "Ezzet", hon är den som är mest brun.
De bruna brukar breda ut sig så de blir inte så vita senare som de ser ut nu. Sen kommer ju alla fina prickar fram lite längre fram också:)
 

Läs hela inlägget »

Den 18 mars föddes vår E-kull! Blev som en extra fin present till mig då jag har födelsedag dagen innan:) Bättre present kan man nästan inte få! Det blev 4 tikar och 1 hane, allt gick fint och de kom under förmiddag/lunch så det var ju en bahglig tid att få valpar på. Tre tikar vägde under 300 gram varav den minsta på 282 gram, den fjärde tiken vägde 363 gram och hanen 387 gram. Det gick väldig lätt för Sally, Lost N Found Dancing Queen att få dem. Alla är pigga och har ökat fint i vikt och mamma Sally mår finfint och är lika pigg och glad som innan. Hon är så otroligt rädd om sina små och vakar över dem som en riktig hönsmamma. Stolt pappa till de små är Otto, SE (u) CH SE VCH Cloette's Splendid Surprice. Som det ser ut i dagsläget är alla valpar tingade. Tanken är att en tik ska stanna här eller eventuellt placeras ut hos någon fodervärd.

Läs hela inlägget »

Idag var Diza, Ljungstorps Drambuie här och klippte sig. Hon är nu 8 månader och har blivit jättefin. En riktig liten turbotjej är hon verkligen! Kul att se när de utvecklas fint! I fredags var hennes moster Millie, Ljungstorps Best Picture här och friserade sig med. Goa hundar och härliga ägare, tack för att ni tar så fin hand om era hundar!
 

Diza, Ljungstorps Drambuie
Diza, Ljungstorps Drambuie

Vi har också fått tillfällig tillökning av en hund. Sally, Lost N Found Dancing Queen har nu kommit hit och det börjar bli dags för att få valpar. Det är ett tag kvar så nu är det bara att invänta nedkomsten. Sally är ganska rund om magen men är fortfarande pigg och glad!

Sally hänger gärna med på promenad
Sally hänger gärna med på promenad

Förra veckan var jag och dottern Jonna, min bror och hans familj och vår mamma på en liten minisemester, vi var på badland, åt på restaurang pch bodde på hotell. Supermysigt tyckte verkligen barnen. Jonna var som vanligt helt orädd och åkte både den långa rutschbanan och hoppade dessutom från trampolinen. Finns inga rädslor där inte! Vi hade verkligen en skön mysig helg som då blev helt utan hundaktiviteter.
Men helgen innan det var vi på inofficiell utställning i sätila på lördagen. Jag hade med mig Coco, Ljungstorps Chemin De Fer. Hon blev BIR och BIG-3. Jag fick sen hoppa in och visa en hund för Sofia Dafgård. Det var hennes fina Aussie-tik Mega, det gick så bra att vi slutade som BIS-2!!

Coco, Ljungstorps Chemin de Fer
Coco, Ljungstorps Chemin de Fer
Jag och Mega som blev BIS-2
Jag och Mega som blev BIS-2

, Dagen efter på söndagen hade jag en Prova På Apporteringsdag för Springer Väst. Det var 7 hundar med förare som var här och vi gick igenom grunderna för att lyckas med apporteringen. Alla var jätteduktiga och jobbade på bra. Kul om man kan få fler att upptäcka apporteringen och hur roligt det är! 

Hela gänget som var här och tränade
Hela gänget som var här och tränade

Veeckan innan det hade vi årsmöte på Springer Väst och utmärkelserna för Årets Västra springrar delades ut.
Stort grattis till Louise Kristoferson och Smilla, Ljungstorps Build By Art som blev 3:a Årets Bästa Rallylydnadshund och Charlotte Ryndal med Assar, Ljungstorps Being An Artist som blev 3:a Årets Bästa Viltspårshund.
Även stort stort grattis till Petra Plumridge med Semla, Mountjoy Veracious Velvet som blev 1:a i jaktklass och sedan BIS-1 på SSRKs utställning i Moheda och även tävlade i lydnad i startklass samma helg och fick ihop 175,5 poäng och uppflytt. Semla är dotter till Putte, Ljungstorps Affection.

Semla och Petra, BIS-1 Jaktklass
Semla och Petra, BIS-1 Jaktklass
Läs hela inlägget »

Idag kom jag hem efter en tripp till Arvika och en lyckad parning mellan den härliga hanen "Otto" SE VCH SE( U) CH Cloette's Slendid Surprice och "Sally" Lost' N Found Dancing Queen. allt gick toppen och vi hoppas det föds en fin kull i mitten av mars. Läs mer om den planerade kullen HÄR
Stort tack till Gunilla för härligt bemötande, god mat och övernattning. Nu håller vi alla tummar,tassar och tår för att det blir små pluttar här om cirka två månader! 
 

Otto
Otto
Sally
Sally

 I helgen som var så var vi ute och jagade igen. Denna gången var det Coco, Ljungstorps Chemin De Fer som fick gå mest. Hon är ung och behöver samla på sig erfarenhet och vi fick superbra mängdträning på dirigering och att ta sig över diken och gärdsgårdar. Så fantastiskt bra att få sådan träning på riktig jakt istället för bara i träningssituationer . 

Veckan innan det var vi på My Dog, dels för att bygga montern för Springerklubben men också för att bemanna den en dag och sen åkte vi upp som "vanliga" besökare en dag och bara hade det mysigt. 
En del av mina valpköpare var också där, dels för att bemanna montern men också för att uppträda.
Stort tack till Louise med Smilla, Jessica med Challe och Ulla och Josefine med Texas för att ni visar upp vår härliga ras så fint och även för att ni tar hand om era juveler så fint! 
Jag har också börjat med min blogg igen, där kommer jag att dela med mig av bra saker såsom näringslära, foder, träningstips och annat intressant. Välkomna in på besök!
 

Läs hela inlägget »

Nu är det nytt år och dags att summera förra året. Satt häromdagen och gjorde det men när jag skulle uppdatera så blev något fel och allt försvann.... Som tur var gick det att fixa genom lite kontakt med supporten men därför blir uppdateringen några dagar sen.
Men i alla fall, nu är det nytt år och det är efterlängtat! 2016 var ett berg och dalbaneår med höga berg och djupa dalar. Skulle verkligen vilja att framtiden höll sig något jämnare vilket gör livet mer harmoniskt vilket också innebär att hundträningen blir lättare att fokusera på.
De djupa dalarna lämnar vi därhän och lägger bakom oss och tittar på årets höga berg istället ;)
Under året blev jag klar med två utbildningar, dels min instruktörsutbildning för apporterande hundar. En underbar utbildning som var fantastisk att gå!! Jag har under året hållt tre kurser, en för Springer Väst och två i egen regi. Det har varit mycket duktiga och engagerade elever som detagit, verkligen roligt när man ser framsteg rätt så direkt.
Jag är också klar med min utbildning till Friskvårdskonsulent Hund och är nu även Diplomerad Massageterapeut för hund. Jag kommer denna terminen att läsa vidare till Canineopat där vi kommer att jobba med ström och laser och även ha möjlighet att läsa in D9 kompetens.

Jag tar emot hundar här hemma så vill du ha en översyn av din hund hur den mår muskulärt så kontakta mig så bokar vi en tid. Vi kan även lägga upp ett träningsprogram, se över kosten, utrustning mm. Genom att ha bra koll på hundens muskulatur så förhindrar man många skador och förslitningar som kan uppstå.
Vår D-kull föddes också under sommaren, det var Smilla, Ljungstorps Build By Art som var mamma och Botvid, Lizzieards Laphroaig som var pappa. 6 valpar blev det men tyvärr dog en hane efter en vecka så 5 godingar var kvar och där har vi kvar Tuva, Ljungstorps Decero Amano på foder. Tuva var med på sin första utställning, bara 4 månader och några dagar gammal där hon blev bästa tik med HP och sedan BIM. En riktigt go,framåt tjej med härlig utstrålning!

Tuva, Ljungstorps Decero Amano
Tuva, Ljungstorps Decero Amano

Vi har varit på några utställningar, både officella och inofficella och flera av mina duktiga valpköpare har varit med. Stort tack till alla för att ni är så duktiga och hängivna!
Min Lisa, Storehalls Dourthe debuterade i Veteranklass med CK
Hon har även varit med på flera jakter under hösten och drivit fram både rådjur och hare. Hon fungerar väldigt bra på detta och har en grym näsa.Där är hon verkligen i sitt esse!
 

Lisa, Storehalls Dourthe
Lisa, Storehalls Dourthe

Mamman till valpkullen,,Smilla, Ljungstorps Build By Art har innan hon gick på mammaledighet tävlat i rallylydnad där hon fick 3 x godkänt resultat i fortsättningsklassen. Stort grattis matte Louise och Smilla! Och även stort tack för gott samarbete under tiden vi hade valpar!

Smilla, Ljungstorps Build By Art
Smilla, Ljungstorps Build By Art

Assar, Ljungstorps Being An Artist och hans matte Charlotte Ryndal har varit ute i spårskogen flera gånger och fått fina resultat. Stort Grattis till er som är så duktiga! De har även gått på riktigt eftersök med lyckat resultat, härligt när de man tränar verkligen fungerar i praktiken.

Assar, Ljungstorps Being An Artist
Assar, Ljungstorps Being An Artist

Ytterligare en hund ur den kullen har varit ute och tävlat och det är Millie, Ljungstorps Best Picture. Hon och matte Pernilla Clausson har tränat och tävlat nosework där det gått jättefint och fått flera fina resultat, stort grattis Pernilla och Millie!

Läs hela inlägget »