logo header webb_outlines

E-kullen

18 mars, dagen efter min födelsedag föddes vår E-kull så det var en fantastisk present! Det blev 1 hane och 4 tikar.
Mamma är "Sally" Lost N Found Dancing Queen och pappa är  "Otto" SE (U)CH SE VCH Cloette's Splendid Surprice. Sally bor med Jan och Gertrud Bengtsson och vi har lånat in henne för en kull hos oss.

Sally är en väldigt mjuk behaglig tik som går fint ihop med alla andra hundar, hon är verkligen genomsnäll och har ett fint hundspråk. Hon är mycket spänstig och har något som jag gärna vill ha mer av hos springern, nämligen bra fart. När Sally startade på jaktprov så var domarens kommentar "det här blir intressant, denna hunden har fart som en engelsk setter",jag föredrar denna lättare typ av hund speciellt om man vill jaga med dem.
Sally är endast utställd en gång i juniorklass och fick då ett VG men hon har mognat och utvecklats betydligt sedan dess. Hon gjorde ett mycket fint BPH, är ögonlyst UA och har B på höfter.
Sally används i praktisk jakt tillsammans med sin husse Jan.
Hennes pappa SE VCH Picabo Soul Patrol är svensk viltspårschampion, har 2 CERT på utställning och blev Årets Assistanshund 2013.
Sallys mamma "Cider", SE VCH RLD N RLDF RLDA Accounts Vision of Love är Svensk Viltspårchampion, har rallylydnadsdiplom i nybörjare,fortsättning och avancerad klass och 2 godkända rundor i mästarklass. Vad det gäller jakten så har Cider Godkänt Nybörjarprov B, Godkänt Nybörjarvatten och Godkänt Vattenprov, 2 x Godkänt Nybörjarprov A, Godkänt Norskt jaktanlagsprov där hon också blev provbästa hund.
Går man längre tillbaka i stamtavlan hittar man Elgentorpets Keno som är en hund som nedärvt många fina egenskaper både jaktligt och exteriört, han blev dessutom 14 år gammal och var fullt frisk hela tiden!

Pappa är  "Otto"  SE(U)CH SE VCH Cloette's Splendid Surprice.

Otto träffade jag i Norge 2015 på ett jaktprov där jag blev väldigt förtjust i honom. Han är en lugn cool hund som går fint ihop med andra hundar, tikar såväl som hanar, han är maskulin utan att vara tung och klumpig och han har ett vackert tilltalande huvud och utryck. När han jobbar så har han full fart och är mycket arbetsvillig oavsett om det gäller jakt,spår eller lydnad.
Otto är Svensk Utställningschampion, CACIB på utställning, Svensk Viltspårchampion, har Godkänt Nybörjarprov B, Godkänt Vattenprov och Godkänt Norskt Jaktanlagsprov. Han har A på höfter och ögonlyst UA.
Han har lämnat några kullar och en av hans döttrar har redan 6 CERT och är JuniorEuropavinnare 2016  och det innan hon fyllt 1 år!
Mina förväntningar på denna kull är hundar med hög arbetslust, mycket will to please, ett riktigt härligt temperament och en snygg exteriör.

Temat på denna kull blev jakt och alla fick namn som började på E och ett andra namn på B som också är ett vapennamn och valparna heter följande

Ljungstorps Eager Browning "Enzo"
Ljungstorps Easy Beretta "Yatzy"
Ljungstorps Ever Bettinzoli "Ever"
Ljungstorps Early Bird Benelli "Stella"
Ljungstorps Explosive Blaser "Asta"

Ever bor kvar hos oss på kenneln.


 

Sally
Sally
Otto
Otto