logo header webb_outlines


lost'n found dancing queen "sally"

Född 2014-04-08
Reg nr SE 32647/2014

Ögonlyst UA
Höfter B
Genomfört BPH
E. SE (u) CH  SE CVH Picabo's Blue Patrol Hot Feet Claudius
U. RLD A RLD F RLD M RLD N SE VCH
Accounts Vision Of Love

Sally är mamma till vår E-kull och en tik jag lånade in då jag var så förtjust i hennes fina temperament och fantastiska fart.
Hon är en väldigt mjuk behaglig tik som går fint ihop med alla andra hundar, hon är verkligen genomsnäll och har ett fint hundspråk. Hon är mycket spänstig och har något som jag gärna vill ha mer av hos springern, nämligen bra fart. När Sally startade på jaktprov så var domarens kommentar "det här blir intressant, denna hunden har fart som en engelsk setter",jag föredrar denna lättare typ av hund speciellt om man vill jaga med dem.

Sally är endast utställd en gång i juniorklass och fick då ett VG men hon har mognat och utvecklats betydligt sedan dess. Hon gjorde ett mycket fint BPH, är ögonlyst UA och har B på höfter.
Sally används i praktisk jakt tillsammans med sin husse Jan och jagar småvilt och klövvilt med stor framgång. 
Hennes pappa SE VCH Picabo Soul Patrol är svensk viltspårschampion, har 2 CERT på utställning och blev Årets Assistanshund 2013.
Sallys mamma "Cider", SE VCH RLD N RLDF RLDA Accounts Vision of Love är Svensk Viltspårchampion, har rallylydnadsdiplom i nybörjare,fortsättning och avancerad klass och 2 godkända rundor i mästarklass. Vad det gäller jakten så har Cider Godkänt Nybörjarprov B, Godkänt Nybörjarvatten och Godkänt Vattenprov, 2 x Godkänt Nybörjarprov A, Godkänt Norskt jaktanlagsprov där hon också blev provbästa hund.
Går man längre tillbaka i stamtavlan hittar man Elgentorpets Keno som är en hund som nedärvt många fina egenskaper både jaktligt och exteriört, han blev dessutom 14 år gammal och var fullt frisk hela tiden!