logo header webb_outlines

D-kullen


9 juli 2016 föddes vår D-kull,det blev 4 hanar och 2 tikar, en hane är brunvit, sedan är resten svartvita. Tyvärr dog en av hanarna efter en vecka så det blev 5 valpar som växte upp här.  
Mamman till valparna är "Smilla" ,SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Build By Art.
Smilla är en mycket glad,snäll,pigg och trevlig hund som bor hos vår fodervärd tillsammans med små barn och ytterligare en hund . Smilla är Svensk Viltspårchampion, har 3 x godkända resultat i rallylydnad nybörjarklass och RLD N, 3x godkända resultat i rallylydnad Fortsättningsklass och RLD F, genomfört MH, A på höfter och ögon UA (utan anmärkning), CK på utställning.
 
Pappa är "Botvid" SE ( u ) CH Lizziardhs Laphroaig. Botvid är en snygg hane som är utställningschampion, A på höfter,ögon UA och genomfört BPH. Han har lämnat några kullar tidigare där avkommorna har visat sig ha mycket bra arbetslust och snygg exteriör. Han har några saker som jag sätter stort värde på och det är bland annat att han har ett mycket fint apportgrepp där han griper mitt på och att han kommer direkt in till föraren med apporten. Många hundar har ett slarvigt grepp och är även väldigt bytesmedvetna och vill hellre ha apporten själv. Han är dessutom mjuk och fin i sitt sätt och går mycket bra tillsammans med andra hanar.
 
Jag tror Smilla och Botvid kommer matcha varandra mycket väl och att det blir trevliga,glada hundar med snygg exteriör, ett härligt sätt och en mycket god arbetslust.
 
Temat på D-kullen tog jag efter Botvids namn Laphroaig och jag fortsatte då på alkoholtemat och valparna heter följande:
"Dallas" Ljungstorps Diplomático som är en fin lagrad rom från Venezuela
"Dublin" Ljungstorps De Kyuper som är ett gammalt anrikt destelleri känt för sina likörer
"Malte" Ljungstorps Don Tommaso som är ett gott rödvin
"Diza" Ljungstorps Drambuie som de flesta känner till skulle jag tro, en likör från Skottland med smak av whisky,honung,aprikoser och örter
"Tuva" Ljungstorps Decero Amano också det ett rödvin, detta från Argentina.
Tuva har vi bibehållen avelsrätt på.

Pappa Botvid, Lizzieardhs Laphroaig
Pappa Botvid, Lizzieardhs Laphroaig
Botvid
Botvid
Mamma Smilla, Ljungstorps Build By Art
Mamma Smilla, Ljungstorps Build By Art
Smilla
Smilla