logo header webb_outlines

nyheter 2022

21 januari 
Även om jag pausar med kurser ett litet tag så blir det en viltspårkurs med Elin Söderlind här 13-15 maj. 
Den är öppen för alla nivåer från helt nybörjare till avancerad nivå och kursen anpassas efter varje ekipage. 
Anmälan sker till mig genom blanketten på DENNA SIDAN
 

Härliga Dino - Ljungstorps Heading For Dineros Härliga Dino - Ljungstorps Heading For Dineros

6 Januari
2021 har gått och det var ju ett rätt ovanligt år som alla vet, den här pandemin har ju gjort att det mesta varit inställt så det har inte varit så aktivt tävlingsår tyvärr.
Jag brukar alltid göra en årsresumé men i år fick vi en helt kass julklapp så vi var lite offside här... Vi fick magsjuka så vi var helt däckade hela julen och ett bra tag efter. Bilen var klar för färd till mamma och julfirande och allt var inpackat med julklappar, hundar, packning o allt. Vi satte oss i bilen och körde iväg och skulle göra några småärenden här hemmavid och jag kände att det är något som känns galet. Både Jonna och hennes pappa hade haft det tidigare i veckan så jag tog det säkra före det osäkra och vände bilen och tur var väl det för sen kom det…
Hade varit trist att varit halvvägs till mamma och sen hade vi ju inte viljat smitta några fler. Så vi var hemma och låg nedbäddade hela julen jag o Jonna.
Men men, det gick det med. Men därför kommer årsresumen nu istället. 
När vi blickar tillbaka på året som var så är det bara några enstaka tävlingar vi hunnit med. Först var allt inställt och när det sen släppte så parade jag Coco och då var det inte aktuellt med några tävlingar för vår del.

Systrarna Stella- Ljungstorps Early Bird Benelli och Ever – L. Ever Bettinzoli var på exteriörbedöming (som har varit istället för utställning) och bägge fick Excellent och CK
Stella var även och tävlade rally, så fort hon fick godkänt att tävla igen efter sina valpar så var hon och Elin och startade avancerad klass. De klarade sina sista resultat och fick då även titeln RLD A. Hur grymt som helst, inte helt lätt att starta efter hunden varit mammaledig!
Hobbe – L. Feeling Popular startade rally mästare och fick sitt första CERT.
Hobbe startade även viltspår anlagsklass och fick godkänt och det fick även Yatzy – L Easy Beretta och Harry – L. Happy To Have Cash
Holly – L High Class Millionaire spårade hela vägen till ett viltspårchampionat och fick då titeln SE VCH och hon klarade även av godkänt doftprov i Nosework
Dino – L- Heading For Dineros har startat rally och fått sin första titel RLD N. .

I-kullen I-kullen

Yatzy  och även Errol – L Favourite Cream startade även lydnad startklass och fick uppflyttningspoäng (tidigare 1:a pris) och Yatzy har även fått ett godkänt resultat i rally nybörjare.
 
Hälsobiten har varit väldigt fin under 2021. Ever och Holly – L High Class Millionaire är ögonlysta UA och Holly även gonioskoperad UA.
7 hundar som röntgat höfterna där 6 hade Ahöfter och 1 Bhöfter (A och B är det som är godkänt)
Vi gjorde BPH på G och Hkullen. 100% uppslutning av mina fina valpköpare och totalt 8 hundar som testades. Och wow vilka fina resultat vi fick! Trygga fina hundar, inga kvarstående rädslor, inget trassel, frågetecken eller konstigheter utan alla bara flöt på, underbart med en fin mentalitet på hundarna. Vi var som vanligt på Lines Hundskola, tusen tack för att vi fick komma och tusen tack alla ni som kom med era fina hundar!
Stort grattis till er alla för fina resultat under 2021!
 
Vi fick även två valpkullar, först kom I-kullen där Stella och Zeke – Picabos Dream Boy var föräldrar.
7 stycken blev det, 5 killar o 2 tjejer. Det var lite trassel att få ut dem och det blev ett kejsarsnitt dessvärre, vårt första (hoppas även det sista), det gick ju bra men självklart var det på en söndag. Händer det saker så är det ju märkligt nog ofta på helger… Alla mådde bra men så hade vi en liten rackare, lilla Igge som många känner till.Han var mindre än de andra och behövde lite extra hjälp. Min teori var att han född prematur, det var mycket extra matning och passning med honom och mycket oro. Men han är en liten kämpe och tog sig fint och är idag strax över halvåret och mår alldeles prima. Det är en liten hund med ett stort hjärta och han var helt klart värd alla vaktimmar även om det var lite jobbigt. Roligt är också att han var den som imponerade allra mest när vi gjorde valptest. En riktig liten tuffing, framåt och helt orädd. Men någon sådan liten valp har vi aldrig tidigare. .

Coco & Ever Coco & Ever

Sen på hösten kom nästa kull, J-kullen, och där var det Coco – L. Chemin de Fer med pappa Sam – Astropring’s Triton. Där kom det hanar på löpande band. Inte en tjej så långt ögat nådde utan det blev 6 killar. Men denna kullen var otroligt lättsam, kanske som kompensation för den tidigare kullen.
Valpningen gick hur lätt som helst och alla var jämna och fina, gick upp fint i vikt, de åt och sov och allt bara flöt på. Om alla kullar skulle var så, då hade det varit en dröm!
Vi hade även vår kennelträff i slutet av augusti där det var ca 50 tvåbeningar och ett 20tal hundar. Väldigt trevlig dag och något vi försöker ha varje år.
Jag har haft träningar under både vår och höstterminen men kommer att pausa det nu ett tag. Jag jobbar mycket med Svedea Djurförsäkringar och även många hundar på behandlingar och känner att tiden inte räcker riktigt till. Det blir alltid mina hundar som blir lidande och jag hinner varken med promenader eller att träna dem i den utsträckning jag vill och kommer därför sätta hundkurserna lite på paus. Men vi får se, när det blir ljusare kanske vi drar igång igen. Allt beror på vad tiden räcker till med! Blir det några kurser så lägger jag ut det både här och fb/insta så håll er update där!