logo header webb_outlines

nyheter 2021

10 juli 
Vi har fått återbud på en hanvalp ur denna kullen. Vilken av dem det blir vet jag inte än, det vet jag först efter vi gjort valptest och besiktigat dem.
De är leveransklara söndag 25 juli. Säljes företrädesvis till dig som är intresserad av att träna med din hund. Vid seriöst intresse maila mig på carro@ljungstorps.se

Du hittar mer info på insta el fb under "ljungstorps"

 

6 juli

HÖSTENS KURSER LIGGER NU UTE, HÄR KAN DU LÄSA MER OM DEM

Puppies in the house!
Söndag 30 maj kom vår I-kull med mamma Stella RLD N RLD F Ljungstorps Early Bird Benelli och pappa är Zeke SE VCH Picabo’s Dream Boy. Det blev 5 hanar och 2 tikar.
Det gick dock inte helt komplikationsfritt, Stella började hässja på lördag kväll kl 20 och jag sa till min dotter Jonna att nu kommer det valpar snart. Men tiden gick och det kom varken valpar eller några direkta krystvärkar. De kan dock hässja under lång tid men mina tikar brukar inte hålla på så länge men det kan ju vara olika. Fick dock lite dålig magkänsla ändå…
Fortfarande inga valpar på morgonen och runt 12tiden på söndag kom det några små svaga krystvärkar men inte mer plus att det kom lite grönaktig vätska och då vill jag att det kommer valpar rätt snart. Det gjorde det dock inte och knappt några mer krystvärkar heller så kontaktade veterinär och närmaste ställe var Västra Djursjukhuset i Göteborg, vi samrådde och sa att vi skulle höras av hur läget var men de var beredda att vi skulle komma. Det hände dock inte mycket mer här och jag kände att det var läge att packa ihop och åka. Stellas matte och husse Elin och Manne var av en tillfällighet i Varberg så ringde dem och så följde de med. Så det blev en tur till Göteborg och det var nog tur det, Stella hade när vi var där uppe hässjat i 20 timmar och började bli rätt trött.
Så det blev ett kejsarsnitt sådär på söndag eftermiddag och ut kom dessa små krabater, alla pigga och starka. 
Nu är de 5 veckor växer så de knakar. 
 
Det blir också lite ändrade planer ang framtida valpar, jag har bestämt mig att inte para Ever på detta löp. Hon löper nu och att dra iväg nu på parningsresa fungerar inte rent logistiskt med allt plus att jag mest trolig måste operera in en pacemaker då hjärtat går för oregelbundet efter sista operationen. Att klämma in en valpkull då känns rätt orimligt. Ever är bara 4 år så planen är att para henne till våren istället.
Coco kommer dock att paras nu, återkommer om hane till henne!
Just nu myser vi med de 7 små fina som vi har här hemma!

Vill du ha snabbare uppdateringar om vad som händer här i Ljungstorp så häng med oss på Insta eller Fb. På Insta brukar det hamna en del på stories med :)

19 Maj
Ever är ögonlyst UA! Det innebär att hon kommer att paras på nästa löp som borde bli i juni/juli. Söker du en hund som har mycket fart, är spänstig och har hög jaktlust så garanterar jag att du kommer bli nöjd med en valp efter Ever! Hon har ett helt annat rörelsemönster än många andra springrar, hon är atleternas atlet. Tack och lov har hon inte mycket stress i sig utan kopplar av när det ska kopplas av - i och för sig så lär jag alltid mina hundar att ha en Av och På knapp och det har hon garanterat. Hon älskar också att apportera och kommer alltid direkt in med alla apporter, hon har ett mjukt fint grepp, enkel mycket lättskött päls och hon väldigt gosig med.
Hon kommer att paras med den fina hanen Adam, Multichampion Finnlidens His Majesty, läs mer om kombinationen på valpsidan.  

18 april
Vi börjar med att säga stort grattis till Helena och Hobbe, RDL N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular som har varit ute och gjort klarat av sitt anlagsprov i viltspår och fick så fin kritik! 
Och så otroligt lik han är sin mamma Coco! De har precis samma uttryck, man ser verkligen att de är släkt. 

Sen har systrarna Stella och Ever varit på exteriörbedöming som SÄKK- Södra Älvsborgs Kennelklubb- anordnade strax utanför Borås.
Alla utställningar är ju inställda i och med pandemin - alltså så sjukt, något sånt här trodde jag aldrig att jag skulle skriva, det är mer sånt man ser på sci-fi filmer, att ett virus slår ut hela världen och att folk dör oförklarligt. Men eftersom allt är inställt så har de ändå löst det så att det finns exteriörbedömingar  så att hundarna kan få en officiell kritik. 
Bägge tjejerna fick Excellent med CK vilket vi är supernöjda med, bättre kunde det ju inte gå! 
Så kul att du hänger med på massa saker Elin! Och extra roligt att de här systrarna har följts åt på flera tävlingar och presterar lika bra bägge två! 

31 mars
Då har vi varit en tripp Varberg- Gävle tur och retur. Vi gjorde ett progesterontest på Stella i fredags men då var det inte dags, på måndag morgon tog vi ett nytt prov och då var det bara att packa väskan och dra! Så jag och Stellas matte Elin drog iväg till Gävle där vi hade bestämt dejt med "Zeke", SE VCH Picabo's Dream Boy. En mycket trevlig och behaglig hane och vi fick till fina parningar så nu håller vi tummarna för att det tar sig och att vi får valpar i slutet av maj!
Här kan det bli både brunvita och svartvita valpar. 

28 Mars 
Vi börjar nu planera äntligen planera för valpar igen! Stella har börja löpa och ska förhoppningsvis paras nu under vecka 13 och om det blir som vi vill så kommer det valpar här i början av juni. Tanken är också att para både Ever och Coco på deras nästa löp under sommaren med så kanske kanske får vi 3 kullar här i år. Är ni intresserad av valp så kan ni läsa mer om tikarna HÄR 

22 Februari
Valp/unghundskursen som går på onsdagar med start i april är redan full så jag öppnar upp en kurs till som kommer att gå på torsdagar i april, kurserna hittar ni på kurssidan


Vilken helg vi haft! Jag och min Svedea-kollega Marie åkte upp till Bålsta för att gå på skyttekurs på lördagen och sen göra uppskjutningen till jägarexamen på söndagen. Vi bodde första natten på Woodstocks B&B, så himla mysigt ställe, ska ni nånstans i närheten av Bålsta så rekommenderar jag verkligen det!
Mysigt, rent och fint, supersköna sängar, bra frukost som fanns i kylskåpet i stugan och trevligt värdpar.
På lördag morgon åkte vi till Varpsunds Skjutbana och tränade skytte hela dagen, sen direkt till ett annat boende, Hotell Roslagen där vi fick supergod mat och en helt galet god potatisgratäng som vi sent kommer att glömma!
Söndagen var det tidig uppstigning och färd till Roslagens Jaktskytteklubb där vi skulle skjuta upp. Skyttet gick bättre än förväntat, speciellt på älgbanan, jag har ju aldrig skjutit på det förr, bara på skytteiograf på lördagen men satte 3 serier med 5-1 i varje. Man har 9 serier på sig på det momentet och man ska sätta 3 och det räckte med 3 serier så var jag klar med det momentet. 
Kändes rätt overkligt skönt måste jag säga. Haglet gick också bättre än förväntat, har haft katastrofala problem med det innan men när man får en bössa som passar så blir det ju en helt annat sak. 
Både jag och Marie klarade allt, hon hade gjort hagelskyttet sedan innan och hade bara proven för kulgevär att göra vilket gick galant vilket innebär att vi båda är helt klara med vår jägarexamen och det är dags att börja leta gevär och börja jaga på riktigt, ska bli såååå kul!! 
Och när jag kom hem så hade jag fått de fina rosetterna för Årets Västra Springer och även det fina vandringspriset för Årets Lydnadsspringer som är instiftat av Kari och Peter på Kennel Pussentorpet. Tusen tack snälla Michael Hederström som levererade det ända hit och tack Springer Väst för fina rosetter!
 

12 Februari 
Nya kurser ligger nu ute på sidan, det blir bl a endagskurs med Vardagslydnad och Rallylydnad för dig som inte har möjlighet att gå kurs på veckodagar.
I april startar ny omgång med valp/unghundskurs, vardagslydnad och även rallylydnad.
Vi gör även ett nytt försök med viltspårkurs där Elin kommer hit och hoppas inte coronan ställer till det igen. Du hittar alla kurser HÄR

Just nu är det full rulle med valp/unghundskurs, vardagslydnad och en nybörjarkurs i rallylydnad. Kallt som attan är det på kvällarna, tack och lov kan vi vara inomhus. Det är inte varmt men det är varjefall inte snö och is på marken och vi slipper blåsten så det är ändå okej, bara man klär sig varmt. Går ständigt i tjocka skidbyxor, dubbla tröjor, dubbla halsdukar, dunväst, tjock jacka och känner mig som jag går i rymddräkt typ. Tack och lov så får vi ju en del sol på dagarna och snart är våren nog här!

Springer Väst har haft årsmöte och de presenterade vinnarna av Västras Bästa Springar.

Bästa Rallylydnadshund
Bästa Lydnadshund och 2:a bästa Allround hund blev Coco, SE RALLYCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer

2:a Bästa Rallyhund blev Ever, RLD N RLD F Ljungstorps Ever Bettinzoli och 
3:e Bästa Rallyhund blev Stella , RLD N RLD F Ljungstorps Early Bird Benelli och Elin.
Ett hattrick där kan man säga! 

Nu är det väldigt paus på tävlingsfronten, finns i stort sett inga tävlingar utan allt är inställt tyvärr. Lite tråkigt men vi får hoppas det lättar när covid-19 släpper sitt grepp om oss!

Vad det gäller valpar så kan jag inte säga så mycket än. Jag skulle parat Coco men hon fick någon konstig svullnad som veterinären inte kan säga vad det är än. Hon fick en vid nosen och den har vi tagit prov på men den var godartad tack och lov och den andra sitter bak vid vulvan. Har vi tur är det en hormonell svullnad som går ned efter löpet, har vi otur... Ja då vet jag inte... Vill helst inte tänka på det... 
Vi ska även para Elins Stella som skulle löpa i januari men det har fröken Stella inte tänkt så där går vi bara och väntar på att hon ska börja löpa. 
Ever kommer jag mest troligt att para vid nästa löp som blir i sommar. Så som det ut just nu är det inga valpar på G precis nu men det kommer!