logo header webb_outlines


                          nyheter 2020

23 Januari 2020
Vi har varit i Danmark och väntar förhoppningvis valpar i mars!! Läs lite längre ner, först måste jag ju berätta den roliga nyheten:

Resultaten har kommit för 2019 års springrar och min lilla kennel har då 3 av de bästa rallyspringarna i Sverige!!!

De är dessutom släkt med varandra, Chippen och Coco är syskon och kommer från C-kullen och Hobbe är son till Coco, född i F-kullen. Och Chippen som dessutom blev Årets Lydnadsspringer! Alltså HUR coolt och bra är inte det!!!!
Stort stort grattis till oss, till Jenny och Helena och deras fina hundar!!

⭐Årets Lydnadsspringer!!!⭐
Stort stort grattis Jenny Fröling och Chippen, RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ.
Dessutom 8a Årets Rallyspringer

⭐Hobbe, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, 6a Årets Rallyspringer tillsammans med matte Helena Andersson Stort grattis till er!!

⭐Min Coco, Se RallyCh RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer 2a Årets Rallyspringer trots att vi inte tävlade på hela hösten
 

Årets Lydnadspringer!!! RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ "Chippen" och matte Jenny
Årets Lydnadspringer!!! RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ "Chippen" och matte Jenny
RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, "Hobbe" med matte Helena
RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, "Hobbe" med matte Helena
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, "Coco"
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, "Coco"Jag och Ever har tagit oss en tur till Danmark där vi blev så fint mottagna av May-Britt och Per Stage som äger fina Balder, och Inge och Allan på Kennel Diamond Ring. 
Jag fick låna en helt fantastiskt fin stuga nere vid havet för vi övernattade en natt därnere. Det blåste ordentligt så vi man fick hålla i hatten när man gick nere på stranden men så vackert där var! Havet är något speciellt alltså!

Jag är så glad och förväntansfull inför denna kullen, har tittat på Diamond Rings hundar länge men inte varit något som passat i kombinationer men nu så! De använder sina hundar i praktisk jakt och startar på prov med dem och ställer även ut. 
Denna vackra pojk som förhoppningvis ska bli pappa i mars heter "Balder" DKCH DKJUCH KLBJUCH Diamond Ring Yes Man, han var bl a årets junior i Danmark alla raser 2018, han har gått några jaktprov med fina resultat, nu i söndags var han på utställning och blev där BIS-1 Brukshund på utställning. 
Han har inga valpar innan i Sverige och jag tror att dessa valpar kan bli fina hundar med både Brain och Beauty!
 

Tyvärr har vi några dåliga resultat med, för första gången har vi fått dåliga höfter. Det är dessutom 2 ur samma kull, Ljungstorps Finally Born To run, "Brorsan" och Ljungstorps For My Galway Girl "Harper" som har blivit röntgade med detta. Harper var dessutom min fodertik så då blir det inga valpar på henne. Det är lite förbryllande då det inte finns några dåliga höfter bakåt på varken mammans eller pappans sida och HDindex var 101 så det BORDE inte blivit så men naturen har sin egen väg ibland tyvärr. Väldigt tråkigt och ledsamt men de brukar aldrig vara några problem för själva hunden men ur avelssynpunkt så får de tyvärr strykas ur listanför påtänkta individer. 

MEN vi avrundar med en bättre nyhet, vi har ögonlyst Tuva igen, Ljungstorps Decero Amano och hon är lyst UA så tanken är att hon ska få en kull valpar här. Vi planerar att para henne på nästa löp så det kanske blir 2 valpkullar här i vår/sommar! Tuva är ju barnbarn till min Lisa så det blir 4:e generation här förhoppningvis. 

Tuva, Ljungstorps Decero Amano
Tuva, Ljungstorps Decero Amano


13 Januari 2020
Nu har jag börjat jobba så smått igen och har lagt ut 3 nya rallylydnadskurser. En Nybörjare, en Fortsätttning och en Avancerad. Kika in under kurser så ser ni vilka datum. HÄR är en länk till detta. Varmt välkomna med er anmälan!