logo header webb_outlines


                          nyheter 2020

6 September 

Riktigt bra tävlingsdag! Uppstigning strax efter 5 och avfärd mot Åsa där jag sammanstrålade med Elin som har Stella, RLD N RLD F Ljungstorps Early Bird Benelli som är en syster till min Ever. Vi packade ihop oss i en bil och styrde mot Lerums Brukshundsklubb. 
Stella och Ever skulle gå 2 fortsätttnignsklasser och Coco skulle starta 2 x Mästarklass. 
Ever behövde ett godkänt resultat till för att få sin titel och Stella är klar men Elin ville ha lite mer tävlingsvana. 

De klarade sina klasser väldigt fint, Stella fick 95 poäng i den ena och blev 2:a och hade 86 poäng i klass nummer 2 där hon blev 5:a.

Ever hade 92 poäng respektive 90 poäng och fick därmed sin titel RLD F med. Ever var 5:a och 4:a i sina klasser. 

På eftermiddagen var det dax för Coco, i första klassen blev det 95 poäng och CERT och var 7:a och i sista klassen var min hjärna så trött så visste knappt hur jag skulle gå. Klantade mig vid en skylt, Coco gjorde rätt emn jag gjorde fel, var så trött så jag inte kunde tänka, -10 poäng där och det blev 85 poäng istället för 95... Men hon gick bra och det är huvudsaken!
Så av 6 starter hade vi 5 godkända resultat, det får man se som en helt ok dag!!
Det var trötta mattar och hundar som landade hemma runt 18,30 på kvällen sen kan jag säga!
 

Två av mina andra elever var också och tävlade fast på annat ställe, de går i samma träningsgrupp som Elin med Stella. Det var Maria och Caroline som också hade lysande dag och blev delad 2:a i en klass med 99 poäng i Avancerad klass! Maria hade dessutom 94 poäng i den andra klassen, även den Avancerad. Så roligt när det går bra för eleverna!!! 

Stort GRATTIS Elin, Maria och Caroline!! Det får vi fira vid nästa träning!


 

2 September

Ja nu är det september och även om vi har underbart härligt sommarväder idag så är det ju onekligen så att det går mot hösten. Skulle gärna stanna kvar i sommaren året runt om det gick, älskar verkligen den årstiden! Vi har haft en fantastisk sommar dock har jag inte ägnat så mycket tid till uppdateringen av hemsidan så blir en kort resumé här.

Jag har ju gått en del som hundförare på jakt men hade varit kul att kunna skjuta själv så efter en hel pluggande med vissa avbrott så blev jag klar med teorin och kunde skriva upp för jägarexamen och skrev godkänt. Väldigt skönt att kunna släppa den biten, och så är det bara skyttet kvar… får se om det kan bli klart inom överskådlig framtid med, det hade verkligen varit kul!
 

Jag köpte ju mig en båt förra året, inget stort och fancy men något att börja med, blev en klassisk Uttern 495 HT och den vi fick lagt i havet i början av sommaren, jag hade turen att få en båtplats i fina Träslövsläge, eller Läjet som det kallas lokalt.
Det har verkligen varit helt underbart och vi har haft många härliga båtturer tillsammans med ”Maja” som vi döpte båten till. Att bara kunna ta båten ut en skön sommardag, ta med lite go fika eller en räkmacka, lägga till någonstans, hoppa i och bada där, det är helt magiskt bra och det känns som att köpa båt är något av det bättre jag gjort!
För att ha bättre koll så läste jag ”Förarintyg för båt”, en helgkurs där vi fick lära oss det nödvändigaste. Det känns ju alltid bättre att veta vad man gör! Där var väl en del bra saker men helt klart överkurs på en del grejer såsom att ta ut longitud och latitud kändes kanske lite som överkurs när man mest vill ut och bada en sväng med båten. Har ju inte tänkt mig att korsa Atlanten direkt... Men om jag skulle få för mig det så vet jag ungefär hur man gör nu så det är ju bra ;)  
Men att kunna åka ut och se Varberg från havssidan är underbart härligt!
 
Varbergs Fästning
Varbergs Fästning
 
Hundarna har varit och tävlat några gånger med, Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli och systern Stella, Ljungstorps Early Bird Benelli och jag och Stellas matte åkte till Halmstad Brukshundsklubb och startade i rally fortsättningsklass. Av 4 starter så hade vi 4 godkända resultat och Stella fick även sin andra titel RLD F. Stort grattis Elin! Snart är det dags för avancerad klass

Coco, Ljungstorps Chemin De Fer och jag har startat i lydnad, Startklass, första gången var här hemma på Varbergs Brukshundsklubb, en kvällstävling i ösregn men det gick fint och vi fick 169,5 poäng och kom 8:a av 23 starter så kändes helt ok!
Sen åkte vi på en tävling till, dock glömde den klantiga matten apportbocken hemma och hon ville inte ta den vi lånade så det blev en 0:a på det momentet och poängen räckte bara till godkänt men inte till uppflytt. Men men, skrivit ny packlista så nu ska vi väl inte glömma den hoppas jag. Bara att ta nya tag!

Jag får fina besked från alla valpar som gör framsteg på olika håll och kanter och några går på kurs här hos mig, jättekul att se dem utvecklas så fint!

25 Juni
Höstens kurser är satta! Det blir valpkurs, vardagslydnad, rallylydnad på flera nivåer och även en spanieljaktkurs. Du hittar hela kursutbudet HÄR
Välkommen med din anmälan! Obs att all anmälan sker via anmälningsforumläret på kurssidan! 

2 Juni
Full rulle här hemma med valpar och kurser mm. Evers valpar Godisen och Glamour har flyttat och Tuvas valpar har ca 2 veckor kvar tills det är flyttdags.  Godisen heter nu Doris och Glamour heter Lo och henne har jag bibehållen avelsrätt på.
Jag uppdaterar på Insta/Fb under "ljungstorps" så vill ni ha i princip daglig uppdatering så följ med oss där!
 

Grattis duktiga Errol!! Grattis duktiga Errol!!

Vi har en Grattis och en som behöver nytt hem. Vi börjar med Grattisen! Det är Errol, Ljungstorps Favourite Cream som har varit i spårskogen och klarat av sitt anlagsspår i viltspår! Heja er vad duktiga ni är!!!
Errol och matte Ulla går också på rallylydnadskurs hos mig och är väldigt duktiga, han är en otrolig fin och följsam hund, en riktig pärla!! Go är han med, han har bott hos oss när husse och matte var på semester en sväng, han är följsam, lydig, lyhörd och väldigt lekig och skojig. Han och Jonna sprang ihop och busade ute. Härlig hund!!! Sen har vi en som behöver placeras om, livet blir inte alltid som man tänkt sig och i detta fall så är det ändrade familjeförhållande som ställer till det. Det är en valpköpare som har en svarvit hane, snart 4 år som behöver nytt hem. Det är alltid ett stort beslut att ta men väldigt klokt och riktigt att se till att hunden har det så bra som möjligt. 
Han används idag till stötande jakt, ej skalldrivande.  
Helt skottfast.
Han har betydligt mer energi än den genomsnittliga springern. 
Inga problem med att åka bil eller att vara ensam hemma. EnOmplaceras helst till landet då han inte är så koppelvan. 
Går inte bra med andra hanhundar.
Passar dig som har bra erfarenhet av att träna hund. Han är en väldigt go och glad hund men behöver träna en del men då har du en riktigt rolig hund att träna med! .
Säljes ej som sällskapshund. Är nedklippt för tillfället. Skulle du känna att denna hunden skulle passa dig så hör av dig till mig. Hunden finns i Varberg. 

30 April
 
Här har varit lite, ja kanske inte hektiskt men fullt upp att göra så har inte hunnit uppdatera men nu så får ni en lägesrapport.
Evers valpar, Godisen och Glamour mår bara fint och det full rulle på dem, de är 2 rätt så vilda tjejer de där!
 

19 april föddes Tuvas valpar och alla är bokade.
Det var en lugn och okomplicerad valpning och det kom hane efter hane efter hane, hela 7 hanar på raken och avslutades med en svartvit tik.
Tyvärr visade det sig att en hane hade gomspalt och en hade något fel på magen eller tarmarna för den svullnade upp väldigt kraftigt över buken så bägge de fick somna in. Kvar är den svartvita tiken som heter Holly, tre svartvita hanar som heter Helix, He-Man och Herman och våra brunvita gossar Hugo och Harry.
Tuva fick även Endometrit någon dag efter valpningen, det är en lättare inflammation i livmoderväggarna och hon hade feber som inte gick ner som den skulle så det blev en tur till veterinären. Hon fick även en mjölkstockning på ett ställe i juvret. Jag är väldigt bra på att få bort mjölkstockning men denna gången gick det inte hur mycket jag än försökte. Men efter några dagar med medicin så försvann både feber, mjölkstockning och inflammation och hon mår nu finfint och är pigg som en lärka och full av energi igen.
Så det är fullt upp att göra, alltid några som behöver gå ut, städas hos, matas eller ses efter men det är ändå fantastiskt härligt!

 
Sen har vi en så otroligt ledsam sak att berätta.
Fina fina Chippen, RLD N RLD F RLD A LD Startklass LD 1 Ljungstorps Chipper Champ finns inte med oss längre. Han gick från att var fullt frisk ena helgen till jättedålig nästa vecka för att sen inte finnas mer. Det började med vad man trodde var en UVI – urinvägsinfektion, han fick behandling mot det men blev sämre och blev inlagd på djursjukhus. Efter någon dag tappade han styrseln i bakdelen och kunde inte stå upp själv. Han blev sen helt förlamad i hela bakdelen. Efter någon dag fick han åter känseln i bakben och kunde stå upp och då kändes det lite ljusare men tyvärr vände det tillbaka och han blev åter sämre och svarade inte på medicinerna och det gick inte att göra något mer och han fick somna in.
Vad det var är oklart, veterinären misstänkte diskbråck först men det visade inget på röntgen. Det enda som de hittade var att prov från ryggmärgsvätskan tydde på inflammation då det var för höga vita blodkroppar där. Det kan ha varit en hjärnhinneinflammation eller något virus eller liknande men egentligen är inget fastställt.
Det är så ledsamt och jag gråter medan jag skriver det här. Jenny har verkligen varit så engagerad i Chippen och de har tränat och tävlat tillsammans med fina framgångar och verkligen lagt mycket tid tillsammans. Chippen var bla  Årets Lydnadshund 2019, 3:a Årets Lydnadsspringer 2018, 9:a Årets Rallyspringer 2019 och flera andra framgångar. Jag sörjer så tillsammans med Chippens husse och matte Fredrik och Jenny, mina allra varmaste tankar går till er.

Mycket elände känns det som men så är också livet med djur, tack och lov så har vi ljusglimtar ändå och försöker hålla humöret uppe trots lite enformig isolering pg av Coronaeländet. Efter min operation i höstas så har jag återhämtat mig ganska bra men har verkligen ingen lust att drabbas av det viruset så håller mig undan folk så gott det går. 
Jag har varit väldigt trött och haft otroligt lågt blodtryck, 74/40, är ju lite väl lågt för er som är insatt i sånt. Men efter att vi tog bort en blodtryckssänkande tablett så har det stabiliserat sig och det känns rätt ok nu. 
Nu vill vi ha bra och roliga saker att blicka fram emot istället och det får vi tro att det kommer nu när det blir både ljusare och förhoppningsvis även varmare!

1 April 2020
Våra små prinsessor växer så det knakar men de är ju bara 2 stycken så det finns ju gott om mat. Ever är en väldigt bra mamma, har full koll på sina små och pysslar om dem väldigt fint. Hon ser likadan ut i kroppen som innan, det här har inte påverkat henne på något sätt. Hon är precis lika pigg som innan fast mer hungrig. Hon ser ut som en sån där Hollywoodmamma som är lika fräsch ett par dagar efter förlossningen som innan. Och fit for fight för bikinisäsongen igen :)
Jonna älskar att vara med valparna och skulle sova i valplådan om hon fick. Hon äter gärna sin frukost där med en valp i famnen och Ever misstycker inte alls, hon gillar ju att få sällskap och får säkert smaka något av frukosten med skulle jag tro. 

Idag kom även Tuva hit, hon ska ju få en kull valpar runt 20 april. Hon är rejält rund om magen så där är nog ett gott gäng därinne. 
Så i dessa Corona-tider så håller vi oss mest hemma här i Ljungstorp och är med hundarna. Jag jobbar ju ändå hemifrån så det är inte så stor skillnad, lite mindre socialt förståss. Nu får vi vänta i några veckor och se hur många som gömmer sig inne i Tuvas mage, ska bli spännande! 

22 Mars 2020
Dags för en valpuppdatering! 
För en vecka sen kom Evers och Balders valpar. Det var dock bara 2 stycken men 2 stycken fina tikar. Hade ju varit kul med några fler men de här var så fina så vi gläjds åt dem! 
En tik kommer att bo hos en fodervärd här i Varberg och den andra tiken finns ev tillgänglig för den som vill arbeta med sin hund och jag vill även att den ska kunna få lånas in OM hon blir fin och bra och värd att gå i avel och OM det är så att fodertiken inte kan gå i avel. I min förra kull fick tyvärr fodertiken C-höfter och ska inte gå i avel och jag har ingen möjlighet att låna in den andra tiken så därmed kan vi inte gå vidare med den linjen alls. 

Vi har även mer valpar på gång, Tuva är konstaterad dräktig och de valparna kommer i mitten av april. Hon var hos veterinär av andra orsaker och då gjorde veterinären ett ultraljud och meddelade att hon var dräktig men kunde endast säga att där var en hel valpar. Man brukar kunna se ett ungefärligt antal men det kunde inte denna veterinären tydligen. Lite märkligt kan jag tycka då det var på ett stort välkänt djursjukhus i Göteborg men men. Vi får se vad som kommer ut i april! 
 


9 Mars 2020. 

Vi släpper 2 nya kurser! En Rallylydnad Nybörjare då den första är full redan. Den kursen kommer att gå varannan torsdag med start 15 april, som vanligt är det max 6 deltagare på den. 

Sen kommer vår vän Elin Söderlind hit 22-24 maj och håller en viltspårkurs för dig som är helt nybörjare eller som gjort anlagsprovet och vill lära dig mer. 
All info om kurserna hittar du på kurssidan HÄR 

2 Mars 2020 

Igår var vi i Moheda på SSRK Utställning. Coco, Ljungstorps Chemin De Fer gick i jaktklass som hon vann med CK. Vi fick då gå in jaktfinalen som är för alla jaktmeriterade spaniels och retriever där vi slutade som BIS-3! 
 

22 Februari 2020

Valpsidan är uppdaterad, förhoppningsvis blir det 2 kullar i vår, första kullen med Ever och en dansk hane som heter Balder. Beräknade till mitten av mars och leveransklara i mitten av maj. 

Nästa kull blir med Tuva och Cash och beräknas till mitten av april och leverans lagom till midsommar. 
Jag söker fodervärd till i första hand tikar i bägge dessa kullar, är du intresserad att hålla hunden i fint skick, träna och tävla och väldigt gärna bor hyfsat nära så hör av dig!
Läs mer om kullarna under "PLANERAD KULL"

Duktiga Chippen! Duktiga Chippen!


6 Februari 2020

Jenny och Chippen har varit ute och tävlat i lydnad och fått sitt 3:e och sista 1:a pris i lydnadsklass 1 och därmed ny titel LD1!!

Stort grattis till er, ni är så himla grymma!!! Nu heter Chippen RLD N RLD F RLD A LD Startklass LD1 Ljungstorps Chipper Champ. 
Ny kurs ligger ute nu med, Vardagslydnad för dig som vill ha en trevlig och lättsam hund, kika under kurser på G!


28 Januari 2020
Årets första rallytävling är avklarad och det var även min första sen i höstas och efter operationen. Jag och Coco, SE RallyCH RLD N LRD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, åkte till Ulricehamns BK och deras fina hall i Kinnared och startade 2 x mästarklass. 
Coco kan bli lite låg på tävling till skillnad från här hemma då hon är väldigt taggad men idag var hon väldigt pigg och framåt. Inte alls störd av omgivningen och bara det var väldigt skönt.
Det är annars som att föra 2 olika hundar, en superpigg och peppad här hemma och en låg och försiktig på tävling men nu var hon som hon brukar vara. Verkligen skönt och hoppas det håller i sig så!
I första klassen var det lite slarvfel och vi slutade med 83 poäng, till nästa klass så skärpte jag mig och förde henne så bra jag bara kunde, hon är väldigt känslig så inte en helt enkel hund att föra, men hon gick så fint och vi slutade på 96 poäng! Skön början på säsongen!! Och kolla vilka magiskt fina rosetter!! Nästan så den är större än hunden.

Min bästa Coco!!!
Min bästa Coco!!!23 Januari 2020
Vi har varit i Danmark och väntar förhoppningvis valpar i mars!! Läs lite längre ner, först måste jag ju berätta den roliga nyheten:

Resultaten har kommit för 2019 års springrar och min lilla kennel har då 3 av de bästa rallyspringarna i Sverige!!!

De är dessutom släkt med varandra, Chippen och Coco är syskon och kommer från C-kullen och Hobbe är son till Coco, född i F-kullen. Och Chippen som dessutom blev Årets Lydnadsspringer! Alltså HUR coolt och bra är inte det!!!!
Stort stort grattis till oss, till Jenny och Helena och deras fina hundar!!

⭐Årets Lydnadsspringer!!!⭐
Stort stort grattis Jenny Fröling och Chippen, RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ.
Dessutom 8a Årets Rallyspringer

⭐Hobbe, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, 6a Årets Rallyspringer tillsammans med matte Helena Andersson Stort grattis till er!!

⭐Min Coco, Se RallyCh RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer 2a Årets Rallyspringer trots att vi inte tävlade på hela hösten
 

Årets Lydnadspringer!!! RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ "Chippen" och matte Jenny
Årets Lydnadspringer!!! RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ "Chippen" och matte Jenny
RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, "Hobbe" med matte Helena
RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, "Hobbe" med matte Helena
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, "Coco"
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, "Coco"Jag och Ever har tagit oss en tur till Danmark där vi blev så fint mottagna av May-Britt och Per Stage som äger fina Balder, och Inge och Allan på Kennel Diamond Ring. 
Jag fick låna en helt fantastiskt fin stuga nere vid havet för vi övernattade en natt därnere. Det blåste ordentligt så vi man fick hålla i hatten när man gick nere på stranden men så vackert där var! Havet är något speciellt alltså!

Jag är så glad och förväntansfull inför denna kullen, har tittat på Diamond Rings hundar länge men inte varit något som passat i kombinationer men nu så! De använder sina hundar i praktisk jakt och startar på prov med dem och ställer även ut. 
Denna vackra pojk som förhoppningvis ska bli pappa i mars heter "Balder" DKCH DKJUCH KLBJUCH Diamond Ring Yes Man, han var bl a årets junior i Danmark alla raser 2018, han har gått några jaktprov med fina resultat, nu i söndags var han på utställning och blev där BIS-1 Brukshund på utställning. 
Han har inga valpar innan i Sverige och jag tror att dessa valpar kan bli fina hundar med både Brain och Beauty!
 

Tyvärr har vi några dåliga resultat med, för första gången har vi fått dåliga höfter. Det är dessutom 2 ur samma kull, Ljungstorps Finally Born To run, "Brorsan" och Ljungstorps For My Galway Girl "Harper" som har blivit röntgade med detta. Harper var dessutom min fodertik så då blir det inga valpar på henne. Det är lite förbryllande då det inte finns några dåliga höfter bakåt på varken mammans eller pappans sida och HDindex var 101 så det BORDE inte blivit så men naturen har sin egen väg ibland tyvärr. Väldigt tråkigt och ledsamt men de brukar aldrig vara några problem för själva hunden men ur avelssynpunkt så får de tyvärr strykas ur listanför påtänkta individer. 

MEN vi avrundar med en bättre nyhet, vi har ögonlyst Tuva igen, Ljungstorps Decero Amano och hon är lyst UA så tanken är att hon ska få en kull valpar här. Vi planerar att para henne på nästa löp så det kanske blir 2 valpkullar här i vår/sommar! Tuva är ju barnbarn till min Lisa så det blir 4:e generation här förhoppningvis. 

Tuva, Ljungstorps Decero Amano
Tuva, Ljungstorps Decero Amano


13 Januari 2020
Nu har jag börjat jobba så smått igen och har lagt ut 3 nya rallylydnadskurser. En Nybörjare, en Fortsätttning och en Avancerad. Kika in under kurser så ser ni vilka datum. HÄR är en länk till detta. Varmt välkomna med er anmälan!