logo header webb_outlines


                          nyheter 2020

1 April 2020
Våra små prinsessor växer så det knakar men de är ju bara 2 stycken så det finns ju gott om mat. Ever är en väldigt bra mamma, har full koll på sina små och pysslar om dem väldigt fint. Hon ser likadan ut i kroppen som innan, det här har inte påverkat henne på något sätt. Hon är precis lika pigg som innan fast mer hungrig. Hon ser ut som en sån där Hollywoodmamma som är lika fräsch ett par dagar efter förlossningen som innan. Och fit for fight för bikinisäsongen igen :)
Jonna älskar att vara med valparna och skulle sova i valplådan om hon fick. Hon äter gärna sin frukost där med en valp i famnen och Ever misstycker inte alls, hon gillar ju att få sällskap och får säkert smaka något av frukosten med skulle jag tro. 

Idag kom även Tuva hit, hon ska ju få en kull valpar runt 20 april. Hon är rejält rund om magen så där är nog ett gott gäng därinne. 
Så i dessa Corona-tider så håller vi oss mest hemma här i Ljungstorp och är med hundarna. Jag jobbar ju ändå hemifrån så det är inte så stor skillnad, lite mindre socialt förståss. Nu får vi vänta i några veckor och se hur många som gömmer sig inne i Tuvas mage, ska bli spännande! 

22 Mars 2020
Dags för en valpuppdatering! 
För en vecka sen kom Evers och Balders valpar. Det var dock bara 2 stycken men 2 stycken fina tikar. Hade ju varit kul med några fler men de här var så fina så vi gläjds åt dem! 
En tik kommer att bo hos en fodervärd här i Varberg och den andra tiken finns ev tillgänglig för den som vill arbeta med sin hund och jag vill även att den ska kunna få lånas in OM hon blir fin och bra och värd att gå i avel och OM det är så att fodertiken inte kan gå i avel. I min förra kull fick tyvärr fodertiken C-höfter och ska inte gå i avel och jag har ingen möjlighet att låna in den andra tiken så därmed kan vi inte gå vidare med den linjen alls. 

Vi har även mer valpar på gång, Tuva är konstaterad dräktig och de valparna kommer i mitten av april. Hon var hos veterinär av andra orsaker och då gjorde veterinären ett ultraljud och meddelade att hon var dräktig men kunde endast säga att där var en hel valpar. Man brukar kunna se ett ungefärligt antal men det kunde inte denna veterinären tydligen. Lite märkligt kan jag tycka då det var på ett stort välkänt djursjukhus i Göteborg men men. Vi får se vad som kommer ut i april! 
 


9 Mars 2020. 

Vi släpper 2 nya kurser! En Rallylydnad Nybörjare då den första är full redan. Den kursen kommer att gå varannan torsdag med start 15 april, som vanligt är det max 6 deltagare på den. 

Sen kommer vår vän Elin Söderlind hit 22-24 maj och håller en viltspårkurs för dig som är helt nybörjare eller som gjort anlagsprovet och vill lära dig mer. 
All info om kurserna hittar du på kurssidan HÄR 

2 Mars 2020 

Igår var vi i Moheda på SSRK Utställning. Coco, Ljungstorps Chemin De Fer gick i jaktklass som hon vann med CK. Vi fick då gå in jaktfinalen som är för alla jaktmeriterade spaniels och retriever där vi slutade som BIS-3! 
 

22 Februari 2020

Valpsidan är uppdaterad, förhoppningsvis blir det 2 kullar i vår, första kullen med Ever och en dansk hane som heter Balder. Beräknade till mitten av mars och leveransklara i mitten av maj. 

Nästa kull blir med Tuva och Cash och beräknas till mitten av april och leverans lagom till midsommar. 
Jag söker fodervärd till i första hand tikar i bägge dessa kullar, är du intresserad att hålla hunden i fint skick, träna och tävla och väldigt gärna bor hyfsat nära så hör av dig!
Läs mer om kullarna under "PLANERAD KULL"

Duktiga Chippen! Duktiga Chippen!


6 Februari 2020

Jenny och Chippen har varit ute och tävlat i lydnad och fått sitt 3:e och sista 1:a pris i lydnadsklass 1 och därmed ny titel LD1!!

Stort grattis till er, ni är så himla grymma!!! Nu heter Chippen RLD N RLD F RLD A LD Startklass LD1 Ljungstorps Chipper Champ. 
Ny kurs ligger ute nu med, Vardagslydnad för dig som vill ha en trevlig och lättsam hund, kika under kurser på G!


28 Januari 2020
Årets första rallytävling är avklarad och det var även min första sen i höstas och efter operationen. Jag och Coco, SE RallyCH RLD N LRD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, åkte till Ulricehamns BK och deras fina hall i Kinnared och startade 2 x mästarklass. 
Coco kan bli lite låg på tävling till skillnad från här hemma då hon är väldigt taggad men idag var hon väldigt pigg och framåt. Inte alls störd av omgivningen och bara det var väldigt skönt.
Det är annars som att föra 2 olika hundar, en superpigg och peppad här hemma och en låg och försiktig på tävling men nu var hon som hon brukar vara. Verkligen skönt och hoppas det håller i sig så!
I första klassen var det lite slarvfel och vi slutade med 83 poäng, till nästa klass så skärpte jag mig och förde henne så bra jag bara kunde, hon är väldigt känslig så inte en helt enkel hund att föra, men hon gick så fint och vi slutade på 96 poäng! Skön början på säsongen!! Och kolla vilka magiskt fina rosetter!! Nästan så den är större än hunden.

Min bästa Coco!!!
Min bästa Coco!!!23 Januari 2020
Vi har varit i Danmark och väntar förhoppningvis valpar i mars!! Läs lite längre ner, först måste jag ju berätta den roliga nyheten:

Resultaten har kommit för 2019 års springrar och min lilla kennel har då 3 av de bästa rallyspringarna i Sverige!!!

De är dessutom släkt med varandra, Chippen och Coco är syskon och kommer från C-kullen och Hobbe är son till Coco, född i F-kullen. Och Chippen som dessutom blev Årets Lydnadsspringer! Alltså HUR coolt och bra är inte det!!!!
Stort stort grattis till oss, till Jenny och Helena och deras fina hundar!!

⭐Årets Lydnadsspringer!!!⭐
Stort stort grattis Jenny Fröling och Chippen, RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ.
Dessutom 8a Årets Rallyspringer

⭐Hobbe, RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, 6a Årets Rallyspringer tillsammans med matte Helena Andersson Stort grattis till er!!

⭐Min Coco, Se RallyCh RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer 2a Årets Rallyspringer trots att vi inte tävlade på hela hösten
 

Årets Lydnadspringer!!! RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ "Chippen" och matte Jenny
Årets Lydnadspringer!!! RLD N RLD F RLD A LD Startklass Ljungstorps Chipper Champ "Chippen" och matte Jenny
RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, "Hobbe" med matte Helena
RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Feeling Popular, "Hobbe" med matte Helena
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, "Coco"
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A Ljungstorps Chemin De Fer, "Coco"Jag och Ever har tagit oss en tur till Danmark där vi blev så fint mottagna av May-Britt och Per Stage som äger fina Balder, och Inge och Allan på Kennel Diamond Ring. 
Jag fick låna en helt fantastiskt fin stuga nere vid havet för vi övernattade en natt därnere. Det blåste ordentligt så vi man fick hålla i hatten när man gick nere på stranden men så vackert där var! Havet är något speciellt alltså!

Jag är så glad och förväntansfull inför denna kullen, har tittat på Diamond Rings hundar länge men inte varit något som passat i kombinationer men nu så! De använder sina hundar i praktisk jakt och startar på prov med dem och ställer även ut. 
Denna vackra pojk som förhoppningvis ska bli pappa i mars heter "Balder" DKCH DKJUCH KLBJUCH Diamond Ring Yes Man, han var bl a årets junior i Danmark alla raser 2018, han har gått några jaktprov med fina resultat, nu i söndags var han på utställning och blev där BIS-1 Brukshund på utställning. 
Han har inga valpar innan i Sverige och jag tror att dessa valpar kan bli fina hundar med både Brain och Beauty!
 

Tyvärr har vi några dåliga resultat med, för första gången har vi fått dåliga höfter. Det är dessutom 2 ur samma kull, Ljungstorps Finally Born To run, "Brorsan" och Ljungstorps For My Galway Girl "Harper" som har blivit röntgade med detta. Harper var dessutom min fodertik så då blir det inga valpar på henne. Det är lite förbryllande då det inte finns några dåliga höfter bakåt på varken mammans eller pappans sida och HDindex var 101 så det BORDE inte blivit så men naturen har sin egen väg ibland tyvärr. Väldigt tråkigt och ledsamt men de brukar aldrig vara några problem för själva hunden men ur avelssynpunkt så får de tyvärr strykas ur listanför påtänkta individer. 

MEN vi avrundar med en bättre nyhet, vi har ögonlyst Tuva igen, Ljungstorps Decero Amano och hon är lyst UA så tanken är att hon ska få en kull valpar här. Vi planerar att para henne på nästa löp så det kanske blir 2 valpkullar här i vår/sommar! Tuva är ju barnbarn till min Lisa så det blir 4:e generation här förhoppningvis. 

Tuva, Ljungstorps Decero Amano
Tuva, Ljungstorps Decero Amano


13 Januari 2020
Nu har jag börjat jobba så smått igen och har lagt ut 3 nya rallylydnadskurser. En Nybörjare, en Fortsätttning och en Avancerad. Kika in under kurser så ser ni vilka datum. HÄR är en länk till detta. Varmt välkomna med er anmälan!