logo header webb_outlines

nyheter 2018

18 maj 2018
Vi måste ju börja denna uppdatering med ett STORT GRATTIS till superduktiga Charlotte Ryndal med sin fina Assar, Ljungstorps Being An Artist. De är så himla duktiga på viltspår och var i Mastdunga på tävling där de vann hela tävlingen! Så här skriver Charlotte: "Viltspårmästerskaps tävling i Mastdunga idag. Spåren var avancerade, flera oblodade sträckor, lycka och två sårlegor. Assar jobbade på bra trots värmen, spårade i spårkärnan i princip hela tiden. Missade sårlegan i lyckan men markerade den andra och samlade ihop 47 poäng av 50 möjliga och därmed en 1 första plats" Fantastiskt roligt och de har verkligen hittat sin grej! 

Valparna är nu 4 veckor och mår bara finfint. Äter och sover och sköter sig:) Nya bilder finns HÄR.

Vi har också varit på BPH med D-kullen. Tyvärr kom inte alla 5 men 3 st blev varjefall beskrivna och det är så otroligt intressant och man får så nra nycklar hur man ska gå vidare i sin träning och få fram det bästa i sin hund. Rekommenderar verkligen alla att göra detta med sin hund. Som uppfödare tycker jag att det är jätteviktigt både för aveln och även för den enskilda hundägaren. I min drömvärld hade alla uppfödare gjort BPH på sina kullar men så ser det tyvärr inte ut. Stort tack till Jonas med Malte, Ljungstorps Don Tommaso, Emma med Dallas, Ljungstorps Diplomático och Linda och Harald med Tuva, Ljungstorps Decero Amano som kom denna dagen och gjorde BPH. Vi var även denna gång hos Line på Lines Hundskola utanför Härryda. Line är verkligen en duktig och kompetent beskrivare, rekommenderar absolut henne! 

 

2 maj 2018
Valparna växer och mår fint, riktigt tjocka och goa. Tog bilder på dem häromdagen som ni hittar HÄR
21 april 2018
Ja vad har hänt sen sist? Jo men det har varit en hel aktiviteter här, bl a annat har jag gjort iordning en del av en lada så jag har ett nytt behandlingsrum med gott om plats, utanför det har jag ett stort bord så vi kan sitta och fika mm när vi har kurser och träffar. I anslutning till detta har jag gjort i ordning en träningshall där jag har lagt in en matta så nu har jag ca 100 kvm så vi kan träna inomhus. Otroligt skönt när det regnar och blåser. Det är en del kvar, bl a ska portarna bytas ut, nya lampor ska upp och även sätta upp speglar så man ser positionen på hunden. Jag ska även sätta upp infravärme så det blir varmt och skönt när vi fikar. Jag har gjort det mesta själv och det tar sin tid när man är själv med 3 hundar och 1 barn men jag är en bit på väg i alla fall.

Jag har under mars månad haft en nybörjarkurs i apportering, det var 6 stycken hundar av olika raser och det är så roligt att se alla fina framsteg som de gör. Det fina med att arbeta med klicker och positiv förstärkning är att hundarna (och förarna) håller sig glada och det är inga negativa upplevelser

Duktiga Jenny Fröling med Chippen, Ljungstorps Chipper Champ har varit ute på lydnadstävling och fick denna gången ihop fina uppflyttningspoäng 168,5. De startade i startklass i lydnad. Stort grattis till er, ni är så duktiga!!

Jag och Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli har varit på utställning 2 ggr. Vi åkte upp till Kungsbacka 7 april, hon har inte fått så mycket päls än så det kunde bli hur som helst. Fick jättefin kritik ett Exc och blev 4:a av 6 så det är jag helt ok med.

Helgen efter var vi på inoff utställning i Varberg som Tibetanska Terrierklubben anordnade. Hennes syster Stella, Ljungstorps Early Bird Benelli var också med med sin matte Elin Karlsson Bohm. Ever vann klassen och Stella blev 2:a, bägge med Hp. Stella stod jättefint och när ni får mer ordning på springandet så kommer det gå jättefint! Stort grattis Elin, ni är jätteduktiga!
Ever blev BIR och gick vidare till gruppfinalen som hon vann så då gick hon vidare till BISfinal och där slutade hon som BIS-4!
På inoff utställning är det många gånger inte samma ålderindelning, idag hade de en grupp som var 12 månader- 8 år och med tanke på att Ever är 12 ½ månad så är jag supernöjd med henne.

Stella, Ljungstorps Early Bird Benelli
Stella, Ljungstorps Early Bird Benelli
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli
Ever, Ljungstorps Ever Bettinzoli
Ever, 12 månader, BIS-4
Ever, 12 månader, BIS-4
Evers Rosetter
Evers Rosetter

Samma helg skulle vi ha en viltspårkurs men den blev tyvärr inställd då Elin som skulle ha den blev magsjuk. Tråkigt för alla inblandade men så är det ibland, vi fick istället trevligt besök av Charlotte och Freja och Assar, Ljungstorps Being An Artist, alltid kul att ses, tack fina ni för besöket!
Efter det var det bara att invänta våran F-kull som skulle komma och de kom natten till onsdag, Det var den lättaste och enklaste valpningen jag varit med om. Coco, Ljungstorps Chemin De Fer var väldigt lugn genom hela processen och vilade fint mellan valparna så när allt var klart var hon ju självklart trött men inte utmattad på något sätt. Det blev 5 stycken, 3 hanar och 2 tikar. Vikter mellan 430 och 470 gram så en rätt stor och jämn kull.  

Vi har ytterligare en hund höftledsröntgad i D-kullen, det är Malte, Ljungstorps Don Tommaso och även han fick A-höfter, stort grattis till husse Jonas! Och stort tack för att ni röntgar era hundar. 
 3 av 5 hundar i den kullen är nu röntgade och alla med Ahöfter. 

Malte, Ljungstorps Don Tommaso
Malte, Ljungstorps Don Tommaso

20 Feb 
Coco är parad! Vi har fått två fina parningar med fina Poppe! 
Han är en snygg hane som är sparsamt använd. Jag gillar hans exteriör, hans sätt att vara, hans rörelser och ett stort plus för att han inte är överanvänd i aveln. Stort tack till Jens och Eva-Marie för förtroendet att låna er fina hane till min Coco!

Far: NORD UCH  NORD JV-15 Art-Waves Pop A Top Again "Poppe"
Mor RLD N Ljungstorps Chemin De Fer "Coco"
Beräknad till ca 24 april och leveransklara runt 20 juni 2018

Poppe är en mycket glad, mjuk och trevlig hane. Han har en väldigt snygg exteriör och otroligt vackert huvud. Han har flera mycket trevliga hundar bakom sig i stamtavlan där bla pappan "Jack" Stardom Special Effect är en hund jag tittat på tidigare. Poppe blev BIM valp på Club Show och året efter blev han BIS på Club Show, han fick snabbt sina Cert och blev champion, han är Nordisk Utställningschampion och Nordisk Juniorvinnare. Hans mormor "Grappa", C.I.E. NORD UCH NO VV-16 VWW-17 Art-Waves Tempo Di Pace är en vinstrik härlig hund som bl a vid 9 års ålder blev Veteranvärldsvinnare
Poppe har B på höfter och ögon UA

Coco är också en mjuk, följsam härlig hund och jag tror att dessa två kommer matcha varandra bra.
Coco är sparsamt utställd, har fått Exc, hon är tävlad i rallylydnad där hon har 2 x klassvinst varav en med 100 poäng som också är maxpoäng och en 2:a plats. Hon har 2 x godkända resultat i fortsättningsklassen.
Coco har Godkänt Norskt Jaktanlagsprov, Godkänt Nybörjarprov B och blev 8:a Årets Springer 2017.
A på höfter och ögon UA 
Läs mer under "planerad kull" 
10 Feb
Många goda nyheter denna veckan! Coco, Ljungstorps Chemin De Fer har börjat löpa och planen är att ta en kull på henne nu så vi åkte och ögonlyste då det gamla hade gått ut. Det får ju inte vara äldre än 1 år när man parar, UA även denna gång, skönt! 
Coco skulle löpt i höstas men hon hoppade tydligen över det så jag har inte vetat när hon hade tänkt sig att göra detta så har varit svårt att planera en kull men nu var det tydligen dags. 

Coco
Coco

Någon dag efter Cocos ögonresultat fick vi äntligen reda på höftledsresultat på Tuva, Ljungstorps Decero Amano och hon har Ahöfter! Stort Grattis Familjen Hasselblad!!
Vi väntade i 1½ vecka och när vi ringde kliniken så visade det sig att de hade glömt att skicka in plåtarna.. Men när väl SKK hade fått dem så gick det supersnabbt innan vi såg resultatet på Rasdata.  Men verkligen under all kritik anser jag att missa att skicka in, var tydligen inte första gången det hände där heller….

Chippen, Ljungstorps Chipper Champ har varit ute med matte Jenny Fröling och tävlat lydnad och fick ihop finfina 181,5 poäng och en 2:a plats blev det för dem! Stort grattis, verkligen snyggt gjort!

Och igår kom ett annat kul besked, Årets Springer-listor kom och det visade sig att Assar, Ljungstorps Being An Artist och matte Charlotte Ryndal blev 5:a Årets Viltspårspringer, Stort Grattis till er!!
Min Coco blev 8:a Årets Springer!! Hon är så ung och vi har inte alls tävlat mycket så det känns väldigt kul. 

Ännu roligare är att vi blev 4:a Årets Uppfödare! Det är andra gången vi är med på den listan och det med bara 5 uppfödda kullar. De hundar som varit ute och tävlat och bidragit till detta är hundarna ovan: Assar och Charlotte, Linda och Tuva, Jenny och Chippen och även Christina  och Diza, Ljungstorps Drambuie, Pernilla och Millie, Ljungstorps Best Picture och så min Coco. Stort tack till er alla för att ni är ute och tävlar med era fina hundar!  

Jag och kollegan Ingrid
Jag och kollegan Ingrid

2 Feb
Året började som vanligt på My Dog, i år var det inte Springerklubbens monter eller utställning för min del utan jag jobbade i montern för Svedea. Känns otroligt roligt att få jobba med ett försäkringsbolag som har sådan hög kvalite och bra försäkringar! Vi får väldigt fin respons från befintliga kunder och många nya som vill flytta över till oss. Kul och härligt energigivande.

Vi har också klarat av årets första tävling.Jag och Coco, Ljungstorps Chemin de Fer var ute i skogen i Kinnared där Ulricehamns BK hade rallytävling. Vi debuterade i rally fortsättning. En fin inomhushall där det gick 2 banor samtidigt. Innan vi skulle in fick man som väntande ekipage värma upp bredvid banan man skulle gå på. Coco fick då syn på domarpersonalen som satt på andra sidan ett skynke/presenning. Hua, kunde det vara spöken?? När vi kom in på banan så var hopphindret precis framför dessa eventuella spöken och det var lite läskigt att hoppa så där fick vi 2x3 fel. I övrigt hade vi ett minus, hon rörde sig ur position på en sitt-stå-ligg skylt så vi slutade på 93 poäng och en 5e plats. Men hon gick superfint så det kändes helt ok 
I andra klassen gick hon strålande men så började några hundar skälla och hon tappade allt vad koncentration heter och på 2 skyltar efter varandra blev det trassel och 2x 10 poäng bort och vi fick -1 på en annan skylt då vi tydligen var för långt bort från skylten. Man får ju vara max 50 cm från skylten. Ja så efter det trasslet blev det 79 poäng men varjefall 2 kvalificerande resultat och jag vet vad vi ska träna på. Störning!! Själva momenten funkar bra men det är ströningar som stör om man säger så... 
Coco är en mjuk känslig hund men otroligt följsam så nu fokuserar vi framåt med en bra känsla. 

Kurssidan är uppdaterad med vårens kurser. Du hittar sidan här