logo header webb_outlines

Väldigt god kladdkaka med nougat

Häromdagen var det kladdkakans dag, det är dock inget vi följer, det är så många dagar hit och dit, köttbullens dag, kanelbullens dag, chokladens dag, frimärkets dag och gud vet allt. Är så mycket annat att hålla ordning på i livet ändå tycker jag.
Kladdkaka gör vi då och då ändå och igår gjorde vi en ny variant. Jag tyckte den var svingod men Jonna gillade mer vanlig kladdkaka utan nougattopping.  Det gick däremot alldeles utmärkt att äta nougaten direkt som den var från paketet. 
Hon som är en riktig godisgris men vissa grejer gillar hon inte såsom muffins och kanelbullar??
Hon tycker inte heller så himla mycket om mat, gillar tex inte pannkakor eller pizza, det kan vara väldigt kinkigt men gillar rå blodpudding och frysta fiskpinnar? Dom smaklökarna hänger jag inte riktigt med på överhuvudtaget.

Vi tog strössel uppepå, där kan man ju låta fantasin flöda fritt, servera gärna med grädde. Ni får testa själva, jag gillade verkligen denna!
Har hittat den på johannatoftby.se, hon har en blogg som är en skön blandning av livet och bl a många fina recept. Hon har dessutom nyligen gett ut en fin receptbok, har inte den själv ännu men man kan ju önska den av jultomten om inte annat ;)

Nu blir det hundpromenad och sen julmarknad!
Ha en fin dag gott folk och om ni har en far så ge honom en bit kladdkaka imorgon, är säker på att han kommer att tycka om den! Såvida han inte är typen som gillar frysta fiskpinnar med ;)

Kladdig kladdkaka med nougat och kokos 
Ingredienser:
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker (ska vara 3 men räcker med 2,5)
2 ägg
100 g smör
50 g mörk, fin choklad
Smör och kokos till formen
150 g nougat
Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Rör samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Smeten ska röras, inte vispas så blir den kladdig.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-20 minuter i 175 grader. Den ska vara kladdig!
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde. Valfritt strössel är trevligt att ha på!
Njut!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln